0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Hüseyin bey burada brc secuvelde ile fast arasında ne fark var[/quote]brc fast biraz daha pahalı daha fazla kablo bağlanıyor beyni daha büyük ve çift giriş (yada çıkış bilmiyorum) var beyninde, cng (doğalgaz)uyumlu brc sequent direk arabanın beyninden veri alıyor montajı daha kolay fast ise kendisi gereken yerlerden veriyi alıyor daha zor montajı var ama uzun vadede ayar istemiyor vs vs. ama sonuçta hangi markayı ve modeli taktırırsan taktır hepsi ekonomik oluyor ben kullanıyorum memnunum.
Arkadaşlar ilk önce yorumlarınız için teşekkür ederim ama konu hakkında Lütfen 1.6vvt-i 2003 ve üstü lpg ile kullananların görüşlealmak istiyorum yazılan yazılardan hiç bir şey anlamadım Bir tartışma plaformu olmuş ben 1.6vvt-i lpg ile kulananaarkadaşların yorum ve tecrubelerini bekliyorm a aracı taktırdı b aracı taktırdı değil kullanan arkadaşlar lütfen yorum yapsın Saygılar[/quote]Arkadaşım benim aracım 2004 model corolla 1.6 terra(vvt-i). 2006 ağustos ayından beri lovato marka sıralı sistem LPG kullanıyorum. yaklaşık 22000 km yol yaptım.kesinlikle hiç bir sorunla karşılaşmadım.performans kaybı hemen hemen hiç yok.Yakıt sarfiyatına gelince benim lpg tankı 27 lt ile doluyor ve yaklaşık 330-340 km yol gidiyorum.kesinlikle tavsiye ederim.Montajı mutlaka profesyonel bir yerde yaptırın derim.
peki arkadaşlar bendede 98 corolla var.sıralı sistem taktırmasam haniş enjeksiyonlular için denilen lpg dönüşümünden taktırsam nasıl olur.tartarini 500 tl filan.arkadaşım kullanıyor çok memnun.sizlerden kullanan varmı acaba (sıralı değil unutmayın)[/quote]ben tek nokta injeksiyonludan kullanıyorum. gayet güzel. tavsiye ederim. performansı yakıtı gayet verimli. daha fazlasına para vermeye gerek yok
ben tek nokta injeksiyonludan kullanıyorum. gayet güzel. tavsiye ederim. performansı yakıtı gayet verimli. daha fazlasına para vermeye gerek yok [/quote]sizin aracınız ne model ve ne kadar yakıyor karma.kışın çalışmada sorun oluyormu sıralı sistem gibi benzinlide çalışıp lpg ye mi geçiyor.tek noktadan la sıralı arasında ince ayrıntılar varmı?
sizin aracınız ne model ve ne kadar yakıyor karma.kışın çalışmada sorun oluyormu sıralı sistem gibi benzinlide çalışıp lpg ye mi geçiyor.tek noktadan la sıralı arasında ince ayrıntılar varmı?[/quote]tek nok injeksiyonluvoltran markayazın şehir içi 9lt/100km şehir dışı 7.5 lt/100 km yakıyor. kışın çalışmada hiçbir sorun olmuyor çünkü yine ilk benzinle çalışıyor
Arkadaşlar ilk önce yorumlarınız için teşekkür ederim ama konu hakkında Lütfen 1.6vvt-i 2003 ve üstü lpg ile kullananların görüşlealmak istiyorum yazılan yazılardan hiç bir şey anlamadım Bir tartışma plaformu olmuş ben 1.6vvt-i lpg ile kulananaarkadaşların yorum ve tecrubelerini bekliyorm a aracı taktırdı b aracı taktırdı değil kullanan arkadaşlar lütfen yorum yapsın Saygılar[/quote]merhabalar erol bey,2004 model 1.4 vvti corolla sedan aracıma tartarini LPG sistemi taktırdım. işe gidip geldiğim güzergahta (rampa mevcut) benzin ile gaz arasından hiçbir fark görmedim.rampanın yarısına kadar 4. vites ile çıkıp 3. vitese düşüyordum. bu 3. vitese düşme olayı gazdada aynı mevkide oldu. ne daha önce ne de daha sonra. yani ben bir performans kaybı görmedim.LPG de montaj çok önemli ve tabiki ayar da. montajı yaptırırken manifoltu mutlaka söktürerek işlem yaptırt. LPG enjektörleri için bazı firmalar manifoltu sökmeden üzerinde deliyorlar. bu da içeri talaş kaçmasına neden olabilir.iyi günler iyi çalışmalar.
Menzil ile ilgili yorumu yaptığımda henüz ölçülebilir bir test sonucum yoktu elimde, duyumlara göre yazmıştım..Şuanda bi depo yeni bitirdimBenzin ile gittiğim kadar gidebiliyorum diyebilirim..Bu arada uzun yolda uçuk tüketim değerleri yakalanabilir ama..Saygılar...[/quote]60 ytl ile 800 km bi hesaplayalım60 ytl / 800 km = 0,075 ytl (1km de yaktığı)0,075 * 100 km = 7,5 ytl 100 km'de yaktığı 7,5 ytl / 1,54 lpg lt = 4,87 lt (100 km 'de yaktığı)bence ölçümünüzde bi yanlışlık var. nerdeyse yakmamış normali şehirlerarası bile 7lt/100km ondan aşağıya inmez (lpg fiyatı 1.54den hesapladım, güncel fiyatı şu an 1.69 oldu)edit:ekleme
60 ytl ile 800 km bi hesaplayalım60 ytl / 800 km = 0,075 ytl (1km de yaktığı)0,075 * 100 km = 7,5 ytl 100 km'de yaktığı 7,5 ytl / 1,54 lpg lt = 4,87 lt (100 km 'de yaktığı)bence ölçümünüzde bi yanlışlık var. nerdeyse yakmamış normali şehirlerarası bile 7lt/100km ondan aşağıya inmez [/quote]+++++Kesinlikle katılıyorum (ölçümler üç aşağı beş yukarı kullanıcıya göre değişir) hesaplamanız doğru
+++++Kesinlikle katılıyorum (ölçümler üç aşağı beş yukarı kullanıcıya göre değişir) hesaplamanız doğru [/quote]birde lpg şimdi 1,69 oldu
60 ytl ile 800 km bi hesaplayalım60 ytl / 800 km = 0,075 ytl (1km de yaktığı)0,075 * 100 km = 7,5 ytl 100 km'de yaktığı 7,5 ytl / 1,54 lpg lt = 4,87 lt (100 km 'de yaktığı)bence ölçümünüzde bi yanlışlık var. nerdeyse yakmamış normali şehirlerarası bile 7lt/100km ondan aşağıya inmez [/quote]
60 ytl ile 800 km bi hesaplayalım60 ytl / 800 km = 0,075 ytl (1km de yaktığı)0,075 * 100 km = 7,5 ytl 100 km'de yaktığı 7,5 ytl / 1,54 lpg lt = 4,87 lt (100 km 'de yaktığı)bence ölçümünüzde bi yanlışlık var. nerdeyse yakmamış normali şehirlerarası bile 7lt/100km ondan aşağıya inmez (lpg fiyatı 1.54den hesapladım, güncel fiyatı şu an 1.69 oldu)edit:ekleme[/quote]Uzun yolda benzinle bahsettiğiniz hesaplarla 5.9 görmüştüm hertürlü hesabı dahil ederek..Bayramda Ankaraya gidicem..Yazarım sonuçları.. dediğim gibi o zamanlar duyuma göre konuşmuştum, editlemeyi unutmuşum.Saygılar...
Uzun yolda benzinle bahsettiğiniz hesaplarla 5.9 görmüştüm hertürlü hesabı dahil ederek..Bayramda Ankaraya gidicem..Yazarım sonuçları.. dediğim gibi o zamanlar duyuma göre konuşmuştum, editlemeyi unutmuşum.Saygılar...[/quote]cihan bey eğer benzinde 5.9 gördüyseniz, lpg'de 7 görürsünüz. lpg ile benzinde yaktığınızın litre bazında yaklaşık olarak %20 daha fazla yakarsınızsonuçlarınızı bekliyoruz