Gönderen Konu: lpg yakıt tüketimi  (Okunma sayısı 56335 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2004 1.6 sol sedan otomatik
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
Ynt: lpg yakıt tüketimi
« Yanıtla #80 : Aralık 30, 2010, 00:25:08 »
lpg de benzin tüketimne söyle diyeyim.kurban bayramından bugune kadar tam 1000 km yol yapmışım en son bayramın 2. gunu almıştım 50 lira benzin bir de bugun aldım benzin.o zaman da lamba yanınca gitmiştim bugunde.normalde 50 lira benzin ile yazı cok rahat cıkarıyorum
malatya

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Aralık 30, 2010, 00:25:08 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #81 : Aralık 30, 2010, 08:52:26 »
ben çok yakıyor çok tasarruf olmuyor diye dert yanıyordum millet benden çok daha dertliymiş şaşırdım... bende de ortalama 20-25kr arası yakıyor, sadece bir kere 30kr yaktım o da karda eğlenmek içindi :D genelde 20kr ortalamasını tutturabiliyorum ancak bende saçma bir sorun var, haddinden fazla benzin harcıyor bence...elimdeki dökümlere göre;

1280km yol yapmışım lpg takıldıktan sonra, 120tl benzin almışım,  290tl lpg almışım...

yani toplam aldığım yakıt 410tl, benzindeki harcama da 460tl civarında falan olacaktı 1280km için.

öyle ahım şahım bir karım yok, bu gidişle kitin parasını kurtaramıcaz :( benzini katmazsak tüketime 20-25kr yakan rollam, benzini katarsak işin içine 32kr yakıyormuş..işin komiği ben benzinde giderken de 32kr yakıyordu bu lanet araba..

Türkay benim kayınpederin arabaya benzemiş seninkide :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Aralık 30, 2010, 10:13:10 »
Türkay benim kayınpederin arabaya benzemiş seninkide :D

Türkay bi sıkıntı olmalı çünkü bende taktırdım biliyorsun bende 1300km civarıdır kullanıyorum harcadığım benzin taş çatlasa 50liralık falandır 3 ay içinde tabii bu

lpg ye geçiş süren geç olabilir mesela benimki 35dereceye ayarlı ve ben işe git gel yapıyorum
ev iş arası 13km falan yani araç ısındı mı 13km gidiyorum akşamda aynı şekilde dönüyorum

belki sen çok çalıştır-stop ediyorsundur oda her seferinde benzinde çalıştırdığı için çok yakmışsındır ve kısa mesafelerde kullanıyorsundur

ayrıca bence aracın 0,210l en baba 0,230lira yakmalı benim otomatik aracım 0,227lira yakıyor 1lt lpg ile 9,5-10km gidiyorum şehir içi ankara trafiğinde

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • pahalı zevklerim var, benzin gibi
  • Kan Grubu: A-
  • 10 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Aralık 30, 2010, 10:36:55 »
kime benzedi bilmiyorum ancak süper fazla benzin harcıyor.. dün eskişehir yolunda gezdim biraz, 20-30 km kadar.. sürekli lpgde gitmeme rağmen benzin ibresi çeyrek depodan bitme çizgisine kadar indi

ercan abi kesinlikle bir sıkıntı var...bende de harcadığım benzin 50tl falan olmalıydı normalde..120tl aşırı fazla..benim de lpgye geçişi 39 dereceye ayarlı, geç de geçmiyor hani.. çok çalıştır-stop et olayı da yok... bilemiyorum abi ama var bir sıkıntı..ikisini beraber mi yakıyor, bir yerlerden kaçak mı oluyor bilemiyorum ancak canımı sıkıyor
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #84 : Aralık 30, 2010, 10:41:36 »
Ciddi bir sıkıntı var evet. LPG sistemin markası modeli neydi ? Var bir gariplik o işte ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #85 : Aralık 30, 2010, 10:43:26 »
kime benzedi bilmiyorum ancak süper fazla benzin harcıyor.. dün eskişehir yolunda gezdim biraz, 20-30 km kadar.. sürekli lpgde gitmeme rağmen benzin ibresi çeyrek depodan bitme çizgisine kadar indi

ercan abi kesinlikle bir sıkıntı var...bende de harcadığım benzin 50tl falan olmalıydı normalde..120tl aşırı fazla..benim de lpgye geçişi 39 dereceye ayarlı, geç de geçmiyor hani.. çok çalıştır-stop et olayı da yok... bilemiyorum abi ama var bir sıkıntı..ikisini beraber mi yakıyor, bir yerlerden kaçak mı oluyor bilemiyorum ancak canımı sıkıyor

multivalf denen alet benzini kesip lpgye geçişi sağlıyor hatta lpgye geçmeden önce tık diye bir ses gelir 3-5sn sonra lpgye geçiş sağlanır acaba bunda bir problem olabilir mi? bi baktır derim ben türkay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #86 : Aralık 30, 2010, 10:45:46 »
brc my10 var üstünde...

