Gönderen Konu: Serviste Xenon Montajı  (Okunma sayısı 18405 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
Ynt: Serviste Xenon Montajı
« Yanıtla #20 : Aralık 13, 2010, 01:08:20 »
Cyclone kullanmıştım H7 gayet iyiydi sorun yaşamadım... Corolla'nın elegant versiyonunda otomatik far ayarıyla beraber geliyo xenon zannedersem acaba montaj yaparken otomatik far ayarı sistemini de mi yapıyolar...
2011 Toyota Corolla AT

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Aralık 13, 2010, 01:08:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Aralık 13, 2010, 08:41:31 »
Cyclone kullanmıştım H7 gayet iyiydi sorun yaşamadım... Corolla'nın elegant versiyonunda otomatik far ayarıyla beraber geliyo xenon zannedersem acaba montaj yaparken otomatik far ayarı sistemini de mi yapıyolar...
Üstünde otomatik yükseklik ayarı olan fabrikasyon olan ve sadece elegant 1.6 A/T versiyonunda opsiyenel sunulan far.

Otomatik yükseklik ayarını takmıyorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Aralık 13, 2010, 20:05:11 »
MAhmut dediklerini okudum kardeşim dikkate de aldım vazgeçtim şimdilik öyle dediğin gibiyse gerek yok. DAha sonra düşünürüm artık çok sağol.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #23 : Aralık 13, 2010, 20:25:26 »
MAhmut dediklerini okudum kardeşim dikkate de aldım vazgeçtim şimdilik öyle dediğin gibiyse gerek yok. DAha sonra düşünürüm artık çok sağol.
Oğuz sende sağol eğer civice xenon düşünyorsan bence şu angel denilen mercekli farlar var onların kalitelisinden al öncelikle biraz pahalıya mal olur bilyorum ama hem karşıdan gelenleri rahatsız etmen hemde 2004 civice angel çok yakışıyor. :)

Aracın tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Aralık 13, 2010, 21:52:37 »
Oğuz sende sağol eğer civice xenon düşünyorsan bence şu angel denilen mercekli farlar var onların kalitelisinden al öncelikle biraz pahalıya mal olur bilyorum ama hem karşıdan gelenleri rahatsız etmen hemde 2004 civice angel çok yakışıyor. :)

Aracın tekrardan hayırlı olsun kazasız belasız güzel günlerde kullan.
Allah razı olsun kardeşim diline yüreğine sağlık :) evet civice düşünüyorum ama angel far dediğin gibi pahalıya patlar bana. Ee bide angel farın içi siyah araba full orjinal biraz değişik olur gibime geliyor gözümde canlandırdığım zaman. Böyle ücreti fazla tutacak olan işleri en sona bırakıyorum :) Xenon hemen olmasa da kesin ileri de taktıracam ama angel'ı düşünmem lazım az :) Ama bu son çıkan bazı araçlarda civic falan merceksiz xenon var karşıdakini rahatsız etmiyordur herhalde. bide otomatik far ayarı varmış. E bende taktırsam farları da en alta alsam aşağı doğru baksa yine de karşıdakinin gözünü alır mı acaba !! Servis hiç bi türlü sorun yaratmz dedi ama yine de düşüncedeyim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #25 : Aralık 13, 2010, 22:07:32 »
Allah razı olsun kardeşim diline yüreğine sağlık :) evet civice düşünüyorum ama angel far dediğin gibi pahalıya patlar bana. Ee bide angel farın içi siyah araba full orjinal biraz değişik olur gibime geliyor gözümde canlandırdığım zaman. Böyle ücreti fazla tutacak olan işleri en sona bırakıyorum :) Xenon hemen olmasa da kesin ileri de taktıracam ama angel'ı düşünmem lazım az :) Ama bu son çıkan bazı araçlarda civic falan merceksiz xenon var karşıdakini rahatsız etmiyordur herhalde. bide otomatik far ayarı varmış. E bende taktırsam farları da en alta alsam aşağı doğru baksa yine de karşıdakinin gözünü alır mı acaba !! Servis hiç bi türlü sorun yaratmz dedi ama yine de düşüncedeyim.
sağol
Oğuz okadar göz almaz far ayarı yaptırdıktan sonra ama taktırırsan daha öncede dedğim gibi h4 lerde iki tip xenon var birinde birtane xenon ampul ve birde elektromıknatıs var uzun hüzmeler xenon ampul elektromıknatıs ile ileri geri hareket ettirilerek elde ediliyor diğerinde ise birtane xenon ve bu xenonun hemen bitişiğinde birde halojen ampul var bunda ise uzunlar halojen ampul ile elde ediliyor tavsiyem elektromıknatıslı modeli taktır.
Bilyorsun bende carisma vardı daha önce onun farlarıda h4 idi ben onda elektromıknatıslı olanı kullandım memnundum ama h4 lerde ampulun önünde bir şapka var sakın onu çıkarma onu çıkardın mı karşıdakilerin gözünü feci alıyor çünkü ben ozamanlar senin gibi xenondan anlamıyordum bir arkadaş tavsiyesi ile çıkardım çıkarmaz olaydım karşıdan gelen herkes beni geçene kadar sellektör yapıp duruyordu ertesi gün şapkaları geri taktım.

