Gönderen Konu: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?  (Okunma sayısı 261579 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Carina
  • Kan Grubu: A+
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?
« Yanıtla #580 : Eylül 24, 2013, 07:00:47 »
hoş geldiniz ismail bey . Hayırlı olsun  aracınız. 97 ile 98 ler arasında hiç fark yok sanırım bu araçlarda. bende  de 98 resimdeki beyaz var. sis farlarınız da varsa sorun yok demektir :) hepimize kazasız sorunsuz sürüşler...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #580 : Eylül 24, 2013, 07:00:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #581 : Eylül 24, 2013, 10:58:06 »
Hoşbulduk  Osman Bey evet sis farları var her ne kadar biri yanmasa da bende iki sorun var gibi
Ilki, gaza basınca araçta bi tekleme meydana geliyor hassaten 1 2 ve 3. Viteste kalitesiz ligden mi dedim ama her zaman aldığım yerden aldım halen devam ediyor aldığım abimiz de bii falan değiştirmiş bizzat belgesi mevcut başka da bir şey gelmedi aklıma
Ikincisi,havalandırma hep sıcak üflüyo soğuk konuma getirsem de sıcak üflüyo
Bunlar haricinde sorun değil pek ama kafama takılmıyor değil ilke çalışınca rölanti 2000 devirde çalışıyor hararet erttıkça normale dönüyor acaba oto.cikle mi var diye aklıma geldi yorumlarınızı bekliyorum lütfen görüşmek dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #582 : Eylül 25, 2013, 00:03:30 »
ben de pek anlamam ama tekleme benzin de de yapıyor mu ? onu tesbit etmek gerek. lpg den olup olmadığını anlamak için.
havalandırmalarla ilgili bende de sorun vardı? benim de soğuk üflemiyordu. muhtemelen kumanda düğmesi etki etmiyor. onu anlamak için usta aracın sağında torpido kapağının altındaki kısma baktı. sıcak soğuğu ayarlayan kumandanın teli aracın o kısmında.( aman ilk etapta konsolu felan söktürmeyin.) usta oraya bakıp eliyle onu ayarladığında sorunun nerden olduğu ortaya çıkar.
rölantiye gelince benimki de öyle . dedğiniz gibi otamatik o. ısınınca düşüyor. görüşmek üzere... 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • Model Yılı: '98
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #583 : Eylül 25, 2013, 01:03:00 »
rölanti yüksek çalışıp sonra düşmesi sorun değildir, otomatik rölanti ayarlayıcı var araçlarımızda. hem müthiş gidişi var hem tekliyor nasıl oluyor anlamadım  -_- , neyse buji değişiminde önemli olan belge değil araca uyumluluktur, elektrot açıklığı 1,1 mm olacak ve ona göre ayar yaptırcaksınız, takacağınız buji ya NİPPONDENSO K20RU-11 yada NGK BKR6EYA-11 olmalı, sorun bundan demiyorum ama kontrol etmekte fayda var. eğer öksürme gibi bişiler varsa benzin filtrenizide bir kontrol ettirin. kalorifer sorunu osman beyin varmış, onunkide hep soğuk üflüyormuş düğme dişlileri kırılmış kendi yordamlarıyla halletmişler
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #584 : Eylül 25, 2013, 08:54:38 »
Osman Bey öncelikle teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler çerçevesinden hareket edeceğim biraz baktım dün orasına burasına dediğiniz gibi düğmeler pek sağlıklı değil gibi onlara bi baktırmam gerekecek gerçi önümüz kış olduğu için baharı beklemeyi de düşünüyorum
Murat Bey verdiğiniz kıymetli bilgiler için size de teşekkür ederim evet yeni değişmiş olması sizin belirttiğiniz açıdan pek önemli değilmiş gibi ama sonkar çobançeşme de yaptırmışlar bakımı yani gerçek servis orjinal yedek parça kullanmaz mı?yine de ben bujilere bir baktırayım sizin dediğiniz markalardan mı değil mi?bu arada arabanın gidişi hakkındaki yazımda bi çelişki var kabul ediyorum ama genel manada 2000 cclik bir motoru düşünerek gidişi müthiş dedim tekleme konusunu hariç tutarak:)  görüşmek dileğiyle

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #585 : Eylül 25, 2013, 22:00:52 »
haklısınız serviste orjinal parça kullanılmıştır ama servis benzinde ayar yapar bırakır lpg ile ilgilenmez.  bir öneri daha eger benzinde tekleme yoksa benzin filtresinde sorun yoktur. gaz enjektorlerinin memeleri küçük olabilir ve gazladiginizda 2000 motora yetistiremeye bilir. enjektorleri 2 mm lik matkap ucuyla genisletin yada o genislikte meme temin edin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #586 : Eylül 26, 2013, 06:48:58 »
dün benzinde kullandim bi süre yapmiyor sadece gazda yapiyor bi gaz bakimi yaptiricam sizin söylediginiz meseleyi de gaz ayari yapan ustaya belirteyim herhalde yine düzelmezse bujiden diye düşünecegim zira benzinin yanmasi daha kolay galiba lpg ye göre bu arada ilk saptamalarima göre şehir içi 35.  40 kr arasi yakiyor istanbul trafiginde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #587 : Eylül 26, 2013, 13:29:33 »
sorun basınç düşüklüğünden olabilir, zaten bakımda filtreler değişir enjektorler temizlenir ama dedigim olayı unutmayın memeler küçük olabilir. gazda kusurlar daha çok ortaya çıkar, tekleme sorununu 0.80 mm aralıklı bujilerle çözenleri duymuştum.
yakıt hesabınızı lt olarak hesaplarsaniz daha sağlıklı olur zira gaz fiyatları farklılık gösterebiliyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • 97' CARİNA
  • Kan Grubu: AB+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #588 : Eylül 26, 2013, 21:20:59 »
bende bugün carina alaraktan toyotacı oldum. satan arkadaş sölemediği için aldıktan sonra bir sorunu olduğunu gördüm(almadan önce baktığımda normlade bakmadan almamıştım). hararet göstergesi oynuyor bazen, devamlı olmasada oynuyo tavan yapıyor. belli bir süre sonra geri ortaya geliyor. araba iyi arac ama böle sorunla karşılaşınca hevesim azda olsa gitti. :( başka bir başlık açmıştım ama burda da sölemek istedim maslakta biryer uyarmış ama işim gereği karşıya cok geçemiyorum kartal ve bostancıda önerebileceğiniz usta arıyorum teşşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #589 : Eylül 27, 2013, 17:15:27 »
hoş geldiniz gökhan bey hayirli olsun Allah kaza bela vermesin o dediğiniz büyuk ihtimalle termostattan kaynaklaniyor olabilir usta olarak karsida tanidigim bildigim yok ancak avrupa gungorende toyotronic var ozel servis mithat usta memnun kalirsiniz

murat bey verdiginiz bilgiler icin tesekkur ederim degerlendirecegim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #590 : Ekim 05, 2013, 09:34:14 »
Merhabalar, aracımın bakım zamanı yaklaştı, yağ konusunda karar veremedim. Bu forumda özel toyota servisi görevlisi bi arkadaş
motor iyi durumdaysa 5w50 yağ kullanmam gerektiğini söyledi, yetkili servisler ve benim usta 10w40 kullanıyor, kararsız kaldım.
