0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
valla çok iyi değer Hasan. 92 tl'lik gazın yanındada 20-25 tl'lık benzinide sayıyormusun, ikisi biraradamı 380 km mi Yoksa tek tek motorun gaza geçtikten sonraki toplam km'lerimi toplayarak ölçüm yapıyosun. Kayınpeder birara öyle ölçüm yapmış evlat bu arabaya sıralıyı taktırdığımız iyi oldu şehiriçi 15 kuruşa geziyorum diyordu benzinle gezdiği km'leri hesaba katmayana kadar
Model :Corolla XLİYıl : 1996Motor : 1.6 16 Valf (4AFE)Aracın yolcu olmadan boş agırlıgı tam 1.100 Kg yaklaşık 2 aylık BRC marka mikserli sistem lpg var. Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi ve bujiler yeni değişti. Aracım lpg de gaz yemiyor ve stop ediyordu 37.5 Lt lpg aldım ve tekrar arac gaz yemiyor ve stop edecek duruma gelene kadar kullandım 345 Km yol yaptım. Kullanımın tamamı şehir içi. Mevsim dolayısı ile klıma hiç açılmadı ve normal kullanım ile bu deger ortaya çıkıyor aracı kollar ve 3000 deviri geçmeden kullanırsam 1 Lt lpg ile 10 km yapacagımı tahmin ediyorum.Saygılarımla.
Ne yani bir depo lpg ile 20 - 25 TL benzinmi tüketiyor eminmisiniz?
2. Ölçüm ;İlk ölçümde olduğu gibi araç lpg de stop edene kadar kullandım.Depo tamamen boş iken daha önce 37.5 litre lpg almıştı fakat bu defa havanın soguk olmasından dolayımı bilemiyorum aynı petrol aynı pompadan tam 32.5 litre lpg aldım tamamı şehir içi olmak üzere 265 kilometre yol yaptım. 3000 Deviri geçmeden normal kullandım önceki ölçümde 1 lt lpg ile ş.içi 9.2 kilometre yani 11 litre ile 100 kilometre deger veriyordu bu defa artmış 1 lt lpg ile ş.içi 8.15 kilometre yani 100 kilometrede 12.5 lt lpg tüketimi oluyor.Galiba havaların soguk olması yakıtı arttırdı
metin abi senin araç kaç cc idi ? sordum mu daha önce hatırlamıyorum
seninki lpg de hiç yakmaz abi emin ol
Mehmet gaza geitme metin abi'yi
Bu imânın altında fazla sırıtan bir yüz görüyorum katılırcasına
çok merak ettim fluence'nin nesine 80.000 Tl istiyorlar tip desen tipi'de yok
adnan abi havaların soğuk olması çok farkedıyomus.. kışın lpg li araçlar daha çiğ yakıyormuş soğuktan dolayı.. ama yazın hava sıcak oldugundan daha verımlı bir sekılde yakıyormus.. birde kışın lpg zamları eklenınce tuz bıber oluyo oda..