Gönderen Konu: Toplumsal dejenerasyon  (Okunma sayısı 8808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toplumsal dejenerasyon
« Yanıtla #60 : Ocak 18, 2011, 17:59:30 »
1-Bir eğitimci olarak toplumun bozulduğunun en iyi şahitlerindenim.Çocuklarımızı maalesef kitaplar değil;televoleler,Fatmagüller,Polat'lar yetiştiriyor.Bilim adamları,alimler değil iki tane serseri örnek alınıyor.Polat'ın yaptığı tek hareket öğretmenin 5 yıl boyu yaptığı onca güzel hareketin önüne geçiyor.19 Mayıs'ı,23 Nisan'ı niçin kutladığımızı bilmeyen bir nesil geliyor,daha bu ne ki!
2-Ahlaksız bir kültür anlayışı diziler tarafından iyice içselleştirilmekte,bunlar hepimize normal gelmeye başlamakta maalesef.Bu dizilerin hepsi amaçlıdır,hepsinni amacı toplumu bozmaktır.Hepsinni canı cehenneme!Artık şaşırdık geçmişimize de sövmeye başladık.Amerikalı,Vietnam'da iki tane adamı nasıl öldürdüğünü ballandırıp kahramanlık hikayesi olarak tüm dünyaya anlatırken,biz cihan hükümdarı Kanuni'nin onca başarısını,devlet adamlığını,adaletin bırtaktık direk özel hayatından başladık ve toplum olarak bu ahlaksız diziyi yüzde 62 izleme oranı ile takip ettik!Altı Türk yılda bir kitap okurken bu orana şaşmamalı aslında!
3-İslam tüm çağlara inmiştir ve çağlara göre yorumlanmalıdır.Bunu da biz değil alimler yapar.Ancak çağlara göre yorumu değişmeyecek bazı şeyler vardır.Namaz gibi zekat gibi..Zina da bunlardan birisidir.Zina en büyük günahlardandır.1000 yıl önce de büyük günahtı bugün de büyük günah 100 yıl sonra  da büyük günahlar kategorisinden kurtulamayacaktır!Allah zinaya yaklaşmayın bile derken bir şey bilmiyor haşa,biz çıkmışız cinsel özgürlük diye adlandırılan saçmalığı konuşuyoruz.
Benim Hocam Toyota gibi adam!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 18, 2011, 17:59:30 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 18, 2011, 18:08:10 »
Alınganım bu akşam Murat Abi. :)
Hondaya mı gidelim?

Cihat Bey,
Kur'an-ı Kerim'in Arapça olması arapça öğrenme ve konuşma arzusunu açıklayabilir mi acaba?

Savunduğunuz yaşam tarzının, sonunda çok eşli bir yapı oluşturacağını farkedin lütfen. Bıkmakta serbestsiniz tabi. Bende anlaşılamasam bende bıkarım.

İlişkilerin %90 ı ayrılık ile sonuçlanıyor. Bu, kişiyi yeni bir ilişkiye yönlendiriyor. Duygusal bir yorgunluk sebebidir.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #62 : Ocak 18, 2011, 18:28:58 »
murat bey siz yaşamınızı dinsel kurallara göre şekillendirebilirsiniz.Ancak bu nedenle oluşacak cinsel baskıdan sizde sorumlu olursunuz.sizlerin savunduğu şey bayan ve erkek sevgisini sadece sözcüklere dökecek ve gezecek sevgiyi cinsellikle de yaşamak sadece evlilik ile olur.Ya bu insanlar ekonomik veya başka nedenlerle evlenemiyorlarsa ne yapacaklar? sizlere göre sevgi sadece konuşarak yaşanır bana göre ise tamamıyla yaşanır.insan seviyorsa karşıdakiyle cinsellikte yaşamak istiyorsa yaşarsa dejenere mi oluyor?Yoksa yaşamayıp aklında hep hayal ederek bu duygusunu bastırdığı zaman mı dejenere oluyor?Yoksa baskılanmış toplumda sevgiyle birleşik cinsellik yaşayamayan gencin geneleve gitmesinin nedenini o gencin sapkınlığıylamı açıklayacağız. Her türlü kuraldan yola çıkarak insanlığınızı şekillendiremezsiniz.sadece kendinizi kandırırsınız?Toplumumuzdaki cinsel açlığın nedeni ne ?bana açıklayabilirmisiniz?Neden bizim toplum cinsel olarak aç?Bunu izah edebilirmisiniz veya bizim toplum cinsel açıdan açlık çekmiyor diyebilirmisiniz? Bu toplumda erkekler ilk cinselliği kaç yaşında ve kimlerle yaşıyor?Bayanlara da bu soruyu sormak lazım?Ortada cinsel anlamda bir denge varmı?Bence halen sizin gibi düşünenler nedeniyle cinsellik bu toplumda tabu!Cinsellik tabu olarak kaldığı sürece dejenere olacaktır.Cinsellik algılaması bu toplumda doğal insani bir şey olarak algılanmadıkça o olgunluğa ulaşılmadıkça kadınlar sadece erkelerin ihtiyacını gören gerçekte hiç bir anlamı olmayan cinsel birleşmelere muhtaç olacaktır.erkeklerde sadece sanal zevklerde dolaşırlar.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #63 : Ocak 18, 2011, 18:44:27 »
Alınganım bu akşam Murat Abi. :)
Hondaya mı gidelim?

Cihat Bey,
Kur'an-ı Kerim'in Arapça olması arapça öğrenme ve konuşma arzusunu açıklayabilir mi acaba?

Savunduğunuz yaşam tarzının, sonunda çok eşli bir yapı oluşturacağını farkedin lütfen. Bıkmakta serbestsiniz tabi. Bende anlaşılamasam bende bıkarım.

İlişkilerin %90 ı ayrılık ile sonuçlanıyor. Bu, kişiyi yeni bir ilişkiye yönlendiriyor. Duygusal bir yorgunluk sebebidir.

duygusal yorgunluk öylemi?o zaman siz diyelimki 30 yaşında evlendiniz ve cinsel yaşamınız başladı.ve diyelimki önünüzde 30 yıllık bir evlilik hayatı var.sizde yorulacaksınız o zaman sizdemi başkalarına gideceksiniz.evlenince hiç yorulmuyormu insan?sizde eşinizden ayrılacakmısınız? Bu soruları yanaıtlamak size zor geliyorsa bilinki cinsel özgürlük önünde durmak kolay olmayacak:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ocak 18, 2011, 18:52:15 »
Cihat Bey, bu söylediklerinize gerçekten inanıyorsanız, lütfen önce kendi ailenizi bu yönde şekillendirin. Ben kızıma(olursa) bunları telkin etmem. Bu aynen batılı ülkelerin film ve dizilerindeki yaşam tarzı. Kızının lisedeki arkadaşı ile çıkıp gezmesini içselleştirmek falan. Şimdi avrupa cinselliğe tok diyebiliriz çünkü akşam barda tanışıp, gece birlikte olup, sabah bir daha görüşmemek üzere yaşanan birliktelikler var.

Bana cinselliğe tok bir toplum gösterebilir misiniz?

Cinselliğe aç olmak, neden evlilik öncesi duygusal veya fiziksel paylaşım olmamalı nın bir sonucu.
Hem müslümanız, hem "Yaratıcı bu kuralları neden koymuş?" sorusunu cevaplamamışız. Ayıp demişiz ama aklımıza bunu inandırmamışız.
Dolayısı ile ayıp ama çok güzel, neden yasak olsunki gibi bir durumdayız şuan.

duygusal yorgunluk öylemi?o zaman siz diyelimki 30 yaşında evlendiniz ve cinsel yaşamınız başladı.ve diyelimki önünüzde 30 yıllık bir evlilik hayatı var.sizde yorulacaksınız o zaman sizdemi başkalarına gideceksiniz.evlenince hiç yorulmuyormu insan?sizde eşinizden ayrılacakmısınız? Bu soruları yanaıtlamak size zor geliyorsa bilinki cinsel özgürlük önünde durmak kolay olmayacak:))
:) duygusal yorgunluk, insanın aynı sevgiyi, değeri, kalbinde farklı insanlar için şekillendirmesi ve sonrasındaki büyük hayal kırıklığıdır.
Dolayısı ile diğer sorularınız boşa çıkıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #65 : Ocak 18, 2011, 19:14:30 »
:) duygusal yorgunluk, insanın aynı sevgiyi, değeri, kalbinde farklı insanlar için şekillendirmesi ve sonrasındaki büyük hayal kırıklığıdır.
Dolayısı ile diğer sorularınız boşa çıkıyor :)

