Gönderen Konu: Corolla otomatik vites problemi  (Okunma sayısı 34018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 6500
  • Model Yılı: '20
  • 1130 kere teşekkür etti
  • 2373 kere teşekkür edildi
Ynt: Corolla otomatik vites problemi
« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2011, 22:06:00 »
Evet arkadaşlar sonunda böyle bir korumanın olduğunu kanıtlamış durumdayım. 3 tane mail ve 3 tanesi normal 1 tanesi kavga olan telefon görüşmesinden sonra aşşağıda belirtilen sonuçlara ulaştım

1) Aracımda arıza olmadığını bu durumun Toyota tarafından olduğunu öğrendim

2) Yetkililerin söylediğine göre bu koruma tüm Toyota otomatik vites araçlarında olduğunu öğrendim.

3) Toyota motorlarının çok sağlam olduğunu öğrendim. Motor soğukken 4000-5000 devire çıksa bile motora bişey olmadığını (6000 devir hariç :) öyleymiş) , istediğiniz gibi motora yüklenebileceğimi öğrendim. Bu bilgiyi genel merkezde çalışan , gönderdiğim o kadar mail nedeni ile beni küçük düşürmeye çalışan , bilgi küpü 17 yıllık mühendis bir arkadaştan edindim.Pazartesi günü bunu bana yazılı olarak sunacak tabi cesaret edebilirse.

4) Toyota mühendislerinin 100 yıllık tüm bilgileri bir kenara atıp kendilerinin bildiklerinin en iyisi olduğunu öğrendim

5) Bir çok markanın (jaguar dahil ) bu işi bilmediğini , En iyi sistemin Toyota da olduğunu öğrendim. Diğer markalar bu işi bilmiyorlar çünkü onlarda böyle bişey yok.

herkese saygılarımı sunuyorum. Ben pes etmek üzereyim. Bunu artık böyle kabul ediyorum. Bundan sonra Toyota alanları uyaracağım 

Görüştüğünüz mühendisin adını ve soyadını bana özelden verebilirmisiniz ?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ocak 07, 2011, 22:06:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #21 : Ocak 07, 2011, 22:28:42 »
Sonuna kadar haklısınız. Daha eski kasada bile bu sıkıntı yok. Çözümü bulması gerekenler onlar. Yapmanız gereken, mail-telefon değil.
Servise gidin. Her seferinde bu sorunu bildirerek iş emri açtırın. Bu iş emirlerini saklayın. Çözüm bulamazlar ise 3'üncü iş emrinden sonra noterden ihtarname çekin ve yasal süreci başlatın. Fordclubtr'den bir arkadaş bu yöntem ile aracını ufak bir fark ile sıfır araç ile değiştirmişti.
Tırtolla 2003 (terradır kendileri)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #22 : Ocak 07, 2011, 23:08:07 »
Benim 2005 aracımdada aynı durum söz konusu, zaten kitapçıktada yazıyor diye hatırlıyorum. çok soğuk havalarda 4 e geçmiyor, ama bu 2-3 km. içersinde düzeliyor ve normale dönüyor. Bana sorarsanız gayet mantıklı bir durum soğuk olan araçla maximuma çıkmak hiç akıl işi değil zaten.
2005 Corolla sol sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Ocak 07, 2011, 23:22:38 »
Bana şöyle deselerdi " Toyota araçlar bu şekildedir. Motoru korumak içindir. Lütfen ısınana kadar zorlamayın" iş zaten bitmişti. Ama o mühendis arkadaş basın gidin 50-60 la gitmek zorunda değilsiniz 4000-5000 devire kadar çıkabilirsiniz deyince o zaman tepem attı.Soğuk motoru maximuma çıkarmak akıl işi değil ise o zaman neden vites büyütüp bize yardımcı olunmuyor ? problem kısım burası zaten. Ya yavaş gideceksin ısınana kadar yada basacaksın devre bakmadan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Ocak 08, 2011, 11:35:16 »
Bana şöyle deselerdi " Toyota araçlar bu şekildedir. Motoru korumak içindir. Lütfen ısınana kadar zorlamayın" iş zaten bitmişti. Ama o mühendis arkadaş basın gidin 50-60 la gitmek zorunda değilsiniz 4000-5000 devire kadar çıkabilirsiniz deyince o zaman tepem attı.Soğuk motoru maximuma çıkarmak akıl işi değil ise o zaman neden vites büyütüp bize yardımcı olunmuyor ? problem kısım burası zaten. Ya yavaş gideceksin ısınana kadar yada basacaksın devre bakmadan

O vatandaş saçmalamış zaten, herkez bilir ki (diye tahmin ediyorum) ısınmamış araç zorlanmaz bir kaç km. düşük devirlerde kullanarak normal çalışma ısısına gelmesi beklenir, araç ısındıktan sonra performanslı kullanılır. Yüksek performans almak ve bunu alırkende motorun zarar görmemesini sağlamak için nasıl ki motorun ısınmasını bekliyorsak aynı şey şanzıman içinde geçerlidir. Bu sabah özellikle baktım, arabada dış hava sıcaklığı 5 derece idi rolantide 1 dakika çalıştırdım daha sonra yola çıktım, ilk 1 km. 4 e geçmedi sonra düzeldi. Otomatik şanzumanlarla ilgili ne zaman konu açılsa Toyota'nın şanzumanının, dünyanın en iyi şanzumanları arasında olduğunu savunuyoruz demekki bir bildikleri var ki çalışma sistemini böyle ayarlamışlar.
2005 Corolla sol sedan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 87000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Ocak 08, 2011, 17:28:12 »

öner bey o mühendiste abartmış ama; değerleri kabul edilebilir seviyelerin dışına çekmiş.

ben bu olayı farkettim, hiç yadırgamadım ve doğru yaptıklarını düşünüyorum, ilk farkettiğimde de arıza olarak algılamadım.....

araç 3200 devirde 3 viteste 90 ile gidiyor ve 1-2 dk. içinde 4 e geçerek devir 2000e düşüyor.....
takdir edersiniz ki soğuk arabada koltuğa oturur oturmaz; 2 dakika, 90km/s, kabul edilmeyecek bir süre/hız değil.......

Ama şirket tarafından bunun size açıklanmaması, saklanaması, ukalalık yapılması kabul edilebilecek bir şey değil kesinlikle
Cihan Şenol
2011 Corolla 1.33 Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 40000
  • Model Yılı: '16
  • 23 kere teşekkür etti
  • 62 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Ocak 08, 2011, 18:11:37 »
kullanma kılavuzunda şanzıman hidroliği ısınana kadar 3 ten 4 e geçmeyeceği yazıyor zaten

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Ocak 08, 2011, 18:24:27 »
Sonuna kadar haklısınız. Daha eski kasada bile bu sıkıntı yok. Çözümü bulması gerekenler onlar. Yapmanız gereken, mail-telefon değil.
Servise gidin. Her seferinde bu sorunu bildirerek iş emri açtırın. Bu iş emirlerini saklayın. Çözüm bulamazlar ise 3'üncü iş emrinden sonra noterden ihtarname çekin ve yasal süreci başlatın. Fordclubtr'den bir arkadaş bu yöntem ile aracını ufak bir fark ile sıfır araç ile değiştirmişti.

+1

1994 model otomatikte boyle bir durum yok, o zaman mekanik prensipleri farkli miydi, ne degisti acaba?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #28 : Ocak 09, 2011, 01:37:27 »
kullanma kılavuzunda şanzıman hidroliği ısınana kadar 3 ten 4 e geçmeyeceği yazıyor zaten

Kılavuzdaki bu bölümü taratıp sayfaya eklemeniz mümkün mü acaba bende yeni nesil otomatik aracın kullanıcı el kitabı olmadığından böyle birşey okuyamadım, yetkili servisteki arkadaşlarımda böyle bir konunun normal olduğundan haberdar değiller.

