Gönderen Konu: Toplumsal dejenerasyon  (Okunma sayısı 8801 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
Ynt: Toplumsal dejenerasyon
« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2011, 12:32:52 »
sensiniz.... :)
:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Sensiniz demiş yaaaaa:))))))))
Sensiniz ise bensiniz kim??
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 17, 2011, 12:32:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ocak 17, 2011, 12:45:10 »
Avrupanın kurtulmak istediği, maddiyat, ahlaksızlık, aşırı özgürlük gibi toplumu zehirleyen özelliklerine özendirildiğimiz için oluyor sanırım.
...

Vedat Hocam, inan bana Avrupa ne kadar maddiyatçı, ahlaksız (kadın-erkek ilişkileri anlamında diyorsun sanırım) ve özgürlükçü olsa da bizim kadar dejenere değiller :( Fakat burada toplumlar arasında kıyaslama yapıp konuyu başka bir boyuta taşımak istemiyorum. Her zaman iddaa ediyorum, Türkiye'deki dejenerasyon Özal döneminde başladı ve biz bu konuda Avrupa'nın fersah fersah önündeyiz. Neden diye soracak olursan daha ne olduğuna kadar vermemiş çok kültürlü bir milleti eğitmeden dünyaya açarsan, üstüne bir de Demirperde ülkelerinin yıkılıp dünyadaki kutuplaşmanın son bulması kapitalizmi hızla yaygınlaştırınca bulunduğu durumu sindiremeyen toplumumuz için dejenerasyon kaçınılmaz oldu. Bunu din ekseninde tartışmak havanda su dökmeye benzer. Dinin güzellikleri insanları incitmeden, gururlarını kırmadan anlatılsa, müslümanım diyen insanlar ahlakları ile çevrelerine örnek olabilseler, İslami dayanışma adı altında neredeyse toplumu bölen ve diğerlerini dışlayan bir düzen kurulmasa bence dejenerasyonu ancak bu durdurabilir. İnançlarını yerine getirmeye çalışan bir müslümanım ama insanların İslamiyet'den değil müslümanlardan çekindikleri bir düzenin oluşmaya başladığı ve bu düzenin uzun vadede İslamiyet'i Hristiyanlığa benzeteceği korkusu içerisindeyim. Kendi kimliğini nasıl tanımlarsa tanımlasın (ister Türk, ister müslüman, ister Laik, ister milliyetçi) insanların öncelikle kendi nefsi ile barışık ve hoşgörülü olmalarına çok önem veriyorum. Bu konuda çevremdeki bir çok kişi ile münakaşa etmişimdir. Öyle ilginç bir toplumda yaşıyoruz ki, beni çevremde dinci diye de niteleyen var, ateist olduğumu düşündüğünü itiraf eden de :) Sen dini konulardaki olağanüstü olgunluğun ile forumda en çok takdir ettiğim üyelerden birisin, hatta kafamdaki örnek müslüman tanımına fazlasıyla uyuyorsun ama sence ne dersin, bu konuda kendimize de biraz iğne batırmamız gerekmiyor mu?
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ocak 17, 2011, 12:47:05 »
Arkadaşlar, karşılıklı polemiğe izin vermeyeceğim, lütfen bir birimize karşı saygılı olalım.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Ocak 17, 2011, 12:49:54 »
Vedat Hocam, inan bana Avrupa ne kadar maddiyatçı, ahlaksız (kadın-erkek ilişkileri anlamında diyorsun sanırım) ve özgürlükçü olsa da bizim kadar dejenere değiller :( Fakat burada toplumlar arasında kıyaslama yapıp konuyu başka bir boyuta taşımak istemiyorum. Her zaman iddaa ediyorum, Türkiye'deki dejenerasyon Özal döneminde başladı ve biz bu konuda Avrupa'nın fersah fersah önündeyiz. Neden diye soracak olursan daha ne olduğuna kadar vermemiş çok kültürlü bir milleti eğitmeden dünyaya açarsan, üstüne bir de Demirperde ülkelerinin yıkılıp dünyadaki kutuplaşmanın son bulması kapitalizmi hızla yaygınlaştırınca bulunduğu durumu sindiremeyen toplumumuz için dejenerasyon kaçınılmaz oldu. Bunu din ekseninde tartışmak havanda su dökmeye benzer. Dinin güzellikleri insanları incitmeden, gururlarını kırmadan anlatılsa, müslümanım diyen insanlar ahlakları ile çevrelerine örnek olabilseler, İslami dayanışma adı altında neredeyse toplumu bölen ve diğerlerini dışlayan bir düzen kurulmasa bence dejenerasyonu ancak bu durdurabilir. İnançlarını yerine getirmeye çalışan bir müslümanım ama insanların İslamiyet'den değil müslümanlardan çekindikleri bir düzenin oluşmaya başladığı ve bu düzenin uzun vadede İslamiyet'i Hristiyanlığa benzeteceği korkusu içerisindeyim. Kendi kimliğini nasıl tanımlarsa tanımlasın (ister Türk, ister müslüman, ister Laik, ister milliyetçi) insanların öncelikle kendi nefsi ile barışık ve hoşgörülü olmalarına çok önem veriyorum. Bu konuda çevremdeki bir çok kişi ile münakaşa etmişimdir. Öyle ilginç bir toplumda yaşıyoruz ki, beni çevremde dinci diye de niteleyen var, ateist olduğumu düşündüğünü itiraf eden de :) Sen dini konulardaki olağanüstü olgunluğun ile forumda en çok takdir ettiğim üyelerden birisin, hatta kafamdaki örnek müslüman tanımına fazlasıyla uyuyorsun ama sence ne dersin, bu konuda kendimize de biraz iğne batırmamız gerekmiyor mu?
Hakkı Abi, güzel düşüncelerin için teşekkürler.
İslamiyeti insanlar temsil eder. Tabiki anlatarak değil, yaşayarak anlatılır. Herkes yakın çevresine örnek olmalı.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Kan Grubu: A+
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Ocak 17, 2011, 13:28:10 »
  Herkesin istediği aynı değil mi? Huzur, sevgi, saygı, adalet. O zaman bizlerde almadan vermeye çalışalım.

Rejenerasyon süreçlerinde (Endüstri devrimi yakın çağın belirgin başlangıç safhası ve tetikleyicisidir) Dejenerasyonların açığa çıkması kaçınılmazdır. Bu noktada Dejenerasyon ile Rejenerasyonu ayırmak gerekir. Kadınların pantalon giymesi bir rejenerasyondur. Buna alışkın olmayan kişilere tuhaf da gelir ancak dejenere bir tarafı yoktur. Fakat yine kadınların sigarayada başlaması (daha çok erkeklerden görerek) bir dejenerasyondur ve ister erkek, ister kadın olsun bunu akıl ile açıklamak mümkün değildir ve zararı yadsınamaz. Demekki dejenerasyon içinde bir zarar barındırır, kültürel uyum ya da sadece örf değil. Bizim yapmamız gereken ise, ister ilahi ister bilimsel bakalım (bence ilahi güç asıl bilimi öngörmüştür) aklımızı işletmektir.
 Tüm bunları tartışırken de dejenere olmamaya lütfen dikkat edelim sevgili üyelerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #25 : Ocak 17, 2011, 14:33:35 »
din ile dejenerasyondan kurtulmak isteyenlerin öncelikle dinleri  dejenerasyondan kurtarmalılar sanırım:)
Mesela islamiyetten örnek verecek olursak; kuranda yazılı olan miras hukukuna göre kimse mal paylaşmak istemez.Konu mal bölüşümü oldu mu haydeeee medeni hukuka kimsenin itirazı yok.şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Allah 'ın ayetlerindeki emirlere göre mirası paylaşsana.ama bu toplumda herkes müslümanım diyor ama allah ın ayetlerindeki bölüşümü yapmayıp medeni hukuktaki bölüşümü yapıyor.Hemen bu durumu devletin laikliğine bağlayıp işin kolayına kaçanlarda olabilir.Sen medeni hukuka göre paylaşımı kağıt üzerinde yaparsın sonra kuran daki paylaşıma göre evde oturup paylaşımını yaparsın.ama kimse medeni hukukun dışına çıkmıyor .Bunu nasıl açıklamalı.Bu nasıl bir dejenerasyon o zaman.O miras paylaşımı o zamandı şimdi artık böyle deniyorsa diyecek bir şey yok o zaman...

Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #26 : Ocak 17, 2011, 14:38:58 »

Tüm bunları tartışırken de dejenere olmamaya lütfen dikkat edelim sevgili üyelerim.

Bizler sizin üyeleriniz değiliz. Toyota Clup Türkiye isimli platformun üyeleriyiz.sayın platform yöneticisi dejenere olmamak için gerekirse direniriz :D  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Cennet Ucuz Değil Cehennem Lüzumsuz Değil
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 17, 2011, 14:41:53 »
Almanlar çok göz önünde ve kesildiğinde tepki görecekleri bir ağacı gözden çıkarttıklarında ona bir kaç yerden bakır çivi çakarlarmış o çivi ağacı yavaş yavaş zehirleyerek kurutup çürütürmüş. Bizim toplumumuza da bakır çivinin televizyon ve medya yoluyla çakıldığını düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #28 : Ocak 17, 2011, 14:46:25 »
Arkadaşlar gün geçmiyor ki toplumdaki bozulmayı özetleyen bir çok olayla karşılaşmayalım. Burada toplumsal olarak neden gün geçtikçe artan oranlarda dejenere oluyoruz? Nerde yanlış yapıyoruz? sorularının  nedenleri ve çözümleri konusunda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Geçmişte "dükkanının kapısını açık bırakıp, gece birisi bir şeye ihtiyaç duyar da ben olmasam da bile girip alır" diye düşünen esnafların yaşadığı bu topraklarda şimdilerde dükkanlarını çelik kapılarla kilitleyen ve yine soyulan esnafın olduğu bir topluma dönüşme nedenimiz nedir?  
Biz adam olur muyuz?  Bu gidiş nereye sizce?

ee şikayetiniz buysa öncelikle sosyalizm için mücadele etmeniz gerekir.Kapitalizm çoook güzel insanlar aç değil insanlar sefil değil insanlar çok mutlu diyorsanız bu şikayetiniz nedir?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 17, 2011, 15:00:17 »
Bizler sizin üyeleriniz değiliz. Toyota Clup Türkiye isimli platformun üyeleriyiz.sayın platform yöneticisi dejenere olmamak için gerekirse direniriz :D 

muhahahaaa.... :D :D duy sesimizi Hakan beeyyy....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #30 : Ocak 17, 2011, 15:05:32 »
muhahahaaa.... :D :D duy sesimizi Hakan beeyyy....
hande hanım(5 yıldız bölüm yöneticisi) haksızmıyım.az daha sayın site yöneticisi(6 yıldız) yüzünden dejenere olacaktık :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ocak 17, 2011, 15:14:13 »
hande hanım(5 yıldız bölüm yöneticisi) haksızmıyım.az daha sayın site yöneticisi(6 yıldız) yüzünden dejenere olacaktık :D

vur vur inlesin TCT adminleri dinlesin.... :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 17, 2011, 15:38:12 »
her zamanki gibi hakkı abi ve vedat abinin yorumlarını hayranlıkla okudum.. ve ben de bu dejenerasyon meselesini din çerçevesinde tartışmanın havanda su dövmek olduğunu düşünmekteyim..bizim toplumdaki dejenerasyon batıya özentilikten geldiğini düşünmekteyim ben de.. ancak bu "batı" kavramını tutup da televizyondaki saçma sapan dizilerden kapmaya çalışınca ve bir de bilinç düzeyi fazlaca düşük olunca bu şekilde bir dejenerasyon kaçınılmaz oluyor

nip tuck, how i met your mother, desperate housewifes, sex and the city gibi dizilieri izleyip gülüp geçip, zaman geçirecekleri yerde o dizilerdeki hayatlara özeniyorlar, o hayatlar o davranışlar normal geliyor, hatta öyle olması lazımmış gibi düşünülüyor.. çok afedersiniz, bizim okulun bahar festivalinde içip içip sarhoş olan bir kız oda arkadaşım ve bana gelerek beraber olalim diyebiliyor. bugün bırakın üniversiteyi, lisede bile onlarca kızla yatmamış erken dışlanıyor..yaşları ilerlemiş kadınlara azgın kadın diyerek bakıyorlar daha çok çok fazla arttırılabilir bu örnekler..

benim gözümde bu dejenerasyonunu başlıca nedeni yabancı dizilere olan talep ve onların yoğun bir şekilde izleniyor olması.. tam anlamıyla özenti bir toplumun oluşuyor olması ve televizyonda görülen-gösterilen şeylerin gerçek ve olması gereken şeyler gibi görülüyor olması...durum böyleyken ben de çok karamsarım

ayrıca not olarak söylemem gereken bir şey var ki ben sadece işin ahlaki boyutuna değinmiş oldum.. bu değişmenin bir de dil, din, maddiyat, ekonomik, psikolojik, sosyolojik vs bir dünya boyutu var..tutup sadece din konusunda konuşmak havanda su dövmeye benzer dedim ancak ben de tutup suyu başka bir havana dökerek orda dövmeye devam ettim; sadece ahlaki boyut da durumu anlatmak için yeterli değil..

ancak, bu dejenerasyon da kaçınılmaz diye düşünüyorum. küreselleşmenin bir sonucu olarak kültürler, diller, dinler hepsi birbiriyle etkileşiyor, dejenere olmamanın en kolay ve belki de malesef yegane yolu kapalı bir devlet olmak... bazı uzak doğu ülkeleri gibi çok ağır sansürler uygulayarak ülkeyi içerden dışa ve dışardan içe kapatmak böylece içerdeki kültürel yapıyı, dili, ahlağı, dini korumak bu olayı engelleyebilir.. kaldı ki o zaman toplumdaki dışarıya özenme daha da artıyor ve duvar yıkıldığında, açık özgür kalındığında toplum büyük bir hızla yozlaşıyor...toplumsal değerleri koruyacak bir bilinç şart..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #33 : Ocak 17, 2011, 15:39:57 »
Hakkı Abi, güzel düşüncelerin için teşekkürler.
İslamiyeti insanlar temsil eder. Tabiki anlatarak değil, yaşayarak anlatılır. Herkes yakın çevresine örnek olmalı.

sorunda bu zaten.Türkiyenin %99 müslüman öyle değilmi? Neden dünyada rüşvette en ön sıralardayız?neden bu ülke kara para cenneti.Neden kayıt dışı ekonomi önlenemiyor bu ülkede?aa aklıma geçen hafta gazetlerde çıkan bir haber gedi.Hadi biraz neşelenelim.Olay Muğlada geçiyor.Eşek in ayağı kırılınca sahibi tarafından azat ediliyor.garibim ne yapsın dağlara veriyor kendini yem aramak için.bunu fırsat bilen .... devamı aşağıdaki linkte

http://www2.dha.com.tr/mugla-milas-esege-tecavuz-iddiasina-gozalti-son-dakika-haberi_134288.html

bence bu önemli olaya karışan failler cinsel yönden incelenmeleri psikolojilerinin fotoğrafı çıkarılmalı ve üniversitelerde ilgili bölümlerde sorgulanması gerekirken sadece hukuki olarak sorgulanıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #34 : Ocak 17, 2011, 15:51:20 »
Türkay bey ahlak dejenerasyonuna örnekler getirerek anlatmışsınız.Ancak sizde ithal edilen  dejenerasyon yanılgısındasınız.Çünkü bizim toplum cinselliğini yaşayamayan bir toplum.Toplumsal baskı altında cinsellik!Bu toplumun % kaçı baskılarla yaklaşmıyor cinselliğe...Bu konuda bayanlara özgürlük olmadığı gibi özgür olmayan bayanların olduğu bir yerde erkeklerde özgür değillerdir.Tabiki böyle bir toplumda sapkınlıklar olacaktır.İnsanlar karşı cinsi cinsel meta olarak görecektir.Aç insanlar aaaaç.Bilgiler yanlış uygulamlar yok deneysel bakışlar çoook.Hatta daha ılımlı bir bakışla cinselliği bilmeyen evli cinsler , evlenmiş artık toplumsal özgürlüğünü kazanmış ama cinsel deneyimsiz çekingen insanlar , sonrasında erken boşalan erkekler, tatmin olmayan bayanlar ...İşte sonuç...hepsi bizlerin eseri.
Özgür cinsellikten her önüne düşenle olmak anlamı çıkartılmamalıdır.Benim kasdettiğim sevgi ve aşk ürünü cinsellikler.Ama malesef toplumumuzda sevgi ve aşkında suyu çıkmış durumda .EE toplumumuz böyleyken yinede su kondurmaz hertürlü kötülüğün başka yerlerden geldiğine inandırırız kendimizi.İnanın hepsi bu toplumda yaşayan bizlerin suçu.Babalarımızın annelerimizin ve onlardan öncekilerinin.Ya bu kısır döngü kırılacak ya da durmak yok cinsellik alanında dejenerasyoana devam ...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Ocak 17, 2011, 15:52:57 »
  Sizleri ne güzel içselleştirmişim daha ne Mod.'un kışkırtmasına geliyorsunuz.  İşte dejenerasyonun tetiklenmesinin en başlıca örneklerinden birisi.
 Hususi otomobillerde sürücü tarafında Makyaj Aynası'nın da olması bence otomotiv sanayii adına büyük bir dejenerasyondur, haksızmıyım sayın üyeler. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #36 : Ocak 17, 2011, 15:57:48 »
Türkay bey ahlak dejenerasyonuna örnekler getirerek anlatmışsınız.Ancak sizde ithal edilen  dejenerasyon yanılgısındasınız.Çünkü bizim toplum cinselliğini yaşayamayan bir toplum.Toplumsal baskı altında cinsellik!Bu toplumun % kaçı baskılarla yaklaşmıyor cinselliğe...Bu konuda bayanlara özgürlük olmadığı gibi özgür olmayan bayanların olduğu bir yerde erkeklerde özgür değillerdir.Tabiki böyle bir toplumda sapkınlıklar olacaktır.İnsanlar karşı cinsi cinsel meta olarak görecektir.Aç insanlar aaaaç.Bilgiler yanlış uygulamlar yok deneysel bakışlar çoook.Hatta daha ılımlı bir bakışla cinselliği bilmeyen evli cinsler , evlenmiş artık toplumsal özgürlüğünü kazanmış ama cinsel deneyimsiz çekingen insanlar , sonrasında erken boşalan erkekler, tatmin olmayan bayanlar ...İşte sonuç...hepsi bizlerin eseri.
Özgür cinsellikten her önüne düşenle olmak anlamı çıkartılmamalıdır.Benim kasdettiğim sevgi ve aşk ürünü cinsellikler.Ama malesef toplumumuzda sevgi ve aşkında suyu çıkmış durumda .EE toplumumuz böyleyken yinede su kondurmaz hertürlü kötülüğün başka yerlerden geldiğine inandırırız kendimizi.İnanın hepsi bu toplumda yaşayan bizlerin suçu.Babalarımızın annelerimi
zin ve onlardan öncekilerinin.Ya bu kısır döngü kırılacak ya da durmak yok dejenerasyoan devam ...
ithal edilmiş dejenerasyon konusunda hala aynı düşünüyorum.. sevgi ve aşk ürünü cinsellik diyorsunuz, ancak çok sevip ölüp bittiği insanla cinsel deneyim yaşamaktan korkan nice kızlar öyle veya böyle biten ilişkinin ardından kaşarlanıp sevgisiz, aşksız sadece cinsel tatmin yaşayamaya çalışan birer objelere dönüyorlar.. bilmiyorum sizin nesilde nasıldı ancak benim yaş grubum bu durumda.. daha küçüklerde durum nasıl bilemiyorum ancak yaş ilerledikçe durumu biraz daha anlıyorlar gibi, keza bizim grupta öyle oldu..erkeklerde aç bir şekilde kadınları obje olarak görme durumu, kızlarda ise cinselliği daha tecrübeli olarak gördükleri yaşça büyük erkeklerde tatma isteği..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #37 : Ocak 17, 2011, 15:58:22 »
 Sizleri ne güzel içselleştirmişim daha ne Mod.'un kışkırtmasına geliyorsunuz.  İşte dejenerasyonun tetiklenmesinin en başlıca örneklerinden birisi.
 Hususi otomobillerde sürücü tarafında Makyaj Aynası'nın da olması bence otomotiv sanayii adına büyük bir dejenerasyondur, haksızmıyım sayın üyeler. :)

sayın üyeler öyle değilmi?aşağıdaki cümlede size ait efendim:)

"Tüm bunları tartışırken de dejenere olmamaya lütfen dikkat edelim sevgili üyelerim."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #38 : Ocak 17, 2011, 16:01:41 »
ithal edilmiş dejenerasyon konusunda hala aynı düşünüyorum.. sevgi ve aşk ürünü cinsellik diyorsunuz, ancak çok sevip ölüp bittiği insanla cinsel deneyim yaşamaktan korkan nice kızlar öyle veya böyle biten ilişkinin ardından kaşarlanıp sevgisiz, aşksız sadece cinsel tatmin yaşayamaya çalışan birer objelere dönüyorlar.. bilmiyorum sizin nesilde nasıldı ancak benim yaş grubum bu durumda.. daha küçüklerde durum nasıl bilemiyorum ancak yaş ilerledikçe durumu biraz daha anlıyorlar gibi, keza bizim grupta öyle oldu..erkeklerde aç bir şekilde kadınları obje olarak görme durumu, kızlarda ise cinselliği daha tecrübeli olarak gördükleri yaşça büyük erkeklerde tatma isteği..

yazınla beni doğrulamışsın.cinsel baskının kaynağı yok edilmedikçe ve eğitim bu doğrultuda değiştirilmedikçe analar ve babalar tabularını kıramadıkları müddetçe bu hep böyle olacak.Nerede gerçek cinsel özgürlüğe saldırı varsa karşısında dimdik durmak gerek!Beyinlerin değişmesi gerek!

Birisi bana sormuştu muhafazakarlık sence ne demek diye?İşte şimdi tam zamanı.Beyinlerin değişmesi gerek! dedim yaaa.Bu lafa düşman olmak demek muhafazakarlık.Eskimiş, insanların artık hayatına yük getiren, eski kuralları savunmak, muhafaza etmeye çalışmak demek muhafazakarlık.Değişimi eskiye gitmek sanmaktır muhafazakarlık.yeniye gitmeye ise karşı çıkmaktır muhafazakarlık.Bakınız Muhafaza etmek....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #39 : Ocak 17, 2011, 16:07:27 »
ben şahsen cinsel özgürlük yanlısı değilim.. cinselliğin özgürce yaşanması dini inancıma pek de uymuyor zaten bence tamamen özgür bir cinsellik de bir dejenerasyondur.. sizce bizim toplumumuz, orta asyaya kadar dönebilirsiniz isterseniz, cinsel açıdan özgür bir toplum mudur yoksa at-avrat-silah konusunda hassas bir toplum mudur? sizce türk erkeği kadınım dediği kadına kendisinden önce dokunulmuş olmasını hazmedebilir mi? siz eşinizin sizden önce özgürce başkalarıyla cinsel yakınlık kurduğunu düşünebiliyor musunuz? ben bunları yazarken bile gerildim..