0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Yaaaaw 5 ay 5 gun askerlık yapacaklar ortalıgı velveleye verdıler :D:DSaka saka kardeslerım.Allah hayırlısıyla gıdıp sagsalım gelmeyı nasıp etsın.Allahım sızlerı bende dahıl sevdıklerınıze kavusmayı nasıp etsın.Burada sadece sızlerı askerdeyken yer degıstıren havlu, tras bıcagı, sampuan, havlu, terlık gıbı malzemeler hakkında uyarmak ısterım. Mumkun oldugunca marka olmayan ucuz yollu urunlerı tercıh edınkı goze batmasınlar. Gıderken sıvıl elbısesı olarak en dandık kıyafetlerınızle gıdın.Daha cok sey var ama bayram sonrası sahlep ıcerken anlatacagım kalanları
Allah, hayırlısı ile bitirip gelmeyi nasib etsin .Vatan size emanet. Bu bir görev. Kişisel problemler, görevinizi hakkıyla yapmanıza engel olmasın. Kişisel problem çıkaranların babasının malı değil TSK.Siz vazifenizi Allah rızası için yapın. Allah korusun.Valla yaaaa. 5ay5gün askerlik geçer mi beeeee . Tatile sayılır geçmez .Tam tadına varacağınız zaman ayrılık gelip çatıyor . Belli olmadı mı ya yerleriniz. Yan komşumda aralık sonu gidecek, yeri belli oldu.
Allah'a emanet olun sağ salim dönersiniz inşallah
tertib senin küçükyalı ekibinden ses yok
aıpsın kardeş,buradayız...ama ben sahsen sarkıyı hiç beğenmedim bu sarkıyla gidersen bitmez askerlik söyliyim bak he....rahat olun,sakın askerde hiçbirşey saymayın,hergün biyere bi çentik çizik falan atmayın,bitmeez söyliyim.kimseyle dalaşmayın,askerde öyle insanlar tanıycaaksınız ki,insan olduğunuzu hatırlıacaksınız hayatın en büyük okuludur asker ocagı,türkiyenin herbir yanından çeşit çeşit insanlar ve şunu unutmayın ki askerlik teskereyi aldıktan sonra bitmez,asıl ozaman başlar....yolunuz acık olsun sağlıcakla gidip gelin kardeşlerim,vatanın sizin gibi gençlere ihtiyacı var......
Allah hayırlısıyla gidip gelmek nasip etsin kardeşlerim benim..Şu heriflere bakın bunlar adam yer adam hiç birşey olmaz merak etmeyin Kaya sölenecek herşeyi aktarmış sanırım "Sütten dili yanan yoğurdu üfleyerek yermiş"
Her Asker POŞET olamaz!!! yürüyüş kararı sayılacak... Say... Bizim çavuşlar kısa dönemdi onların yüzünden sürekli bunu tekrarlıyoduk, Allah hayırlısıyla gidip gelmeyi nasip etsin kardeş, bende 3 aylık askerim emin ol askerlik kadar güzel bişey yok... şimdi memleketteyim dağıtıma geldim, inanki sıkıldım nereye gidiyosun göremedim belli oldumu??
Arkadaşlar merak etmeyin. Kısa dönemlerin o kadar sıkıntısı olmuyor. Zaten birkaç ay sonra çavuş olursunuz. Siz çavuş olana kadar uzun dönem çavuşlar size kıllık yapabilirler. Siz onlardan sora gelip onlardan önce bitireceğiniz için uzun dönemler poşetleri yani kısa dönemleri pek sevmezler. İlk biekaçgün biraz zorlanırsınız. Aynı kıyafetleri giymiş bir sürü kişi ile aynı şeyleri yapacaksınız. Orada isimleriniz Murat ve Sercan olmayacak, sizin oradaki isminiz ilk başta ASKER, sonra ONBAŞI, sonrada ÇAVUŞ olacak. Yadırgamayın bunu. Arkadaşlarınız isimlerinizi kullanır tabiki. Ama çabuk alışırsınız. Yanınızda fazla nakit para bulundurmayın çalınma ihtimali yüksek olur.Botlarınız için küçük kilit alın bağcık yerlerinden akşamları brbirine kilitlersiniz. En çok çalınan şeyler botlardır. Akşam bıraktığınız yepyebi botlarınızı abah bulamıyabilirsiniz. Çalınmamıştır yer değiştirmiştir. Askerde birşey çalınmaz yer deiştirir.Eğer ceza alır şınav veya mekik çekerseniz çavuşunuz yada komutanınız "kaç oldu asker" diye sorduğun da mutlaka 0 (sıfır ) demeniz lazım. Eğer sayı söylerseniz çekmeye devam edersizniz. Sıfır derseniz yırtarsınız. Sizlere şimdiden hayırlı teskereler. Sağ ağlim gidip gelmek nasip olur inşallah. Kendinize iyi bakın.
allah nasıl gittiyseniz öyle dönemk nasip etsin arkadaşlar şimdiden hayırlı teskereler...
Muhtemelen 10 aralıkta belli olcaktır. Bende 319 KD gitmiştim. Hey gibi günler be Her zaman derim iyiki askere gidip gelmişim şimdi olsa bidaha nası giderdim bilmiyorum
ben kaçırmış olabilirim askerliğinizi hangi il yada ilçede yapıcaksınız
Ya üniversite sınavı gibi iki kademeli askerlik olsaydı