Gönderen Konu: Serviste Xenon Montajı  (Okunma sayısı 18407 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Serviste Xenon Montajı
« : Aralık 11, 2010, 16:57:01 »
Merhaba arkadaşlar bu ayın 24'ü teslim alacağım Corolla'ma serviste xenon taktırmak istiyorum.Farlarda mercek olmadığı için görüntü çok mu dağılıyor? Korna selektör gibi şikayetler alıyor musunuz? :) Kelvin derecesi 6000k takıyorlar galiba markası hakkında bilgisi olan var mı?
2011 Toyota Corolla AT

Toyota Club Türkiye

Serviste Xenon Montajı
« : Aralık 11, 2010, 16:57:01 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: Serviste Xenon Montajı
« Yanıtla #1 : Aralık 11, 2010, 17:21:36 »
ben taktırdım markasını bılmıyorum far ayarını düşük tutuyorum sımdıye kadar tepki almadım.
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #2 : Aralık 11, 2010, 17:56:16 »
Araciniz hayirli olsun, iyi gunlerde kullanmanizi dilerim. Corollalarda far mercegi olmadigindan, merceksiz takilan xenon far karsi tarafa rahatsizlik vermekten baska birsey degil. Mercek, gorus alaniniza esit miktarda isik dagilimini saglar hemde, karsidan gelenin gozunu almaz. Bu konuyu arastirmadan xenon takmanizi onermem. Gece arac kullanirken gozlerim merceksiz xenon fardan oldukca rahatsiz oluyor, Far ayari dusuk bile olsa farlarinizdan cikan iki buyuk parlak isik karsi tarafi rahatsiz etmeye yetiyor bence... iyi gunler dilerim
Merceksiz Xenon fardan gozu rahatsiz olan-Auris comfort extra kullanicisi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Aralık 11, 2010, 18:23:53 »
Bende taktırdım 4300k daha bugune kadar karşıdan sellektör yemedim mercek olayına gelirsekte her mercek xenon için değil yani mercekli olup göz alan xenonda var aynı zamanda fabrikasyon merceksiz xenonda var örnek corollanın 1.6 A/T elegant modelinde opsiyonel sonra honda civic te daha birkaçtane model var ama aklımda değil

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Aralık 11, 2010, 18:39:14 »
Fabrikasyon xenonlar otomatik yukseklik ayarlidir, aracla yokus yukari cikarken bile  karsidakinin gozunu almaz ve otomatik olarak far ayarlari asagi iner. Xenon far ampulleri farklidir. D2S, D1S gibi ozel modellerdir, bizim araclara takilan h11, h7 gibi orjinal xenon ampulleri yoktur. h11 gibi xenon ampuller, bu tip ampul kullanan araclar icin baska sekilde uretilmislerdir. Toyota auris in xenon lu modelinde kullanilan mercek ozel olup ampul tipi d4 dur. Oldukca fazla arastirmalarima dayanarak bunlari yaziyorum. atladigim bilgiler olabilir. mercekli ve merceksiz xenonlu araclari karsilastirdiginizda farki rahatlikla gorebilirsiniz. iyi gunler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #5 : Aralık 11, 2010, 19:10:27 »
Mehmet abi xenon konusunda yeterince bilgim var benim anlatmak istediğim mercek var diye o farda xenon takılır merceksiz fara xenon takılamaz merceksiz far göz alır diyemeyiz aurisede xenon uygulasak eğer far ayarı yapılmamışsa göz alır ben 2 yıldır kullanyorum xenonu daha bir kişi bile sellektör yapmadı bana. Bu arada normal halojen ampullerde eğer far ayarı yapılmamaşısa xenondan bile fazla göz alıyor yani göz alma olayı xenondan çok far ayarından kaynaklanıyor.
Xenon merceklerinde 2 türü var biri normal xenon diğeri bi-xenon arasındaki farklar bi-xenon da uzunlar aynı xenon ampul üzerinden mercekteki perde yardımıyla elde edilir diğerinde ise sadece kısalar xenondur uzunlar ise normal halojen ampulden elde edilir.

Xenonun göz alma sebebi ise çoğu kişi xenon taktırdıktan sonra far ayarı yapmıyor ama far ayarları halojen farda düzgünse bile xenon taktırdıktan sonra mutlaka far ayarı yapılmalı yoksa dediğiniz gibi göz alır .

Birde daha önceki aracımıda xenonlu olarak tüvden farla ilgili hiç bir kusur almadan geçirdim.