Sizlerden de 5w50 kullananlar var, son görüş ve düşünceleriniz nasıl, ne önerirsiniz, değiştirmeye değer mi??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #591 : Ekim 05, 2013, 22:58:53 »
önümüz kış, eğer ankara da yaşıyorsan 5w 50 ilk çalıştırmada daha iyi olur, yüksek hızlarda benim aracımda bir miktar yağ eksiltme var onun için deniyorum, bir miktar azaldı ve motor biraz daha sessizleşti ama yağın piyasa fiyatı biraz yüksek yani aynı yere çıkıyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #592 : Ekim 06, 2013, 14:01:12 »
murat bey hangisinde daha sessiz çalışıyor motor? 5w 50 de mi? demek çalışmada da faydası var bu yağın dikkate alacağım. teşekkürler.  orjinalde kitapçıkta 162. sayfada var ama tam anlayamadım onu. orjinalde hangi yağ var acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Camry
  • Kan Grubu: ---
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #593 : Ekim 06, 2013, 19:02:23 »
önümüz kış, eğer ankara da yaşıyorsan 5w 50 ilk çalıştırmada daha iyi olur, yüksek hızlarda benim aracımda bir miktar yağ eksiltme var onun için deniyorum, bir miktar azaldı ve motor biraz daha sessizleşti ama yağın piyasa fiyatı biraz yüksek yani aynı yere çıkıyor
5w50 tam sentetik de Yağ eksiltme olursa da 10w60 tam sentetik önermişlerdi..5w50 tam sentetiği bi denemek istiyorum, heralde bi zararı olmaz..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #594 : Ekim 06, 2013, 19:43:07 »
murat bey hangisinde daha sessiz çalışıyor motor? 5w 50 de mi? demek çalışmada da faydası var bu yağın dikkate alacağım. teşekkürler.  orjinalde kitapçıkta 162. sayfada var ama tam anlayamadım onu. orjinalde hangi yağ var acaba?
5w 50 den bahsediyorum, başlangıç değeri düşük olduğu için ilk çalıştırmada daha kolay devirdaim olur. kitapçıkta 10w 40 yarı sentetik, çok düşük sıcaklıklarda ise 5w 30 yarı sentetik yazar ancak araçlarımızın km fazla olduğu için sentetiğin daha iyi geleceği inancındayım
[/quote]
5w50 tam sentetik de Yağ eksiltme olursa da 10w60 tam sentetik önermişlerdi..5w50 tam sentetiği bi denemek istiyorum, heralde bi zararı olmaz..
ben henüz bir zararını görmedim yukarıda açıkladıklarım ise benim aracımdaki faydaları, 10w 60 denedim bi defa ama yağ lambası geç sönüyordu ve diğer şeylerde 5w 50 den farkı yoktu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #595 : Ekim 07, 2013, 15:42:58 »
merhabalar murat bey hatirlayacaktir bende bi tekleme problemi vardi buji kablolari degisti ve motor-eksoz baglanti bogazindaki conta degisti sorun cozuldu su anda aracin gidisi haddi zatinda mukemmel denilebilir bu arada masraf 150 tl
havalandirma problemi vardi o da kalorifer kontrol panelinden kaynaklaniyormus yenisini sordum servise 545 tl dediler bayram sonrasi usta bi seyler bakacaz dedi oyle biraktik artik cikmacilardan bulabilirsek bi seyler uydurcaz
son olarak selektör yapmiyordu usta sinyal kolu degisebilir dedi daha sonra bakti mekanizmada yag vardi yagi tinerle temizledi o sorun da halloldu masraf 30 tl
toplamda bugun 180 tl yedi benim carina ama degdi carina konforunu performansini daha simdi gordum tecrübe olarak eger benim gibi cok anlamiyorsaniz mutlaka guvenilir bi usta bulun zira aldatilmaya cok müsait bi sektör iyi günler dilerim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #596 : Ekim 07, 2013, 17:11:18 »
sorunun çözüldüğüne sevindim, güle güle kullanın. sorun bahsettiğimiz yerden çokta uzakte değilmiş, benzinde yapmadı demiştiniz demekki  benzin kablodaki hatayı tolere ediyormuş. iyi bir usta çok önemli ama teklemede ilk önce bakılacak yer ateşleme ekipmanları olmalı zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #597 : Ekim 08, 2013, 15:03:23 »
arkadaşlar bu sis farlarını birebir görmedim ama uyabilir diye düşünüyorum, sis farı ihtiyacı olan arkadaşlar bayilerde görme imkanı varsa bir baksın. yerine ölçüp olup olmayacağına karar verebilirler.

https://www.epttavm.com/tr/item/136521_modacar-smoke-honda-civic-06-09-sis-fari-seti-3061006/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam arkadaşlar ben yüksel adana
« Yanıtla #599 : Ekim 14, 2013, 23:17:21 »
tahir bey paylaşımınız için çok tşkrl bana lazım stop ama aradım anlaşamadık haber bekliyorum çok tşkrl saygılar