Yeni kasa civiclere gelecek olursak onların far tipi h4 dil ondan sorun olmuyor.

Birde ricam olacak senden sana bukadar bilgi verdim xenonları taktırdın mı ilk işin resimlerini paylaşmak olacak yoksa darılırım sana. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Aralık 13, 2010, 22:10:04 »
Aslında kardeş arabama yaptırmak istediğim çok küçük ve basit şeyler var şahsen isteklerimi de yazmayı isterim.
 Öncelikle;
1. bagaj için M tipi küçük spoiler (Çıta)(fiberden dökme boyama : 90 lira)
2. Kumandadan cam kaldırma modülü  (30 lira)
3. Yeni sistem uzaktan kumanda (aracımın orjinal uzaktan kumandası çok eski yapı gibi aynı 95 model araç kumandası gibi, volkswagen'in kumandasından yaptırmayı istiyorum sustalı ama parası tuzlu geldi bana : 80 lira herşey dahil)
4. 4 adet yuvarlak piooner hoparlör istiyorum amfim ve son sistem cd çalarım var subwoofer düşünmüyorum(220 lira)
5. Civic amblemli bej kauçuk paspas istiyorum(orjinalinde halı gibi bişe var nette bej civic kauçuk paspas : 45 lira)
6. Bide aracımda sürücü için kol koyma aparatı yok uzun yolda zorluk çektiriyor (serviste 150 lira hayatta vermem o parayı) Bide bu kolluğa ihtiyacım var torpidolu torpidosuz farketmez.
7. Ve son olarak xenon far düşünüyorum o da serviste 200 lira bana cazip geldi ama en son yaptırmayı düşünüyorum.

İSteklerim bunlar arkadaşlar sanırım ortalama 700 lira gibi bi fiyat çıkıyor ortaya :) (Ancak xenon ve hoparlörlerin çok acelesi yok yakında suriyeye gidecem hem benzin çok ucuza geliyor hemde bulursam hoparlör alıp gelecem :) )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #27 : Aralık 13, 2010, 22:13:36 »
sağol
Oğuz okadar göz almaz far ayarı yaptırdıktan sonra ama taktırırsan daha öncede dedğim gibi h4 lerde iki tip xenon var birinde birtane xenon ampul ve birde elektromıknatıs var uzun hüzmeler xenon ampul elektromıknatıs ile ileri geri hareket ettirilerek elde ediliyor diğerinde ise birtane xenon ve bu xenonun hemen bitişiğinde birde halojen ampul var bunda ise uzunlar halojen ampul ile elde ediliyor tavsiyem elektromıknatıslı modeli taktır.
Bilyorsun bende carisma vardı daha önce onun farlarıda h4 idi ben onda elektromıknatıslı olanı kullandım memnundum ama h4 lerde ampulun önünde bir şapka var sakın onu çıkarma onu çıkardın mı karşıdakilerin gözünü feci alıyor çünkü ben ozamanlar senin gibi xenondan anlamıyordum bir arkadaş tavsiyesi ile çıkardım çıkarmaz olaydım karşıdan gelen herkes beni geçene kadar sellektör yapıp duruyordu ertesi gün şapkaları geri taktım.

Yeni kasa civiclere gelecek olursak onların far tipi h4 dil ondan sorun olmuyor.

Birde ricam olacak senden sana bukadar bilgi verdim xenonları taktırdın mı ilk işin resimlerini paylaşmak olacak yoksa darılırım sana. :)

Yani elektromıknatıslı olduğu zaman hem uzun hemde kısa xenon olacak herhalde yanlış anlamadıysam eğer dediğin gibiyse mutlaka böyle taktırırım. Ve bu halojen ampül dediğin bizim araçlarda ki normal sarı ampül mü !!
 Bu arada sakın darılma taktırdığım zaman hiç aklın burda kalmasın aracı 3 boyutlu çeker koyarım ben buraya sen hiç merak etme kardeşim her türlü ya :) Ve gerçekten teşekkür ederim zahmet edip bana bu kadar bilgi veriyorsun çok sağol dostumm benim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
« Yanıtla #28 : Aralık 13, 2010, 22:15:38 »
Serviste 4300K takarlar merceksiz olunca haliyle dağıtıyor ama far ayarını aşağı verirsen sorun olmaz sanırım.Hayırlı olsun güle güle kullan

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Aralık 13, 2010, 22:22:12 »
teşekkür ederim ali bey ama 6000k dan aşağası kurtarmaz :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #30 : Aralık 13, 2010, 22:34:20 »
Yani elektromıknatıslı olduğu zaman hem uzun hemde kısa xenon olacak herhalde yanlış anlamadıysam eğer dediğin gibiyse mutlaka böyle taktırırım. Ve bu halojen ampül dediğin bizim araçlarda ki normal sarı ampül mü !!
 Bu arada sakın darılma taktırdığım zaman hiç aklın burda kalmasın aracı 3 boyutlu çeker koyarım ben buraya sen hiç merak etme kardeşim her türlü ya :) Ve gerçekten teşekkür ederim zahmet edip bana bu kadar bilgi veriyorsun çok sağol dostumm benim.
Evet elektromıknatıslı modellerde uzunlarda xenon diğer modelde ise uzunlar halojen ama halojen dediğime bakma uzun diye birşey kalmıyor arabada kendini anca aydınlatabiliyor.
Elektromıknatıslı modelde tek dez avantajı var oda gündüz farların açık gezeceksin uzunlar xenon kaynağından olduğu için yanık kalması gerekiyor çünkü seninde bildiğin gibi xenon ampuller tam performansına yaklaşık 20 sn sonra ulaşır diğer modelde ise hemen yanmasına rağmen yinede sellektör yaptığın fazla belli olmuyor çünkü xenon ampulun yanındaki halojen ampulun performansı çok düşük.
Halojen dediğim ampul araçlarda kullanılan normal sarı ampuller fakat bu h4 xenonlarda kullanılan şimdi aracında kullanılan gibi dil çok küçük bir ampul dolayısıylada performansı çok kötü.

Aşağıda elektromıknatıslı ve halojen ampullü h4 xenon ampullerin resimleri var . :)
İlk resim elektromıknatıslı model dedğim gibi bu şapkalı ve ampulun altına bakarsan biraz kaba onun içinde elektromıknatıs var bundan alırsan şapkayı kim ne derse desin çıkarma.

İkinci resim bu uzunları halojen olan model zaten halojen ampulun küçüklüğünden uzunların berbat olacağı ortada. Dikat edersen halojen ampul bizim parklarda kullanılan dipsiz ampulle aynı gibi. :)

Yok oğuz ne darılması o işin espirisi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Aralık 13, 2010, 23:20:18 »
KArdeşimmsin yaa hiç erinmeden hepsini paylaşmış anlatmışsın valla eline sağlık hakkın ödenmez yemin ederim :) gayet süper bi şekilde anlatmışsın. Dediğin gibi o şapkalı model çok daha mantıklı öteki seri de yine dediğin gibi uzun far xenonun yanında torun gibi kalmış :) ŞApkalı model çok güzel ama o uzun olayı kötü oldu. Dediğin gibi uzun far normal kısa far üzerinden geçindiği için gündüzleri selector kullanımında xenonun mutlaka açık olmasını gerekiyor yoksa sellektör yapmaz ee bizde korna ile geçiniriz olmaz mı :) Şapkalı model iyi ama ötekini yaptırmak istediğimiz zaman halojen olan uzun farı daha güçlü bi far ile değiştiremeyiz mi acaba böyle bi şansımız yok mu ! Ve de bunların fiyat aralıkları ne durumdadır kardeşim bilgin var mı !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Aralık 13, 2010, 23:24:11 »
profil carisma mı Mahmut ? :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #33 : Aralık 13, 2010, 23:36:00 »
KArdeşimmsin yaa hiç erinmeden hepsini paylaşmış anlatmışsın valla eline sağlık hakkın ödenmez yemin ederim :) gayet süper bi şekilde anlatmışsın. Dediğin gibi o şapkalı model çok daha mantıklı öteki seri de yine dediğin gibi uzun far xenonun yanında torun gibi kalmış :) ŞApkalı model çok güzel ama o uzun olayı kötü oldu. Dediğin gibi uzun far normal kısa far üzerinden geçindiği için gündüzleri selector kullanımında xenonun mutlaka açık olmasını gerekiyor yoksa sellektör yapmaz ee bizde korna ile geçiniriz olmaz mı :) Şapkalı model iyi ama ötekini yaptırmak istediğimiz zaman halojen olan uzun farı daha güçlü bi far ile değiştiremeyiz mi acaba böyle bi şansımız yok mu ! Ve de bunların fiyat aralıkları ne durumdadır kardeşim bilgin var mı !
Korna ilede geçinebilirsin zaten sellektörden anlayan yok bizim buralarda illa dürtecen :D ama gündüzde farların açık dolaşsan birşey olmaz ben carismada öyle yapardım.

Halojen olanın ampulu değişirmi bilmiyorum ama değişse bile sağlıklı olacağını sanmam.

fiyatlarıda aşağıdaki linkte iki modeldende mevcut bir incele.
Bu arada sana elektromıknatıslı modeli 200 tl ye zor bulursun demiştim fiyatlar baya düşmüş ben 4 sene önce 500 tl vermiştim ondan öyle dedim sana.
Fiyat konusunda senin adına sevindim düşmüş olduğu için. :alkis:

http://www.hepsiburada.com/liste/department.aspx?sp=xenon_aydinlatma%3dh4&CategoryId=271585

Aşağıdaki linkte olan ürünü tavsiye ederim

http://www.hepsiburada.com/Liste/monza-x-treme-h4-3-uzunkisa-6000-k-xenon-kit-011784/ProductDetails.aspx?productId=otm011784&categoryId=271585

profil carisma mı Mahmut ? :D
Hayır Mitsubishi Carisma :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hergün biraz TURBO iyi gelir-di...Artık vtec...:)
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Aralık 13, 2010, 23:47:24 »
ben sis+kısa farlar sökme takma işlemleri dahil 30,000 kelvinliğini 350 lira verdim...mor yanacak sanıyorduk mavi yanıyor :)))   ama kesinlikle göz almıyor...çok olmasada tavsiye ederim...ama yok sade ve şık olsun dersen 8,000 kelvin tam ideal....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #35 : Aralık 13, 2010, 23:51:19 »
ben sis+kısa farlar sökme takma işlemleri dahil 30,000 kelvinliğini 350 lira verdim...mor yanacak sanıyorduk mavi yanıyor :)))   ama kesinlikle göz almıyor...çok olmasada tavsiye ederim...ama yok sade ve şık olsun dersen 8,000 kelvin tam ideal....
Necati 30000 kelvin far mı var ya sen yanlış yazdın galiba . :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Aralık 14, 2010, 00:57:49 »
:)) var kardesım var...işte beyazdan sonra mavimsileşiyor ( aslında mor bekliyorduk ama... ) tam karanlıkta aydınlatması oldukça güzel yalnız beyaz olan herşey mavileşiyor :))  karlı havalarda son iki gündür varmı yokmu anlamıyorum bi müddet sonra göz alışıyor ve herşein mavi olması etrafın aydılatılmıyormuş hissi versede güzel duruyor :)) bi kaç foto var elimde dünden kalan koymaya başarabilirsem koyarım şimdi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Aralık 14, 2010, 01:00:05 »
:)) var kardesım var...işte beyazdan sonra mavimsileşiyor ( aslında mor bekliyorduk ama... ) tam karanlıkta aydınlatması oldukça güzel yalnız beyaz olan herşey mavileşiyor :))  karlı havalarda son iki gündür varmı yokmu anlamıyorum bi müddet sonra göz alışıyor ve herşein mavi olması etrafın aydılatılmıyormuş hissi versede güzel duruyor :)) bi kaç foto var elimde dünden kalan koymaya başarabilirsem koyarım şimdi
Necati benim bildiğim
4300K
5000K
6000K
8000K
10000K
12000K
Var 10000 ve 12000 k mor yananları
Fotolarıda bekliyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Aralık 14, 2010, 01:05:34 »
valla bu kısma foto koymayı hatırlamıyorum dostum....bide modifiyem tam bitmediğinden daha siteye koymakda istemiyorum aslında :)) gerçi çokda eksiğim kalmadı 
ama mailine bi kaç fotosunu atayorum şimdi...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #39 : Aralık 14, 2010, 01:06:50 »
valla bu kısma foto koymayı hatırlamıyorum dostum....bide modifiyem tam bitmediğinden daha siteye koymakda istemiyorum aslında :)) gerçi çokda eksiğim kalmadı 
ama mailine bi kaç fotosunu atayorum şimdi...
Ok emailime at farketmez istersen buraya ben katabilirim.