Gönderen Konu: Toplumsal dejenerasyon  (Okunma sayısı 8803 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • "Başkalarının kusurunu örtmekte gece gibi ol"
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 10 kere teşekkür edildi
Toplumsal dejenerasyon
« : Ocak 16, 2011, 23:31:25 »
Arkadaşlar gün geçmiyor ki toplumdaki bozulmayı özetleyen bir çok olayla karşılaşmayalım. Burada toplumsal olarak neden gün geçtikçe artan oranlarda dejenere oluyoruz? Nerde yanlış yapıyoruz? sorularının  nedenleri ve çözümleri konusunda fikirlerinizi öğrenmek istiyorum. Geçmişte "dükkanının kapısını açık bırakıp, gece birisi bir şeye ihtiyaç duyar da ben olmasam da bile girip alır" diye düşünen esnafların yaşadığı bu topraklarda şimdilerde dükkanlarını çelik kapılarla kilitleyen ve yine soyulan esnafın olduğu bir topluma dönüşme nedenimiz nedir? 
Biz adam olur muyuz?  Bu gidiş nereye sizce?
“Ne söyleyeyim?” diye düşünmek, “Niçin söyledim?” diye düşünmekten hayırlıdır.
Sadi Şirazi

Toyota Club Türkiye

Toplumsal dejenerasyon
« : Ocak 16, 2011, 23:31:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
Ynt: Toplumsal dejenerasyon
« Yanıtla #1 : Ocak 17, 2011, 09:50:20 »
Avrupanın kurtulmak istediği, maddiyat, ahlaksızlık, aşırı özgürlük gibi toplumu zehirleyen özelliklerine özendirildiğimiz için oluyor sanırım.

Bunu da sinema ve tv ile yapıyorlar. Her dizide bir haklı(!) maddiyatçılık, bir masum(!) gayrimeşru yaşam, bir sempatik(!) bencillik işleniyor.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • No pain no gain...
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Ocak 17, 2011, 09:56:25 »
Herşeyin başında kolay para kazanma isteği ve tüketim toplumu değerleri sebebi ile her şeyin, sevginin, aşkın bile eskimesi diye düşünüyorum...Ve hergün insanlarla iç içe bir meslekte olan biri olarak bu gidişatın düzeleceğine de inanmıyorum.
1982 Land Rover Series III 88 inch SWB hobi aracı
2009 Peugeot 207 1.4 Trendy 90 hp hanımın aracı
2011 Citröen C4 1.6 e-Hdi 112 hp şirket aracı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Ocak 17, 2011, 10:00:10 »
amerikada internet siparişlerini kapının dışına bırakıp gidiyorlar, kapıyı çalıpta sizi rahatsız etmiyorlar
teslim ettik diye imza falanda istemiyorlar, sanırım bizdeki durum biraz fakirliğimiz birazda geri kalmışlığımızla ilgili

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Ocak 17, 2011, 10:11:46 »
1. Aile terbiyesi. (en önemlisi)
2. Televizyonda yayımlanan türk filmlerin etkisi. Her filma muhakkak olumsuz etki yaratacak ve emsal teşkil edecek bir olay var.
3. Eğitimde AHLAK BİLGİSİ konusuna yeteri kadar önem verilmemesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Ocak 17, 2011, 10:27:03 »
bir başka başlıkta bu yorumu yapmıştım.ama bu başlıklada alakası var sanırım.

bir üye pazarlığın farz olduğu bir ülkedeyiz diye yazmıştı ona cevabım;

Aslında dinin sömürüldüğü bir ülkedeyiz.bende arabamı satarken adam pazarlık sünettir diyor.yahu ne biliyorsun karşındakinin hıristiyan olmadığını veya ateist olmadığını.Ne bencil bir toplum.herkes kendisi gibi zannediyor karşısındakini.veya öyle olmasını istiyor. istediği gibi birini buluncada öpmeye çalışıyor.Nasıl bir inanç bu yaa. artık sorgulanmalı böyle şeyler.
Corolla Comfort Ekstra(Dizel)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #6 : Ocak 17, 2011, 10:29:47 »
Kısaca yazmak daha doğru galiba .bu yüzden değiştirdim.

bence en büyük bencil cennet uğruna insanlığı cehenneme mahkum edendir.Bencillik yurtdışından ithal gelmiyor.Herkes kendi değerlerinin içinde bencilliği bulabilir.

