0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
sensiniz....
Avrupanın kurtulmak istediği, maddiyat, ahlaksızlık, aşırı özgürlük gibi toplumu zehirleyen özelliklerine özendirildiğimiz için oluyor sanırım....
Vedat Hocam, inan bana Avrupa ne kadar maddiyatçı, ahlaksız (kadın-erkek ilişkileri anlamında diyorsun sanırım) ve özgürlükçü olsa da bizim kadar dejenere değiller Fakat burada toplumlar arasında kıyaslama yapıp konuyu başka bir boyuta taşımak istemiyorum. Her zaman iddaa ediyorum, Türkiye'deki dejenerasyon Özal döneminde başladı ve biz bu konuda Avrupa'nın fersah fersah önündeyiz. Neden diye soracak olursan daha ne olduğuna kadar vermemiş çok kültürlü bir milleti eğitmeden dünyaya açarsan, üstüne bir de Demirperde ülkelerinin yıkılıp dünyadaki kutuplaşmanın son bulması kapitalizmi hızla yaygınlaştırınca bulunduğu durumu sindiremeyen toplumumuz için dejenerasyon kaçınılmaz oldu. Bunu din ekseninde tartışmak havanda su dökmeye benzer. Dinin güzellikleri insanları incitmeden, gururlarını kırmadan anlatılsa, müslümanım diyen insanlar ahlakları ile çevrelerine örnek olabilseler, İslami dayanışma adı altında neredeyse toplumu bölen ve diğerlerini dışlayan bir düzen kurulmasa bence dejenerasyonu ancak bu durdurabilir. İnançlarını yerine getirmeye çalışan bir müslümanım ama insanların İslamiyet'den değil müslümanlardan çekindikleri bir düzenin oluşmaya başladığı ve bu düzenin uzun vadede İslamiyet'i Hristiyanlığa benzeteceği korkusu içerisindeyim. Kendi kimliğini nasıl tanımlarsa tanımlasın (ister Türk, ister müslüman, ister Laik, ister milliyetçi) insanların öncelikle kendi nefsi ile barışık ve hoşgörülü olmalarına çok önem veriyorum. Bu konuda çevremdeki bir çok kişi ile münakaşa etmişimdir. Öyle ilginç bir toplumda yaşıyoruz ki, beni çevremde dinci diye de niteleyen var, ateist olduğumu düşündüğünü itiraf eden de Sen dini konulardaki olağanüstü olgunluğun ile forumda en çok takdir ettiğim üyelerden birisin, hatta kafamdaki örnek müslüman tanımına fazlasıyla uyuyorsun ama sence ne dersin, bu konuda kendimize de biraz iğne batırmamız gerekmiyor mu?
Tüm bunları tartışırken de dejenere olmamaya lütfen dikkat edelim sevgili üyelerim.
Arkadaşlar gün geçmiyor ki toplumdaki bozulmayı özetleyen bir çok olayla karşılaşmayalım. Burada toplumsal olarak neden gün geçtikçe artan oranlarda dejenere oluyoruz? Nerde yanlış yapıyoruz? sorularının nedenleri ve çözümleri konusunda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Geçmişte "dükkanının kapısını açık bırakıp, gece birisi bir şeye ihtiyaç duyar da ben olmasam da bile girip alır" diye düşünen esnafların yaşadığı bu topraklarda şimdilerde dükkanlarını çelik kapılarla kilitleyen ve yine soyulan esnafın olduğu bir topluma dönüşme nedenimiz nedir? Biz adam olur muyuz? Bu gidiş nereye sizce?
Bizler sizin üyeleriniz değiliz. Toyota Clup Türkiye isimli platformun üyeleriyiz.sayın platform yöneticisi dejenere olmamak için gerekirse direniriz
muhahahaaa.... duy sesimizi Hakan beeyyy....
hande hanım(5 yıldız bölüm yöneticisi) haksızmıyım.az daha sayın site yöneticisi(6 yıldız) yüzünden dejenere olacaktık
Hakkı Abi, güzel düşüncelerin için teşekkürler.İslamiyeti insanlar temsil eder. Tabiki anlatarak değil, yaşayarak anlatılır. Herkes yakın çevresine örnek olmalı.
Türkay bey ahlak dejenerasyonuna örnekler getirerek anlatmışsınız.Ancak sizde ithal edilen dejenerasyon yanılgısındasınız.Çünkü bizim toplum cinselliğini yaşayamayan bir toplum.Toplumsal baskı altında cinsellik!Bu toplumun % kaçı baskılarla yaklaşmıyor cinselliğe...Bu konuda bayanlara özgürlük olmadığı gibi özgür olmayan bayanların olduğu bir yerde erkeklerde özgür değillerdir.Tabiki böyle bir toplumda sapkınlıklar olacaktır.İnsanlar karşı cinsi cinsel meta olarak görecektir.Aç insanlar aaaaç.Bilgiler yanlış uygulamlar yok deneysel bakışlar çoook.Hatta daha ılımlı bir bakışla cinselliği bilmeyen evli cinsler , evlenmiş artık toplumsal özgürlüğünü kazanmış ama cinsel deneyimsiz çekingen insanlar , sonrasında erken boşalan erkekler, tatmin olmayan bayanlar ...İşte sonuç...hepsi bizlerin eseri.Özgür cinsellikten her önüne düşenle olmak anlamı çıkartılmamalıdır.Benim kasdettiğim sevgi ve aşk ürünü cinsellikler.Ama malesef toplumumuzda sevgi ve aşkında suyu çıkmış durumda .EE toplumumuz böyleyken yinede su kondurmaz hertürlü kötülüğün başka yerlerden geldiğine inandırırız kendimizi.İnanın hepsi bu toplumda yaşayan bizlerin suçu.Babalarımızın annelerimizin ve onlardan öncekilerinin.Ya bu kısır döngü kırılacak ya da durmak yok dejenerasyoan devam ...
Sizleri ne güzel içselleştirmişim daha ne Mod.'un kışkırtmasına geliyorsunuz. İşte dejenerasyonun tetiklenmesinin en başlıca örneklerinden birisi. Hususi otomobillerde sürücü tarafında Makyaj Aynası'nın da olması bence otomotiv sanayii adına büyük bir dejenerasyondur, haksızmıyım sayın üyeler.
ithal edilmiş dejenerasyon konusunda hala aynı düşünüyorum.. sevgi ve aşk ürünü cinsellik diyorsunuz, ancak çok sevip ölüp bittiği insanla cinsel deneyim yaşamaktan korkan nice kızlar öyle veya böyle biten ilişkinin ardından kaşarlanıp sevgisiz, aşksız sadece cinsel tatmin yaşayamaya çalışan birer objelere dönüyorlar.. bilmiyorum sizin nesilde nasıldı ancak benim yaş grubum bu durumda.. daha küçüklerde durum nasıl bilemiyorum ancak yaş ilerledikçe durumu biraz daha anlıyorlar gibi, keza bizim grupta öyle oldu..erkeklerde aç bir şekilde kadınları obje olarak görme durumu, kızlarda ise cinselliği daha tecrübeli olarak gördükleri yaşça büyük erkeklerde tatma isteği..