Gönderen Konu: 2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız  (Okunma sayısı 38763 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • İNANIN TOYOTA İLE TEN UYUMUMUZ VAR. HELE AVENSİS :
    • http://www.saglikdogasi.com
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız
« Yanıtla #80 : Kasım 25, 2009, 13:07:47 »
2004 model corolla vvti bendede var 2000 model avensis imi sattım corolla aldım  eski avensisim de brc var idi şimdide brc taktırmayı düşünüyorum .. sorunsuz diyorlardı..  evet avensiste gerçekten sorun yaşamadım..eğer 4 sene kullandıktan sonra tavsiye edermisin?  derseniz evet tavsiye ederim..

Arkadaşlar ben yeni aldığım 2004 corolla vvti yede taktıracağım ... İnanıyorum bundada sorunsuz kullanılır bir taksiciye sordum  problem yok dedi adam 600.000 km yapmış brc de ben avensisim le 140.000 km yapmış idim ve avensisimin km side 380.000 de iken sattım herhangi bir problem yaşamadım... bakımlarımı 10.000 km de yaptırırım hava filtresi  ve lpg filtresi performansı cok etkiliyor .. şunu öğrendim tecrübemden toyotada özellikle bosch marka buji performansı düşürüyor. ngk markalar cok iyi performan veriyor .. bu arada biz toyotayı 1990 dan beri kullanıyoruz ve lpg cıktıgından beri toyotada kullanıyoruz.

No problem ...............! GÖNÜL RAHATLIGI İLE TAKTIRIN VE KEYFİNİ SÜRÜN DERİM.......!
:alkis:

TOYOTA KULLANMAYI BABAMDAN ÖĞRENDİM 1990 DAN BERİ YILLARDIR KULLANIYORUM..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Kasım 25, 2009, 13:07:47 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #81 : Aralık 20, 2009, 15:09:06 »
  19.12.2009 itibariyle aracıma 2004 sw otomatik aracıma milano sıralı sistem lpg  kiti taktırdım.dün 20km kadar kullanma şansım oldu.Performans  kaybı yok. Enjektör sesi yok. tüketimle , mekanik sorunlarla ilgili 4-5- depo bitirelim , izlenimlerimi paylaşırım.
Ama son anda atiker'der milano'ya döndüm inşaallah doğru seçim  yapmışımdır. Sadece enjektör sesinden dolayı.. başka milano sıralı montajı yaptıran arkadaşlardanda izlenimlerini alalım ;)   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #82 : Aralık 20, 2009, 15:22:57 »
  19.12.2009 itibariyle aracıma 2004 sw otomatik aracıma milano sıralı sistem lpg  kiti taktırdım.dün 20km kadar kullanma şansım oldu.Performans  kaybı yok. Enjektör sesi yok. tüketimle , mekanik sorunlarla ilgili 4-5- depo bitirelim , izlenimlerimi paylaşırım.
Ama son anda atiker'der milano'ya döndüm inşaallah doğru seçim  yapmışımdır. Sadece enjektör sesinden dolayı.. başka milano sıralı montajı yaptıran arkadaşlardanda izlenimlerini alalım ;)   
umarım bobinlerinizde sorun çıkmaz özellikle uzun yol (1000km üstü) yapan lpgli araçlarda bu sorun çıkma olasılığı yüksek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '14
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Aralık 20, 2009, 15:42:38 »
umarım bobinlerinizde sorun çıkmaz özellikle uzun yol (1000km üstü) yapan lpgli araçlarda bu sorun çıkma olasılığı yüksek

biraz daha açıklar mısınız?
2015 vw golf 7 1.4 comfortline (2018- ...)
2014 honda crv 1.6 elegant (2016- ... )
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 176000
  • Model Yılı: '08
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #84 : Aralık 20, 2009, 15:55:42 »
lpg bobinlerin aşırı ısınmasına yol açıp çalışmaz hale getiriyor sonuç 3 silindiri çalışan bir motor ac kapatıldığında sanki nitro açmışcasına fark yaratıyor yani motorunuzun %25 ortalıkta yok aşırı yakıt sarfiyatı da cabası 98 astraya bile zor kafa tutarsınız oda kag kapatıp allah allah gitmeniz gerekir eğer yeterli hızı alabilecek bir düzlük bulursanız geçersiniz :D
sonuç olarak kullanılan malzeme kalitesi ve uygulama çok önem kazanıyor vede bakımlar
dikkat etmezseniz motoru bitirebilirsiniz :( motorun çekmemesi gibi bi durumda işinin ehli bir ustaya gitmenizi tavsiye ederim tercihen tanıdık muhabbetinizi olduğu biri gereksiz yere parça değiştirip cebinize göz dikmez en azından ;D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Aralık 20, 2009, 16:02:34 »
LPG taktıralı 50 bin km yi geçti. şehiriçi şehirdışı uzunyol kullanımım oldu. 3-4 hafta önce hiç durmadan sakaryadan-trabzona gidilip gelindi ve bunun gibi bir çok uzunyol örneği mevcut. ama dediğiniz tarzda bir durumla karşılaşmadım.

dediğiniz bobinlerin ısınması tamamen montajdan kaynaklanıyor. bazı servisler hoş görüntü adına motor plastik kapağı altına yerleştiriyor bobinleri, yada çıkış manifoltuna yakına doğru yapıyorlar. bu durumda düzgün soğuma olmuyor. aracımda bu bobinler hemen emme monifoltunun üzerinde yani radyatör fanı aynı zamanda onlara da tesir ediyor. bobinlerin kalitesi de ayrı bir konu.
2011 toyota yaris 1.33 terra sporty (2012- 2018), 2011 toyota corolla comfort extra 1.6 d-vvti (2011- 2016), 2004 toyota corolla terra sedan 1.4 vvti (2007-2011)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #86 : Aralık 20, 2009, 19:17:33 »
bobin problemi olacakmı , deneyelim , görelim sıkıntı olacak mı ? önceki aracım proton 1.6 glxi 1999 model manual 2002  sonunda longaz gaz sistemi taktırdım 2009 aralığına kadar sigorta atması haricinde 150.000 km'de başka bi sıkıntı çıkarmadı , aynı servise taktırdım. montaj kalitesinde problem çıkmaz , montajı halkalı erkaan otomotiv'de yaptırdım.1000 km sonrasında tekrar paylaşacağı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Aralık 22, 2009, 06:00:52 »
Selamun Aleykum.
Oncelikle merhaba.
ßende 2004 Corolla Sol 1.6 Vvt-i var. LPG taktirmayi dusunuyorum. Aracim suan 24.000 km'de. evet az kullandim.
ßunun icin kime ne sorduysam, herkez kendi icin iyi olan markayi tavsiye edip, ve ayni marka'dan da memnun kalmayip, bazi sorunlar yasayanlarin kotulediklerini gordum.
ßiraz arastirmama gore, Teleflex Gfi oncelikli olmak uzere, Voltran ve Atiker'de yogunlastim.
Cogu kisinin de brc ve tartarini taktirarak kimi zaman performans'tan, kimi zaman enjektor'den ve diger sebeplerden pisman olduklarini duydum.
acikcasi arada kalip, saga sola bakar oldum.
Bu konu ile ilgili 5 sayfanin 5'ini de cok dikkatli bir sekilde okudum.
ve yogunlasmis oldugum sirali sistemler hakkinda pek detayli bir neticeye karar kilamadim.
acaba ben mi yanlis dusunuyorum?.

bu konudaki yorumlarizi, bilgi ve deneyimlerinize katarak paylasacaginizi umuyor, ilginiz icin tesekkurlerimi sunuyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 7 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Aralık 22, 2009, 08:51:44 »
6 senede 24000 km. eğer aracın ilk sahibiyseniz hiç taktırmayın. senede 4000 km ile sistemi amorti etmeniz yıllar alır. ayrıca aracı çok kısa mesafede kullanıyorsanız, (1-2 km gibi) zaten gaza geçene kadar hedefe varmış olursunuz ki LPG nin hiçbir anlamı kalmaz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Aralık 22, 2009, 16:15:09 »
Evet ilk sahibiyim, fakat kapinin onunde durmasindan yoruldum acikcasi.
ornek vereyim, arkadaslarim 40 YTL'ye Kocaeli'den istanbul'a gidip gelirken, ben Gebze'ye gidip geliyorum. tabi bu da uzun olan mesafeleri benim icin ister istemez kisa yapiyor. belki benzinli kullanan arkadaslarimdan biraz daha uzun mesafeli kullanabilyorum tek avantajim o.
3000'n deviri gecmiyorum, arabayi yormuyorum, mumkun mertebede kucuk vites kullaniyorum. ki, toyota icin 3000 devir 100 km hiza esit. 120-130 dediginiz zaman o biraz daha uzun olan mesafeyi kullanamiyorum.
Eger ki taktirirsam, en azindan biraz Kâr ederim.

Ayrica Bu LPG taktirimindan sonra ki araba'nin satisi uzerindeki fiyatlari neden dusuyor acaba?
Madem ki LPG Araca ve Motora Zarar vermiyor, dahasi size maddi olarak Kâr getiriyor. tek sorun orjinal'i bozmak mi?
Benden sonraki alacak adam'da belki LPG taktiracak?.
tek amac fiyat'i indirmek icin LPG'yi mi bahane etmek? anlamiyorum.
Bazi kisiler'de bana LPG masrafi cikaracak diye fiyat'i dusurmeye calisiyor.
Arkadasimin arabasini satarken tanik olmustum :)

Saygilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: -
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Aralık 22, 2009, 16:49:03 »
Mustafa kardeşim, aynı yollardan bende geçtim. Bu alemde iki tane pahalı marka var Teleflex ve Prins (2000 TL civarında olabilir fiyatları), daha sonra çoğunluğu İtalyan 1500-1600 TL fiyatında bir yığın marka ve son olarak 1000 TL civarında (Atiker gibi) daha ucuz markalar var. Benim fikrim aralarında pek bir fark yok. Bugün Atiker için söylenenler 2-3 yıl önce BRC, Tartarini vs. için söyleniyordu. Atiker'de gerçekten söyledikleri gibi problemler çıkıyor mu bilmiyorum, ileride göreceğiz. Benim sana tavsiyem aynı kasaya LPG taktırmış insanlarla konuş, ben öyle yapmıştım. Hangi markayı taktırmışlar, ne kadardır kullanıyorlar.

Forumlardaki şikayetleri değerlendirirken de dikkatli olmak gerekli. A markası 10 tane satmış 1 tane arıza çıkmış, B markası 100 tane satmış 10 tane arıza çıkmış. Bu durumda, A markası daha kalitelidir, daha az sorun çıkartır diyebilir miyiz?

Bu ülkede para kazanmak için göz göre göre yalan söyleyenler insanlardan çok var. Ankara'da önemli bir alışveriş merkezindeki Migros marketin önünde Casper Bilgisayar satıcısı stant açmış, ebay'de kargo dahil 20-30 TL'ye satılan elektrik tasarruf cihazını 200 TL'ye satıyor. Bir de uygulamalı deney yapıyor utanmadan. Fazla detaya girmeyeyim, amacı reaktif gücü düşürerek, toplam harcadığınız elektrik gücünü düşürmektir. Ama bu sanayideki işletmeler için geçerlidir, bizim evimize bağladığımız sayaçlar reaktif gücü nedir bilmezki, reaktif gücü dikkate almaz ki?
2009 TOYOTA COROLLA, D-4D
1.6 Comfort Gümüş Gri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 57500
  • Model Yılı: '17
  • 3 kere teşekkür etti
  • 9 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #91 : Aralık 23, 2009, 01:23:06 »
Mustafa Bey araçlarımız aynı model ve ben size hiç düşünmeden atiker taktırın derim.Ben yaklaşık 7 aydır kullanıyorum ve 10.000 km yol yaptım.İnanın hiçbir fark yok.Hem aracınızın tadına varacaksınız hemde tasarruf edeceksiniz.Benzinle kullanırken göstergeye bakmaktan yorulmuştum.Şimdi öyle bir derdim kalmadı.Tek dikkat edeceğiniz şey iyi bir usta ve iyi bir montaj.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #92 : Aralık 23, 2009, 02:34:52 »
Guzel yorumlariniz icin tesekkur ederim...

aklimda Teleflex GFI vardi, biraz tuzlu olur ama sonrasi iyi olur demistim, sanayi'ye gittim ve ayni model'i olan bir kac adam ile gorustum. onlar da atiker taktirmami ve memnun kalacagimi soyledi.
Turan Bey'de ayni kanaat'te olduguna gore, toyota varilerini dinleyip, Atiker taktiricaz.
simdi onemli olan konu iyi bir usta bulmakta.
Arabayi herkeze emanet edemiyorum. Basinda Dursan Cop Batiyor, Durmasan Aklin Kaliyor. isciligini sorup'ta ben kotuyum diyen adam da bulunmuyor. bakalim ne olacak.
Allah Hayir Etsin :)

Saygilar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #93 : Aralık 29, 2009, 15:04:27 »
Ben atiker sıralı sistemi taktıralı 2 yıl 35000 km yaptım.Aracım 2003 corolla sol ufak tefek arızalar haricinde problem yaşamadım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Aralık 29, 2009, 23:22:29 »
Benim aracımda 2004 model 1.6 vvt-i sol  model .Benim aracım da Tartarini var ve Tartarini 'yi  96 Model toyota araçta 10 yıldan bu yana kullanmaktayız ve 3 sene bindiğim Honda Civic'de de 3 sene kullandım.Hiçibr sorunla karşılaşmadım. Dikkat edeceğin husular:
1) Parçası bol olmalı
2) servis imkanı her yerde bulunmalı
3) Montaj mutlaka iyi olmalı
4) Genelde Tartarini,Brc ve Atiker'in her yerde servisi ve yedek parçası bol bulunmaktadır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2010 Verso
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Mart 29, 2010, 01:35:46 »
utku bey selamlar milastan , 2005 verso aracım var lpg taktırmayı düşünüyorum bu civarda nerede taktırabilirim tavsiye edeceğiniz marka yer usta varmı? aydın izmir muğla üçgeninde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • 2007 TERRA SEDAN
« Yanıtla #96 : Nisan 05, 2010, 17:16:50 »
selamunaleykum ben 2007 terra sedan aracımıza lpg taktırmak için uzun arastırmalar yaptım ama hala kararsızım tomasetto mu atikermi karar veremedım siz degerli toyota kullanıcıları abilerime bilgilerine danışmak isterım atiker taktırdıgımda sorun cıkarmı öyle bir duyum varmı? yada tomasetto nasıl bana yarıdmcı olursanız sevınırım hayırlı günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #97 : Aralık 16, 2010, 18:03:59 »
Antalya/Kumluca sanayide yetkili atiker bayisi herşey dahil 990 Tl fiyat çıkardı.En yakın zamanda taktıracam umarım pişman olmam (pişmanlığım lpg taktırmak değil, atiker konusunda).
2004 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #98 : Nisan 10, 2011, 23:05:57 »
Antalya/Kumluca sanayide yetkili atiker bayisi herşey dahil 990 Tl fiyat çıkardı.En yakın zamanda taktıracam umarım pişman olmam (pişmanlığım lpg taktırmak değil, atiker konusunda).

Atiker Lpg taktırdım, 3000 km yaptım.Hiçbir sorun yok, aracın çekişinde bir değişiklik hissetmedim sadece eskiye göre daha çabuk 120 km'ye geliyor ibre :)
2004 Corolla 1.6 Terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2010 Verso
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #99 : Mayıs 24, 2011, 13:57:19 »
arkadaşlar 2005 verso kullanıyorum 1 yıldır Lpg ile kullanıyorum bakımlarını düzenli yapınca performansta hissedilir bir değişim olmuyor.Ama ekonomik olarak çok rahatlatıyor tavsiye ederim.