Gönderen Konu: Serviste Xenon Montajı  (Okunma sayısı 18406 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
Ynt: Serviste Xenon Montajı
« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2010, 01:12:26 »
eyvallah dostum atıyorum şimdi ama o fotoları paylaşmazsan sevinirim ;) ben ilerleyen günlerde daha düzgününü çekip eklemeye çalışırım

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 14, 2010, 01:12:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 14, 2010, 01:13:47 »
eyvallah dostum atıyorum şimdi ama o fotoları paylaşmazsan sevinirim ;) ben ilerleyen günlerde daha düzgününü çekip eklemeye çalışırım
Ok sen nasıl istersen ben çıkacağım geç oldu resimler için teşekkürler artık sabaha bakarım.
İyi geceler sana

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 14, 2010, 14:00:57 »
mahmut yine süper bilgiler vermişsin bana :) aldım inceledim 201 liraya düşmüş bak bende çok sewindim :) valla bunu da almayı istiyorum, ahh kardeşim ahh derdimi ufaktan anlatayım sana bu malzemeleri neden böyle gec aldığımı sen anla.. Yılbaşı hediyesi sevgililer günü ardından doğum günü herhalde 15 marta kadar hiç bişe alamicam gibi görünüyorr :)
 Valla o 200 liralık çok hoşuma gitti bende gündüz farla gezerim ne olacak :) eğer muanede sorun çıkarmicaksa alırım ben onu monza'dan. Nede olsa iyi marka..
  Bu arada sende anlasaydın be kardeşim bende mitsubishi carisma mı diye sormak istedim zaten :D
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Aralık 14, 2010, 14:15:20 »
Mahmut bide şey sorcam kardeşim ya. Hani ön far da dış tarafta kısa far iç tarafta uzun far olur ya. Bu mıknatıslı xenon takıldığı zaman bu içerde ki uzun halojen farlar tümden iptal mi olcak boş mu kalacak orası ??

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #44 : Aralık 14, 2010, 14:54:02 »
mahmut yine süper bilgiler vermişsin bana :) aldım inceledim 201 liraya düşmüş bak bende çok sewindim :) valla bunu da almayı istiyorum, ahh kardeşim ahh derdimi ufaktan anlatayım sana bu malzemeleri neden böyle gec aldığımı sen anla.. Yılbaşı hediyesi sevgililer günü ardından doğum günü herhalde 15 marta kadar hiç bişe alamicam gibi görünüyorr :)
 Valla o 200 liralık çok hoşuma gitti bende gündüz farla gezerim ne olacak :) eğer muanede sorun çıkarmicaksa alırım ben onu monza'dan. Nede olsa iyi marka..
  Bu arada sende anlasaydın be kardeşim bende mitsubishi carisma mı diye sormak istedim zaten :D
Geç olsunda güç olmasın :)

Anladım zaten mitsubishi carisma demek istediğini benimkisi laf olsun torba dolsun hesabı :)
Mahmut bide şey sorcam kardeşim ya. Hani ön far da dış tarafta kısa far iç tarafta uzun far olur ya. Bu mıknatıslı xenon takıldığı zaman bu içerde ki uzun halojen farlar tümden iptal mi olcak boş mu kalacak orası ??
Oğuz H4 tipi ampullerde farın içinde bir ampul vardır zaten uzunlar ve kısalar tek ampullden elde edilir ben civicin far tipinin H4 olduğunu varsayarak yorumları yaptım far tipini serviste sor eğer H4 ise bu tip xenon al.
Benim hatırladığım kadarıyla H4 olması lazım ama serviste sor emin dilim .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Aralık 14, 2010, 21:21:28 »
mahmut iyi hoş güzel diyorsun da farın içinde 2 tane ampül var ama biri kısa biri uzun içe doğru olan bölme de uzun farlar var dışa doğru olan bölme de ise kısa farlar var. Ondan dolayı kafam karıştı benim.. Yarın servise gidecem zaten bi kaç şikayetm var onları söylicem bide bu xenon konusuna girerim zaten çok samimiyim açık açık söylerim sizden almicam xenonunu ama bilgi verin diye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #46 : Aralık 14, 2010, 21:29:16 »
mahmut iyi hoş güzel diyorsun da farın içinde 2 tane ampül var ama biri kısa biri uzun içe doğru olan bölme de uzun farlar var dışa doğru olan bölme de ise kısa farlar var. Ondan dolayı kafam karıştı benim.. Yarın servise gidecem zaten bi kaç şikayetm var onları söylicem bide bu xenon konusuna girerim zaten çok samimiyim açık açık söylerim sizden almicam xenonunu ama bilgi verin diye :)
H4 ampulun içinde dediğin gibi ayrı ayrı ikitane flaman var biri önde biri geride sen kısaları yaktığın zaman sadece öndeki flaman yanar selekktör yaptığın zaman ise arkadaki falaman öndeki ile birlikte yanar ama uzunları açtığında öndeki flaman söner arkadaki flaman yanar yani bir nevi flaman geriye alınmış olur elektromıknatıslı dediğimiz modelde ise 2. flamanın  yaptığı geriye çekme olayını mıknatıs yapar .

Daha öncede dediğim gibi farların tipini servisten öğren amcamda vardı civic ve dışarıdan h4 gibi görünyordu tam emin dilim ama.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #47 : Aralık 14, 2010, 21:43:16 »
Normal H4 ampulün içi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #48 : Aralık 14, 2010, 21:55:34 »
Mahmut sen xenon meslek yüksek okulundan mı mezunsun nesin kardeşimm :D Evet bu söylediklerin çok daha aydınlattı...
 Bak ben sana resim koyacam bide ondan bak ne diceksin bu işe...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #49 : Aralık 14, 2010, 21:59:36 »

Yani bunlara bakarak kafam karıştı benim kardeşim biliyorum çok çok masraflı oldum ama :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #50 : Aralık 14, 2010, 22:13:59 »

Yani bunlara bakarak kafam karıştı benim kardeşim biliyorum çok çok masraflı oldum ama :)
Bu resimdeki farlar makyajlı kasa honda civiğin ve bu farlar h4 dil yani xenon uygulaması daha kolay h4 biraz karmaşık benim amcamdaki sinyalleri turuncu olan makyajsız kasaydı makyajsızda far tipi h4 aşağıdaki resimdeki far .

Bukadar mesajda boşu boşuna bir yanlış anlamadan böyle oldu sen 2004 model deyince direk amcamın arabası aklıma geldi ondan h4 dedim meğersem seninki makyajlı kasaymış seninde kafanı boşu boşuna karıştırdım kusura bakmassın işllah. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #51 : Aralık 14, 2010, 23:35:22 »
Yok be kardeşim ne dert ediyorsun :) Ben de işin sonuna doğru anladım işin aslını. Sende 2001 deyince dedim kesin makyajsız civic'ten bahsediyor dedim ki sen yazmışsın zaten :) Bırak kafamı karıştırmayı asıl ben seni yordum be kardeşim kusura bakma en baştan söylemem gerekliydi makyajlı kasa olduğunu. Ee bu makyajlı kasaya ne diyorsun elektromıknatıslı olur mu ?? Olursa da uzunlar ne olacak ? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #52 : Aralık 14, 2010, 23:53:16 »
Yok be kardeşim ne dert ediyorsun :) Ben de işin sonuna doğru anladım işin aslını. Sende 2001 deyince dedim kesin makyajsız civic'ten bahsediyor dedim ki sen yazmışsın zaten :) Bırak kafamı karıştırmayı asıl ben seni yordum be kardeşim kusura bakma en baştan söylemem gerekliydi makyajlı kasa olduğunu. Ee bu makyajlı kasaya ne diyorsun elektromıknatıslı olur mu ?? Olursa da uzunlar ne olacak ? :D
Yok Oğuz makyajlıdaki far senin resmini paylaştığınsa H4 dil ondan xenona dönüşüm daha sağlıklı olur serviste 200 demiş zaten hiç düşünme servisine taktır.
Bu arada kusur musur yok canın saolsun olyor bazen böyle küçük yanlış anlamalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Aralık 15, 2010, 20:15:51 »
tabi tabi olur kardeşim.... Bugün senin için servise gittim sordum :) dediğin gibi farlar h4 değil kardeşim... Farlarım corolla ile aynıymış 9006 :D ama salak gibi yine kelvinini sormayı unuttum :) o senin dediğin mıknatıslıyı da sordum bizde yok dedi. ama onu yapmak için uzun farları iptal edip kablolarını kısanın olduğu kabine taşımak lazım falan dedi. İşte normal 9006 xenon kısa farı 200 liraya takıyorlar kardeşim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #54 : Aralık 15, 2010, 21:06:07 »
Oğuz farlar 9006 ise zaten elektro mıknatıslı olmaz o h4 için sen sadece kısalara 9006 al tak fiyat olarakta 200 lira normal ama hepsiburadada m tec in 180 tl m tec te xenonların en iyilerinin içinde gelir bilgin olsun servis 200 liraya iyi birşey takıyorsa servise taktır hem sorun çıkarsa karşında muhattap bulursun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Aralık 16, 2010, 12:35:41 »
Evet zaten bende tek o bakımdan düşündüm bi sorun çıkarsa hiç olmazsa servise yaptırırım diye düşündüm ama o elektromıknatısı sevmiştim ya :) Mahmut bide usta dedi ki senin bu sarı uzun farlara çok ihtiyacın olacak kışın dedi xenon da uzunlar önünü göstermez ki diyor sarı halojen lazım kışları dedi. Sakın öyle bi hataya düşüpte xenon taktırtma uzunları diyor... Sadece kısalar xenon olsun diyor. ama ben maalesef kaç kelvin olduğunu sormadım...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #56 : Aralık 16, 2010, 17:21:02 »
Evet zaten bende tek o bakımdan düşündüm bi sorun çıkarsa hiç olmazsa servise yaptırırım diye düşündüm ama o elektromıknatısı sevmiştim ya :) Mahmut bide usta dedi ki senin bu sarı uzun farlara çok ihtiyacın olacak kışın dedi xenon da uzunlar önünü göstermez ki diyor sarı halojen lazım kışları dedi. Sakın öyle bi hataya düşüpte xenon taktırtma uzunları diyor... Sadece kısalar xenon olsun diyor. ama ben maalesef kaç kelvin olduğunu sormadım...
Evet Oğuz doğru demişler uzunlara xenon takmak akıl karı dil Kelvin değerinide takarken sorarsın kelvin değerinden fiyat değişmez 200 tl demişler sana istediğin kelvinde taktır fiyat aynı olur.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Aralık 18, 2010, 19:40:02 »
Sadece 6000k var gözümde ama ondan önce ses sistemine ihtiyacım var pioonera ihtiyacım var ses berbat :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #58 : Aralık 18, 2010, 20:48:56 »
Sadece 6000k var gözümde ama ondan önce ses sistemine ihtiyacım var pioonera ihtiyacım var ses berbat :)
Şimdiden hayırlı olsun Oğuz seste lazım tabi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 34 YuNus 161
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Aralık 18, 2010, 21:24:35 »
abi bende bişi sorucam bizim 2011 corolla var ben buna xenon taktırmak istiyorum serviste taktırsam kaç paradır yada bugun biyerde monza sordum 4300k orjinaline birebir benzer dediler arbyı satana kadar garanti veriyorlar 160 lira istio sence ne yapmalıyım.
2008 corolla comfort
2010 mini cooper
2011 focus 1.6 TDCİ titanyum
2011 corolla d4d comfort