Gönderen Konu: angel farlar muayenden geçiyormu  (Okunma sayısı 36671 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: angel farlar muayenden geçiyormu
« Yanıtla #40 : Kasım 11, 2010, 13:56:31 »

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Kasım 11, 2010, 13:56:31 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Kasım 11, 2010, 14:20:58 »
bilirkişi durumuna gelecek olursak. son zamanlarda seçilen ve görev verilen bilirkişiler oldukça başarılı ki anlaşılan haberlerimizde pek söz edilmiyor kendilerinden :D doğru ülkem insanına güven olmaz ama bir halojen ampülün elimizde olan teknolojilerle aşağı yukarı ne kadar kullanıldığı tespit edilebiliyor artık buna xenon ve angel larda dahil xenonlarda bu işle zor olsada aşağı yukarı bir sonuç elde edilebiliyor ve sonucu bilirkişinin değerlendirmesi sonucunda karara bağlanıyor.

Peki ben zaten kullanmakta olduğum halojenlerimi bagajımda taşıyorsam :D sıfır ampul takacak değilim yani bilirkişiye gidiyoruz herhalde :D  Yav varya öde geç şu 54 TL 'yi Çağdaş kardeşim :D yada polisin yapacağı itiraza karşı şuanda her araçtan foto alıyorlar :D

edit: o fotolar bilirkişilik yapıyor zaten çoğu olayda :) muayene istasyonunda amcaoğlu varsa zaten aracıda götürmene gerek yok. Burası Türkiye :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #43 : Kasım 11, 2010, 14:26:08 »
Evet geçiyor sorun olmuyor ben bizzat geçirdim :)
Benim babam toyota gibi adam ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Kasım 11, 2010, 14:42:44 »
insanları yasa dışı davranışlara yönlendirmeyelim lütfen

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Kasım 11, 2010, 15:02:15 »
Evet geçiyor sorun olmuyor ben bizzat geçirdim :)

hangi istasyon ? muayene tarihi ve plakayı paylaşırsanız emin olun herkes emin olacaktır :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Kasım 11, 2010, 15:03:31 »
insanları yasa dışı davranışlara yönlendirmeyelim lütfen
:) +1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyooo Toyota Toyooo Toyota, Toyota...
    • Cagdas Yildirim's Personal Website
« Yanıtla #47 : Kasım 11, 2010, 21:53:24 »
yada polisin yapacağı itiraza karşı şuanda her araçtan foto alıyorlar :D

metin bey siz zaten kendiniz söylemişsiniz aracın fotoğrafını alıyorlar diye, aynı anda sizde aynı şekilde fotoğrafını alın hiç bir şekilde exif bilgilerini silmeyiniz, sizin elinizde de kanıt. Ben oraya kendinize güveniyorsanız (yani farlarla ilgili her şeyinizin ayarları doğru ise) diye kanunları ve maddeleri paylaştım kanunda da xenon far takılamaz diye bir madde yok yada halogen takılmak zorunda diye bir şey de yok. Yani açık var ve eğerki sizin farlarınız karşıdan gelen sürücü için sorun teşkil etmiyorsa sizin farlarınız hakkında tutanak tutulamayacağı konusu üzerinde durmak istemiştim ben sonuçta arkadaşta geçmiş muyeneden. (ha muayene istasyon şefi amca oğlu ise bir şey diyemem, doğru burası türkiye ve ben hep unutuyorum bunu galiba)
Toyota Corolla SD 1.6 SOL AT CC
Çağdaş Yıldırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Kasım 11, 2010, 23:47:09 »
metin bey siz zaten kendiniz söylemişsiniz aracın fotoğrafını alıyorlar diye, aynı anda sizde aynı şekilde fotoğrafını alın hiç bir şekilde exif bilgilerini silmeyiniz, sizin elinizde de kanıt. Ben oraya kendinize güveniyorsanız (yani farlarla ilgili her şeyinizin ayarları doğru ise) diye kanunları ve maddeleri paylaştım kanunda da xenon far takılamaz diye bir madde yok yada halogen takılmak zorunda diye bir şey de yok. Yani açık var ve eğerki sizin farlarınız karşıdan gelen sürücü için sorun teşkil etmiyorsa sizin farlarınız hakkında tutanak tutulamayacağı konusu üzerinde durmak istemiştim ben sonuçta arkadaşta geçmiş muyeneden. (ha muayene istasyon şefi amca oğlu ise bir şey diyemem, doğru burası türkiye ve ben hep unutuyorum bunu galiba)

galiba :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • corolla
« Yanıtla #49 : Kasım 20, 2010, 20:58:50 »
1) arkadaşlar angel far kullanan arakdaşıma sordum geçememiş
2) maalesef muayene istasyonlarında çifte standart var;
-arkadaşım audiye bir numara siyah film yaptı hafif kusurla geçti hatta sislerde xenon du hafif kusurla geçti (hadımköy tüv)
-başka arkadaşım sadece arkada olmasına rağmen söktürdüler, ayrıca halojen farda bixenon ampul vardı onlarıda söktürdüler
3) xenon için farlar mercekli ve ayarı ise problem olmuyor, ama halojen farda xenon'a bende karşıyım çok göz alıyor ve ışığı dağıtıyor
4) ben muayenede özellikle sordum merceksiz xenon geçmez dedi
boyalı stoplarda geçmiyormuş, yani frende kırmızı sinyalda sarı yanacak diyor.
5) benım 97 corollada sisler vardı sonradan takma onlara bakmadılar bile...
ggz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Kasım 21, 2010, 23:40:46 »
Özellikle farlar konusunda tüm kalbimle hem emniyetin hem de tüv'ün hassas davranmasını ve ciddi bir önlem almasını diliyorum. Yollarda araç süremez olduk beyaz ışık kusan Şahin-Kartal'lardan.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #51 : Ocak 07, 2011, 13:03:52 »
Tabi sultanbeyli muayene istasyonu 21/02/2008 tarihinde hafif kusurlu olarak geçti junyan marka mercekli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #52 : Ocak 07, 2011, 13:12:27 »
valla arkadaşlar çevreye ve insanların canına kastedecek bir şeyin muayeneden geçmemesini isterim bende.. misal merceksiz xenonlar.. kazaya sebebiyet verme tehlikesi var.. ama modifikasyon olarak zararsız bir şeyin muayenden geçmemesine şiddetle "saçma" diyorum...
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #53 : Ocak 07, 2011, 13:15:50 »
Bende o yüzden mercekli angel arıyorum bende normal farlarda xenonlara karşıyım başkasının hayatını riske atmak bizlere yakışmaz ama bilgin olsun xenonlar bile muayeneden hafif kusur olarak geçiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #54 : Ocak 07, 2011, 13:19:04 »
maalesef sistemin ve orada ki görevlilerin zaafı diyelim ahmet kardeşim.. :kötü:
ama gönlüm efsaneden yana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #55 : Ocak 07, 2011, 14:40:39 »
Haklısınız muayene istasyonları farklılık gösterebiliyor bu konularda

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Omega 2.5 - V6
  • Kilometre: 198000
  • Model Yılı: '99
  • 85 kere teşekkür etti
  • 83 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 07, 2011, 22:24:11 »
Angeldan önce orjinal farlarımdada ayarsız xenonlarım vardı 6000 k sislerimde 8000 k xenon hiç bir sorun olmadı,filmde var dediğiniz gibi muayene istasyonları farklılık gösterebiliyorlar..Bu konuda en rahat kayserililer diye biliyorum..çift renk folyolu falan her türlü geçtiklerini duymuştum orda modifiyede sınır yok destekliyolar :D :D :D
94 D.slx / 88 Mercedes B.230E / 99 Pug 306 / 07 Corolla / 74 Taunus / 84 T.131 / 91 taunus / 87 Gold Taunus(mefta) / 96 Vectra cd / 03 TDCI Mondeo /  İmpreza 08 / Mini Çupra İbiza / 99 Omega

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Ocak 07, 2011, 22:57:24 »
Orjinal olmayan hiç bir xenon-bi xenon-angel muayeneden geçmez, üstüne yasal çerçevelerde (mercek-far yıkama olmaması gibi) takır takır da ceza kesilir diye umuyorum. Kimse üzerine alınmasın ama bu "beyaz ışık" takıntısı geleneksel bir kıroluk gösterisi haline geldi artık. Radyosu olmayan Anadol pick up beyaz sislerini yakmış geliyor karşıdan. Kişisel olarak hiç hoş şeyler düşünmüyorum haklarında. Tavanı folyo kaplamayı anlıyorum, camlara film çekmeyi anlıyorum, plaka fontlarıyla oynamayı anlıyorum ama karşıdan gelenin canına kast ne oluyor? Senin araban UFO gibi görünecek diye ben niye etrafımı göremeyeyim?

Canı gönülden "sigara yasağı" seviyesinde bir "beyaz ışık yasağı" diliyorum. Merceksiz olanlarla merdiven altı imalatlarını kastediyorum elbette.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #58 : Ocak 10, 2011, 18:06:56 »
Mercekli angel farlı bir toyota getirin muayeneden geçiremezsem ben size arabamın anahtarlarını veriyim (geçmez diyen arkadaşlar için)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ocak 10, 2011, 19:23:36 »
Angeldan önce orjinal farlarımdada ayarsız xenonlarım vardı 6000 k sislerimde 8000 k xenon hiç bir sorun olmadı,filmde var dediğiniz gibi muayene istasyonları farklılık gösterebiliyorlar..Bu konuda en rahat kayserililer diye biliyorum..çift renk folyolu falan her türlü geçtiklerini duymuştum orda modifiyede sınır yok destekliyolar :D :D :D
Hıı  :huh: yok be abi neresi rahat :D ben kaldım bir sefer. adamını bulursan rahat sigarayı yak bitmeye tamam geçti muayeneden :D ama adamına göre ve istasyona göre fark var. bende sarı ampul vardı hafif sapma var kısalarda diye kaldım :( ben destekliyorum ama polis yönünden en az desteklenen şehirdir :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN