0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
ben şahsen cinsel özgürlük yanlısı değilim.. cinselliğin özgürce yaşanması dini inancıma pek de uymuyor zaten bence tamamen özgür bir cinsellik de bir dejenerasyondur.. sizce bizim toplumumuz, orta asyaya kadar dönebilirsiniz isterseniz, cinsel açıdan özgür bir toplum mudur yoksa at-avrat-silah konusunda hassas bir toplum mudur? sizce türk erkeği kadınım dediği kadına kendisinden önce dokunulmuş olmasını hazmedebilir mi? siz eşinizin sizden önce özgürce başkalarıyla cinsel yakınlık kurduğunu düşünebiliyor musunuz? ben bunları yazarken bile gerildim..
İnsanlar bireysel çıkarlarını toplumsal çıkarların önünde tuttuğu müddetçe bu dejenerasyon devam edecektir. Lütfen bu noktayı ıskalamayın.
din ile dejenerasyondan kurtulmak isteyenlerin öncelikle dinleri dejenerasyondan kurtarmalılar sanırım:)Mesela islamiyetten örnek verecek olursak; kuranda yazılı olan miras hukukuna göre kimse mal paylaşmak istemez.Konu mal bölüşümü oldu mu haydeeee medeni hukuka kimsenin itirazı yok.şimdi bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.Allah 'ın ayetlerindeki emirlere göre mirası paylaşsana.ama bu toplumda herkes müslümanım diyor ama allah ın ayetlerindeki bölüşümü yapmayıp medeni hukuktaki bölüşümü yapıyor.Hemen bu durumu devletin laikliğine bağlayıp işin kolayına kaçanlarda olabilir.Sen medeni hukuka göre paylaşımı kağıt üzerinde yaparsın sonra kuran daki paylaşıma göre evde oturup paylaşımını yaparsın.ama kimse medeni hukukun dışına çıkmıyor .Bunu nasıl açıklamalı.Bu nasıl bir dejenerasyon o zaman.O miras paylaşımı o zamandı şimdi artık böyle deniyorsa diyecek bir şey yok o zaman...
sorunda bu zaten.Türkiyenin %99 müslüman öyle değilmi? Neden dünyada rüşvette en ön sıralardayız?neden bu ülke kara para cenneti.Neden kayıt dışı ekonomi önlenemiyor bu ülkede?aa aklıma geçen hafta gazetlerde çıkan bir haber gedi.Hadi biraz neşelenelim.Olay Muğlada geçiyor.Eşek in ayağı kırılınca sahibi tarafından azat ediliyor.garibim ne yapsın dağlara veriyor kendini yem aramak için.bunu fırsat bilen .... devamı aşağıdaki linkte http://www2.dha.com.tr/mugla-milas-esege-tecavuz-iddiasina-gozalti-son-dakika-haberi_134288.htmlbence bu önemli olaya karışan failler cinsel yönden incelenmeleri psikolojilerinin fotoğrafı çıkarılmalı ve üniversitelerde ilgili bölümlerde sorgulanması gerekirken sadece hukuki olarak sorgulanıyorlar.
Türkay bey ahlak dejenerasyonuna örnekler getirerek anlatmışsınız.Ancak sizde ithal edilen dejenerasyon yanılgısındasınız.Çünkü bizim toplum cinselliğini yaşayamayan bir toplum.Toplumsal baskı altında cinsellik!Bu toplumun % kaçı baskılarla yaklaşmıyor cinselliğe...Bu konuda bayanlara özgürlük olmadığı gibi özgür olmayan bayanların olduğu bir yerde erkeklerde özgür değillerdir.Tabiki böyle bir toplumda sapkınlıklar olacaktır.İnsanlar karşı cinsi cinsel meta olarak görecektir.Aç insanlar aaaaç.Bilgiler yanlış uygulamlar yok deneysel bakışlar çoook.Hatta daha ılımlı bir bakışla cinselliği bilmeyen evli cinsler , evlenmiş artık toplumsal özgürlüğünü kazanmış ama cinsel deneyimsiz çekingen insanlar , sonrasında erken boşalan erkekler, tatmin olmayan bayanlar ...İşte sonuç...hepsi bizlerin eseri.Özgür cinsellikten her önüne düşenle olmak anlamı çıkartılmamalıdır.Benim kasdettiğim sevgi ve aşk ürünü cinsellikler.Ama malesef toplumumuzda sevgi ve aşkında suyu çıkmış durumda .EE toplumumuz böyleyken yinede su kondurmaz hertürlü kötülüğün başka yerlerden geldiğine inandırırız kendimizi.İnanın hepsi bu toplumda yaşayan bizlerin suçu.Babalarımızın annelerimizin ve onlardan öncekilerinin.Ya bu kısır döngü kırılacak ya da durmak yok cinsellik alanında dejenerasyoana devam ...
yazınla beni doğrulamışsın.cinsel baskının kaynağı yok edilmedikçe ve eğitim bu doğrultuda değiştirilmedikçe analar ve babalar tabularını kıramadıkları müddetçe bu hep böyle olacak.Nerede gerçek cinsel özgürlüğe saldırı varsa karşısında dimdik durmak gerek!Beyinlerin değişmesi gerek!Birisi bana sormuştu muhafazakarlık sence ne demek diye?İşte şimdi tam zamanı.Beyinlerin değişmesi gerek! dedim yaaa.Bu lafa düşman olmak demek muhafazakarlık.Eskimiş, insanların artık hayatına yük getiren, eski kuralları savunmak, muhafaza etmeye çalışmak demek muhafazakarlık.Değişimi eskiye gitmek sanmaktır muhafazakarlık.yeniye gitmeye ise karşı çıkmaktır muhafazakarlık.Bakınız Muhafaza etmek....
Türkiye'nin %99 unun müslüman olduğunu düşünmüyorum. Bu, nüfus cüzdanındaki din hanesinden kaynaklanıyor. Şişirme bir rakam. Bence %85 civarı.Özgürlük anlayışınızı merak ediyorum. "Bireyler önüne çıkan herkesle değil, diledikleri kişi ile cinsel birliktelik sağlayabilirler" mi demek istiyorsunuz?Birde insanın doğasında tek eşlilik vardır. Çok eşli bir yaşam hayvanlar aleminde vardır. Kaldıki hayvanların bir kısmı tek eşlidir.
İnsanlar kendilerinde bir ruh olduğunu ve bunun bedenleri kadar saygı değer olduğunu ve onunda iyi şeylerle beslendiği takdirde sağlıklı kalabileceğini bilmeleri gerekiyor.
1-) %99 nereden çıktı bende bilmiyorum ama bence %85 in hesabını size sorabiliriz artık.Sahi %85 i nereden çıkardınız.Bir çalışmanız mı var? veya çalışma yapmış birilerinden mi faydalanıyorsunuz.Bunlar yoksa tahmin demek biraz haksızlık olmuyormu?olsaolsa sıkma denir buna:)2-)cinsel özgürlük tanımlamamı önceki yazılarımda yaptım.iki insanın gelişmişlik seviyesi ile ilgili bir durumdan bahsettim ben.yani ben seni istedim oda beni istedi.hadi bugece sendeyim.yarın herkes yoluna .o olay bildiğim kadarıyla arap geleneklerinde mevcut.hani muta nikahı olayı varya.benim gibi bir insan böylesi birlikteliği herhalde tavsip etmez.3-)insan doğasının tek eşliliğe müsait olduğunu yazmışsınız.Size tavsiyem doğayı iyi araştırmanız.anaerkil toplum yapısındayken çok eşlilik mevcuttu.orada da kadın seçiciydi şimdide yani ataerkil toplumda da kadın seçicidir.lütfen araştırın.ayrıca araştırmaya zamanınız yoksa zamana bırakın herşeyi sonuçta bu doğanın içinde yaşıyorsnuz eninde sonunda doğayla yüzleşir insan.
insanlar kendilerinde akıl olduğunu anlasa bütün sorun biter
Arapların ne yaptığı ile neden bu kadar ilgileniyorsunuz anlamadım. İlla çok eşlilik diyorsunuz yani.
Toyota'yi satip Honda alin; hepiniz dogru yolu bulacaksiniz.