bende benzine veya lpgye geçişte tık diye bir ses gelmiyor hiç, ancak lpgye geçerken bir an ufacık bir tekleme oluyor, sonra sessiz bir yerdeysem duvara falan yakınsam enjektörlerin sesi geliyor çıtır çıtır :)
ae101 4a-fe+ junyan angel eye+ 8000k xenon+ usdm oem stop+ racing stripes+ 16" astra H jant+ 195/45r16 continental sport contact2 ve michelin pilot sport+ sonax cam filmi+ ışıklı kapı eşiği+ ayak aydınlatması+ beyaz gösterge aydınlatması+ oem anatomik spoyler+ bagaj led aydınlatma+ e34 paspas+ alpine CDE-9873RB teyp+ alpine mrv-f450 amfi+ alpine MRP-M500 mono amfi+ jbl komponent+ fli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #87 : Aralık 30, 2010, 10:51:17 »
türkay senin efsane hem benzin hem lpg yi aynın anda yakıyo  olmasın sakın :D :D
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #88 : Aralık 30, 2010, 11:00:20 »
türkay senin efsane hem benzin hem lpg yi aynın anda yakıyo  olmasın sakın :D :D
Öyle kitlerde oluyorsa benim araştırmayı derinleştirmem lazım :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #89 : Aralık 30, 2010, 11:03:40 »
metin abi geçmiş zamanda 78 model bir 131 vardı bizde :D lpg sisteminde bir arıza meydana geldi araba hem benzin hem lpg yakmaya başladı çok lüks bir arabaydı iki yakıtla çalışıyoo :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Aralık 30, 2010, 11:06:03 »
Zaten 78 model araba, niye bu kadar zulüm ettiniz garibim 131'e :D zavallı ya neyle gideceğiniz şaşırmış artık kafa basmıyormuş :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #91 : Aralık 30, 2010, 11:08:51 »
abi yok valla hiç zulm etmedim arabayı ormancının birinden 300 liraya almıştık topladık 2.000 e mal oldu bize 1.750 ye sattık :D çok güzel bir arabaydı güzel toplamıştık :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #92 : Aralık 30, 2010, 12:18:04 »
valla bana da çift yakıtla gidiyor gibi geliyor :D bakalım gitcem düpçüye :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #93 : Aralık 30, 2010, 12:22:16 »
git git.. :D bide tüpçü demiyo mu senın araba hiç birini yakmıyo :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #94 : Aralık 30, 2010, 12:33:48 »
hee ikisini de döküyo asfalta :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #95 : Aralık 30, 2010, 12:52:00 »
valla bana da çift yakıtla gidiyor gibi geliyor :D bakalım gitcem düpçüye :D

git git bakalım. Nasıl BRC bu diye bir sor valla merak ettim sorunu. :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #96 : Aralık 30, 2010, 12:55:07 »
brc my10 var üstünde...
bende benzine veya lpgye geçişte tık diye bir ses gelmiyor hiç, ancak lpgye geçerken bir an ufacık bir tekleme oluyor, sonra sessiz bir yerdeysem duvara falan yakınsam enjektörlerin sesi geliyor çıtır çıtır :)

aynı bende de brc-my10 takılı multivalfın sesi kesin gelir ama demekki sen duymuyorsun bencede benzini tam kesemiyor heralede ki bu kadar benzin gitmiş çıtır çıtır ses bende de var tabii :D ama sadece rolantide duyuluyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #97 : Aralık 30, 2010, 12:57:05 »
bakalım abi olmazsa çıkıp gideyim dicem de işim yok o tarafta gidesim yok :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Aralık 30, 2010, 12:58:32 »
bakalım abi olmazsa çıkıp gideyim dicem de işim yok o tarafta gidesim yok :D
şimdi o kadar benzin yakmaya değmezmi yani ? :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #99 : Aralık 30, 2010, 13:10:10 »
şimdi o kadar benzin yakmaya değmezmi yani ? :D :D :D
ne bileyim ya..terste sayılır yeri..gidip gelmeye üşendim :)