En büyük dejenerasyon dönemleri en muhafazakar dönemlerdir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Ocak 17, 2011, 10:43:54 »
Herşeyin başında kolay para kazanma isteği ve tüketim toplumu değerleri sebebi ile her şeyin, sevginin, aşkın bile eskimesi diye düşünüyorum...Ve hergün insanlarla iç içe bir meslekte olan biri olarak bu gidişatın düzeleceğine de inanmıyorum.

aşk sevgi dokunmaktır.Bu toplumum ne kadarı insan gibi yaşıyor bu değerleri.Daha bir çok yerde bir bayanı erkek arkadaşıyla bile görmeye tahammülü olmayan bir toplumdayız.bekaret halen bu toplumda önemli olabiliyor.Toplumun bayanlar üzerinde baskısı ne kadar çoksa o kadar dejenere demektir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ocak 17, 2011, 11:03:35 »
  Sürekli doğu ve batı kültürü arasında kalırken ve yüzyıllardır değişik kültürleri içinde barındırırken bazı temel değerleri unutmuş, kaybetmiş bir topluluk haline geldi sanırım bu topraklarda yaşayan insanların bir kısmı. Kötü, kötülük takdir edilir oldu.
 ''Adama bak, iki kızı idare ediyor'', ''adama bak işini biliyor, götürüyor ama yakalanmıyor'',''Götürdün mü büyük götürücen''. Bunları arttırmak mümkün. Eskiden Onur denen bir kavram vardı, şimdi Para denen maddi bir kavram revaçta. İnsanolu manevi değerlerini çok çabuk unutuyor malesef. Şimdi benim geliştirdiğim bir kavramı ortaya koyacağım izninizle;

Modern Put Para. Evet bence modern çağın putu paradır ve şimdiye kadar insaneli tarafından yapılmış en etkili puttur. İnsanoğlu ona büyük bir güç ve sevgi ile tapmaktadır, cazibesine dayanamamaktadır. Artık para bir Araç değil Amaç olmuştur beşer içinde. Yanındaki de bu uğurda her yol mübahtıra başvuruyorsa sizin de çok şansınız kalmıyor çünkü içinde bulunduğumuz toplumunda en önemli değer yargısı işte o maddiyat olmuştur. Kimse Millet, Din vs. yaklaşımlarını ön plana çıkarmasın, bunların hepsi sadece lafda.

Umut ve herkes o kadar güzel söylemiş ki. Demekki bilincimiz yerinde ama nehirin akıntısı var birde. Ona kapılmamak çok zor.!
 Evet, sevginin de, aşkında, aileninde temeli Para olmuş. Yani para denen put insanoğlunun tüm ruhunada hükmeder olmuş. Paran varsa istediğin kadında senin olur, ailede, otomobilde, evde. Düşünce bu. Ama aile karın doyurmaz, sevgi karın doyurmaz, aşk karın doyurmaz.! Zaten insanoğlu sadece mideden ibarettir, ruhu yoktur. !!!  ;)
 Parayı Aşk ile kıyaslamak bile çok büyük bir küstahlık değil midir Aşk'a yapılan!? Aşk para ile gelecekse para ile de gider ki; zaten öyle oluyor genelde.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Ocak 17, 2011, 11:10:41 »
Kısaca yazmak daha doğru galiba .bu yüzden değiştirdim.

bence en büyük bencil cennet uğruna insanlığı cehenneme mahkum edendir.Bencillik yurtdışından ithal gelmiyor.Herkes kendi değerlerinin içinde bencilliği bulabilir.

En büyük dejenerasyon dönemleri en muhafazakar dönemlerdir.

Cihat Bey, söylemleriniz Karl Marx benzeri. Karl Marx ın din adına söylediği bütün sözler, o esnada ülkesinde bulunan hristiyanlık üzerinedir. "Din afyondur" bunlardan biri.

Muhafazakarlık sizce nedir? Ayrıca "cennet uğruna insanlığı cehenneme mahkum etmek" ne demek?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #10 : Ocak 17, 2011, 11:21:23 »
Ben bekârete önem veriyorum, ama cinsel veya fiziksel anlamda değil, sosyal anlamda. Elbette, sadece kadınlarda değil, aynı zamanda erkeklerde de (hayat, bir dengedir. her şey karşılıklıdır. Bir tarafta hiç önemsenmeyen bir şey öbür tarafın temel direklerinden biri olarak kabul edilmeye başladığı zaman denge bozulur, terazi sarkar, masa devrilir).

Hiç kimse, beyninin birtakım dogmaların etkisi altında bırakılarak uyuşturulmasına, aklının kendinden önce yaşamış olduğu iddia edilen "alim" şahsiyetlerin her an her türlü tartışmaya açık (olması gerekmesine karşın nedense bir türlü tartışılamayan) fikirlerinin tecavüzüne maruz bırakılmasına izin vermemelidir. Fakat bu eylemler, beynin tamamen boş, her türlü etkiye açık olduğu çağlardan itibaren planlı programlı ve acımasız bir şekilde uygulanmakta olduğu için, karşı çıkma şansı hiç bir zaman olmamaktadır. Sonuçta beyni dumura uğramış, akıl yürütme yeteneğini külliyen kaybetmiş, kendisine ne söylenirse onu kabul eden ve uygulayan robot nesiller üretilmektedir. Tıpkı mandırada iyi süt iyi et vermesi için özenle ırkı seçilen, belirli yemlerle büyütülen sığırlar gibi.

Şüphesi olanlar etrafına bakar, belirli sloganlar bir yana, belirli tek bir kelime ile dahi harekete geçen ve kesinlikle sürü halinde hareket eden, asla aklını kullanmadan yakan, yıkan, yaralayan, öldüren güruhları görür, anlar.

Bu konuda söylenecek ne kadar çok şey, dinleyip anlayacak ne kadar az kulak var, maalesef.

Cihat Bey, mesajlarınızdan birindeki son cümlenizi ben olsam şöyle ifade ederdim: Bir toplum ne kadar dejenere olursa, kadınlar (ve çocuklar, yani zayıf, kendini koruyamayacak durumda olanlar) üzerindeki baskısı da o kadar artar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Ocak 17, 2011, 11:39:09 »
Engin Bey, "alim" diyerek büyük bir genelleme yaptınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #12 : Ocak 17, 2011, 11:42:37 »
Cihat Bey, mesajlarınızdan birindeki son cümlenizi ben olsam şöyle ifade ederdim: Bir toplum ne kadar dejenere olursa, kadınlar (ve çocuklar, yani zayıf, kendini koruyamayacak durumda olanlar) üzerindeki baskısı da o kadar artar.

Türk Dil Kurumu sözlüğünde dejenere olmak  :  
1) soysuzlaşmak; 2) yozlaşmak.

ben dejenere olmaktan insanlığından uzaklaşmak insan özünden uzaklaşmak olarak alıyorum.toplumda yaşayan insanların bir çoğunun özünden uzaklaşmasının topumsal dejenerasyon olarak görüyorum.bazılarıda dinden uzaklaşmak olarak alabilir.bazıları türklükten uzaklaşmak olarak alabilir.bazıları adet , gelenek ve göreneklerden uzaklaşmak olarak alabilir.

