Gönderen Konu: 2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız  (Okunma sayısı 38757 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Günde 50 km gidiyorum benzinciyle akraba oldum maaaşın yarısı benzine gidiyor Hasapladığımda ayda 50 ytl fazladan vererek 12 ay sonra araç lpg li oluyor brc taktırmayı düşünüyorum Lütfen taktıran arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum Aracın motorunu yer motor kapağı falan çok masraflı olur  falan diyorlar 22000 ytl verip aldım daha borcu bitmedi Araca binemedikten sonra kapıda durmasının bir anlamı yok Araca bir beş yıl binmeyi düşünüyorum Taktıran arkadaşlardan çekiş ve son hızda düşme varmı zaman içinde motor yoruluyormu yorum bekliyorum ve Lütfen model ve marka kaç km olduğu
2003 COROLLA 1.6 vvt-i

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1.viteste farkı hisset . . .
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız
« Yanıtla #1 : Kasım 10, 2007, 20:32:34 »
tüp çekişi ve performansı çok düşürüyo arkadaşımda 1991 model bmw 5,20i var 2.0 motor 135hp tüple hafif bi yokuşu 2. viteste çıkmadı bayıldı araba hatta arkadaşımda sinirlendi tüpü kullanmamaya karar verdi .
2005 COROLLA 1.6 SEDAN SOL  BUZ MAVİSİ . . . """""" MAVİ ŞEYTAN""""""   :)
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '06
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 10, 2007, 22:27:02 »
can bey sizde 1.6vvti var galiba isterseni bi kapışalım, lpg performansı ne kadar düşürüyor siz şahit olun

(geçilince sonra üzülmek yok ama  )
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #3 : Kasım 10, 2007, 22:29:32 »
ben yeterince şahit oldum utku bey saolun  az kapışmadım  ben  kin ne derse desin ben lpg nin performansı düşürdüğüne inanıyorum
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 10, 2007, 22:37:34 »
Alıntı yapılan: can sökmen
ben yeterince şahit oldum utku bey saolun  az kapışmadım  ben  kin ne derse desin ben lpg nin performansı düşürdüğüne inanıyorum
[/quote]

ikimiz arasında bir fark var

ben lpg li bir araç kullanıyorum. performansının ne olduğu, bakımları yapılmayınca performasının nasıl düştüğünü herşeyini biliyorum. lpg li araçlarda performans düşüklüğü %5 tir. bu da bi yokuşu çıkarken 80 km hızla değilde 76 km hızla çıkmak anlamına gelir. bu da ekonomiye değişilmez. ben 7 yılda 12000 ytl kar ettim ve  şu an ki aracımı amorti ettim
şöyle bir püf noktasıda var onuda söyleyeyim bilginiz olsun, gaz ayarını çok az açınca yani biraz zengin karışım yapınca benzinliden daha fazla performans elde edilebiliyor. bizzat denedim ama lpg sarfiyatı %10-15 artıyor ve hararet sorunu olan araçlarda biraz risk anlamına gelir.

maalesef sizde lpg'li bir araç sahibi olmadan yorumda bulunuyorsunuz. bu doğru değil. başka bindiğiniz araçların bakımları eksik olabilir, kullanıcı bilgisi eksiktir bakımını yaptırdığını düşünüyordur ama bakımlı değildir. vs.

o yüzden lpgli araç sahipleri yardımcı olsa daha güzel olur !
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #5 : Kasım 10, 2007, 22:48:03 »
lpgli araç kullananlardan duyuyorum zaten bende utku bey arkadaşımın arabasını bende kullandım gerçekten baya fark aldım benzin ve lpg arasında  tabi zewkler tartışılmas siz lpg li beyenirsiniz ben benzinliyi beğeniorum ve düşüncenize saygı duyuyorum . . .
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 10, 2007, 23:00:11 »
lpgli araç kullananlardan duyuyorum zaten bende utku bey arkadaşımın arabasını bende kullandım gerçekten baya fark aldım benzin ve lpg arasında  tabi zewkler tartışılmas siz lpg li beyenirsiniz ben benzinliyi beğeniorum ve düşüncenize saygı duyuyorum . . .
[/quote]

zaten polemik yapmaya gerek yok. ben hem tasarufflu hemde performanslı biniyorum. şunu tekrar belirteyim lpgli araçların bakımları çok titizlikle yapılmalıdır. aksi halde performans kaybı çok olabilir. eminikm ki arkadaşlarınız bu konuya dikkat etmiyorlardır.

ben düz yolda araç geçmeyi bırakın, yokuşta çooook araç tokatladım. bana güvenin çünkü 7 senedir bir fiil lpg li araç kullanıyorum. bu konuda oldukça tecrübeliyim. utanmasam montaj bile yaparım
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #7 : Kasım 10, 2007, 23:02:43 »
bak orda doğru sölüosun arabay bakmıo belki ondanda olabilir bide geçenlerde otobanda giderken triger kayışı koptu ve motoru paramparça etti  yeni motor taktırdı arabay sıfır motor
2007 YARİS 1.3

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 10, 2007, 23:13:05 »
bak orda doğru sölüosun arabay bakmıo belki ondanda olabilir bide geçenlerde otobanda giderken triger kayışı koptu ve motoru paramparça etti  yeni motor taktırdı arabay sıfır motor
[/quote]

ooho arkaşınız hiç bakmıyo galiba arabaya

lpg'li araç kullanmanın püf noktaları
- her 10000 km de bir hava filtesi ile birlikte lpg filtresi değişir ayarları kontrol edilir
- harareti çabuk yükselen araçlarda yüksek devirli kullanırken bir gözünür hararet gösergesinde olsun. (bizim araçlarda o sorun yok allahtan)

bu ikisi şimdi aklıma gelenler bbaşka bişey gelirse eklerim

saygılar

bi de bigün bodrumdan muğlaya giderken bi de arkadaş alacam yanıma tüm yolu videoya çekecem. lpg li araç ile performans nasıl oluyor anlatmaktansa göstermek daha iyi olur herhalde
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 11, 2007, 02:36:42 »
ya utku hatırlarsan daha önce bir konusmustuk lpg hakkında ama ben gecenlerde bir ae 101 kullandım lpg li bana inan benim benzinli ae 101 ucak ucak düsük viteslerde cok ivme yapıyor benzin gazda bu yok

ama yukarıda dedigin gibi aracın ne derecede bakımlı oldugunu bilimiyorum ama eger bakımlı corollada ölese berbat bu gaz meselesi

bide bu motor öldürme nsl mıs ögrendigim kadarıyla gazda cok yüksek devirli kullanman gerekiyormus bilirsinizki benzinli motor fazla yüksek deviri sevmez oda sekmanlara zararveriyomus ve motorun ömrünü kısaltıyormus ama birde sıralı gazlı corolla bulup kullanıp performansında birsey görmezsem takmayı düsünüyorum hele uzun yolda yasadık tasaruff

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Kasım 11, 2007, 17:47:12 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
ya utku hatırlarsan daha önce bir konusmustuk lpg hakkında ama ben gecenlerde bir ae 101 kullandım lpg li bana inan benim benzinli ae 101 ucak ucak düsük viteslerde cok ivme yapıyor benzin gazda bu yok

ama yukarıda dedigin gibi aracın ne derecede bakımlı oldugunu bilimiyorum ama eger bakımlı corollada ölese berbat bu gaz meselesi

bide bu motor öldürme nsl mıs ögrendigim kadarıyla gazda cok yüksek devirli kullanman gerekiyormus bilirsinizki benzinli motor fazla yüksek deviri sevmez oda sekmanlara zararveriyomus ve motorun ömrünü kısaltıyormus ama birde sıralı gazlı corolla bulup kullanıp performansında birsey görmezsem takmayı düsünüyorum hele uzun yolda yasadık tasaruff
[/quote]

erdemcim eminim ya bakımsız yada ayarsızdır.

emin ol bakımları ve ayaları düzgün yapılan bir araç performans olarak sorun çıkarmaz

ayda 2-3 kere muğlaya gidip geliyorum. milastan sonra 5 km bi yokuş var orada çok araba geçtim.

bana güven aracına lpg kiti takdır pişman olmasın. tasarruflu günlere başlarsın  ve lpg yi yaratana hergün dua edersin
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 16000
  • Model Yılı: '11
  • 97 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #11 : Kasım 11, 2007, 19:30:48 »
Alıntı yapılan: Utku Çay
erdemcim eminim ya bakımsız yada ayarsızdır.

emin ol bakımları ve ayaları düzgün yapılan bir araç performans olarak sorun çıkarmaz

ayda 2-3 kere muğlaya gidip geliyorum. milastan sonra 5 km bi yokuş var orada çok araba geçtim.

