0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Herkese selam , Arkadaşlar 2 ay önce corolla 1.6 otomatik vites (multimod değil , yağlı sistem) aldım. Herşey güzeldi de havalar soğuyunca bir şey dikkatimi çekti. Motor belli bir sıcaklığa erişmeden araç 3. vitesden 4. vitese geçmiyor. Motor soğukkenden devirli kullanmamak için 56-60km'yi geçmiyorum. Yani tın tın gitmek zorundayım. Servisler bana bunun normal olduğunu hatta bir tanesi bakım onarım kitapçığında böyle bir koruma olduğunu gösterdi. Kitapçığa göre ATF sıcaklığı 10 derece altında ise geçmez miş. Isındıktan sonra hiç problem yok. vites geçişleri kusursuz. Tabi bu onlara göre normal bir durum ken bana göre anormal bir durum. Çünkü motora bişey olmasın diye yavaş gitmek zorundayım. Aynı zamanda yakıt tüketimim artıyor. Servisler bana nedenini söyleyemiyorlar çünkü bir tanesi hariç bundan haberleri bile yok. Türkiye ana merkezi de 3 defa mail attıktan ve 3 defa da telefon ettikten sonra ( biraz kavga ettik) bana problemli bişeyin olmadığını söylediler. Tabi ikna olmadım çünkü bir sebebi olmalıydı. Bu konuda bilgisi olan arkadaş var mı acaba yoksa japonya'ya mail atacağım ve alayını şikayet edeceğim.
Ahmet kardeş selamlar , dediğin gibi 5dk yada 2-3 km de düzeliyor.Tamam düzeliyorda Erzurumdaki kardeşimiz ne yapsın ? eksi 15-20 derecede sıcaklık normale gelinceye kadar adam gitmesi gereken yere gider zaten Yağın miktarını kontrol edebilirim ama rengi ne olmalı onu bilemiyorum.
Merhaba;En son E12 kasa benzinli corollalarda kullanılan 4 ileri otomatik şanzıman'da (kodu A246E) bahsettiğiniz sorun bulunmuyor,hava ne kadar soğuk olursa olsun Overdrive off tuşuna basılmadığı sürece son vitese kadar aralıksız çıkabiliyor,makyajlı corolla benzinli araçlarımız ile yeniden satışına başlanan 4 ileri otomatik şanzımanımız ise tamamen farklı bir model (kodu U340E) şu ana kadar bahsettiğiniz problemi duymadım ancak olsa bile bilerek yapılmış olması mantıksız geliyor,çünkü E12 corollaların otomatik şanzımanı ile kullanılmaya başlanan ECT ve Type T4 atf şanzıman yağı -30 dereceye kadar sorunsuz şekilde çalışabiliyor,yeni şanzımanda bu özelliklere sahip olmalı ve bu şekilde sorun yaratacağını düşünmüyorum.Konu ile ilgili araştırmaları yapıp şayet böyle birşey var ise teknik açıklamaları ile birlikte konu içinde belirteceğim.Saygılar...
Selam , Acaba bu tür bir şikayet ve arızadan sonra mı yağ değişti yoksa daha önce mi öğrenmek lazım. Belki zarar görmemesi için ATF WS yağına geçmişlerdir.