Gönderen Konu: 2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız  (Okunma sayısı 38765 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız
« Yanıtla #60 : Nisan 03, 2008, 23:07:41 »
Alıntı yapılan: DenizUral
burada marka kötülemiş olmayayım ama voltran kullanan kaç kişi tanıdıysam hepsi şikayetçi...pek kaliteli 1 marka değil...
[/quote]

Pek kaliteli olmadığını bende çok duydum ama yapacak birşey yok araba ile geldi  yanlız ilginç olan ben arabayı ilk çalıştırdığımda hiç bir sorun yok rolanti devri 1100 rpm sabit duruyor yani öyle sıcaklık motorun ısınması gibi bir olay yok ben arabayı kullandıkça 600 rpm seviyelerinde sabit hale geliyor ve sonra bu seviyelerde araç titreme yapıor benim Ecu da ya tesisatta yada kendisinde PC üzerinde okuma yapamadılar haftaya yeni bir ecu ile deneme yapacaklar benzinde hiç bir sıkıntı yok.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Nisan 03, 2008, 23:07:41 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #61 : Nisan 04, 2008, 13:45:19 »
Arkadaşlar aracımı yetkili brc servisine götürdüm.'-a nın mühendisleriyle birlikte servis yeni çıkan plug drive programını yüklediler araca.Daha hassas ve düzgün ayar yapıyormuş kendisi otomatik olarak.Devir düzeldi.Benzinde nasılsa gaz dada aynı şu anda.Benim aracım 39 dereceye ayarlı.Motor ısısı 39 dereceye ulaşınca gaza geçiyor araba.Şu an sorun yok.Bana söylenen bunun sadece BRC sequrent m-07 modellerine atılabiliyormuş bu program.Benim tavsiyem yetkili servisten şaşmayın.Bu arada oksijen sensörü(lamp sensörü) normal ve çalışır durumdaymış.
2004 Corolla Sol HB

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 99270
  • Model Yılı: '97
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Nisan 14, 2008, 00:18:58 »
Alıntı yapılan: erencan ünal
arkadaşlar aracıma 3 gün önce lpg taktırdım.
toyota corolla 2004 sol sedan
ince eleyip sık dokuyarak araştırmalarım sonucu hollanda üretimi teleflex GFI de karar kıldım
ne enjektör sesi nede performans düşüklüğü asla ve asla yok.
sistem mükemmel. bu markayı seçtiğim için aklımı seveyim
en önemli ayrıntıyı size aktarayım arkadaşlar.
araştırmalarımda gördümki diğer bütün sistemlerde enjektörler manifolda bir hortum aracılığı ile ulaşıyorlar,
oysaki teleflex GFI de enjektörlör direkt olarak manifolda takılıyorlar, yani piston yanma odasına olabildiğince yakın monte ediliyorlar ve bu işlem manifold sökülerek yapılıyor. diğer sistemlerde ise manifold sökülmeden manifold üzerinde delikler açılıyor ve bu deliklerden hortum geçiriliyor. bu uygulamada pistonlara matkap çapağı gitme olasılığı çok yüksek.
düşünenlere kesinlikle öneririm.
bu bilgilendirmemi dikkatli okuyunuz lütfen
saygılarımla
[/quote]

o markayı bende duydum nerde taktırdınız ne kadara mal oldu yazarsanızcok sevinecegim

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
Ynt: 2004 Corolla 1,6vvti Lpg Taktıranlar Lütfen Yorumlarınız
« Yanıtla #63 : Nisan 21, 2008, 21:09:41 »
Bende bugün 2004 model 1.6 corollama lpg taktırdım. Bugün yaklaşık 50km yol yaptım ve hiçbir sıkıntısını görmedim. Kullandıkça buraya tecrübelerimi daha detaylı olarak aktaracağım.

bugünkü sürüşün izlenimlerini belirtmek gerekirse ;

Yolda giderken hızlanmada bir sorun yok. Yokuşta giderken hızda düşme gibi bir sorun yaşamadım.
Ani hızlanmalarda bir fark hissedemedim. Hoşuma giden bir diğer nokta ise lpg kiti gerçektende çok sessiz çalışıyor. LPG anahtarını ise sol tarafta boş olan bir anahtarlık kısmına taktırdım. LPG nin dolum kısmınıda (bu kısmın adını bilmediğim için böyle yazmak zorunda kaldım) aracın sol altına gizlediler.

3 veya 4 depo sonrada bir ayarlama için yeniden taktırdığım yere gideceğim.
Araca "lovato" marka lpg sıralı lpg sistemi taktırdım. Aracına lpg sistemi taktırmak isteyen arkadaşlar bu markayıda inceleyebilirler.

Ha bu arada bugün öğrendiğim bir tecrübeyi burada anlatma ihtiyacını hissettim bir anda. LPG yi taktırdıktan sonra doğal olarak araca biraz gaz alabilmek için bir istasyona gittim. oradaki çoçuklar ile konuşurken yanlışlıkla LPG yi yeni taktırdığımı söyledim. Çocuklar  bir anda " abi hortum sıkışmış çıkmıyor demezlermi :)) . Aman LPG yi taktırdıktan sonra yeni taktırdım filan demeyin sonra kurtulması zor oluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2003 Corolla Terra - 2023 Corolla Vision
  • Kan Grubu: AB-
  • Model Yılı: '23
« Yanıtla #64 : Nisan 22, 2008, 12:12:45 »
Merhaba

1 ay önce 2. el aldığım 2003 terra aracıma atiker marka lpg taktırdım. Atiker konusunda varsa tecrübelerinizi paylaşır mısınız? Olumsuz ise moralimi bozabilir ama olsun. Fark var mı diğer markalarla

Teşekkürler
2003 Corolla Terra
2023 Corolla Vision

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • kimdir hekim?başına gelendir
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Mayıs 01, 2008, 00:24:17 »
arkadaşlar ae101 den 4 tane eskittim.şimdi 2003vvti a biniyorum alıralmaz ilk işim lpg taktırmak oldu.ben lpg işini şöyle özetliyorum.aracınız ne yakarsa yaksın km de 100krş tasarruf edersiniz.8senedir lpgli araca binmekteyim siz ona bakarsanız o da size bakar hem maddi hem manevi.
saygılar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Mayıs 01, 2008, 16:20:29 »
ADAŞ silindir kapağı problemin oldumu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0-
« Yanıtla #67 : Mayıs 01, 2008, 21:16:25 »
Arkadaşlar, Konya da Mutlu özel servisinde bana söylenen ifade aynen şöyle;VVTİ motorlar 40 000 km de silindir kapağı açılıp subaplar değişiyor.Şimdiye kadar 8 arabanın lpg den silindir kapağını söktüm.Maliyeti de 1000 ytl dedi.Bu konuyla ilgili bisi olan arkadaş var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • ae101japon
« Yanıtla #68 : Mayıs 01, 2008, 23:52:16 »
y atabıkıde motorun  omru gıdıyo cunku lpg nedır gaz bu gaz kurudur bnzının yaglama ozellıgı vardı rbu ozellıkte aracın  subap gaydlarını yaglar ayrıca lpg vvt i  ların emme manıfoldu  plastık oldugu ıcın patlatmasına sebep oluyo yanı sahıt oldum bı kac tanesıne tavsıye etmem ama bnzınde yerınde durmuyo  karar sızın 300.000 km dglde 200.000 km kullnırsınız aracınızı mısal bır tane taksıcede sahıt oldum lpg taktırmıs 2002  model vvt i  pıstonları erıtmıstı sakır sakır yag yakıyodu arac yanı motorun omrunu yıyor karar sızın 10 lıra ykttan kar 15 lıra motordan zarar mısal :D amasıralı tıp enjeksıyonlu lpg lerde arac cekısını etkılemıyor anlasılcak sklde
mustafa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #69 : Mayıs 03, 2008, 22:22:12 »
Merhaba Arkadaşlar.
"Ben kullanıyorum Çok memnunum tavsiye ederim (Lovato Marka )"
Demiş bir arkadaş.
Yanlış mı anladım?
2002 corollaya düz tek noktadan lpg takılabilir mi?
Bu mümkün mü yani?

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
« Yanıtla #70 : Mayıs 05, 2008, 14:21:14 »
Uygar bey ne marka takdırdınız?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Mayıs 28, 2008, 10:46:39 »
ben "lovato" marka taktırdım. şu an kaç depo gitti bilmiyorum ama herhangi bir rahatsızlık şimdilik yok. bayada araç güzel gidiyor.

eğer aracı yavaş sürersem 120 ile 140 arası yakıyor. ama aracı hızlı sürersem de 150 - 155 arası yakıyor ( not: lpg  fiyatı 1,72ytl/lt )

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Haziran 14, 2008, 22:53:26 »
Arkadaşlar daha önce bahsettiğim Vogas (voltran) sorunlarım ile ilgili aracı üretici firmanın fabrikasına götürdüm enjektörler ayarlandı ve hiç bir sorun kalmadı şu an araç 1.80 Lpg fiyatı ile km de 175 kuruş yakıyor. Corolla family 1.6 2004

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #73 : Temmuz 20, 2008, 19:48:52 »
öncelikle merhaba.bende binbir güvenlik endişesi ile karar vermek zorunda kaldım hergün gebze kemerburgaz arası yaklaşık 160 km yol yapmak zorunda kalınca mecburiyetten taktırdım brc sıralı sistem.kısaca bahsedeyim  %40m yakıt tasarrufu sağlamanız mümkün.yokuşta yaklaşık % 10 çekiş kaybı yaşanıyor fakat düz zeminde farkedilmeyecek kadar az bu sorun.yaklaşık 150-180 ykr arası tüketiyor.bir sene oldu ve yukarıda rabbim şahit neden bu kadar önyargılı yaklaşmışım şu lpg işine diye hayıflandım.şu ana kadar sadece lpg de yaşadığım tek sorun lpg enjektörünü yakmam oldu.sonradan farkettim çok zorluyordum motoru 50 bin devirde düşük viteste bağırtınca patlıyormuş.tabi servislerdeki ustalardan bi sürü tuhaf yorumlar alıyordum yok pis gaz falan filan diye sağolsun bi dostum uyandırdı devir konusunda.başka da bi sorun yaşamıyorum şükür.yanlız tavsiye edicem merkez servislerde dönüşümü yaptırmanız.yazık günah o kadar para veriyoruz üstelik adam akıllı kullanamıyoruz masraftan dolayı.hiç olmazsa lpg de benzin fiyatına çıkmadan tadını çıkarmak lazım arabanın.umarım yardımcı olabilmişimdir.bu arada 2005 hb sol vvt kullanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #74 : Temmuz 21, 2008, 01:50:23 »
merhaba  arkadaşlar ben 2004 1.6 sol familyvvti kullanıcısıyım aracım otomatik vites olduğundan eğer ki lpg taktırırsam ne gibi sorunlarla karşılaşırım artıs ne olur eksisi ne olur bu arada lpg tavsiyelerinizin yanında taktırma masraflarını da yazarsanız sevinirim herkese iyi günler iyi sürüşler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '11
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Temmuz 28, 2008, 00:17:14 »
Aracı alır almaz lpg taktırdım atiker sıralı sistem uzun yolda 140 ykr yakıyor benzin mi gaz mı neyle gittiğinizi
anlıyamıyorsunuz  2004 model terra

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #76 : Temmuz 31, 2009, 16:24:08 »
ben  de 2009 1,6 comfort benzinli var tüp taktırsam nasıl olur sizce görüşlerinizi bildirirmisiniz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ağustos 28, 2009, 08:55:24 »
ben  de 2009 1,6 comfort benzinli var tüp taktırsam nasıl olur sizce görüşlerinizi bildirirmisiniz

Arkadaşlar yılda 15.000-20.000 kilometre yapmıyorsanız LPG ve dizel almanın manası yok diye düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Eylül 25, 2009, 23:49:44 »
•   Babamın 1996 model  corollasına 1998 yılında araç 62.000 km de iken Lpg taktırdık. Bugün  arça 247.000 km ‘de ve 11 seneden beri Lpg’li olarak bindik. Aracın motorunda hiçbir değişme yok ,yıpranma yok.,usta  Ağustos 2009h da yağ değişimi için gittiğimizde kontrol  etti bu araç en az 250.000-300.000 Km  sonra rektifiye olur dedi. 11 seneden beri  ve 185.000 km Lpg li binmemize rağmen ne  motorda sorun çıktı ne de arıza yaptı. Çünkü  dikkat edin Lpg’li aracın motor yağı bile benzine göre temizdir. Yağ sanki ikl gün katıldığı gibidir. Benim aracım 2004 Sol corollada Sıralı taktırdım. Hiçbir sorun yok. Ama yılda  1000 km -5000 km yol yapıyorsan Lpg taktırmaya gerek yok ama çok km yaparsak Lpg gayet iyi .Zaten Toyotaların motorları  en az 500.000 km yapıyor.Lpg ‘nin kesinlikle motora zararı yok.Olduğunu farzetsek bile  çok 500.000 km gideceğine 300.000 km gidersin zaten yakıttan yapacağın tasarrufla çok kullanan biriysen yeni bir araç alırsın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Eylül 25, 2009, 23:50:56 »
Ben 2004 model corollla sol aracıma tartarini marka sıralı tip taktırdım.hiçbir sorun yok