bana güven aracına lpg kiti takdır pişman olmasın. tasarruflu günlere başlarsın  ve lpg yi yaratana hergün dua edersin
[/quote]

Aynen katılıyorum LPG siz arabaya binilmez yeni corolla alıdığımda inşallah (2006 ve üstü) yine sıralı sistem tüp takıp gezecem
benzinde arabadan zevk bile alamıyor insan gözü hep benzin ibresinde LPG öylemi gez gez dur keyfince ailece dünyaya bir dahamı geleceksin arkadaşım tak keyfine bak
ben 8 yıldır lpg li arabalara biniyorum çokda memnunum şu anki corollamdada enjeksiyonlu LPG var 2 yıldır kullanıyorum çok memnunum tıkır tıkır biniyorum
((2017  COROLL@...ADVANCE MDS    * 2018-         ))
(( 2011 COROLL@...ELEGANT  A/T    * 2015-2017 ))
(( 2006 COROLL@...SOL                        * 2009-2015))
(( 2000 COROLL@...TERRA SPECIAL  * 2006-2009))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Kasım 11, 2007, 22:58:01 »
utku o zaman lpg en güzel nerde denenenir mugla - ferhiye arasında yani mugla dan sonra ulayı gec ve oradaki sakar gecitinde araba normal olarak fazla sıkıstırmadan eger 3 vites 4 vites aralıgında cıkarsa kesin kesin kesin kesin hic acımam lpg takarım bilirsinki oralar biraz virajlı virajdan cıkıpta ben benzinli ae 101le basınca 4 e kadar cıkıyorum orada lpg dede cıkarsa kesinlike performansta hic birsey yok derim ama su eski mikserli sistemlerde daha bugün bir gazlı arabayla 150 km yaptım tamam araba az yakıyor ama gaza tepkimeleri berbat ya hızlanmıyor araba ve full +full bakımlı bir aractı ama corolla degildi

bilmiyorum arastırıyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Kasım 12, 2007, 08:35:20 »
Arkadaşlar ilk önce yorumlarınız için teşekkür ederim ama  konu hakkında Lütfen 1.6vvt-i 2003 ve üstü lpg ile kullananların görüşlealmak istiyorum yazılan yazılardan hiç bir şey anlamadım Bir tartışma plaformu olmuş ben 1.6vvt-i lpg ile kulananaarkadaşların yorum ve tecrubelerini bekliyorm  a aracı taktırdı b aracı taktırdı değil kullanan arkadaşlar lütfen yorum yapsın
Saygılar
2003 COROLLA 1.6 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 12, 2007, 09:40:16 »
Alıntı yapılan: erdem yılmaz
utku o zaman lpg en güzel nerde denenenir mugla - ferhiye arasında yani mugla dan sonra ulayı gec ve oradaki sakar gecitinde araba normal olarak fazla sıkıstırmadan eger 3 vites 4 vites aralıgında cıkarsa kesin kesin kesin kesin hic acımam lpg takarım bilirsinki oralar biraz virajlı virajdan cıkıpta ben benzinli ae 101le basınca 4 e kadar cıkıyorum orada lpg dede cıkarsa kesinlike performansta hic birsey yok derim ama su eski mikserli sistemlerde daha bugün bir gazlı arabayla 150 km yaptım tamam araba az yakıyor ama gaza tepkimeleri berbat ya hızlanmıyor araba ve full +full bakımlı bir aractı ama corolla degildi

bilmiyorum arastırıyorum
[/quote]

muğladan ilk çıkarken üniversitenin yanında bir rampa var. o rambayı 4. vites 100 km hızla tamamlıyorsun en uç noktasında 3. vitesi görmeden  

istersen bi gün muğlada buluşalım test et benim aracı  

hatta videoya alırız. benzinli ile lpg li yanyana çıkarız rampayı. herkes görür aradaki farkı

[quote=Erol Cebecioğlu]
Arkadaşlar ilk önce yorumlarınız için teşekkür ederim ama  konu hakkında Lütfen 1.6vvt-i 2003 ve üstü lpg ile kullananların görüşlealmak istiyorum yazılan yazılardan hiç bir şey anlamadım Bir tartışma plaformu olmuş ben 1.6vvt-i lpg ile kulananaarkadaşların yorum ve tecrubelerini bekliyorm  a aracı taktırdı b aracı taktırdı değil kullanan arkadaşlar lütfen yorum yapsın
Saygılar
[/quote]

haklısın arkadaş konu başka konulara geçti özür bu yüzden.

tüm vvt-i kullananlar size yardımcı olacaktır. benden size tavsiye takdırın. toyotalar lpg sistemi ile sorunsuz çalışır. bunun en büyük nedenlerinden biri bizim araçlarımızın hararet sorunu yoktur ve bu yüzden lpg ile aracı istediğiniz gibi sıkıştırabilirsiniz.
benim önce şahin vardı aracın harareti çok yükselirdi ve fazla sıkıştıramazdım. bi gözüm hararet ibresinde olurdu.

iyi bir usta güzel bir montaj ondan sonra arkanıza bakmadan binin derim  
(şunu özellikle belirteyim 7 yıl 12000 ytl kar ettim. şu anki aracım bedava geldi bi bakıma)
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #15 : Kasım 12, 2007, 10:19:23 »
2001 toyota vvti aracıma brc fast (1.6 110 hp) lpg taktırdım. araç daha ayarsız olmasına rağmen 565 km yol yaptım bunun 90 km şehiriçi toplamda 73 ytl lpg yaktı. 0,13 ykr km'deki yakıtı. Aracın benzindemi lpg'demi olduğunu anlamak mümkün değil çünkü performans olarak hiç bir farklılık yok. Yokusta inişte hiçbir fark yok lpg'nin verimi eğer montaj doğru yapılırsa süper benzinde kullanmakla lpg'de kullanmak fark etmiyor. Yeni sistem eski sistemler gibi değil lpg'ye alınca araç çekişten düşmüyor. İyi bir usta ve iyi bir kite karar verip  korkmadan taktırabilirsiniz
2005 Verso 1.6 Elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 12, 2007, 14:01:27 »
Brc ve Tartarini arasında kararsız kaldım. 2 sininde fiyatı 1600 ytl Bolu dayım.Motor üst kapağına zarar verir dediler Günde ortalama 30 km 15 gidiş 15 geliş yıllık 12.000 km ortalama yolum var.Sizce taktırmalımıyım çok kararsızım.Birde aracı satarken problem olur diyorlar piyasa değerinden fiyatı aşağı olur diyorlar.Araca 5 sene binmeyi planlıyorum Sizce bu durumda takılırmı?
Saygılar
2003 COROLLA 1.6 vvt-i

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Kasım 12, 2007, 15:05:05 »
Alıntı yapılan: Erol Cebecioğlu
Brc ve Tartarini arasında kararsız kaldım. 2 sininde fiyatı 1600 ytl Bolu dayım.Motor üst kapağına zarar verir dediler Günde ortalama 30 km 15 gidiş 15 geliş yıllık 12.000 km ortalama yolum var.Sizce taktırmalımıyım çok kararsızım.Birde aracı satarken problem olur diyorlar piyasa değerinden fiyatı aşağı olur diyorlar.Araca 5 sene binmeyi planlıyorum Sizce bu durumda takılırmı?
Saygılar
[/quote]

12000 km ve 5 sene için taktırın. motorunuza hiçbir zararı olmaz ve benim aracım 40000 km tamamladı lpg ile. sizde 5 senede 60000 km binersiniz hatta daha fazla

ayrıca satışda diyelim ki piyasa değerinden 1000 ytl aşağıya olsun (bence olmaz)
5 senede 60000 km * 0,14 ykr kar = 8400 yapar. 1000 ytl satarken ucuza verdiniz yine 7400 kardasınız daha ne olsun?
Bodrum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Kasım 12, 2007, 23:14:07 »
utku üninin orayı cok iyi biliyorum isl kısın biraz zor ama yazın allah nasip ederse oradayım bakarız ama aklımı cok celiyorsu n haberin olsun  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • www.ekinay.com
    • Blog
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #19 : Kasım 13, 2007, 07:07:34 »
arkadaşım piyasanın dediğine göre hareket etme bence ben brc fast taktırdım montajı biraz zor ustalar kaçıyorlar ama süper oldu araba zaten piyasaya göre baksaydık şimdi hepimiz brodwaye biniyor olurduk taktır dizelden daha az yakıtığını göreceksin arabanın ve de sanki benzinli bir arabaya biner gibi performans alacaksın ben taktırdım banada bir sürü seçenek sundular ecotech atiker kararını ver taktır birini istanbuldaki taksicilere sor hangi gaz kitini kullanıyorlar diye vs vs ama mutlaka bir tanesini takdır benzine daha fazla para verme.
2005 Verso 1.6 Elegant