Gönderen Konu: lpg yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 56354 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
    • Kiþisel Sitem
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: lpg yakıt tüketimi
« Yanıtla #60 : Aralık 28, 2010, 19:47:52 »
:) valla çok iyi değer Hasan. 92 tl'lik gazın yanındada 20-25 tl'lık benzinide sayıyormusun, ikisi biraradamı 380 km mi :) Yoksa tek tek motorun gaza geçtikten sonraki toplam km'lerimi toplayarak ölçüm yapıyosun. :) Kayınpeder birara öyle ölçüm yapmış evlat bu arabaya sıralıyı taktırdığımız iyi oldu şehiriçi 15 kuruşa geziyorum diyordu :D benzinle gezdiği km'leri hesaba katmayana kadar :D :D :D

Ne yani bir depo lpg ile 20 - 25 TL benzinmi tüketiyor eminmisiniz?

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Aralık 28, 2010, 19:47:52 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Aralık 28, 2010, 20:32:57 »
Model    :Corolla XLİ
Yıl         : 1996
Motor    : 1.6 16 Valf (4AFE)

Aracın yolcu olmadan boş agırlıgı tam 1.100 Kg yaklaşık 2 aylık BRC marka mikserli sistem lpg var. Motor yağı, yağ filtresi, hava filtresi ve bujiler yeni değişti. Aracım lpg de gaz yemiyor ve stop ediyordu 37.5 Lt lpg aldım ve tekrar arac gaz yemiyor ve stop edecek duruma gelene kadar kullandım 345 Km yol yaptım. Kullanımın tamamı şehir içi. Mevsim dolayısı ile klıma hiç açılmadı ve normal kullanım ile bu deger ortaya çıkıyor aracı kollar ve 3000 deviri geçmeden kullanırsam 1 Lt lpg ile 10 km yapacagımı tahmin ediyorum.Saygılarımla.

2. Ölçüm ;
İlk ölçümde olduğu gibi araç lpg de stop edene kadar kullandım.
Depo tamamen boş iken daha önce 37.5 litre lpg almıştı fakat bu defa havanın soguk olmasından dolayımı bilemiyorum aynı petrol aynı pompadan tam 32.5 litre lpg aldım tamamı şehir içi olmak üzere 265 kilometre yol yaptım. 3000 Deviri geçmeden normal kullandım önceki ölçümde 1 lt lpg ile ş.içi 9.2 kilometre yani 11 litre ile 100 kilometre deger veriyordu bu defa artmış  1 lt lpg ile ş.içi 8.15 kilometre yani 100 kilometrede 12.5 lt lpg tüketimi oluyor.
Galiba havaların soguk olması yakıtı arttırdı :(
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Aralık 29, 2010, 09:41:23 »
Ne yani bir depo lpg ile 20 - 25 TL benzinmi tüketiyor eminmisiniz?
Öyle bir iddia yok Fırat kardeşim, konuyu kaçırmışsın baştan tekrar oku istersen ;) sohbet içinde tartışılmış ve çözülmüş hatta benzetme yapılmış ;). Ama şu var ki İzmir gibi yerde değilde -20 'nin üzerinde soğuklarda yaşamadıysanız çok uçuk gelebilir bu tip bir tüketim :) Eskişehir ve Ankara gibi kırsal bölgelerin ayazını bilen biliyor yeri geliyor kısa mesafeli sürüşlerde o soğuklarda LPG bile kullanılamayan zamanlar bile oluyor ;) Sonuçta iklim farkı, dikkat ederseniz yaz aylarında yada sıcak bölgelerde LPG sarfiyatları düşer yada düşük olur.Bununla ilgili daha detaylı teknik bilgilere forumda arama yaparakta ulaşabilirsiniz. ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #63 : Aralık 29, 2010, 10:16:22 »
metin abi benim araç sadece lpgye geçişlerdeki yaktığı 1 depo benzin ortalama 2500 km yaptı. ama bunun içinde 100-150 km si sadece benzinle yapılmıştır şuan direk lamba yanıyor.. aracı aldıgımda full depo benzın ve lpg vardı :D :D 118.000 km de idi şuan 120.500 km de.. nası sence bu yaktıgı benzın miktarı?
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Aralık 29, 2010, 10:25:32 »
valla mehmet ben bilmem :D iyidir yada kötüdür de diyemem toplam maliyet hesabına bakarım :) Geçen yıl ae101 vardı bende, mikserli brc sistem vardı üzerinde ve çok soğuk geçen 1-1.5 ay eskişehir'de sürekli don, kar buz ve eksi derecelerde lpg'nin sarfiyatına yetişememiştim ve benzinle kullandım kıştan çıkana kadar ve neredeyse aynı sarfiyatı yaptı ve çok keyifliydi. Benim benzin tüketiminin yada lpg tüketiminin fazla olması ile ilgili durum pek enterese etmiyor açıkçası, toplamda yaptığım km'ye ne kadar para ödediğime bakıyorum özet olarak ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #65 : Aralık 29, 2010, 10:30:54 »
:D anladım metin abi hadi hayırlısı bakalım.. yahu eskiden kışları böyle çok yakmazdı bizim arabalar lpg yi.. bu kış aylarını ve lpg fiyatlarını servise götürüp ayarlatmak lazım bence araçlarda bişey yok :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Aralık 29, 2010, 10:46:58 »
Türk'ün aklı bir bu yakıt fiyatlarına kafası basmıyor zaten :D Herşey var yoksa :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #67 : Aralık 29, 2010, 10:58:16 »
metin abi senin araç kaç cc idi ? :) sordum mu daha önce hatırlamıyorum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #68 : Aralık 29, 2010, 11:02:01 »
2. Ölçüm ;
İlk ölçümde olduğu gibi araç lpg de stop edene kadar kullandım.
Depo tamamen boş iken daha önce 37.5 litre lpg almıştı fakat bu defa havanın soguk olmasından dolayımı bilemiyorum aynı petrol aynı pompadan tam 32.5 litre lpg aldım tamamı şehir içi olmak üzere 265 kilometre yol yaptım. 3000 Deviri geçmeden normal kullandım önceki ölçümde 1 lt lpg ile ş.içi 9.2 kilometre yani 11 litre ile 100 kilometre deger veriyordu bu defa artmış  1 lt lpg ile ş.içi 8.15 kilometre yani 100 kilometrede 12.5 lt lpg tüketimi oluyor.
Galiba havaların soguk olması yakıtı arttırdı :(
adnan abi havaların soğuk olması çok farkedıyomus.. kışın lpg li araçlar daha çiğ yakıyormuş soğuktan dolayı.. ama yazın hava sıcak oldugundan daha verımlı bir sekılde yakıyormus.. birde kışın lpg zamları eklenınce tuz bıber oluyo oda.. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Aralık 29, 2010, 11:04:22 »
metin abi senin araç kaç cc idi ? :) sordum mu daha önce hatırlamıyorum :D

1.4 vvti Mehmet :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #70 : Aralık 29, 2010, 11:08:41 »
seninki lpg de hiç yakmaz abi emin ol :D :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 284000
  • Model Yılı: '03
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #71 : Aralık 29, 2010, 11:14:33 »
seninki lpg de hiç yakmaz abi emin ol :D :D :D :D

Mehmet gaza getirme metin abi'yi :D :D
2003 Corolla 1.6 Hb SoL  81 BB 888

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Aralık 29, 2010, 11:16:00 »
tabi canım yakmaz yakmaz koklar bilmem mi hiç Mehmet :D :D ara gaz vermeyin nisan-mayısı bekliyorum belki elektrikli fluence alırım :P :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Aralık 29, 2010, 11:16:55 »
Mehmet gaza geitme metin abi'yi :D :D
Bu imânın altında fazla sırıtan bir yüz görüyorum katılırcasına :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #74 : Aralık 29, 2010, 11:23:23 »
Bu imânın altında fazla sırıtan bir yüz görüyorum katılırcasına :D :D

Yok abi olurmu öyle şey
Fluence hayırlı olsun ozaman 80.000 TL :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Aralık 29, 2010, 11:29:38 »
Hayatta o parayı o arabaya vermem, 2.el rav4 alır ona binerim paşa paşa o paraya :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Aralık 29, 2010, 11:35:11 »
çok merak ettim fluence'nin nesine 80.000 Tl istiyorlar tip desen tipi'de yok :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #77 : Aralık 29, 2010, 11:39:04 »
çok merak ettim fluence'nin nesine 80.000 Tl istiyorlar tip desen tipi'de yok :D :D
ciddi ciddi 80.000 TL mi yaa.. yazık yazık 40.000 olsa yinede vermem abi.. :O

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Corolla GLİ Special
  • Kilometre: 164000
  • Model Yılı: '98
  • 54 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Aralık 29, 2010, 20:20:07 »
adnan abi havaların soğuk olması çok farkedıyomus.. kışın lpg li araçlar daha çiğ yakıyormuş soğuktan dolayı.. ama yazın hava sıcak oldugundan daha verımlı bir sekılde yakıyormus.. birde kışın lpg zamları eklenınce tuz bıber oluyo oda.. :)

Mehmet kardeşim,

Çiğ yakma konusunda bilgim yok ama eminim dogrudur. Allah'tan Bujiler, motor yağı,yağ ve hava filtresi değişmiş yoksa korkarım 1 litre lpg ile 6 kilometre yol yapacakmış. :)
Toyota Corolla 1.6 GLİ Special G.Gri 1998

Ne Kadar Bilirsen Bil, Söylediklerin Karşındakinin Anlaya Bildiği Kadardır. HZ.MEVLANA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Aralık 30, 2010, 00:20:46 »
ben çok yakıyor çok tasarruf olmuyor diye dert yanıyordum millet benden çok daha dertliymiş şaşırdım... bende de ortalama 20-25kr arası yakıyor, sadece bir kere 30kr yaktım o da karda eğlenmek içindi :D genelde 20kr ortalamasını tutturabiliyorum ancak bende saçma bir sorun var, haddinden fazla benzin harcıyor bence...elimdeki dökümlere göre;

1280km yol yapmışım lpg takıldıktan sonra, 120tl benzin almışım,  290tl lpg almışım...

yani toplam aldığım yakıt 410tl, benzindeki harcama da 460tl civarında falan olacaktı 1280km için.

öyle ahım şahım bir karım yok, bu gidişle kitin parasını kurtaramıcaz :( benzini katmazsak tüketime 20-25kr yakan rollam, benzini katarsak işin içine 32kr yakıyormuş..işin komiği ben benzinde giderken de 32kr yakıyordu bu lanet araba..
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli