Gönderen Konu: 2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız  (Okunma sayısı 38760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız
« Yanıtla #40 : Kasım 30, 2007, 23:22:25 »
arkadaşlar 2001 corolla vvt-i 1.6 110 bg 73 ytl'ye 565 km yol yaptım 0,13 ykr yakıyor bunun 90 km'si şehiriçiydi konya. daha sonra kayseriye gittim sonuç yine aynı 0,13 ykr zaten usta beyinden ayarlıyor yakıt karışımını az ayarlarsa çekişten düşüyor çok ayarlarsa araba şahlanıyor   işin şakası bir yana benim araç tam ayarında lpg litresi 1.69 ytl ve 73 ytl ile 565 km yol yapıyor 90-100-120 sabit olmaya hızlarda seyrederken iki kere test edilmiş kesin sonuçlardır. İkiside depo fulllenip test edimiştir
2005 Verso 1.6 Elegant

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 30, 2007, 23:22:25 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #41 : Aralık 04, 2007, 22:43:56 »
Alıntı yapılan: Hüseyin Ekinay
arkadaşlar 2001 corolla vvt-i 1.6 110 bg 73 ytl'ye 565 km yol yaptım 0,13 ykr yakıyor bunun 90 km'si şehiriçiydi konya. daha sonra kayseriye gittim sonuç yine aynı 0,13 ykr zaten usta beyinden ayarlıyor yakıt karışımını az ayarlarsa çekişten düşüyor çok ayarlarsa araba şahlanıyor   işin şakası bir yana benim araç tam ayarında lpg litresi 1.69 ytl ve 73 ytl ile 565 km yol yapıyor 90-100-120 sabit olmaya hızlarda seyrederken iki kere test edilmiş kesin sonuçlardır. İkiside depo fulllenip test edimiştir
[/quote]
arkadaşlar yoruma katılıyorum 61.000 ytl ile şehir içi 455 km sakın kullanımda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #42 : Aralık 06, 2007, 18:37:38 »
abi bende 2004 model corolla var. üzerinde zavoli marka sıralı sistem var ve çok memnunum taktıralı 6 ay oldu ve 10.000 km yol yaptım. çekişi o kadarda fark etmiyor. ş.dışı ort. 0,12 ykr yakıyor. benzin parasının neredeyse yarısı çebimde kalıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #43 : Ocak 18, 2008, 11:17:05 »
arkadaşlar bende 2 ay önce BRC lpg takdırdım. ortalama 140 km hızla gittim 47 lt lpg ile 470 km yol yaptım. bu sonuç normal mi acaba sizce...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Ocak 18, 2008, 19:16:52 »
Alıntı yapılan: Mustafa Timur
arkadaşlar bende 2 ay önce BRC lpg takdırdım. ortalama 140 km hızla gittim 47 lt lpg ile 470 km yol yaptım. bu sonuç normal mi acaba sizce...
[/quote]

140 la gidince gayet normalle,

hızınız artıkça yakıtınız kat ve kat artar
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Ocak 18, 2008, 20:06:23 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
140 la gidince gayet normalle,

hızınız artıkça yakıtınız kat ve kat artar
[/quote]

abicim gazla nedir bilemem ama bir depo benzinle istanbul _ ankara arası gidip geliyordum ve ortalama gittigim yer istanbul yenibosna ankara batıkent tam olarak 440 km ortalama 120 130 dan assagıya düsmüyodum ankarada aldıgım bir 100ytl lik benzinle gidiyordum istanbul da fatih sultan mehmet köprüsünde lambayı yaktı  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Ocak 18, 2008, 20:58:38 »
temmuzdan 2007den yana 10.000 km yapmışım, yani 10.000km x 0.15 ytl km kar = 1500 ytl kar ettim, sadece 6 ayda
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #47 : Ocak 24, 2008, 23:45:25 »
arkadaşlar 2005 coroollam var. sıralı sistem tüp taktıralı 7 ay oldu. 13 bin km yapmışım taktırdıktan sonra.  1300 ytl ye mal oldu. ama şimdiden %60 ını amorti etti.

performans bakımından ise şunu söyleyeyim normal şehir ve yol koşullarında hiçbir fark yok bence.  sadece çok kısa manevra imkanı az ve dönerli bir çıkış durumunda devir düşünce birden toplamıyor benzindeki gibi olmuyor. ama bu durum nadiren oluyor. günlük hayatta pek karşılaşılmıyor.
benim açımdan tek sorun -20 falan olduğunda araba ısınmadan hareket etmek gerekiyorsa: araç kendi kendine tüpe ısınınca geçtiği için bazen çok alakasız ve ters yerde geçebiliyor. eğer duruyorsan araç stop ediyor. sonra ilk harekette sorun çıkarıyor. o yüzden araç yolda giderken ve ısınınca tüpe geçirmek daha doğru geliyor bana . yinede yorumlara açığız.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Ocak 25, 2008, 11:53:58 »
Alıntı yapılan: turgut lale
arkadaşlar 2005 coroollam var. sıralı sistem tüp taktıralı 7 ay oldu. 13 bin km yapmışım taktırdıktan sonra.  1300 ytl ye mal oldu. ama şimdiden %60 ını amorti etti.

performans bakımından ise şunu söyleyeyim normal şehir ve yol koşullarında hiçbir fark yok bence.  sadece çok kısa manevra imkanı az ve dönerli bir çıkış durumunda devir düşünce birden toplamıyor benzindeki gibi olmuyor. ama bu durum nadiren oluyor. günlük hayatta pek karşılaşılmıyor.
benim açımdan tek sorun -20 falan olduğunda araba ısınmadan hareket etmek gerekiyorsa: araç kendi kendine tüpe ısınınca geçtiği için bazen çok alakasız ve ters yerde geçebiliyor. eğer duruyorsan araç stop ediyor. sonra ilk harekette sorun çıkarıyor. o yüzden araç yolda giderken ve ısınınca tüpe geçirmek daha doğru geliyor bana . yinede yorumlara açığız.
[/quote]

merhabalar
LPG ECU'sunun ayarlarında bi problem olabilir. benim aracımda geçişlerde herhangi bir sıkıntı olmuyor.
çok nadir hissediyorum gaza yada benzine geçtiğini.
iyi günler
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #49 : Ocak 25, 2008, 17:39:49 »
valla kardeş bencede taktır ilerde iyi ki taktırmışım dersin bende 1996 corolla var ama ilk fırsatta alacağım araba Toyota Corolla 1.6 16V VVT olacak inşallah
96 corolla xei

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #50 : Mart 12, 2008, 15:30:44 »
selam arkadaşlar bende 2004 toyota corolla 1.6 terra var.bulunduğum şehirde baykan marka sıralı sistem takan yer var.taktıran arkadaşlar varsa yorumlarınızı bekliyorum.ayrıca bir toyota kullanıcısı olarak sizlerden gelen yorumları dikkate alacağımı belirtmek isterim NOT:Bulunduğum şehirde baykan dan başka marka takılan yer yok.yorumlaırnızı bekliyorum.SAYGILARIMLA..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #51 : Mart 13, 2008, 21:55:12 »
Arkadaşlar, Konya da Mutlu özel servisinde bana söylenen ifade aynen şöyle;VVTİ motorlar 40 000 km de silindir kapağı açılıp subaplar değişiyor.Şimdiye kadar 8 arabanın lpg den silindir kapağını söktüm.Maliyeti de 1000 ytl dedi.Benim baya moralim bozuldu.Böyle birşey olabilir mi veya başına gelen var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #52 : Mart 27, 2008, 11:24:30 »
merhaba .2004 Corolla Sol HB (1.6 ) aracıma bundan yaklaşık 2 ay önce BRC M07 taktırdım.Aracım taktıkdığım günden beri benzinden gaza geçtiği o anda devir saati bi yukarı çıkıyor bi aşagı iniyor ve daha sonra 600-800 devir arası oynayıp duruyor.Gittim servise bi sorun yok dediler ve toyota servisine gitmemi ve ateşlemeyle ilgili sorunların olup olmadığına baktırmamı söylediler.Servise gittim toyota servisi makineye bağladı ve hiç bir hatanın olmadığını ve aracın benzinde tüm ölçümlerinin normal olduğunu yanlız gaza geçtiğinde herşeyin allak bullak olduğunu kendilerinin öyle gördüğünü istenirse oksijen sensörünü değiştirebileceğimi söylediler.Dediklerine göre araba benzinde gayet normalden Lpg de allak bullak oluyormuş.Orda ayrıldım ve bir daha otogaz servisine gittiğimde enjektörlerin girişleri ve manifolt girişindeki hortumun kenarlarına siyah silikon sıktılar.Arabanın performansının artıgını açıkça hissettim (% 30-40).Fakat sorun düzelmedi.Sonrasın da yine servise gittim ve tekrar bilgisayara bağlandı ve lampt sensörünün çalışır göründüğünü söylendi.Devir saatindeki oynamayı görüldü ve gaza geçerken devrin inip kalkmasının normal olduğunu ve yakıtın değişiminden dolayı sonrasında devrin oynamasının da normal olduğu belirtildi. Ok dedim ayrıldım. 1999 model Renault Megane 2.0 sedan aracına aynı servisde aynı M07 taktıran arkadaşın aracında bendeki durumun olup olmadığına aracı çalıştırarak (motor sıcaklıkları ve ortam aynıydı) baktığımızda onda bu durumu izleyemedik.en az 5 dk beklememize rağmen devir saatinde en ufak bi oynamaya olmadı. Şimdi ;
   1- Aracın gaza geçtiği o anda devir saatinin yukarı çıkıp düşmesi  Toyotalarda normal midir?
   2- Daha sonrasında yine devir saatinde 600- 800 arası inip çıkmalar normal midir?
   3- Toyota Servisinin söylemiş olduğu oksijen sensörüyle ilgili durum nedir ? Değişmelimidir?
   4- Lpg nin BRC nin Ecu sunun yeniden proglamlamak mı gereklidir? (ince ayar yapıldı dendi bana)
Lütfen sorunumla ilgili acil msj larınızı bekliyorum.
2004 Corolla Sol HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Mart 30, 2008, 22:16:17 »
Sn Sait Düzen
 Bendede 2006 corolla var.Tartarini sistem taktırdım.Havanın sıcak olduğu zamanlarda takdırdığım için başlarda sıkıntı hissetmedim.Ama havalar soğuyunca benzinden lpg ye otomatik geçtiğim anda rölantinin 600-700 lerden 1200 lere çıkıp indiğini ve vuruntulu çalıştığını gördüm.Ancak araç ısındığında yani hararet tam göstergenin ortasına geldiğinde bu durum ortadan kalkıyor.4-5 servis gezdim değişik illerde yinede çözemediler.Bu araçlara sıkıntısızda binen varsa bizim montaj yada ayardan kaynaklanan bir problemimiz var ama bunu çözecek bir usta maalesef yok.Artık ben kabullendim ısınıncaya kadar göstergelere bakmadan kullanıyorum.Bu arada benzinde  hiç bir sıkıntım yok.Sadece lpg de oluyor.Bir daha araba alırsam dizel olacak inşallah.Saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Mart 31, 2008, 16:05:55 »
Alıntı yapılan: gürol çetin
Sn Sait Düzen
 Bendede 2006 corolla var.Tartarini sistem taktırdım.Havanın sıcak olduğu zamanlarda takdırdığım için başlarda sıkıntı hissetmedim.Ama havalar soğuyunca benzinden lpg ye otomatik geçtiğim anda rölantinin 600-700 lerden 1200 lere çıkıp indiğini ve vuruntulu çalıştığını gördüm.Ancak araç ısındığında yani hararet tam göstergenin ortasına geldiğinde bu durum ortadan kalkıyor.4-5 servis gezdim değişik illerde yinede çözemediler.Bu araçlara sıkıntısızda binen varsa bizim montaj yada ayardan kaynaklanan bir problemimiz var ama bunu çözecek bir usta maalesef yok.Artık ben kabullendim ısınıncaya kadar göstergelere bakmadan kullanıyorum.Bu arada benzinde  hiç bir sıkıntım yok.Sadece lpg de oluyor.Bir daha araba alırsam dizel olacak inşallah.Saygılar
[/quote]

2004 toyota corolla 1.4 vvti aracımda tartarini sistemi mevcut. dediğiniz sorunların hiçbirini yaşamıyorum.
20.11.2007 tarihinde montaj yapıldı ve o gün bugündür kullanıyorum.

LPG kiti servisinde aracınınız benzinden LPG ye geçiş sıcaklık değerine baktırın. bildiğim kadarı ile motor harareti 30 derece olmadan geçmiyor. eğer daha az benzin yaksın diye daha düşük derecede geçmeye ayarlanmışsa, doğal olarak LPG daha yoğunlaşmadan enjektörlere gideceği için hem sarsıntılı çalışacak hem de geçişleri hissedeceksiniz.

hayırlı ve sorunsuz günler iyi sürüşler
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Mart 31, 2008, 22:38:00 »
Sn Sait Düzen
[/quote]

Merhabalar;

2004 Corolla SOL FAMILY 1.6 VVti motor aracı geçen hafta aldım aracımda Vogas(voltran LPG) sıralı sistem ve ECU takılı bende de anlayamadığım durumlar oluyor arac bazen çalıştığında 400-800 RPM arasında rolantide gidip geliyor klima çalıştıramıyorum araç stop ediyor. Bazende 1200 rpm lerde stabil çalışıyor sorunu bir türlü anlayamadık bir servise götrüdüm. orada da sistemin ECU dan bilgisayar a bağladılar ama değerleri bir türlü okuyamadılar sistemin çalışma yapısını bilmediğim ve aracı da yeni aldığım için bir fikir de yürütemiyorum araç bazen benzide 600 RPM titremezken gaz da 600 RPM de titreme yapıyor sebebi ne olabilir acaba ?

Selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #56 : Mart 31, 2008, 23:43:08 »
burada marka kötülemiş olmayayım ama voltran kullanan kaç kişi tanıdıysam hepsi şikayetçi...pek kaliteli 1 marka değil...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 5 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Nisan 01, 2008, 09:47:50 »
Sn Murat iskefiyeli
 Aracımın geçiş ısısı 35 derece daha fazla yükseltilemiyormuş.Ve takip ettiğim kadarıyla corolla ların bir çoğunda bu rölanti problemi görülüyor.Yani bence siz şanslı azınlıksınız.Belkide bulunduğunuz il sıcak ise bu problemi yaşamıyor olabilirsiniz.Dediğim gibi siz sorunsuz kullanıyorsanız mutlaka bizim araçlarda bir sıkıntı var demektir ama bunu tespit etmek gerçekten zor.Dediğiniz gibi sorunsuz kullanıyorsanız ustanız kimse teşekkür edin bence.Hayırlı sürüşler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #58 : Nisan 01, 2008, 13:58:15 »
10 yıl lpg takılmış Renault-9 Fairay e  bindim.Motorla ilgili jiç bir problemim olmadı.
Şu anki arabam  Terra 1,6 ilk fırsatta lpg taktıracam.
Türk insanı para gibidir.Işığa tut, içinde Atatürk'ü göremezsen sahtedir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Nisan 03, 2008, 11:16:22 »
Sn Murat iskefiyeli
 Aracımın geçiş ısısı 35 derece daha fazla yükseltilemiyormuş.Ve takip ettiğim kadarıyla corolla ların bir çoğunda bu rölanti problemi görülüyor.Yani bence siz şanslı azınlıksınız.Belkide bulunduğunuz il sıcak ise bu problemi yaşamıyor olabilirsiniz.Dediğim gibi siz sorunsuz kullanıyorsanız mutlaka bizim araçlarda bir sıkıntı var demektir ama bunu tespit etmek gerçekten zor.Dediğiniz gibi sorunsuz kullanıyorsanız ustanız kimse teşekkür edin bence.Hayırlı sürüşler
[/quote]

sakarya da oturuyorum (merkezde değil) ve sıcak havalara ancak geçtik. sistemi kasım ayının sonunda taktırdım. ve havalar sürekli soğuk geçti. ayaz yaptığı durumlarda, aracın camları tamamen buz kaplamış, (karlı ya da karsız) günlerde dahi sorun yaşamadım. LPG yi daha önceki aracım olan 90 model R9 broadwayde de ( 27 ay da 50 bin km) Aygaz Euro LPG den aldığım gibi bu aracımda da aynı gazı tercih ediyorum. biraz pahalı fakat değiyor.

hayırlı günler sorunsuz sürüşler