0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Xenon farlarımla angelli farlarımla tek seferde gayet güzel geçtim. Far ayarlarının iyi olması lazım yalnız...
Evet mercek var.
Bence aydınlatma araçta en önemli unsurlardan birisi, ve orjinali ne ise aracın o kullanılmalı ve TUV'ün sonradan değişikliğe uğramış araçlara izin vermemesi gerekiyor. Otomobil üreticileri işi bilmiyorlarmı yani ?
biliyorlarda adamlar her kesime hitap eden araba far vs yapıyor , spor sevenler için spor farlı model seçeneği çıkarmıyorlar mağlesef
arkadaşlar ister sisleriniz ister kısa veya uzun farlarınız xenon veya angel hiç farketmez ne olursa olsun, farınız yanıyosa sorun yok demektir. en kötü ihtimal le farınızın ayarı kotudur onada hafif hasar verıcekler 2 sene sonra tekrar muayeneye gırersenız aynı aracla far ayarınızı yaptırmıs olmanız yeterlı olucak.2 adet aracımız var 1 incisi farlar angel sisler xenon muayeneden gectı2 incisi mercekli xenon far sisler normal xenon oda gayet guzel gectı cunku far ayarımı yaptırmıstım.yanı kımse endişe etmesin gonul rahatlıgıyla gıdebılırsınız.
deniz bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
daha dün girdim muayeneye angel mercek xenon olmasına bakmıyorlar ayarsızlığıda hafif kusur ışığın rengine bakıyorlar benimki 8000k ve renkten dolayı geçemedim ama Allahtan aklıma geldi orjinal farlarıda götürmüştüm taktım orada yeniden girdim geçtim.mademki xenonlar (beyaz renk ve üstü) muayeneden geçemiyor ozaman neden satışı serbest anlamıyorum
bence muayene istasyonuna göre degişir.Ayrıca olayı yanlış degerlendiriyorsunuz .aracın geçememesinin en büyük nedeni bence far ayarıdır .eger xenon far ayarları iyi yapılmış ise sıkıntı yaratacaklarını sanmıyorum fabrikasyon verilere takılırsalar o zaman aracın lastik ebatlarıda orjinal olması lazım .14 jant kullanan arabaya 15 çelik jant taınca muayeneden geçmemesi lazım .Veya orjinal direksiyon simidi yeri spor direksiyon simidi takan araçlar muayeneden geçememesi lazım .
benim farlarım merceksizken 8000K xenonla muayeneye gittim ama önce far ayarını yaptırmıştım 15 TL verip, sorunsuzca geçtim bence senin ayarlarda bi sorun var.