engin bey benim cümlem bana göre doğru olandır.kadındır insanı dünyaya getiren ve büyümesinde en büyük rolü oynayan.Aynı zamanda doğada hep kadındır seçici olan.)Bizim toplumda ki bazı saftirik erkeklerin bildiğinin tersine) eğer kadınını baskı altında tutar ve ruh hastası yaparsa bir toplum o kadının çocuğunun sağlıklı olması beklenemez.Geleneksel öğretide kadın çocuk doğurur evde yemek yapar erkeğine hizmet eder vs.vs.Burada kadın yarı köle modundadır ama tam insan modunda değildir.Toplumun dejenere olması ayrım olmaksızın kadınları erkekleri çocukları hayvanları herşeyi etkiliyor.burada ben dejeneresyondan insan halinden uzaklaşmayı algılıyorum.bazıları başka anlayabilir.Tabiki bu cümlelerim kadının kapitalist toplum içindeki yerine bakarak çarptırılmamalıdır.ben kadının her türlü köleliğinin insanın doğasından uzaklaşmasına yol açacağını düşünüyorum.Bunun yanında dejenerasyonun en büyük nedenlerinde birisi de üretim ilişkileri üzerindeki çelişkidir ki bununda kadına yapılan baskıdan ayrı tutamayız.
Kısa cümlelerle kendimi ifade etmek çok zor.ama elimden geleni yapıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #13 : Ocak 17, 2011, 11:45:34 »
Eminim ki gerçek alimler de, her önüne gelenin kendisini veya işine gelen bir başkasını alim ilan etmesinden en az benim kadar rahatsızlık duyuyorlardır ve böyle bir şeye kafayı takmazlar. Takan gerçek alimler olursa bana başvurmaları halinde kendilerine gereken açıklama yapılacaktır ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Ocak 17, 2011, 11:50:32 »
anlatılmak istenen neyse cümle bir bütün halinde değerlendirilmelidir....

aradan bir kelime seçilip takılı kalınmamalıdır....

Engin ve Cihat beylere katılmamak elde değil....

Hakan Beyin para ile ilgili görüşleri de doğrudur ve Vedat beyin saptamasına ek olarak toplumdaki fakir insanlar tv da yada etrafında gördüğü konforlu yaşamlara özenirler bu çok doğaldır... eğer toplumdaki gelir dağılımı eşitsiz olursa doğacak sonuçta yine dejenerasyondur.
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #15 : Ocak 17, 2011, 11:53:43 »
Cihat Bey, söylemleriniz Karl Marx benzeri. Karl Marx ın din adına söylediği bütün sözler, o esnada ülkesinde bulunan hristiyanlık üzerinedir. "Din afyondur" bunlardan biri.

Muhafazakarlık sizce nedir? Ayrıca "cennet uğruna insanlığı cehenneme mahkum etmek" ne demek?

cevap vermek istemiyorum.Direk polemiğe dönüşsün istemiyorum.sizde görüşlerinizi yazabilirsiniz.bana soru sormayınız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ocak 17, 2011, 11:54:13 »
eğer toplumdaki gelir dağılımı eşitsiz olursa doğacak sonuçta yine dejenerasyondur.
Hakan Bey'den kimi kastettiğinizi çıkaramadım ama?  ;)

Biri yer biri bakar, kıyamet ondan kopar.  ;)

Fakirlik ya da konfor da görecelidir. İnsanoğlunu mutsuz eden en başta kendisi ve sevdikleridir. Beklentiler insanoğlunun ana mutsuzluk kaynağıdır. İşte önemli olan beklentilerimizi maneviyat, insanlık üzerine kurmaktır. İnsanoğlunun kendi eli ile yarattığı farazi değerler üzerine değil. Bunu anlamak için de illaki büyük bir Savaş ya da Doğal Felaket de olması gerekmiyordur bence Aklını işleten bir toplum için.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ocak 17, 2011, 11:55:40 »
Hakan Bey'den kimi kastettiğinizi çıkaramadım ama?  ;)

sensiniz.... :)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Ocak 17, 2011, 12:07:04 »
Tamam, bende polemik yapmamak için kendi düşüncelerimi yazıcam. Kimse cevap yazmasın.

Bence insanlar ahiretten, hesap vermekten korktuğu için her fırsatta dine saldırmak için bahaneler ararlar.
Kâh uydururlar, kâh yanlış kaynak verirler, kâh cımbızla cümle seçerler. Böylelikle önce kendilerini, sonrada diğer insanları, dinin sadece temiz bir kalpten ibaret olduğuna inandırırlar. Ama devekuşu misali gün gelir hesap vermek zorunda kalırlar.

Toplumsal düzeni kanun ile başaramayız. Sonunda hesap vermeyeceğinden emin olankişi için, yakalanmamak şartı ile herşey
serbesttir.

"Bir toplumun tamamının maddi imkanları aynı ise, suç minimum olur" diye bir düşünce var ama zengin olupta banka hortumlayan insanlar bu düşünceyi çürütüyor.

Gerçek huzur, kâinatın rastgele olmadığını, düzen içinde ilerlediğini, birgün yaşantımız hakkında hesap vereceğimizi algılamaktan geçer.

Bizim dediğimiz vücudumuza hakim olamazken. Örnek olarak, yemek yerken çiğniyoruz ve bir kıvama gelince ister istemez yutkunma hareketi gerçekleşiyor. Sonrasına akıl sır ermiyor. Bırakın hakimiyeti, ne nerde nasıl sindiriliyor, nereye nasıl gidiyor, nerede nasıl depolanıyor, nerede nasıl ayıklanıp vücut dışına atılıyor sorularını bile yeni yeni cevaplayabiliyoruz. Kaldıki hakim olup, benim diyemiyoruz.

Mülk sahibi, mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Biz neyimize hakimizki bu vücuda benim deyip, nasıl terbiye olacağımızı, yaratıcının emrettiğini yollar dışında arıyoruz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B-
  • Kilometre: 80000
  • Model Yılı: '11
  • 110 kere teşekkür etti
  • 314 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Ocak 17, 2011, 12:23:11 »
Tamam, bende polemik yapmamak için kendi düşüncelerimi yazıcam. Kimse cevap yazmasın.

Bence insanlar ahiretten, hesap vermekten korktuğu için her fırsatta dine saldırmak için bahaneler ararlar.
Kâh uydururlar, kâh yanlış kaynak verirler, kâh cımbızla cümle seçerler. Böylelikle önce kendilerini, sonrada diğer insanları, dinin sadece temiz bir kalpten ibaret olduğuna inandırırlar. Ama devekuşu misali gün gelir hesap vermek zorunda kalırlar.

Toplumsal düzeni kanun ile başaramayız. Sonunda hesap vermeyeceğinden emin olankişi için, yakalanmamak şartı ile herşey
serbesttir.

"Bir toplumun tamamının maddi imkanları aynı ise, suç minimum olur" diye bir düşünce var ama zengin olupta banka hortumlayan insanlar bu düşünceyi çürütüyor.

Gerçek huzur, kâinatın rastgele olmadığını, düzen içinde ilerlediğini, birgün yaşantımız hakkında hesap vereceğimizi algılamaktan geçer.

Bizim dediğimiz vücudumuza hakim olamazken. Örnek olarak, yemek yerken çiğniyoruz ve bir kıvama gelince ister istemez yutkunma hareketi gerçekleşiyor. Sonrasına akıl sır ermiyor. Bırakın hakimiyeti, ne nerde nasıl sindiriliyor, nereye nasıl gidiyor, nerede nasıl depolanıyor, nerede nasıl ayıklanıp vücut dışına atılıyor sorularını bile yeni yeni cevaplayabiliyoruz. Kaldıki hakim olup, benim diyemiyoruz.

Mülk sahibi, mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Biz neyimize hakimizki bu vücuda benim deyip, nasıl terbiye olacağımızı, yaratıcının emrettiğini yollar dışında arıyoruz?

Çok güzeL özetlemişsiniz, ellerinize sağlık...
Paran varsa Japon, yoksa alman. :nija: