Gönderen Konu: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?  (Okunma sayısı 261572 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
Ynt: Toyota Carina Aracı olan arkadaslar burada toplansak nasıl olur?
« Yanıtla #540 : Haziran 21, 2013, 20:08:28 »
Yüksel Bey, Murat Bey ilginiz için çok teşekkür ederim.

Dediğim gibi arkada birileri otururken araç esneme yaptığında oluyor ancak sağ tarafta böyle bir problem yok, poryaları değişmeden önce de sürtme oluyordu ama pek önemsememiştim.

Murat bey ayrıca jantlarım 15" orjinali 14" sanırım ama yukarda da belirttiğim gibi sağ tarafta öyle bir sorun yok.

Yüksel bey in bahsettiği gibi bir durum olabilir, şimdiye kadar yatıklıklarına dikkat etmedim açıkçası, ustaya bi baktırayım gerekirse traşlattırırım  ;)
psem yipe nape...!

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #540 : Haziran 21, 2013, 20:08:28 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • selam arkadaşlar ben yüksel adana
  • Araç: Carina
« Yanıtla #541 : Haziran 21, 2013, 23:51:54 »
önder bey bizim arabalarda ve çoğu arabalarda vardır istediğiniz kadar arka tekerlekleri içe ve dışa yatırabilirsiniz  lastiği sökünce orada gözüküyo zaten bir somun var biraz gevşetim istediğiniz şekle getirip tekrar sıkabilirsiniz ben öyle yaptırdım kolay gelsinn saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Model Yılı: -
  • 7 kere teşekkür etti
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #542 : Haziran 22, 2013, 18:23:41 »
önder bey bizim arabalarda ve çoğu arabalarda vardır istediğiniz kadar arka tekerlekleri içe ve dışa yatırabilirsiniz  lastiği sökünce orada gözüküyo zaten bir somun var biraz gevşetim istediğiniz şekle getirip tekrar sıkabilirsiniz ben öyle yaptırdım kolay gelsinn saygılar..

Yüksel bey, öyle bir ayarlama yapılabileceğini bilmiyordum teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için :)
psem yipe nape...!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #543 : Haziran 27, 2013, 00:15:47 »
Çok konuşulmuş, yazılmıştır muhakkak ama bir temel soru soracağım. LPG li Carina ile LPG siz Carina arasında temel olarak nasıl farklar vardır ? 130.000 de LPG li bir Carina var şuan ve tereddütteyim. LPG siz olsa büyük olasılıkla satın almış olurdum. Ne dersiniz ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #544 : Haziran 27, 2013, 23:20:11 »
bence al ve lpg yi söktür al sana lpg siz carina oldu işte bu kadar kolay   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #545 : Haziran 27, 2013, 23:29:21 »
efkan kardeşim bu işin şakası ama zaten lpg siz carinaya binilmez bence neden dersen ben yaşadım sırf deneme amaçlı benzinle 230 km hızla gittim belki saçma olacak ama neredeyse benzin ibresinin düşdüğünü görüyorsum basınca gidiyo ama benzinide içiyo lpg siz alsaydın sen taktırırdın sonradan yine aynı kapıya çıkardı haa bide şu var lpg takılı ama montaj nasıl ve ne marka buda önemli  zavoli atiker brc bunlar varsa güzel marka bence al derim önemli olan motor 130 bide demişsin ama çok büyük bi rakam değil carina için ama bakımları zamanında yapılmamışsa bence sorundur bence iyi bi yere motoru göster öyle al derim hakkında hayırlısı neyse o olsun birader iyi günlerrrrr...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Svenska Aeroplan Aktie Bolaget
  • Araç: Başka Marka
  • 8 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #546 : Haziran 28, 2013, 02:02:01 »
http://m.sahibinden.com/classifiedDetail.html?id=129229822
Bahsettiğim Carina ilandaki araç. Telefon görüşmesi yaptım bugün. LPG markası Lovato ve 4 yıldır lpg takılıymış araca.
Bana hiç ilk sahibiymiş gibi gelmedi. Kişinin telefonda konuşmadı sarmadı. Neyse ya Camry ya Carina diyordum halen bakıyorum.
Ayrıca 230 la giden bir aracın benzin ibresinin düştüğünü görmek değil görmemek garip olurdu değil mi ?
SAAB 9.3 LPT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #547 : Haziran 28, 2013, 02:23:14 »
benim aracım 184binde...motoru tas gibi masallah...aracta landirenzo tüp takılı..tüp takılı arac benzine göre farkediyor derler ama toyotalarda gözle görülür derecede fark etmiyor.sahsen ben edemedim yada bana öle geliyor bilemicem...tüpte 220 çok rahat gidiyor aracım..221 demiyor yalnız.. :D 1 ay önce mobil 1 5w50 tam sentetik yag koydum..vallahi canavar gibi oldu motor. şimdilik bir sorunu yok carinası olan abilerime tavsiye ederim bu yagı..tabi carinayıda.. :)
98 2.0 CARINA E GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 265700
  • Model Yılı: '98
  • 18 kere teşekkür etti
  • 31 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #548 : Haziran 28, 2013, 19:47:42 »
bende de mobil 5w 50 var farka bakiyorum şimdilik.  bu arada bende sağ sis fari arayanlar kervanina katildim duyurulur.
2013 mk3 leon style, 98 Carina E 2.0 GLİ (satıldı)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 AVENSİS ELEGANT
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 114000
  • Model Yılı: '04
  • 10 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #549 : Temmuz 18, 2013, 16:10:15 »
bende de mobil 5w 50 var farka bakiyorum şimdilik.  bu arada bende sağ sis fari arayanlar kervanina katildim duyurulur.
bu sis farları çıkmacılarda bulunur mu acaba ?
04' TOYOTA AVENSİS 1.6 ELEGANT
98' TOYOTA CARİNA 2.0 GLi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #550 : Temmuz 19, 2013, 01:13:50 »
Bende sağ sis farı mevcut, sol kırıldığı için sağınıda söktüm.
Sağ tarafında arka kısmının plastiği kırık camında problem yok fiyatı 50 TL
Sol sis farı ararken denk geldi aldım; Bir adet daha sağ sis farı mevcut sorunsuz, plastikleri sağlam fiyatı 100 TL

