0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Evet arkadaşlar sonunda böyle bir korumanın olduğunu kanıtlamış durumdayım. 3 tane mail ve 3 tanesi normal 1 tanesi kavga olan telefon görüşmesinden sonra aşşağıda belirtilen sonuçlara ulaştım 1) Aracımda arıza olmadığını bu durumun Toyota tarafından olduğunu öğrendim2) Yetkililerin söylediğine göre bu koruma tüm Toyota otomatik vites araçlarında olduğunu öğrendim.3) Toyota motorlarının çok sağlam olduğunu öğrendim. Motor soğukken 4000-5000 devire çıksa bile motora bişey olmadığını (6000 devir hariç öyleymiş) , istediğiniz gibi motora yüklenebileceğimi öğrendim. Bu bilgiyi genel merkezde çalışan , gönderdiğim o kadar mail nedeni ile beni küçük düşürmeye çalışan , bilgi küpü 17 yıllık mühendis bir arkadaştan edindim.Pazartesi günü bunu bana yazılı olarak sunacak tabi cesaret edebilirse.4) Toyota mühendislerinin 100 yıllık tüm bilgileri bir kenara atıp kendilerinin bildiklerinin en iyisi olduğunu öğrendim5) Bir çok markanın (jaguar dahil ) bu işi bilmediğini , En iyi sistemin Toyota da olduğunu öğrendim. Diğer markalar bu işi bilmiyorlar çünkü onlarda böyle bişey yok.herkese saygılarımı sunuyorum. Ben pes etmek üzereyim. Bunu artık böyle kabul ediyorum. Bundan sonra Toyota alanları uyaracağım
Bana şöyle deselerdi " Toyota araçlar bu şekildedir. Motoru korumak içindir. Lütfen ısınana kadar zorlamayın" iş zaten bitmişti. Ama o mühendis arkadaş basın gidin 50-60 la gitmek zorunda değilsiniz 4000-5000 devire kadar çıkabilirsiniz deyince o zaman tepem attı.Soğuk motoru maximuma çıkarmak akıl işi değil ise o zaman neden vites büyütüp bize yardımcı olunmuyor ? problem kısım burası zaten. Ya yavaş gideceksin ısınana kadar yada basacaksın devre bakmadan
Sonuna kadar haklısınız. Daha eski kasada bile bu sıkıntı yok. Çözümü bulması gerekenler onlar. Yapmanız gereken, mail-telefon değil.Servise gidin. Her seferinde bu sorunu bildirerek iş emri açtırın. Bu iş emirlerini saklayın. Çözüm bulamazlar ise 3'üncü iş emrinden sonra noterden ihtarname çekin ve yasal süreci başlatın. Fordclubtr'den bir arkadaş bu yöntem ile aracını ufak bir fark ile sıfır araç ile değiştirmişti.
kullanma kılavuzunda şanzıman hidroliği ısınana kadar 3 ten 4 e geçmeyeceği yazıyor zaten
+11994 model otomatikte boyle bir durum yok, o zaman mekanik prensipleri farkli miydi, ne degisti acaba?
otomatik viteste en iyi marka hangisidir bilin bakalım
Ya Ufuk sen tarih yazmışsın ya, ben; güncel, yaygın, alınabilir, arabalar içinde en sorunsuz otomatik vitesi sormuştumayrıca BMW ve Mercedesi fiyatlarından dolayı, farklı bir segmentte değerlendirmek gerekir
Ufuk kardes, benim arabanin sanzumani A245E, 2000'li yillara kadar kullanilmis. Elektronik kontrollu diye biliyorum, yanlis mi?
Sayın Ufuk Sönmez , Pazartesi günü o mühendis arkadaştan yazılı bir belge alacağım. Eğer hala dediğinin arkasında ise (4000-5000 basabilirsiniz demişti...) o belgeyi hem burada yayınlayacağım hem de o arkadaşın ismini açıklayacağım. Aynı zamanda Japonya genel merkezine o belgeyi mail olarak göndereceğim. Göndereceğim ki teknoloji harikası efsane araçlarının kimlere emanet ettiklerini görsünler. Gereğini yaparlar artık. Bende bu sistemin koruma amaçlı olduğunu düşünüyorum ama bu ilginç mühendisin dediği gibi asla arabaya yüklenmeyeceğim.Cihan beyin dediği gibi 3000 gibi nispeten makul sınırlar içinde tutacağım.Aman elinizdeki araçları çok dikkatili kullanın arkadaşlar. Bu tip adamların eline düşmeyin