Ben çok eşliliği savunmasamda siz savunduğum iddiasıyla yorumlarınıza devam ediyorsnuz.Beni kaale almıyor korkularınızın esiri oluyorsunuz!İnsan sevdiği özel insanla cinselliğide yaşaması doğaldır dediğimde neden çok eşlilik aklınıza geliyor bu saplantı ne anlayamıyorum.

Vedat bey bakış açılarımız farklı.Şahsınızda cevap verirken kendi düşüncelerimi açıkladım.siz de aynen öyle.Tartışmanın başlaması ile şuana kadar yeterince kendimizi ifade etmişiz.Şahsen ben yeterli buluyorum.Umarım herkes kendi şikayetçi olduğu dejenere hayattan uzak kalır.Başka insanlarda görüşlerini sunarlarsa iyi olacağını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ocak 18, 2011, 19:39:13 »
Yer yer kırsakta birbirimizi, genel itibarı ile güzel bir tartışma idi. Teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #67 : Ocak 19, 2011, 02:20:15 »
murat bey siz yaşamınızı dinsel kurallara göre şekillendirebilirsiniz.Ancak bu nedenle oluşacak cinsel baskıdan sizde sorumlu olursunuz.sizlerin savunduğu şey bayan ve erkek sevgisini sadece sözcüklere dökecek ve gezecek sevgiyi cinsellikle de yaşamak sadece evlilik ile olur.Ya bu insanlar ekonomik veya başka nedenlerle evlenemiyorlarsa ne yapacaklar? sizlere göre sevgi sadece konuşarak yaşanır bana göre ise tamamıyla yaşanır.insan seviyorsa karşıdakiyle cinsellikte yaşamak istiyorsa yaşarsa dejenere mi oluyor?Yoksa yaşamayıp aklında hep hayal ederek bu duygusunu bastırdığı zaman mı dejenere oluyor?Yoksa baskılanmış toplumda sevgiyle birleşik cinsellik yaşayamayan gencin geneleve gitmesinin nedenini o gencin sapkınlığıylamı açıklayacağız. Her türlü kuraldan yola çıkarak insanlığınızı şekillendiremezsiniz.sadece kendinizi kandırırsınız?Toplumumuzdaki cinsel açlığın nedeni ne ?bana açıklayabilirmisiniz?Neden bizim toplum cinsel olarak aç?Bunu izah edebilirmisiniz veya bizim toplum cinsel açıdan açlık çekmiyor diyebilirmisiniz? Bu toplumda erkekler ilk cinselliği kaç yaşında ve kimlerle yaşıyor?Bayanlara da bu soruyu sormak lazım?Ortada cinsel anlamda bir denge varmı?Bence halen sizin gibi düşünenler nedeniyle cinsellik bu toplumda tabu!Cinsellik tabu olarak kaldığı sürece dejenere olacaktır.Cinsellik algılaması bu toplumda doğal insani bir şey olarak algılanmadıkça o olgunluğa ulaşılmadıkça kadınlar sadece erkelerin ihtiyacını gören gerçekte hiç bir anlamı olmayan cinsel birleşmelere muhtaç olacaktır.erkeklerde sadece sanal zevklerde dolaşırlar.

Cihat Bey, bu mesaj bana miydi?
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ocak 19, 2011, 02:22:26 »
...
Bana cinselliğe tok bir toplum gösterebilir misiniz?
...

Genelleme yaparsak Almanlar bu tanima uyuyor.

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #69 : Ocak 19, 2011, 07:52:25 »
Cihat Bey, bu mesaj bana miydi?

yanlışlık olmuş kususra bakmayın.ama iyi ki size karşı yanlışlık olmuş :)) nedenmi?Site yöneticisi olarak bakın şimdi soruna;HAcı Yiğit beyin yazısını alıntı yaptığımda direk sistem murat 124 olarak alıntı yaptı bende bunu değiştireyim derken 124'ü sildim ve ortada murat bey kaldı:)))Nasıl ama hataya bak.İsterseniz deneyin .hacı bey in yazısını alıntı yapın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #70 : Ocak 19, 2011, 07:55:34 »
Bakın yine aynı kata gerçekleşti.bu sayfanın en üstündeki soyadı yiğit olan beyefendinin adına(hac-ı ) bir şey yazdığınız zaman anında sistem yazdığınız ad yerine "nam-ı diğer Murat 124" getiriyor:)))muhahah yattım yere yahuuu.ben hata yapmayayım da kim yapsın.

Sabah sabah yazımı tekzip edeceğim diye ne ızdıraplar çektim yahuuu.duyun sesimi yöneticler düzeltin şu nu .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Ocak 19, 2011, 09:34:27 »
duyun sesimi yöneticler düzeltin şu nu .

Cihat Bey; bunu yönetim özellikle isteyerek yaptı.... :)

toplumsal dejenerasyonu getirip sadece cinsel yaşama bağlamış olmanıza inanamıyorum... (yazan herkesi kastediyorum tek bir üyeyi değil)...

benim evladım yok (olsa idi farklı olmazdı) yeğenim var birçoğunuz biliyorsunuz... onunla başka teyzelere oranla daha çok alakadar oluyorum... onu yetiştirirken tek isteğim topluma faydalı, insanlara değer veren, saygılı, çalışkan, edepli bir birey olması...

ben yetiştirilirken hep bunları duydum; kamu malına zarar verme! bu topraklar bu vatan için çalış! oku! meslek sahibi ol! değerlerini koru! kendine ve topluma saygılı ol! kimsenin hakkını yeme! vs.
bende elimden geldiğimce bunları yaptım diye düşünüyorum umarım benim evladım olmasa dahi yakınımdaki evlatları bu şekilde yetiştirmeyi başarırım...

toplumsal dejenerasyon ancak her birey bu şekilde düşünebildiği zaman ortadan kalkar....

cinsellik konusu bunların içinde küçücük bir konu ve insanca yaşandığı takdirde bireyin sadece kendisini ilgilendiren bir konu tıpkı inanç gibi.... herkes toplumsal yaşantıda tatmine ulaştığında zaten bu tür konular tartışılmaz bile bence...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #72 : Ocak 19, 2011, 09:55:57 »
Genelleme yaparsak Almanlar bu tanima uyuyor.
Murat Abi, Almanyada yaşıyorsun sanırım. Alman dostların, yakınların, akrabaların vs olabilir. Almanlar dendiği zaman arada istisna yoktur diye abir yaklaşım olamaz. Avrupadaki Türkler inançlarına bağlıdır dendiği zaman arada istisnalar olabileceği gibi. Sanırım o yüzden kızdın biraz. Bende yöneticiden aldığım ilk eksi alkışı kutluyorum :).
Almanların cinsel açıdan çok rahat olduğunu duyuyorum. Bunun sebebi doymuş olmaları değil, istedikleri zaman bunu yaşamalarıdır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ocak 19, 2011, 10:02:51 »
Vedat yazdığımı oku ona yorum yap bitsin şu cinsellik meselesi artık... tiksindirdiniz olum iyice cinsellikten minsellikten.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Ocak 19, 2011, 10:26:33 »
  ''Toplumsal Dejenerasyon'' başlığı da cinsellik ile dejenere olmuş gibi duruyor. :)
 Hayatta o kadar değerli ve güzel şeyler var ki, biz anlamsız değer yargılarına kapılıp asıl gerçekleri göremiyoruz ve boşuna kendimizi ve çevremizdekileri üzüyoruz. Sonra başımızdan kötü birşey geçince ya da büyük bir doğal afet zihnimizi uyandırınca tekrar hayatın gerçek değerlerini görmeye başlıyoruz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • daihatsu yrv turbo 1.3 lt 140 hp
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ocak 19, 2011, 11:00:37 »
insanın kişilik gelişimi daha anne karnındayken başlayıp 3 yaşına kadar yerleşmiş oluyor. bebek daha o, ne anlar dediğimiz çocuklarımızın ömrünün geri kalanını etkileyecek, yapılandıracak süreç budur. çocuk büyüdüğü, gördüğü, öğrendiği şekilde hayatını sürdürüyor. yani bir dejenerasyon varsa onu daha eski tarihlerden itibaren araştırmak gerekir. yani dejenere süreci eskiden başlamıştır. bir ülkeyi yıkmak istiyorsan aile yapısını, ekonomisini, tarihini, dilini, eğitimini sekteye uğratacaksın. ben öğretmen olarak kendi mesleğimden bahsedeyim; yıllardır edebiyat, tarih öğretmeni ataması yapılmıyor. bu derslere diğer branş öğretmenleri giriyor. sonuç malum, tarihimizi yabancı tarihçilerden, türkçemizi de kimselerden öğrenemez olduk. dejenerasyon organize bir süreçtir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #76 : Ocak 19, 2011, 12:02:15 »
Kahrolsun cinsel dejenere :D. Neyse konu uzadı biraz. Buraya yazarken, yasaklılar kervanını gözden kaçırmışım. Neler olmuş neler :D.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • 96 kere teşekkür etti
« Yanıtla #77 : Ocak 19, 2011, 13:07:44 »
Murat Abi, Almanyada yaşıyorsun sanırım. Alman dostların, yakınların, akrabaların vs olabilir. Almanlar dendiği zaman arada istisna yoktur diye abir yaklaşım olamaz. Avrupadaki Türkler inançlarına bağlıdır dendiği zaman arada istisnalar olabileceği gibi. Sanırım o yüzden kızdın biraz. Bende yöneticiden aldığım ilk eksi alkışı kutluyorum :).
Almanların cinsel açıdan çok rahat olduğunu duyuyorum. Bunun sebebi doymuş olmaları değil, istedikleri zaman bunu yaşamalarıdır.

Karavana. O eksiyi veren ben degilim. Kizmis da degilim.

Din dogmatik bir konu oldugu icin tartismayi gereksiz buluyorum. Herseyi din veya cinsellikle aciklamaya calismayi hic ama hic anlamiyorum. Din, Allah'la kulun arasinda bir husus oldugu icinde baska birinin yorum yapmasini, herkesi bir sablona tabi tutmasini hic ama hic sevmiyorum.

Dejenerasyonun bircok sebebinin oldugunu ve aslinda dejenerasyonun bir bölümünün de normal oldugunu düsünüyorum. Insanin yasadigi ortama adapte olmasi ayni zamanda kültürünü de degistiriyor. Referans noktasi eski zaman olan biri bunu dejerasyon olarak görürken, referans noktasi daha güncel olan bir kisi degisim-yenilik olarak görüyor. Dejenerasyon da izafi bir olay.

Toplumsal olaylarda binlerce, belki onbinlerce farkli degisken oldugu icin anlamaya calismak bol bol spekülasyonlara yol aciyor. Genel olarak olayin politik ve teknolojik bir boyutunun oldugunu düsünüyorum. Son yillarda Sevr Anlasmasini tekrardan önümüze sürdükleri asikar. Bunu da azinliklara özgürlük semsiyesi altinda yapiyorlar. Tabi yersen; en büyük destekcilerinden Almanya veya Fransa'da ikinci dilde egitim mümkün degil. Almanya'da 3 milyona yakin Türk var ve yerel okullarda Türkce egitimi kaldirdilar.

Dejenerasyonu bir büyük problem olarak tanimlarsak, icinde aslinda yüzlerce kücük problemi barindirdigini görürüz. Büyük problemi oturup yillarca tartisma yerine, parcalara bölüp kücük problemleri tamir ederek etkisini görmek gerektigini düsünüyorum. Misal Türkce olmayan dükkan isimleri. Malesef ülke de konusan cok ama aksiyon yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #78 : Ocak 19, 2011, 13:29:50 »

toplumsal dejenerasyonu getirip sadece cinsel yaşama bağlamış olmanıza inanamıyorum... (yazan herkesi kastediyorum tek bir üyeyi değil)...

ben yetiştirilirken hep bunları duydum; kamu malına zarar verme! bu topraklar bu vatan için çalış! oku! meslek sahibi ol! değerlerini koru! kendine ve topluma saygılı ol! kimsenin hakkını yeme! vs.
bende elimden geldiğimce bunları yaptım diye düşünüyorum umarım benim evladım olmasa dahi yakınımdaki evlatları bu şekilde yetiştirmeyi başarırım...

cinsellik konusu bunların içinde küçücük bir konu ve insanca yaşandığı takdirde bireyin sadece kendisini ilgilendiren bir konu tıpkı inanç gibi.... herkes toplumsal yaşantıda tatmine ulaştığında zaten bu tür konular tartışılmaz bile bence...

1-Sizi tartıştığımız konudan duyduğunuz rahatsızlıktan ötürü Sigmund Freud' a şikayet edeceğim.Hemde konuyu kapatalım başka görüşlerede yer açılsın diyen biri olarak.
Bakınız yukarıdaki yazılarım...
2-Siz yetiştirilirken duyduğunuz öğretileri sizden sonraki nesle aktarmaktan başka bir şey yaptınız mı?veya yapmayı düşünüyormusunuz? Bunu çok merak ettim.Çünkü cinsellik konusundaki tartışmalarda ben bunu yapıyordum.En azıdan cinsellik konusu ile başlamıştık olaya belki başka yerlerede gelinebilirdi.Zira cinselliği kapatmışken azarınızı işitmiş olduk.
Özlü sözler
Mustafa Taşar(öldü rahmetli, nam-ı diğer otel ayısı):" Bıraktığımız yerde otluyorsunuz"
3-Cinselliğin insanca yaşanmasını anlatıyordum tam da.Şimdi siz söylermisiniz cinsellik insanca nasıl yaşanır?

sizin yeni nesle verdiğiniz öğütler güzel öğütler ama hapishalerdeki katiller de adam öldürmak zorunda kaldıklarından katil olduklarını suçun zorunluluk sonucu oluştuğunu gerçekte suçsuz olduklarını anlatırlar.ihaleye fesat karıştıran kamu görevlisi de devletin menfaati için bu olaya karıştığını anlatır.Bilmem anlatabilirmuyum.kadına cinsel baskı unsuru oluşturan erkekte toplum çıkarı ve ahlakı için baskı yaptığını anlatır.

bu sorularıma gerçekten cevap bekliyorum.Takdir sizin,  platform sizin sayın 5 yıldızlı bölüm yöneticisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #79 : Ocak 19, 2011, 13:46:17 »
Karavana. O eksiyi veren ben degilim. Kizmis da degilim.

Din dogmatik bir konu oldugu icin tartismayi gereksiz buluyorum. Herseyi din veya cinsellikle aciklamaya calismayi hic ama hic anlamiyorum. Din, Allah'la kulun arasinda bir husus oldugu icinde baska birinin yorum yapmasini, herkesi bir sablona tabi tutmasini hic ama hic sevmiyorum.

Dejenerasyonun bircok sebebinin oldugunu ve aslinda dejenerasyonun bir bölümünün de normal oldugunu düsünüyorum. Insanin yasadigi ortama adapte olmasi ayni zamanda kültürünü de degistiriyor. Referans noktasi eski zaman olan biri bunu dejerasyon olarak görürken, referans noktasi daha güncel olan bir kisi degisim-yenilik olarak görüyor. Dejenerasyon da izafi bir olay.

Toplumsal olaylarda binlerce, belki onbinlerce farkli degisken oldugu icin anlamaya calismak bol bol spekülasyonlara yol aciyor. Genel olarak olayin politik ve teknolojik bir boyutunun oldugunu düsünüyorum. Son yillarda Sevr Anlasmasini tekrardan önümüze sürdükleri asikar. Bunu da azinliklara özgürlük semsiyesi altinda yapiyorlar. Tabi yersen; en büyük destekcilerinden Almanya veya Fransa'da ikinci dilde egitim mümkün degil. Almanya'da 3 milyona yakin Türk var ve yerel okullarda Türkce egitimi kaldirdilar.

Dejenerasyonu bir büyük problem olarak tanimlarsak, icinde aslinda yüzlerce kücük problemi barindirdigini görürüz. Büyük problemi oturup yillarca tartisma yerine, parcalara bölüp kücük problemleri tamir ederek etkisini görmek gerektigini düsünüyorum. Misal Türkce olmayan dükkan isimleri. Malesef ülke de konusan cok ama aksiyon yok.

Farklı ve güzel bir yorum.Teşekkürler