Birde şunu belirteyim ben xenonu rengi için taktırmadım benimkiler yine halojen ampuller gibi sarı yanıyor kullanma amacım yağmurlu havalardada maksimum görüş sağlamak .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Aralık 11, 2010, 19:25:43 »
memnun oldum mahmut. farlarin karsidakini rahatsiz etmiyorsa, demekki karsidan gelen surucuye saygisi yuksek birin, bu konuda seni kutlarim. far ayari onemli tabi. sariya yakin xenon far, yagmurlu havalarda gorusu oldukca iyilestiriyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Aralık 11, 2010, 19:44:20 »
valla mahmut çok güzel açıklamışsın kardeşim. Senin dediklerini bende biliyorum honda civiclerde mercek yok ama xenon var  ve de oto. ayarlı mehmet beyin dediği gibi otomatik ayarlı yokuşta kendi kendine aşağı iniyor. Bende taktırmak istiyorum benm hondaya ileride. Servis 200 liraya takıyor far ayarı da yapıyordur herhalde. bana fiyat baya cazip geldi toyotaya göre.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #8 : Aralık 11, 2010, 20:27:53 »
memnun oldum mahmut. farlarin karsidakini rahatsiz etmiyorsa, demekki karsidan gelen surucuye saygisi yuksek birin, bu konuda seni kutlarim. far ayari onemli tabi. sariya yakin xenon far, yagmurlu havalarda gorusu oldukca iyilestiriyor.
Bende memnun oldum Mehmet abi trafikte çok göz alan xenon var ve bunların hepsi bilinçsizce kullanmaktan oluyor ben bana yapılmasını istemediğim şeyleri başkasına asla yapmam birinin farı gözümü alıyor diye bende ayarsız far ile asla dolaşmam ve her bakımda farlarıda serviste kontrol etmelerini söylerim otomatik yükseklik far ayarı olması gerçekten lazım ama ben zaten araca yük attım mı veya arkaya 3-4 kişi oturdu mu kendim ayarlarım farı unutursamda zaten karşıdan 1 kere sellektör yedim mi aklıma hemen gelir ve ayarlarım. Ama yinede otomatik far yükseklik ayarının olmasını isterdim.

Bu arada imzandaki yazıda hoşuma gitti. ama seninde izninle bir düzelteme yapim merceksiz xenon dilde ayarı bozuk far daha doğru olur. :)

Xenonlu çoğu aracında niye göz aldığı daha önceki mesajımdada belirttiğim gibi normal halojenden xenona geçildi mi far ayarı bozuk dilse bile yapılmalıdır yoksa karşıdan geleni baya rahatsız ediyor.

valla mahmut çok güzel açıklamışsın kardeşim. Senin dediklerini bende biliyorum honda civiclerde mercek yok ama xenon var ve de oto. ayarlı mehmet beyin dediği gibi otomatik ayarlı yokuşta kendi kendine aşağı iniyor. Bende taktırmak istiyorum benm hondaya ileride. Servis 200 liraya takıyor far ayarı da yapıyordur herhalde. bana fiyat baya cazip geldi toyotaya göre.
Oğuz xenon taktırmak istediğini daha öncede söylemiştin hatta sana baya bilgi vermiştim bu konuda nerde taktırırsan taktır mutlaka far ayarını yaptır ve bağajına yük attın mı veya arkaya 3-4 kişi oturttun mu attığın yüke göre farı aşağıya indir bu hem senin önünü görmeni sağlar hem karşıdakinin gözünü almaz.  :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Aralık 11, 2010, 22:42:09 »
tamam da o toyotaydı kardeş bu honda belki farklıdır diye tekrar sordum :)
 Sen fiyata ne diyorsun sadece kısa 200 lira nasıl iyi mi !! Bence iyi.
 Ama bilgi almadım işte kaç K olduğuna dair ya da marka olarak dedim nede olsa servis malı garantilidir falan. Ama xenondan önce araca yapacağım daha farklı şeyler var. gittim jant aldım mis gibi sıra spoiler'da :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Aralık 11, 2010, 23:17:28 »
tamam da o toyotaydı kardeş bu honda belki farklıdır diye tekrar sordum :)
 Sen fiyata ne diyorsun sadece kısa 200 lira nasıl iyi mi !! Bence iyi.
 Ama bilgi almadım işte kaç K olduğuna dair ya da marka olarak dedim nede olsa servis malı garantilidir falan. Ama xenondan önce araca yapacağım daha farklı şeyler var. gittim jant aldım mis gibi sıra spoiler'da :)
Evet Oğuz biraz farkı var malesef bu tip ampule sahip araçlarda xenon sağlıklı olmuyor sebebini dilim döndüğünce anlatayim.

2004 civic amcamda vardı ve farları h4 tü galiba ampul tipi h4 olan farlarda xenon pek sağlıklı olmuyor öncelikle bunu belirteyim h4 e göre satılan 2 çeşit xenon ampul var birinde kısalar xenon uzunlar ise hemen xenon ışığına bitişik halojen far ve bu halojen far uzunu açtığında önünü hiç aydınlatmıyor diğeri ise xenon ampul uzunları açtığında ampulun arkasında bulunan elektro mıknatıs yardımıyla ileri geri hareket ederek xenon ampulden uzun hüzmeleri elde ediyor sağlıklı olmayaşının sebebi birinde uzunları kaybediyorsun diğerinde ise ne yaparsan yap azda olsa karşıdan gelenin gözünü alıyor .

Bu arada uzunlarıda xenon olan elektromıknatıslı modeli 200 tl ye bulman zor sana 200 tl denilen ilk anlattığım xenon tipidir heralde bence bu araçta hiç xenona bulaşma illede yapacam dersende benim diyeceğim tek şey hayırlı olsun olur.

Bide şunu belirteyim bir arkadaşım 2001 civicine xenon kattı ve 1 hafta sonra geri çıkarttı kattığı xenon uzunları halojen far olandı bilgin olsun.
2001 civiclerdede ampuller h4.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Aralık 12, 2010, 17:39:04 »
Son birşey daha bizim kısa ve uzun farlaın tipi nedir acaba? Ampulleri Philips Xtreme power yapsam garantiden çıkar mı acaba?
2011 Toyota Corolla AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3. Sınıf Öğretmeni
  • Kan Grubu: B-
  • Model Yılı: '14
  • 6 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Aralık 12, 2010, 19:43:07 »
Merhaba arkadaşlar bu ayın 24'ü teslim alacağım Corolla'ma serviste xenon taktırmak istiyorum.Farlarda mercek olmadığı için görüntü çok mu dağılıyor? Korna selektör gibi şikayetler alıyor musunuz? :) Kelvin derecesi 6000k takıyorlar galiba markası hakkında bilgisi olan var mı?
Aracı ocak ayında teslim almanızı öneririm.Aksi halde Ocak ayı bandrolu de alacaksınız hemen teslim almanız halinde.1 hafta beklemek zor olmaz bence düşünün...
2011 1.33 Corolla Comfort Gümüş Gri.30 bin km de 39500 e satıldı.07.08.2014

2011 1.6 Avensis Elegant Ekstra Beyaz.18 Binkmde-Düzcede
2014 1.4 Corolla Advence M/M İnci beyaz.0 km Bursada.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #13 : Aralık 12, 2010, 21:20:20 »
Son birşey daha bizim kısa ve uzun farlaın tipi nedir acaba? Ampulleri Philips Xtreme power yapsam garantiden çıkar mı acaba?
Uzunları bilmiyorum ama kısalar 9006 diye geçiyor.

Son olmasına gerek yok kafana takılan birşey olursa elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Aralık 12, 2010, 22:10:42 »
çok teşekkürler tamam sorarım :)
2011 Toyota Corolla AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #15 : Aralık 12, 2010, 22:17:38 »
çok teşekkürler tamam sorarım :)
Birşey değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Aralık 12, 2010, 22:32:08 »
Senin Corolla'da da galiba bayiiden alınma jantlardan var bende bunlardan aldım markasını biliyo musun?
2011 Toyota Corolla AT

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #17 : Aralık 12, 2010, 22:34:38 »
Senin Corolla'da da galiba bayiiden alınma jantlardan var bende bunlardan aldım markasını biliyo musun?
Evet jantlar bayiden markası benim bildiğim CMS

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Aralık 12, 2010, 22:44:58 »
Servis 6000k takmıyor, 4300k takıyor orjinal.
Ben de 2 ay kadar önce taktırdım, uç noktalarda biraz dağılmalar oluyor. Sellektor yapan olmadı şu ana kadar.
Taktırmadan önce servise telefonla sormuştum, 6000k demişlerdi.
Taktırmaya gittiğimde de net bilgi verememişlerdi.
Taktıktan sonra kutuya baktım, kodlu şekilde 4300k yazıyırdum, marka da belli değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #19 : Aralık 12, 2010, 22:47:11 »
Servis 6000k takmıyor, 4300k takıyor orjinal.
Ben de 2 ay kadar önce taktırdım, uç noktalarda biraz dağılmalar oluyor. Sellektor yapan olmadı şu ana kadar.
Taktırmadan önce servise telefonla sormuştum, 6000k demişlerdi.
Taktırmaya gittiğimde de net bilgi verememişlerdi.
Taktıktan sonra kutuya baktım, kodu şekilde 4300k yazıyırdum, marka da belli değil.

Levent abi servisin taktığı cyclonce belki üstünde yazmıyordur veya toyota yazıyordur ama markası cyclonce.