Gönderen Konu: Toplumsal dejenerasyon  (Okunma sayısı 8802 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Toplumsal dejenerasyon
« Yanıtla #40 : Ocak 17, 2011, 16:11:44 »
ben şahsen cinsel özgürlük yanlısı değilim.. cinselliğin özgürce yaşanması dini inancıma pek de uymuyor zaten bence tamamen özgür bir cinsellik de bir dejenerasyondur.. sizce bizim toplumumuz, orta asyaya kadar dönebilirsiniz isterseniz, cinsel açıdan özgür bir toplum mudur yoksa at-avrat-silah konusunda hassas bir toplum mudur? sizce türk erkeği kadınım dediği kadına kendisinden önce dokunulmuş olmasını hazmedebilir mi? siz eşinizin sizden önce özgürce başkalarıyla cinsel yakınlık kurduğunu düşünebiliyor musunuz? ben bunları yazarken bile gerildim..
hayatına giren yeni insanın senle tanışmadan önceki yaşadıkları seni ilgilendirmez.Seninkide onu ilgilendirmez.partnerinizi mal edinmek istemiyorsanız onun insan olduğunu içselleştirmelisiniz.Yoksa yukarıdaki yazınızdaki şikayetlerinizin devamı için gayret sarf etmiş olursunuz.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ocak 17, 2011, 16:11:44 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ocak 17, 2011, 16:16:14 »
Bütün mesele kuzey yarı kürede olmamızdan kaynaklanıyor, ekvatorda yaşasaydık bütün bunlar olmazdı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ocak 17, 2011, 16:18:11 »
benim düşünceme göre benden öncesi de beni ilgilendirir.. ve benim düşünceme göre kadın nasıl kendini koruyup saklaması gerekiyor aynı şekilde erkeğin de kendini koruyup saklaması gerektiğini düşünüyorum... ahlaki dejenerasyon dediğimiz şey ise bahsettiğiniz özgürlüğün gizli kapaklı yapılıyor olması bence..cinsel açıdan özgür bırakılan gençlerin (okuduğum üniversitede fazlasıyla mevcut, benim babam da sizin gibi düşünüyor hatta) ne kadar ahlaksız bir şekilde objeye dönüştüklerini kendi gözlerimle görüyorum.. zamanla okulun dilinde, " oğluuum XXX veriyomuş lan" tarzında sadece objeye dönüşmüş bir şekilde kalıyorlar..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Ocak 17, 2011, 16:21:27 »
Türk insanındaki toplum bilgisinin ilkokulda öğretilen "küçüklerimi sevmek, büyüklerimi saymanın" ötesine gidemediği ve lafta kaldığı sürece dejenere olması doğal :)

"İçinde yaşadığımız topluma olumlu yönde nasıl katkıda bulunabilirim?" sorusunu insanların kafalarına sokmak gerekiyor bir şekilde. Nasıl olacağını bana sormayın, ben bilgisayarcıyım, programlarım, bilgisayar yapar :)
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 17, 2011, 16:28:27 »
Arkadaşlar, ufak bir açıklama yapmak için konuyu geçici olarak kilitliyorum. Konuyu cinsellik gibi dar bir çerçeveden irdeliyorsunuz. Bu konuda toplumumuzda dejenerasyon her zaman olmuştur, günümüzde kendisini muhafakazar olarak tanımlayan kitlede de mevcut olup, örf ve adetlerin güçlü olduğu kırsal kesimde de hükmünü sürdürmektedir. Muhafakazar kesimi rahatsız eden bu işlerin toplum önünde aleni bir şekilde yapılmasıdır. Burada üzerinde durmamız gereken temel konu, Cihat Bey'in bir mesajında da belirttiği üzere % 99'unun müslüman olduğu söylenen, insanların milliyetçiliği, Atatürkçülüğü ya da müslümanlığı ile övündüğü bir ülkede bireylerin olaylara neden işlerine geldiği gibi baktığı gerçeğidir. İnsanlar bireysel çıkarlarını toplumsal çıkarların önünde tuttuğu müddetçe bu dejenerasyon devam edecektir. Lütfen bu noktayı ıskalamayın.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #45 : Ocak 17, 2011, 16:31:58 »
Acaba asıl dejenerelik, son zamanlarda herkesin ağzında dolaşan "tamamen özgürlük" kavramında yatıyor olabilir mi?