+1

1994 model otomatikte boyle bir durum yok, o zaman mekanik prensipleri farkli miydi, ne degisti acaba?

Ahmet bey;

şanzımanlar ve üretim teknolojileri farklı tamamen,eski otomatik şanzımanlarda valf gövdesi dediğimiz (hidrolik beyinde denir) mekanikl olarak çalışan düzenek vites değişimi kararı verirken,ECT'li (Electornic Controller Transmission) otomatik şanzımanlarda, şanzıman reaksiyonları tamamen çeşitli sensörlerden alınan veriler ile ECT tarafından kontrol edilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Ocak 09, 2011, 04:09:27 »
otomatik viteste en iyi marka hangisidir bilin bakalım :dans3:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hergün biraz daha fazla Toyota sevgisi... <3
    • JDM TÜRK
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Ocak 09, 2011, 04:56:54 »
2011 corollayı soğuk havalarda kullanma şansım olmadığı için bilemiyorum ama eğer bahsettiğiniz gibi ise bence baya mantıklı bir şey yapılmış.

Toyotanın ve U.S.A üretimli araçların otomatik şanzumanları çok hoşuma gidiyor benim,
Gerçi artık amerikan araçlarının şanzumanlarınıda toyota üretiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #31 : Ocak 09, 2011, 13:07:34 »

Otomatik viteste en iyi marka diye birşey olamaz ancak teknolojiyi en kısa sürede uygulayıp piyasaya sürebilen iki marka biliyorum bunlar VW ve BMW.

Ancak bana soracak olursanız otomatik şanzıman üretiminde en ileri teknolojiyi kullanarak üretim yapan ve sorunsuz kullanım sunabilen yegane marka AISIN'dır,birçok defa bu konuda dünyada ilkleri gerçekleştirmiş olması (en yakın tarih örneği yaklaşık 1 sene önce yaklaşık 34kg. ağırlığında ve en ufak aracın kaputunun altında kullanılabilecek boyutlarda 8 ileri tam otomatik şanzıman üretimine başladılar,arazi araçları için kendi ara difransiyelini içinde bulunduran ve ağır arazi,4 çeker,2 çeker konumlarını içinde barındıran uzunlamasına 7 ileri otomatik şanzımanı ürettiler ve şu an Land Cruiser 200 5.7 Lt. benzinli modellerinde kullanılıyor) AISIN'ı diğerlerinden farklı kılıyor benim için.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Ocak 09, 2011, 13:13:41 »
Ya Ufuk  sen tarih yazmışsın ya, ben; güncel, yaygın, alınabilir, arabalar içinde en sorunsuz otomatik vitesi sormuştum
ayrıca BMW ve Mercedesi fiyatlarından dolayı, farklı bir segmentte değerlendirmek gerekir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #33 : Ocak 09, 2011, 14:12:25 »
Ya Ufuk  sen tarih yazmışsın ya, ben; güncel, yaygın, alınabilir, arabalar içinde en sorunsuz otomatik vitesi sormuştum
ayrıca BMW ve Mercedesi fiyatlarından dolayı, farklı bir segmentte değerlendirmek gerekir

Pardon ya benim altıgen yeni düştü :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Ocak 09, 2011, 16:26:53 »
Ufuk kardes, benim arabanin sanzumani A245E, 2000'li yillara kadar kullanilmis. Elektronik kontrollu diye biliyorum, yanlis mi?
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #35 : Ocak 09, 2011, 16:33:21 »
Honda mı ? Kemal abi :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #36 : Ocak 09, 2011, 20:14:28 »
Sayın Ufuk Sönmez ,

Pazartesi günü o mühendis arkadaştan yazılı bir belge alacağım. Eğer hala dediğinin arkasında ise (4000-5000 basabilirsiniz demişti...)  o belgeyi hem burada yayınlayacağım hem de o arkadaşın ismini açıklayacağım. Aynı zamanda Japonya genel merkezine o belgeyi mail olarak göndereceğim. Göndereceğim ki teknoloji harikası efsane araçlarının kimlere emanet ettiklerini görsünler. Gereğini yaparlar artık. Bende bu sistemin koruma amaçlı olduğunu düşünüyorum ama bu ilginç mühendisin dediği gibi asla arabaya yüklenmeyeceğim.Cihan beyin dediği gibi 3000 gibi nispeten makul sınırlar içinde tutacağım.Aman elinizdeki araçları çok dikkatili kullanın arkadaşlar. Bu tip adamların eline düşmeyin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Allah cümleye kaza bela vermesin.
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 38 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #37 : Ocak 09, 2011, 21:05:34 »
96 model otomatik corolla aracımı 5 yıldır kullanmaktayım. Araç soğuk iken bahsedilen 4. ekonomi vitesine geçememe durumu benim araçta da var. Ancak büyültülecek bir sorun değil. 4. vitese geçememe durumu en fazla 1 dk sürüyor benim araçta. Soğuk aracı hemen 80-90km hıza çıkartmak ne içindir ben anlamadım. 1 dk 40-50 km ile gidiniz. Aracınıza değer veriniz ve de zorlamayınız.
2007 Yaris 1.3 Sol M/M
2012 Auris 1.4 D-4D Comfort Extra Satıldı :(
1996 Corolla 1.6GLİ A/T AC  Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
    • Sadece Toyota
« Yanıtla #38 : Ocak 09, 2011, 21:09:43 »
Ufuk kardes, benim arabanin sanzumani A245E, 2000'li yillara kadar kullanilmis. Elektronik kontrollu diye biliyorum, yanlis mi?

Aracınız ZZE112 sanırım,A245E şanzımanlar ECT kontrollü değil maalesef A240L (AE101-AE111) şanzımanların daha gelişmiş bir versiyonu ancak ECT yok.

Sayın Ufuk Sönmez ,

Pazartesi günü o mühendis arkadaştan yazılı bir belge alacağım. Eğer hala dediğinin arkasında ise (4000-5000 basabilirsiniz demişti...)  o belgeyi hem burada yayınlayacağım hem de o arkadaşın ismini açıklayacağım. Aynı zamanda Japonya genel merkezine o belgeyi mail olarak göndereceğim. Göndereceğim ki teknoloji harikası efsane araçlarının kimlere emanet ettiklerini görsünler. Gereğini yaparlar artık. Bende bu sistemin koruma amaçlı olduğunu düşünüyorum ama bu ilginç mühendisin dediği gibi asla arabaya yüklenmeyeceğim.Cihan beyin dediği gibi 3000 gibi nispeten makul sınırlar içinde tutacağım.Aman elinizdeki araçları çok dikkatili kullanın arkadaşlar. Bu tip adamların eline düşmeyin :)

Size söylenenleri Toyota çalışanı bir mühendisin söyleyebileceğini düşünmek bile istemiyorum açıkçası,mantıklı açıklama yapmak yerine ne yaparsanız yapın birşey olmaz tavırı takınmış,yazıyı size vermesine binaen söylediği gibi kullanın aracınızı şanzımanınız böyle bir kullanım şekli ile zaten garantiniz bitmeden arıza çıkaracaktır,şanzımanınızın arıza çıkarması halinde de servise iş emri açtırırken garanti inceleme ekibine elinizdeki yazının kopyasının servis tarafından verilmesini rica edin,muhtemelen süper mühendis parça ücretleri maaşından kesildiğinde sizden özür dileyecektir. :)

Gelen yazıyı bizimle paylaşırsanız gerçekten memnun oluruz,yazı gelmez ise mühendisin adını ve soyadını benimle paylaşabilirseniz sevinirim.

Saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Ocak 09, 2011, 23:11:50 »
Arkadaşlar merhaba.. Konuyu takip ediyorum.Bende 1 hafta gibi kısa bir süre önce 2011 comfort extra AT aldım.. Lakin kısa mesafelerde kullandığım için daha deneme fırsatım olmadı ( 4. vitese geçmeme olayını motor soğukken ) hatta sırf bu konu için foruma üye oldum.. İyi forumlar herkese..