Hoşgeldiniz
Ziyaretçi
. Lütfen
giriş yapın
veya
kayıt olun
.
Aktivasyon eposta
nız mı yok?
Aralık 12, 2025, 03:29:37
Lütfen
BÜYÜK HARF
kullanmayalım!
Ana Sayfa
Forum
Yardım
Giriş Yap
Kayıt Ol
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Carina / Corona / Camry
»
Konu:
Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?
Yazdır
Sayfa:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
44
Gönderen
Konu: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur? (Okunma sayısı 261580 defa)
0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Carina
Kan Grubu: A+
Kilometre: 265700
Model Yılı: '98
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?
«
Yanıtla #560 :
Eylül 01, 2013, 20:26:14 »
yanması lazım bazen eğimden mi kaynaklanır bilmiyorum E ye düşmedende yanabiliyor bilginize
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)
Toyota Club Türkiye
«
Yanıtla #560 :
Eylül 01, 2013, 20:26:14 »
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #561 :
Eylül 05, 2013, 14:05:59 »
murat bey teşekkür ederim kitapçığı da yükledim okudum. arabanızda ısıtma nasıl bu arabalarda daha doğrusu. benim kalorifer yönlendiricilerinde sorun var. düğmeyi çevirince kumanda etmiyor ve tık tık deyip atıyor. bu düğmelerden de bulmam gerekecek sanırım. arabanın altında da kaçaklar var gibi biraz sanırım vites geçişlerinin sert olması ondan. (maaşı alınca) dediğiniz yağ filtresi ne bir de şanzıman yağına baktıracağım inşallah.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #562 :
Eylül 05, 2013, 20:36:24 »
valla benim aracımda ısıtma harika, tam sıcağa çevirince nefes alınmıyor nerdeyse, umarım kalorifer radyatörünüz tıkalı falan değildir. ha bir de termostat bozuksa ve motor normal çalışma sıcaklığına gelemiyorsa kaloriferiniz pek sıcak hava üflemez haberiniz olsun
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #563 :
Eylül 06, 2013, 21:54:45 »
ilk başta sanki benim kaloriferde iyiydi ama şu an pek iyi ısıtmıyor. termostattan olabileceği aklıma gelmedi. onu bir gösterirdim bugün.. termostattansa kısadan çözüm olur. yoksa bugün sordum samsunda. petek için ön komple açılması lazımmış o da hem masraflı hem de pek buraların ustasını bilmediğimden ön konsolu açtırmak istemiyorum. samsunda parça da sorun. arka teker bilyası sordum bugün var ama orjinali 120 tl dediler. silecek suyu deposu, klima radyatörü, kolarifer kontrol düğmesi sordum yok dediler. carina parçada ve fiyatta biraz beni üzecek gibi:(
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #564 :
Eylül 06, 2013, 23:46:34 »
evet eski sahibi kıymetini bilen birisi değilmiş demekki, üzebilir sizi. termostat konusu şöyle eğer bozuksa aracı durduğu yerde çalıştırırsan hararet normale gelir ama hareket halindeysen sıcaklık ya yükselmez yada yükselse bile sürekli düşüş gösterir özellikle yokuş aşağı gaz vermeden giderken, çünkü termostat açık kalırsa sistem sürekli devirdaim yapar ve karşıdan gelen rüzgarla sürekli sıcaklık düşer. benimki 0 dereceye kadar düşüyordu yokuş aşağı, hatta 3. vites 100 süratle 30 km yol yaptım hararet 90 a hiç gelmemişti yani resimdeki gibiydi
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #565 :
Eylül 07, 2013, 15:35:30 »
murat bey benim göstergeler sizin resimdeki gibi aşağıda değil şu videodakinden
Toyota Carina E top speed on German autobahn '10
az birşey aşağıda . normal mi bilmiyorum. yani tam ortaya çıkmıyor. fan açıyor ama normal çalıştırmada beklersem . başka bu durumu nasıl anlayabilirim acaba . teşekkürler...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #566 :
Eylül 08, 2013, 02:01:14 »
akşam serinliğinde bir miktar yol yapın eğer ibre oraya cikiyorsa zaten Termostat problemin yoktur, birde yokus aşağı gaz basmadan in cok az bir dusus olabilir işte o düşüşten sonra Termostat ın kapanması ve motordaki normal sıcaklığı muhafaza etmesi gerekir eger baya baya düşüyorsa kapatmiyor demektir. aynı durum fan açtığında da geçerli fanın çalışıp bir müddet sonra susması fan müsürü ile ilgli oldugu kadar termostatlada ilgilidir çünkü fan sadece radyatör deki suyu sogutur motordaki sudevirdaim yapmaz taki motor sicakligi normal sicakliga ulaşıp termostat açıncaya kadar. yani böyle devam eder ısınır acilir sogur kapanir, yanlış hatırlamıyorsam bizim termostatlar 82 derecelik sıcaklık genelde bu civarlarda olur
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
Kan Grubu: 0+
«
Yanıtla #567 :
Eylül 10, 2013, 12:16:49 »
merhaba arkadaşlar bende yer uçağı olan carina 98 2,0 gli sahibiyim. bu araç hakketen mükemmel bişey. bütün arkadaşlara kazasız belasız yolculuklar dilerim. zavoli marka lpg taktırdım canavar gibi maşallah.
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #568 :
Eylül 10, 2013, 21:24:32 »
güle güle kullanın aracınızı
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #569 :
Eylül 11, 2013, 19:55:42 »
evet hakikaten carina güzel araba ben de yeni aldım. bazı sıkıntılarım var ama genel olarak güzel araba. bi arkadaşın ve de netteki yorumlara bakarak almaya karar verdim. çok şükür memnunum şimdilik arabadan. Orjinal kaz a yok diye aldım ama sağ kapı değişmiş bir de bağajda sanırım sıkıntı var. tüpü simit mi taktırdınız? bendeki normal. simitle ilerde değştirmeyi düşünüyorum . hem koltuklar yatırıp özelliğini kullanmak açısından hem de bağajın geneişlemesi açısından. stepne ne olur bilemiyorum . tavsiye der misiniz simit tüpü. ikinci el uyguna bulabilir miyim acaba?
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #570 :
Eylül 12, 2013, 00:37:11 »
osman bey ben koltukları hiç yatırıp kullanmadım, ve simit tüpten şikayetim var, stepne başımın belası o olmadanda olmuyor. eğer siz stepneyi bagaj dışına atacaksanız sözüm yok ama ince uzun kalem tüp diye geçiyor onlar güzel bence
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
Araç: Camry
Kan Grubu: ---
3 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #571 :
Eylül 12, 2013, 07:45:55 »
Bizim araçların koltukları yatırıp kullanmaya pek uygun gelmedi bana, geçen aylarda rulo yatak koymak istedim sığmadı, ara bağlantı bölümü çok dar.
Bende simit tüp koydurdum ama memnun değilim, 45 lik depo yüksek geldi, kalem tüp dedikleriniz kaç litrelik acaba, arka dip kısma oturan tüp ölçüsü vardır muhakkak, çeşitler çoğalmıştır..
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #572 :
Eylül 12, 2013, 15:42:14 »
aynen tahir bey dediğiniz gibi, 30 luk ta var 70 lik te, onlarda çapı sabit tutunca uzunluğa göre lt hesabı değişiyor. linke göz atabilirsiniz
http://www.optimumlpg.com/sayfa.php?sayfa=244
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #573 :
Eylül 12, 2013, 17:29:16 »
dedikleriniz çok mantıklı ikna oldum . stepne sıkıntı. bir de koltukları yatırınca o boğaz bağaja göre dar. en mantıklısı murat beyin dediği küçük lpg tanklarından. o zaman bagaj hacmi artar. şimdi eskisi gibi değil her yerde lpg alma ihtimalimiz var. hem depo daha az parayla dolar. motive oluruz:)
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #574 :
Eylül 18, 2013, 13:41:55 »
arkadaşlar selamün aleyküm hepinize.
1) dün sanayi de kalorifer sorunumun ne olduğunu bulduk. usta baktı petekten ve ya termostattan değilmiş. sorun kontrol panelinde imiş.panelde sıcaklığı ayarlayan düğmenin içindeki dişliler kırılmış. kontrol panelinin orjinalini sorduk. türkiyede yokmuş. fiyatı 550 tl. usta kapıların eski otamatiklerinden bulup sıyrılan dişlerin yerine onu taktı hallettik bi şekilde. şimdi hakikaten iyi ısıtıyor.ama yönlendiricilerimde sorunum var. (siz de nasıl kolay dönüyor mu özellikle en baş ve en son?) bu seferde çok sert herhalde içeride bir sorun var. yönleri ayarlarken sıyırıyor ve tam yön değişmiyor. onu öyle idare et dedi ama aklıma takıldı o sorun.
2) usta 200000 bakımlarında trigeri değiştirelim dedi benden önceki sahibi ne zaman değiştirdi bilemiyorum. triger, yağ değişimi ,yağ filtre değişimine parça hariç 200 işçilik dedi bana çok geldi ama çok mu acaba? (ankaraya gitmeyi düşünüyorum orada bana carinalardan anlayan usta tavsiye edecek olan olursa memun kalırım. orda hem parça da da sorun çekmem hem de biraz daha temiz olur diye düşünüyorum.)
3) son madde de sis farları olarak reno eropa nın sis farları tamponu az rotüşleyerek olur dedi usta. ve ya da yuvarlak da takabiliriz dedi. yuvarlak içime yatmadı da eropanın kiler nasıl olur sizce? teşekkürler...
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #575 :
Eylül 18, 2013, 21:49:55 »
paneldeki düğmede ve telinde sorun yoksa dediğiniz gibi içeridedir problem öyle çok sert değil benimki, ha birde telin ayarı önemli gergin yada gevşek olursa tam çizgilerin gösterdiği ayara getirmeye bilir.
parça hariç derken eğer yağda hariç ise işçilik gerçekten çok. izmir de toyo özel servis trigeri 75 tl civarı değiştirdiklerini söylemişti.
sis farı konusunu ümitsizleşince bende sizin gibi europanınkini uydururum diye düşünmüştüm ama buldum sonunda, bire bir gördüm europa sis farı takılmş carina ama ben beğenmedim açıkçası
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #576 :
Eylül 20, 2013, 21:46:28 »
murat bey kaloriferi çözdüm sayılır. kendim uğraştım yönlendiricilerin bağlı olduğu direksyonun altında gaz pedalının sağ üstündeki yerdeki makenizma kirlenmiş. zor hareket ettiğinden düğmeye çok yük biniyormuş. bir de bir husus dikkatimi çekti önceden orda kapak varmış sanırım vida yerleri var çünkü. resmi çekip atarım size sonra. benimkinde yok acaba normalde var mı? o kapak olmadığından tozla da beraber sanırım kirlenmiş.
sis farları demek yakışmaz diyorsunuz . o o zaman biraz daha bekleyecek.
kışa giriyoruz malum. carinaya hangi ebat kışlık önerirsiniz. çivili lastikler nasıl oluyor acaba. buralarda kış şartları ağır. Hazırlık yapmam lazım. bir de hangi marka acaba . bende lassa vardı iyiydi ama.tavsiyelerinizi beklerim.
bakımda yağ ustadan o halde 200 dedi ama. bir de diskler, amartisörler, direksyon yağı değiştirmek iser mi acaba ? teşekkürler...
(Gizli Üye)
Aktif Toyotacı
12 kere teşekkür etti
7 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #577 :
Eylül 20, 2013, 22:30:29 »
formda okurken " Arkaya da disk fren takılabilir." (
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=13115.0
) yazısına denk geldim. carinalara arkaya disk fren takmak mümkün mü? taktıran var mı acaba memnun mu performansı nasıl acaba merak ettim. bir de tahmini kaça çıkar acaba? bilen varsa cevaplaranız sevinirim....
(Gizli Üye)
Hiperaktif Toyotacı
18 kere teşekkür etti
31 kere teşekkür edildi
«
Yanıtla #578 :
Eylül 21, 2013, 00:07:17 »
valla sisleri bir üzerine koyup deneyin isterseniz. önemli olan işlevi diyorsanız tkabilirsiniz. hiç kışlık lastik kullanmadım onun için bir tavsiyem yok ama ebat olarak yine orjinal ebat olan 185*65*14 kullanabilirsiniz. yağ ustadan fiyat iyi sayılır, diskleri amortisörlerini kontrol ettir gerekiyorsa değiştirin. CARİNA E GTI olarak üretilenler var onların arka disk fren bildiğim kadarıyla ama türkiye piyasasında yok sanırım
(Gizli Üye)
Siftahı Yapmış Toyotacı
«
Yanıtla #579 :
Eylül 23, 2013, 15:51:03 »
merhabalar herkese iyi günler dilerim 97 model carina ile araniza katildim 164 binde bordo renkli 1 2 sorun var gibi ama müthiş bi gidişi var. Allah kaza vermesin hickimseye
Yazdır
Sayfa:
1
...
27
28
[
29
]
30
31
...
44
Toyota Club Türkiye
»
Sorunlar & Çözümler
»
Carina / Corona / Camry
»
Konu:
Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?