Bir arada yaşayan iki kişinin ikisi de tamamen özgür olabilir mi? Ya 20 kişi? Ya 200, 2000... kişi?

Herkes işine gelince 'senin özgürlüğün benimkinin başladığı yerde biter' diyor, ama hiç kimse 'benim özgürlüğüm seninkinin başladığı yerde biter' demiyor!

Galiba toplumsal ahlak denilen şey, o toplumu oluşturan bireylerin kendi özgürlüklerini kendi kendilerine ve doğru konularda, doğru miktarda kısıtlamalarından geçiyor, başkalarının özgürlüğünü kısıtlamaktan değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #46 : Ocak 17, 2011, 16:44:39 »
İnsanlar bireysel çıkarlarını toplumsal çıkarların önünde tuttuğu müddetçe bu dejenerasyon devam edecektir. Lütfen bu noktayı ıskalamayın.

Hakan bey; din toplumsal çıkar alanı olduğu vurgulanır  aslında direk bireysel çıkar alanına yöneliktir.Şöyle yaparsan cennet, böyle yaparsan cehennem.cennete gitmek çıkarıma bir iş öyle değilmi? o zaman cennete gitmenin gereklerini yerine getirmeliyim.artık çıkarıma olan şeylere uyarım çıkarıma uymayan lar önemli değil!örneğin daha önce yazdım miras bölüşümü neden kuran- kerime göre yapılmazda medeni hukuka göre yapılır.Hani %99 un itirazı nerede?

Şimdi hangi sonuca geldik şaşırdım şimdi....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Ocak 17, 2011, 16:54:31 »
:) Hakkı beyin iletisini alıp ısrarla Hakan Bey diye düzeltmeniz nasıl bir dejenerasyon acaba... :)))))))))

(yahu ben düzelttim işte çaktırmadan ne bozarsın kardeşim) :D
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 17, 2011, 17:55:20 »
Yazılarınıza tek tek cevap ve sorular yöneltiyorum. Kusuruma bakmayın :)
din ile dejenerasyondan kurtulmak isteyenlerin öncelikle dinleri  dejenerasyondan kurtarmalılar sanırım:)
Mesela islamiyetten örnek verecek olursak; kuranda yazılı olan miras hukukuna göre kimse mal paylaşmak istemez.Konu mal bölüşümü oldu mu haydeeee medeni hukuka kimsenin itirazı yok.şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Allah 'ın ayetlerindeki emirlere göre mirası paylaşsana.ama bu toplumda herkes müslümanım diyor ama allah ın ayetlerindeki bölüşümü yapmayıp medeni hukuktaki bölüşümü yapıyor.Hemen bu durumu devletin laikliğine bağlayıp işin kolayına kaçanlarda olabilir.Sen medeni hukuka göre paylaşımı kağıt üzerinde yaparsın sonra kuran daki paylaşıma göre evde oturup paylaşımını yaparsın.ama kimse medeni hukukun dışına çıkmıyor .Bunu nasıl açıklamalı.Bu nasıl bir dejenerasyon o zaman.O miras paylaşımı o zamandı şimdi artık böyle deniyorsa diyecek bir şey yok o zaman...
Dinde dejenerasyon yok. Sizin de bahsettiğiniz gibi insanların dini yaşayışlarında dejenerasyon var.
Bunu ayırdıktan sonra, gelelim paylaşıma.
Ben de şimdi olsa, Türk Medeni kanununa göre paylaşım yaparım. Beşer şaşar demişler. Dünya malı insanın gözünü kör etmeye görsün. Şayet dini esaslara göre paylaşım yapsam, bir şikayete bakar işim :). Sonra sahtekârlıktan kodes :). Haksız mıyım?
sorunda bu zaten.Türkiyenin %99 müslüman öyle değilmi? Neden dünyada rüşvette en ön sıralardayız?neden bu ülke kara para cenneti.Neden kayıt dışı ekonomi önlenemiyor bu ülkede?aa aklıma geçen hafta gazetlerde çıkan bir haber gedi.Hadi biraz neşelenelim.Olay Muğlada geçiyor.Eşek in ayağı kırılınca sahibi tarafından azat ediliyor.garibim ne yapsın dağlara veriyor kendini yem aramak için.bunu fırsat bilen .... devamı aşağıdaki linkte
http://www2.dha.com.tr/mugla-milas-esege-tecavuz-iddiasina-gozalti-son-dakika-haberi_134288.html
bence bu önemli olaya karışan failler cinsel yönden incelenmeleri psikolojilerinin fotoğrafı çıkarılmalı ve üniversitelerde ilgili bölümlerde sorgulanması gerekirken sadece hukuki olarak sorgulanıyorlar.
Türkiye'nin %99 unun müslüman olduğunu düşünmüyorum. Bu, nüfus cüzdanındaki din hanesinden kaynaklanıyor. Şişirme bir rakam. Bence %85 civarı.
Türkay bey ahlak dejenerasyonuna örnekler getirerek anlatmışsınız.Ancak sizde ithal edilen  dejenerasyon yanılgısındasınız.Çünkü bizim toplum cinselliğini yaşayamayan bir toplum.Toplumsal baskı altında cinsellik!Bu toplumun % kaçı baskılarla yaklaşmıyor cinselliğe...Bu konuda bayanlara özgürlük olmadığı gibi özgür olmayan bayanların olduğu bir yerde erkeklerde özgür değillerdir.Tabiki böyle bir toplumda sapkınlıklar olacaktır.İnsanlar karşı cinsi cinsel meta olarak görecektir.Aç insanlar aaaaç.Bilgiler yanlış uygulamlar yok deneysel bakışlar çoook.Hatta daha ılımlı bir bakışla cinselliği bilmeyen evli cinsler , evlenmiş artık toplumsal özgürlüğünü kazanmış ama cinsel deneyimsiz çekingen insanlar , sonrasında erken boşalan erkekler, tatmin olmayan bayanlar ...İşte sonuç...hepsi bizlerin eseri.
Özgür cinsellikten her önüne düşenle olmak anlamı çıkartılmamalıdır.Benim kasdettiğim sevgi ve aşk ürünü cinsellikler.Ama malesef toplumumuzda sevgi ve aşkında suyu çıkmış durumda .EE toplumumuz böyleyken yinede su kondurmaz hertürlü kötülüğün başka yerlerden geldiğine inandırırız kendimizi.İnanın hepsi bu toplumda yaşayan bizlerin suçu.Babalarımızın annelerimizin ve onlardan öncekilerinin.Ya bu kısır döngü kırılacak ya da durmak yok cinsellik alanında dejenerasyoana devam ...
Özgürlük anlayışınızı merak ediyorum. "Bireyler önüne çıkan herkesle değil, diledikleri kişi ile cinsel birliktelik sağlayabilirler" mi demek istiyorsunuz?
Birde insanın doğasında tek eşlilik vardır. Çok eşli bir yaşam hayvanlar aleminde vardır. Kaldıki hayvanların bir kısmı tek eşlidir.
yazınla beni doğrulamışsın.cinsel baskının kaynağı yok edilmedikçe ve eğitim bu doğrultuda değiştirilmedikçe analar ve babalar tabularını kıramadıkları müddetçe bu hep böyle olacak.Nerede gerçek cinsel özgürlüğe saldırı varsa karşısında dimdik durmak gerek!Beyinlerin değişmesi gerek!

Birisi bana sormuştu muhafazakarlık sence ne demek diye?İşte şimdi tam zamanı.Beyinlerin değişmesi gerek! dedim yaaa.Bu lafa düşman olmak demek muhafazakarlık.Eskimiş, insanların artık hayatına yük getiren, eski kuralları savunmak, muhafaza etmeye çalışmak demek muhafazakarlık.Değişimi eskiye gitmek sanmaktır muhafazakarlık.yeniye gitmeye ise karşı çıkmaktır muhafazakarlık.Bakınız Muhafaza etmek....
Eski derken islamiyetin o zaman koyulmuş kurallarını kastetmiyorsunuz sanırım. Zira zaman geçtikçe kur'an ve sünnet(Peygamber efendimizin yaptıkları ve söyledikleri) gençleşiyor. Burada bahsettiğiniz muhafazakarlık, uçan insanları şeytana benzetmek veya matbaa yı şeytan icadı diye kötülemek olsa gerek.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Ocak 17, 2011, 18:09:57 »
Cihat Bey, öncelikle şunu belirteyim, dini hükümleri değerlendirirken zamanın şartlarına göre bakabilmemiz lazım. Bu aslında tüm tarihsel olaylar için geçerli. Eğer Peygamber'imizin hayatını bugünkü değer yargıları ile irdelersek, tefsirini okumadan Kur'an-ı Kerim'i düz çevirisinden okursak şoka girebilir ve kendimizi dinimizi sorgular bir şekilde bulabiliriz. Israrla üzerinde durduğunuz miras konusu da bunlardan biridir. O zamanın şartlarına göre bu şekilde bir hüküm oluşmuş ise bunu bugün irdelemek, Medeni Kanun ile çelişip çelişmediğini sorgulamak bence gereksiz polemikler doğurmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Bizler din adamı değiliz, bu konuda içtihad verecek halimiz de yok. Bu ülkenin kanunları belli, herkes ona uyacaktır. Ha, uymak istemeyen, vicdanen rahatsız olan karşılıklı mutabakatla bu konuyu kendi arasında halledebilir, buna kimse karışamayacağına göre bence daha fazla üzerinde durmaya gerek yok.

Bireysel çıkar alanı nitelemeniz de yerinde olmamış bence. Buna çıkar yerine motivasyon dersek daha doğru bir tanımlama yapmış oluruz sanırım. Ama eğer kastetmek istediğiniz şuysa size katılırım. Dini konularda görüş bildirenler ve propaganda yapanlar (buna tebliğ de diyebiliriz) öncelikle kendilerini sorgulamalıdırlar. Çünkü kişinin, sadece Allah'a karşı değil, insanlara, hayvanlara, doğaya karşı da sorumlulukları vardır. Bu sorumluklarını yerine getirmeyen birinin size ahkam kesmeye çalışması hem sizi rahatsız edecek, hem de sizin nezdinizde temsil ettiği dinin imajına leke düşürecektir. Benim için en muteber insan, başkalarını sadece ve sadece dürüstlük, yasalara saygılı olma, kul hakkı yememe gibi kriterlere göre değerlendiren insandır. İbadet, Allah ile kul arasında olduğuna ve insanın kalbinden geçenleri ve imanının derecesini Yaradan'dan başka kimse bilemeyeceğine göre, insanların samimiyetini anlamanın en güzel yolu yukarıda bahsettiğim konulardaki davranışlarına bakmak olmalıdır bana göre. Böylece insanların takiye yapmasınnı önüne geçmiş olacağız. Kimsenin Kur'an'ı, bayrağı, vatanı, Atatürk'ü sömürmesine izin vermeyeceğiz. Bizler böyle yaptığımız takdirde, iktidarı ve muhalefeti ile politikacıları da terbiye etmiş ve hak ettiğimiz şekilde yönetilmeye başlamış oluruz. Bundan sonrası ise toplumsal empati ile ortak bir noktada buluşmak olmalıdır. Muhafakazar vatandaşlarımız, inançları gereği bazı düzenlemeler yapılmasını isteyebilirler. Bunu inandıkları dinlerini daha özgürce yaşamak adına talep edebilirler. Daha liberal düşünceye sahip olan vatandaşlarımız ise bu taleplerden rahatsız olabilirler ve onların talepleri de muhafakazar vatandaşlarımızı rahatsız edebilir. Peki ne yapacağız. Bu ülkede 80 milyon insan yaşıyorsa, 80 milyon farklı dünya görüşü var demektir. 80 milyona uygun düzenlemeleri nasıl yapacağız? 80 milyonu birden memnun edebilmemiz mümkün müdür? Evet mümkündür, eğer bir ülkede hak ve adalet duygusu temin edilirse, insanlar birbirlerine karşı daha hoşgörülü olacak ve bugün toplumsal birer sorun haline gelen pek çok konu göze bile batmayacaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #50 : Ocak 17, 2011, 18:50:32 »
Çok orjinal düşünceler ve çözüm yolları var konuya dair. Bunlardan hepimiz istifade ederiz umarım. Çağımızın getirdiği büyük buhranlarından kurtulmanın ve özümüze dönmenin belkide ilk yolu içinde bulunduğumuz durumu teşhis etmekle başlıyor. Sonra bu duruma göre çözüm yolları mutlaka geliştirilir. Yeter ki insanlar  ne olduklarının ve hangi yöne doğru gittiklerinin farkına varsınlar. Burada yazılan bir çok fikir gerçekten insanlara yeni ufuklar çizmek için yeni bir ipucu olabilir. İnanıyorum ki insanların ortak vicdanı bir gün onlara doğru şeyleri tekrar yaptıracak. Kökleri sağlam bir nesil mutlaka  üstündeki bu ölü toprağını atarak dirilecektir.
Her zaman ümitvar olmak ümitsiz olmaktan iyidir. İyilik sonunda kazanan taraf olacaktır. Bunu biz görürüz yada görmeyiz ama iyiliği kazandırmak ve onu topluma hakim kılmak için hep çaba içinde olmalıyız diye düşünüyorum.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Ocak 17, 2011, 18:52:24 »
amacım dinsel tartışma açmak değil.ama ben kuranın miras paylaşımının detaylarına girmememe rağmen sizler detaylandırıyor ve dini tartışmaya açmış oluyorsunuz.ama ben yinede dini tartışma konusu yapmayacağım.ben daha çok din düşüncesi üzerinde durmaya çalışıyorum.Hakkı bey; zamana göre miras  ayetlerini anlayışınıza göre değiştirebilirsiniz diye kuranda bir hüküm olmadığını biliyorum.bu nedenle bu bakış açısı açıldığı zaman kurana göre içki içmeyi bile serbest bırakabilirsiniz.Ben sadece nereden baktığımızı irdeliyorum.
Görüyorum ki bilimsel bir bakışı ne vedat beyde nede sizde(hakkı bey) bulamıyorum.hani bencillikti kötülüklerin, dejenere olmanın nedeni.hani kişisel çıkarlarımızı toplumun çıkarlarının önüne almaktan başımıza geliyordu bu dejenere olmalar falan.
yahu konu miras paylaşımı oldumu "dini hükümleri değerlendirirken zamanın şartlarına göre bakabilmemiz lazım" diyen hakkı bey bu bencillik değilmi?miras konusundaki dini hükümlerin uygulamasının bayağı zorlaştığı bu çağda bari kuralları çağa göre yorumlayalım demek ne derece doğru.bu başlı başına dejenere olmaya bir örnek değilmi?(dinsel dejenerasyon)
ya vedat beye ne demeli;
"Ben de şimdi olsa, Türk Medeni kanununa göre paylaşım yaparım. Beşer şaşar demişler. Dünya malı insanın gözünü kör etmeye görsün. Şayet dini esaslara göre paylaşım yapsam, bir şikayete bakar işim . Sonra sahtekârlıktan kodes . Haksız mıyım?"

malesef haksızsın.kurandaki miras bölüşüm ayetini uygulamama gerekçeniz çok ilginç doğrusu.yani kurana göre paylaşım yaptığınızda birileri tarafından şikayet edilip sahtekarlıktan kodese atılacağınızı aklınıza getiriyorsnuzda kız kardeşinize sizin yarınız kadar pay düşmesine itirazınız yok.Pes doğrusu!!!.Konu bencillikmiydi?

Sizler varın bu konuda kutsallara toz kondurmayın.

benim yazdıklarımın kötü örnekleme olduğunu düşünmüşsünüz.ama benim örneklerimde bir tutarlılık var.sizlerde o yok.:))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Ocak 17, 2011, 19:13:04 »
Türkiye'nin %99 unun müslüman olduğunu düşünmüyorum. Bu, nüfus cüzdanındaki din hanesinden kaynaklanıyor. Şişirme bir rakam. Bence %85 civarı.
Özgürlük anlayışınızı merak ediyorum. "Bireyler önüne çıkan herkesle değil, diledikleri kişi ile cinsel birliktelik sağlayabilirler" mi demek istiyorsunuz?
Birde insanın doğasında tek eşlilik vardır. Çok eşli bir yaşam hayvanlar aleminde vardır. Kaldıki hayvanların bir kısmı tek eşlidir.
1-) %99  nereden çıktı bende bilmiyorum ama bence %85 in hesabını size sorabiliriz artık.Sahi %85 i nereden çıkardınız.Bir çalışmanız mı var? veya çalışma yapmış birilerinden mi faydalanıyorsunuz.Bunlar yoksa tahmin demek biraz haksızlık olmuyormu?olsaolsa sıkma denir buna:)
2-)cinsel özgürlük tanımlamamı önceki yazılarımda yaptım.iki insanın gelişmişlik seviyesi ile ilgili bir durumdan bahsettim ben.yani ben seni istedim oda beni istedi.hadi bugece sendeyim.yarın herkes yoluna .o olay bildiğim kadarıyla arap geleneklerinde mevcut.hani muta nikahı olayı varya.benim gibi bir insan böylesi birlikteliği herhalde tavsip etmez.
3-)insan doğasının tek eşliliğe müsait olduğunu yazmışsınız.Size tavsiyem doğayı iyi araştırmanız.anaerkil toplum yapısındayken  çok eşlilik mevcuttu.orada da kadın seçiciydi şimdide yani ataerkil toplumda da kadın seçicidir.lütfen araştırın.ayrıca araştırmaya zamanınız yoksa zamana bırakın herşeyi sonuçta bu doğanın içinde yaşıyorsnuz eninde sonunda doğayla yüzleşir insan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
« Yanıtla #53 : Ocak 17, 2011, 19:28:26 »
Konuyu pek çok açıdan ele almak elbette mümkün. Her alanda birçok değer yargısının iyi yönde olmayan değişimleri toplumu yozlaştırıyor. İnsanlar kendilerinde bir ruh olduğunu ve bunun bedenleri kadar saygı değer olduğunu ve onunda iyi şeylerle beslendiği takdirde sağlıklı kalabileceğini bilmeleri gerekiyor. Hem bedenen hem ruhen sağlıklı toplum ise her iki yönden de sağlıklı beslenme ile mümkündür. Toplumsal düzelmenin  toplumdaki bireylerle teker teker ilgilenmekle onları madden ve manen iyi eğitmekle mümkün olacağına inanıyorum. Her insan ayrı bir dünyadır. Topluma koyun muamelesi yapılarak eğitmek mümkün değildir. Kişi düzelirse toplum düzelir. Hani hep derler ya karanlığa küfretmek yerine bir mum yak diye. Asıl mesele insanların önce kendilerine " ben neyim? nasıl bir insanım? " sorularını sorup, kendine çeki düzen vermesinden başlıyor. Her birey kendini düzeltmeye karar verdiğinde toplum zaten düzelecektir.
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #54 : Ocak 17, 2011, 20:45:31 »
İnsanlar kendilerinde bir ruh olduğunu ve bunun bedenleri kadar saygı değer olduğunu ve onunda iyi şeylerle beslendiği takdirde sağlıklı kalabileceğini bilmeleri gerekiyor. 

insanlar kendilerinde akıl olduğunu anlasa bütün sorun biter

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Ocak 18, 2011, 09:18:55 »
1-) %99  nereden çıktı bende bilmiyorum ama bence %85 in hesabını size sorabiliriz artık.Sahi %85 i nereden çıkardınız.Bir çalışmanız mı var? veya çalışma yapmış birilerinden mi faydalanıyorsunuz.Bunlar yoksa tahmin demek biraz haksızlık olmuyormu?olsaolsa sıkma denir buna:)
2-)cinsel özgürlük tanımlamamı önceki yazılarımda yaptım.iki insanın gelişmişlik seviyesi ile ilgili bir durumdan bahsettim ben.yani ben seni istedim oda beni istedi.hadi bugece sendeyim.yarın herkes yoluna .o olay bildiğim kadarıyla arap geleneklerinde mevcut.hani muta nikahı olayı varya.benim gibi bir insan böylesi birlikteliği herhalde tavsip etmez.
3-)insan doğasının tek eşliliğe müsait olduğunu yazmışsınız.Size tavsiyem doğayı iyi araştırmanız.anaerkil toplum yapısındayken  çok eşlilik mevcuttu.orada da kadın seçiciydi şimdide yani ataerkil toplumda da kadın seçicidir.lütfen araştırın.ayrıca araştırmaya zamanınız yoksa zamana bırakın herşeyi sonuçta bu doğanın içinde yaşıyorsnuz eninde sonunda doğayla yüzleşir insan.

Sıkma kelimesi, size hafif kalmış biraz neyse.
Birazcık mizan yeterli bunu tahmin etmek için. Gizli bir oylama ile bu sonucu alacağınıza eminim.

Arapların ne yaptığı ile neden bu kadar ilgileniyorsunuz anlamadım. Her arap müslüman değildir. Sizin de söylediğiniz gibi gelenek. Dinle ilgili bir tablo değil :). Ayrıca gecelik nikah, İranda mevcut. İranlılar farstır, arap değil. İran şii devletidir. Dünya müslümanlarından ayrı bir din anlayışları var. Aynen suudi arabistanın vehhabi olduğu gibi. Kötüyü örnek almak, yapılabilecek en kötü hareket :).

İlla çok eşlilik diyorsunuz yani. Peki, sizi çok eşliliğinizle başbaşa bırakıyorum :). Kız çocuklarınıza bunu önerecek misiniz? Yani karşınıza alıp, bize anlattıklarınızın aynını anlatacak mısınız acaba? Eğer cevabınız evet ise, düşündüklerinizin samimi düşünceler olduğuna kesin kanaatim gelir. Yok kendi doğrularını kendileri bulsunlar gibi bir yaklaşım içerisinde olacaksanız, inanın yazışmalarımız laf kalabalığından başka bir şey olmayacak.

insanlar kendilerinde akıl olduğunu anlasa bütün sorun biter
Akıl mı? Bunda hemfikiriz işte :D.
Aklı olduğunu ve bu aklın, hayvanlardan farklı bir yaşantı sürmesi gerektiğini, bazı vazife ve yükümlülüklerinin olduğunu, hayvanlar gibi ne geçmiş elemi ne gelecek kaygısı olmadan yaşayamayacağını, böyle mükemmel bir vücudun, toprak olup yok olmak için yaratılmış olamayacağını, boynuzsuz koyunun bile, boynuzlu koyundan hakkını alacağını, bu denklemde kendi yerini iyi muhasebe etmesi gerektiğini

anlasa bütün sorun biter. :)
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 18, 2011, 11:34:30 »
  Ego çok ilginç birşey değil mi? İnsanın kendisini doğru şekilde analiz etmesini engelliyor.
 Farkında iseniz hep toplumu tartışıyoruz ama o toplumu bizlerde oluşturmuyormuyuz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #57 : Ocak 18, 2011, 16:13:56 »
Arapların ne yaptığı ile neden bu kadar ilgileniyorsunuz anlamadım.

İlla çok eşlilik diyorsunuz yani.

1-Arapların ne yaptığı ile çok ilgiliyim.çünkü konumuz dejenerasyon ve ben neden araplar gibi düşünmek zorundayım neden arapların dilini kullanmak zorundayım anlamıyorum.her sabah selamünaleyküm duymaktan gınaa geldi artık.günaydın selam merhaba demek çokmu zor.Biz kimiz yaa arapmıyız.Yoksa Türki-arapmıyız. aynı şekilde good morning diyenlerde az değil bu ülkede.

2-Yazımı hep çarpıtmaktan bıkmadınız ama ben sizinle tartışmaktan bıktım.Artık toyota konusu dışında bir konuda yazı yazmayacağım sayende:). Yazımın hiç bir yerinde illa çok eşlilik demedim.ama sen kendi düşüncende yarattığın benle aklınca tartışıyorsun ben ise senle tartışmayı isterdim.Senin düşüncene göre erkek ve bayan kendini evleninceye kadar saklamalı sonra evlendiği insanla paylaşmalı öyle değilmi?
yoksa dejenerasyon olur cinsellikte öyle değilmi? Bende hayır dejenerasyonun nedeni cinsel baskılardan kaynaklanır diyorum.Toplumumuzda yaşananda budur diyorum.Bu kadar net.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Lazy Black Sheep
    • www.toyotaclubtr.com
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 55000
  • Model Yılı: '08
  • 96 kere teşekkür etti
  • 126 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 18, 2011, 17:25:36 »
Toyota'yi satip Honda alin; hepiniz dogru yolu bulacaksiniz. 

@Vedat Bey ve Cihat Bey:
Tartisma yaparken konudan uzaklasmayip, lütfen birbinize karsi kisisel yorumlarda bulunmayalim.
Ey Türk Gencligi, birinci vazifeni hic bir zaman unutma!

"The hottest places in hell are reserved for those who in times of great moral crises maintain their neutrality" Dante

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #59 : Ocak 18, 2011, 17:34:56 »
Toyota'yi satip Honda alin; hepiniz dogru yolu bulacaksiniz.  

Herhalde navigasyonlu bir Honda'dan bahsediyorsunuz Murat Bey. Toyotamıza navigasyon taksak olmaz mı?