0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
deniz bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
sen genede tedbirini al bence, denize fazla güvenme tesdüfen geçmiş olabilir
abi giderim bu şekilde olmadı 2.seferde ayar yaparım
Bence aydınlatma araçta en önemli unsurlardan birisi, ve orjinali ne ise aracın o kullanılmalı ve TUV'ün sonradan değişikliğe uğramış araçlara izin vermemesi gerekiyor. Otomobil üreticileri işi bilmiyorlarmı yani ?
Yorumun bir nevi doğru abi fakat orjinal ne ise o diyorsun sen neden mavi park ampülü taktın
Hafif kusurlu olarak geçer. Bu kadar xenon farlı araba var hiçbirinde muayene yokmu . Metin bey, sonradan yapılan değişiklikler uydur kaydır şeyler olunca tabiki trafiği ve karşıdan gelenleri rahatsız ediyorsa yasaklansın bencede, ancak 90 lı yıllarla şuanki teknolojide bir değil, sizin mantıkla evimizdede tasarruf ampül yada flouresan lamba yerine akkor flamanlı ampülleri kullanmaya devam edelim ? Merceksiz xenona ve ayarsız farla gezen herkese karşıyım.!
Xenon farlı gezende muayene olmazmı hiç. Muayeneye gitmeden önce fenni muayenelik farları takıp gidiyor millet. Onun için zaten muayeneden sıkıntısız geçebiliyorlar Hatta fenni muayene istasyonlarında bildiğim kadarıyla en çok doğan, şahin tip araçlarda görüyoruz farda ampul şapkası yoksa bile far ayarında merceklenme olmadığından muayenede sınıfta kalıyorlar. Araçta aydınlatmada tasarruf yapılacaksa gidip orjinal servis xenon 'u taktırıp aklın rahat dolaşırsın. Evde ister mum ışığında otur, ister salonun dört köşesine xenon tak, ister akkor flamanlı ampül, ister kırmızı, ister pembe kullan. Evin fenni muayenesimi olur, evleri kim denetleyebilir. Ama dediğin gibi muayeneden sonra, çok iyi bir iş yapmış gibi işe yaramayan çakma xenon takıp veya beyaz ışık takarak birşeye benzetmeye çalışanlara ve bu farla ayarsız gezen zihniyeti halâ çözemiyorum...
Konu ile ilgili güncel sayılan bir haberi de okumanızı tavsiye ederim. Yasak diyor kanunlar [url]http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=968988[/url]edit : Trafiğin izin vermeyip ceza uyguladığı bir maddeye, TÜVTÜRK nasıl fenni muayenede izin veriyor ?[/quote]Metin beyin vermiş olduğu haber linkinde kanun maddesi eksik verilmiş yada son okuyucunun anlaması açısından basitleştirilmiş ilgili madde ve değişikliğe; [url]http://www.resmi-gazete.org/sayi/1867/karayollari-trafik-yonetmeliginde-degisiklik-yapilmasina-dair-yonetmelik.html[/url][url]http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html[/url] 'den ulaşabilirsiniz.orada da belirtildiği üzere ışıklandırma araçlarının görüş açısına renk ısısına ve sertliğine bakılıyor. yani daylight kelvin kullanırsanız (4,100 K - 5,000 K arası) ve ayarları doğru yapılmış olan bir xenon far hiç bir şekilde ne muyene merkezi tarafından ne de polis memurları tarafından kusurlu bulunamaz! ha türkiyede böyle işlemiyor işler polis ne anlasın benim xenon um daylight mı yoksa değil mi diyorsanız bırakın cezai işlem uygulasın daha sonrasında 1 dilekçe ile kendizi haklı çıkartırsınız ve sizi bu durumdan dolayı çevirirlerse hakkınız da alınan kararın bir kopyası ile her zaman bu durumdan da kurtulabilirsiniz.
orada da belirtildiği üzere ışıklandırma araçlarının görüş açısına renk ısısına ve sertliğine bakılıyor. yani daylight kelvin kullanırsanız (4,100 K - 5,000 K arası) ve ayarları doğru yapılmış olan bir xenon far hiç bir şekilde ne muyene merkezi tarafından ne de polis memurları tarafından kusurlu bulunamaz! ha türkiyede böyle işlemiyor işler polis ne anlasın benim xenon um daylight mı yoksa değil mi diyorsanız bırakın cezai işlem uygulasın daha sonrasında 1 dilekçe ile kendizi haklı çıkartırsınız ve sizi bu durumdan dolayı çevirirlerse hakkınız da alınan kararın bir kopyası ile her zaman bu durumdan da kurtulabilirsiniz.
bu yönetmelik üzerinden madde olarak veremiyorum çünkü maddelerin alt bendleri bir başka bende ordan bir başka maddeye yönlendiriyor hepsini okumanız sizin yararınıza zaten.
tabi bu durumu bir hukukçuyada sormak gerekir aslen bende öyle yaptım ve kendisi zaten "bırak cezayı yazsın abi, ama tutanakta memurun sicilinin olmasına dikkat et (ki artık zorunluymuş ancak öyle prim alabiliyorlarmış)" dedi. "eee abi yedik cezayı sonra?" dedim. Karşılığı şu şekilde oldu "Ceza sonrası dilekçeyi gerekli yerlere ilettikten sonra aracın gözlem için çağrılıyor aynı zamanda o polis memuruda ve bilirkişi tarafından tesler falan yapılıyor sonucunda bir değişiklik yapmadıysan cezi işlemin geçersiz sayılır." oldu
ama benim sormadığım bir soruyu aklıma getirdiniz iyi oldu kendisine yarın onuda soracağım, "biz bu cezayı ödeyecekmiyiz yoksa bekleyecekmiyiz eğer bekler ve dilekçe kabul edilmezse üzerine ceza yiyecekmiyiz" diye.