Sol sis farı ile takasta yapabilirim.
1990 Corolla 1.6 XL  1998 Otm. Carina 2.0 GLİ
      1998 Avensis - 1999 Avensis
    1998 Corolla Special GLI- 1998 Touring Wagon
2000 Avensis - 1997 Otomatik Carina 2.0 GLİ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #551 : Temmuz 19, 2013, 14:06:00 »
ekrem bey saglam olana talibim iletisim bilglerim yazili cagri atin ben ararim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #552 : Temmuz 24, 2013, 00:18:43 »
sis farı arayışımız sona erdi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 220000
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #553 : Ağustos 22, 2013, 13:16:08 »
bu carinaların neden orjinal stoplar hiç birr yerde yok . bakmadığım site kalmadı bulamadım hep corona stopları bilen biri yok mu ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #554 : Ağustos 27, 2013, 11:30:55 »
Çok konuşulmuş, yazılmıştır muhakkak ama bir temel soru soracağım. LPG li Carina ile LPG siz Carina arasında temel olarak nasıl farklar vardır ? 130.000 de LPG li bir Carina var şuan ve tereddütteyim. LPG siz olsa büyük olasılıkla satın almış olurdum. Ne dersiniz ?

Mesajın üzerinden biraz zaman geçmiş ama, başka merak eden arkadaşlar içinde aydınlatıcı olsun. 130.000 lik bir carina için lpg ve benzin arasında eğer aracın motoru iyi durumda ise cok bir fark yok. Tek fark yakıt maliyeti ve sessizliktir. Benzinde çalışırken, aracın çalıştığının farkında olmayabilirsiniz, çok sessiz ve stabil çalışıyor. Ayrıca lpg de iken hissetmesi zorda olsa, ani hızlanma ve ayağı gazdan çekme durumlarında araçta ki kerkinme olayı benzinde giderken olmuyor. Diğer yandan, lpg nin cebinize sağladığı kar azımsanmayacak derecede. 20tl lik gaz ile 80km yapıyorken, bu durum 20tl lik benzin ile 58-60km arasında oluyor.  Performans konusunda fark görmüyorum, benzinde ne basıyorsam, lpg de de aynı şekilde elde ediyorum, yalnız son hızlar biraz fark ediyor, o da çok önemli değil. Lpg de araçta ses değişimi çok çok az oluyor, değişimin sebebi ise birazda enjektörden kaynaklı, dışarda iken enjektör sesini duyabiliyorsunuz. Velhasıl, eğer araç temiz ise lpg li olarak alınır ve gönül rahatlığı ile binilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #555 : Ağustos 27, 2013, 12:10:20 »
Selamün aleyküm. Siftahı yapmış bir toyotacı olarak herkese merhabalar. Arabam carina.Arabayı yorumlardan da yararlanarak  yeni aldım. Şimdilik memnunum. ama bazı sorularım olacaktı. cevap verirseniz teşekkür ederim.
1. carina kaç beygir?
2. çalıştırmada hangi ışıkların yanması gerek?(bende motor yağ abs emnyt kemeri yanıyor. abs emniyett    kemeri biraz sonra sönüyor)
3. uygun devir hangi aralıklar? (vites atarken ve normal sürüşte)
4. yedek parçada yan sanayi alınabilir mi? yedek parça da nereleri tavsiye edersiniz?
(malesef bir köpeğe  çarptım ve önde klima radyötörü tampon ve klima borularında ezilme oldu. henüz tamire gitmedim.)
5. sis farı bulma ihtimalimiz ne kadar?
 şimdilik bunlar teşekkür ederim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #556 : Ağustos 30, 2013, 23:23:00 »
1- 126 beygir
2- ışıklarınız normal, abs ve emniyet kemeri ışıkları sistem kontrol edilir problem yoksa söner. diğer bütün ışkların (Kapı uyarı ışıkları hariç) çalıştırdıktan sonra sönmesi lazım.
3- normal sürüşte 2500- 3500 aralığı yeterli bana göre
4- öncelikle geçmiş olsun. motor ve  yürür aksamında yan sanayi tavsiye etmem, plastik aksamlarda yerine oturduktan sonra problem olmaz diye düşünüyorum.
5- sisfarlarını ben 4 ay kadar aradım yine kullanıcı arkadaşlar yardımcı oldular sağolsunlar. hatta satılık carina ilanlarındaki tek sis farlı olanlarla da görüştüm ama sis farlarını satmadılar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #557 : Ağustos 31, 2013, 20:41:35 »
Murat bey teşekkür ederim. Bayadır forma bakıyor cevapları merak ediyordum. Bilgilendirmiş oldunuz teşekkür ederim. Yeni sorular sormam gerekirse paylaşım açısından:
1. Arabayı yeni aldım. Yağı iyi gibi görünüyor. Sonraki bakımında yağıyla beraber neleri değiştirmeliyim? Dikkat edilmesi gereken bakımları neler acaba?
2. 4 camı kaldırma aparatı taktırmayı düşünüyorum. (İnternetten  aldım. Anten de kırılmıştı. Onu da oradan sipariş ettim) cam kaldırma aparatı sorun olur mu? Kapı motorları ve elektronik açısından?
3. Viteş geçişleri önceden brodway vardı ona göre kemikli gibi geldi normal mi?
4.Klimayı çalıştırdığımda giderken rölanti artıyor araba hızlanıyor. Bu sorun değil de soruyum dedim.
  Klima çekişte az fark eder mi?
5. Başka bir sisi farı ve ya gündüz farı tavsiye eder misiniz?
Şimdilik bunlar aklıma geldi. Çok teşekkür ederim.İyi günler...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 18 kere teşekkür etti
« Yanıtla #558 : Eylül 01, 2013, 01:07:29 »
yağla birlikte yağ filtresini de değiştirmenizi öneririm, uzun zaman değişmemişse hava filtresinide değiştirebilirsiniz, bence kafi. eğer çalışmada problem yoksa herkese kurcalatmamanızı tavsiye ederim dilinden anlayan az çünkü. cam kaldırma modülü sıkıntı yaratmaz kanısındayım. bence brodwaydan daha yumuşak ama vites geçişleri sizi zorluyorsa şanzıman yağını ve debriyajını bi kontrol ettirin. klimada rölantinin artması normal, motor klima için ayrıca güç harcadığından rölantiye ayar çekiyor. 2.0 motor olduğundan çekişi çok fazla etkilemiyor, dik yokuşlarda belki. ben orjinal bulmaya çalıştım yan sanayisini hiç duymadım, megane 1 lerinkini uydurmaya çalışıyorlar ama bana göre hiç yakışıklı durmuyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 12 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #559 : Eylül 01, 2013, 12:02:07 »
Çok sağolun teşekkür ederim. Sonradan bir soru daha aklıma geldi. Benzin azalınca ( benim gösterge sonda ama bir belirti yok) benzinin azaldığını belirten bir ışık yanar mı acaba? Yoksa E konumundayken hemen biter mi? Merek ettim . İyi günler...