Gönderen Konu: angel farlar muayenden geçiyormu  (Okunma sayısı 36673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
Ynt: angel farlar muayenden geçiyormu
« Yanıtla #20 : Kasım 09, 2010, 13:04:51 »
deniz bey teşekkür ederim bilgilendirmeniz için
sen genede tedbirini al bence, denize fazla güvenme tesdüfen geçmiş olabilir

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Kasım 09, 2010, 13:04:51 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Kasım 09, 2010, 13:12:30 »
abi giderim bu şekilde olmadı 2.seferde ayar yaparım
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Toyotasız, Araçsız, Yaya :)
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Kasım 09, 2010, 13:22:49 »
+1

abi giderim bu şekilde olmadı 2.seferde ayar yaparım

:) Sercan 2. sefer de hadi bir şekilde geçtin diyelim, Çekirge 1 sıçrar, 2 sıçrar ... :) Emniyet amirininde katıldığı bir çevirmeye denk geliverirsin, gıcıklık yapacak olduktan sonra yapar karşılıkta veremezsin, aracı bile bağlar. Bunlar yaşanmış olaylar.. Onun için araçta aydınlatma konusunda kanun çerçevesinin dışına pek çıkılmaması gerekiyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #23 : Kasım 09, 2010, 13:42:02 »
Kemal Bey
arkadasımızın bana guvenıp guvenmemesıyle alakalı bı durum degıl bu. Olması gereken olay bu bellı kurallar var TÜV'de.
eğer aracınızı far sistemi gerektiği gibi aydınlatıyosa arac muayeneden gecer.
arac muayenesı aracın far tipine bakmıyo. baktıkları sey aracınız karanlıkta yolu aydınlatması gerektıgı gıbı aydınlatıyomu aydınlatmıyomu buna bakıyo.
yanı far modelınız ne olursa olsun oncelıkle yolunuz açık olsun :)
ayrıca far sisteminiz ne olursa olsun yolu nizami biçimde aydınlattıgı surece TUV den rahatlıkla gecer.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • halit
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #24 : Kasım 10, 2010, 01:08:56 »
geçmez arkadaş
halitkaramuk

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #25 : Kasım 10, 2010, 10:41:16 »
Sercancım muayeneden sonra geçip geçemediğin hakkında bilgi verirsen burdan sevinirim.
Ben hala daha iddaa ediyorum o şekilde araban rahat rahat geçicek. hiçbir değişiklik yapmana gerek yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #26 : Kasım 10, 2010, 11:27:24 »
oke burraya bilgileri paylaşıcam
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: '13
  • 28 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Kasım 10, 2010, 16:46:41 »
Bence aydınlatma araçta en önemli unsurlardan birisi, ve orjinali ne ise aracın o kullanılmalı ve TUV'ün sonradan değişikliğe uğramış araçlara izin vermemesi gerekiyor. Otomobil üreticileri işi bilmiyorlarmı yani ? :)

Yorumun bir nevi doğru abi fakat orjinal ne ise o diyorsun sen neden mavi park ampülü taktın :D
Toyocuk :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Kasım 10, 2010, 17:44:49 »
Yorumun bir nevi doğru abi fakat orjinal ne ise o diyorsun sen neden mavi park ampülü taktın :D

O parklar bazen kırmızı, bazen yeşil, bazen beyaz, bazende sarı oluyorlar, hatta bazen hiç olmuyorlar :D Kısa veya uzun hüzmeli açık olduğunda renginin bir önemi kalmıyor, bellide olmuyor, dikkat çekecek gibi parlakta değiller asıl konuda geçen angel farlar gibi  ;)  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 10, 2010, 17:47:52 »
Hafif kusurlu olarak geçer. Bu kadar xenon farlı araba var hiçbirinde muayene yokmu :). Metin bey, sonradan yapılan değişiklikler uydur kaydır şeyler olunca tabiki trafiği ve karşıdan gelenleri rahatsız ediyorsa yasaklansın bencede, ancak 90 lı yıllarla şuanki teknolojide bir değil, sizin mantıkla evimizdede tasarruf ampül yada flouresan lamba yerine akkor flamanlı ampülleri kullanmaya devam edelim ? Merceksiz xenona ve ayarsız farla gezen herkese karşıyım.!
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #30 : Kasım 10, 2010, 18:00:31 »
Hafif kusurlu olarak geçer. Bu kadar xenon farlı araba var hiçbirinde muayene yokmu :). Metin bey, sonradan yapılan değişiklikler uydur kaydır şeyler olunca tabiki trafiği ve karşıdan gelenleri rahatsız ediyorsa yasaklansın bencede, ancak 90 lı yıllarla şuanki teknolojide bir değil, sizin mantıkla evimizdede tasarruf ampül yada flouresan lamba yerine akkor flamanlı ampülleri kullanmaya devam edelim ? Merceksiz xenona ve ayarsız farla gezen herkese karşıyım.!

Xenon farlı gezende muayene olmazmı hiç. Muayeneye gitmeden önce fenni muayenelik farları takıp gidiyor millet. Onun için zaten muayeneden sıkıntısız geçebiliyorlar :) Hatta fenni muayene istasyonlarında bildiğim kadarıyla en çok doğan, şahin tip araçlarda görüyoruz farda ampul şapkası yoksa bile far ayarında merceklenme olmadığından muayenede sınıfta kalıyorlar. Araçta aydınlatmada tasarruf yapılacaksa gidip orjinal servis xenon 'u :) taktırıp aklın rahat dolaşırsın. Evde ister mum ışığında otur, ister salonun dört köşesine xenon tak, ister akkor flamanlı ampül, ister kırmızı, ister pembe kullan. Evin fenni muayenesimi olur, evleri kim denetleyebilir.  :D :D :D

Ama dediğin gibi muayeneden sonra, çok iyi bir iş yapmış gibi işe yaramayan çakma xenon takıp veya beyaz ışık takarak birşeye benzetmeye çalışanlara ve bu farla ayarsız gezen zihniyeti halâ çözemiyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Best of Techno Bass
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Kasım 10, 2010, 18:01:17 »
bence angel far olanı değil xenonda sorun çıkarıyorlar. tabi ordaki memurun insaniyetine kalmış tamamen. Bende farın içinde Angel Halka vardı buda ışığı kırıp tam aydınlatma yapmıyordu. ve bu yüzden geçirmediler.buda işimizin şansa kaldığını gösteriyor. bende angel far olsa sarı ampul takıp adam gibi ayar çektiririm öyle giderim. Bu durumda sorun olacağını sanmıyorum. Arkadaşımın aracı kayseride filmli diye sorun çıkardılar ve bu vatandaşın abisinin aracıda 4gün sonra mersinde muayeneye girdi hafif kusur olarak geçti :)
short shift,jdm real tails,American Front Bumper,8000K Monza Xenon,,,,, MADE IN JAPAN

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2 kere teşekkür etti
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #32 : Kasım 10, 2010, 18:32:00 »
Xenon farlı gezende muayene olmazmı hiç. Muayeneye gitmeden önce fenni muayenelik farları takıp gidiyor millet. Onun için zaten muayeneden sıkıntısız geçebiliyorlar :) Hatta fenni muayene istasyonlarında bildiğim kadarıyla en çok doğan, şahin tip araçlarda görüyoruz farda ampul şapkası yoksa bile far ayarında merceklenme olmadığından muayenede sınıfta kalıyorlar. Araçta aydınlatmada tasarruf yapılacaksa gidip orjinal servis xenon 'u :) taktırıp aklın rahat dolaşırsın. Evde ister mum ışığında otur, ister salonun dört köşesine xenon tak, ister akkor flamanlı ampül, ister kırmızı, ister pembe kullan. Evin fenni muayenesimi olur, evleri kim denetleyebilir.  :D :D :D

Ama dediğin gibi muayeneden sonra, çok iyi bir iş yapmış gibi işe yaramayan çakma xenon takıp veya beyaz ışık takarak birşeye benzetmeye çalışanlara ve bu farla ayarsız gezen zihniyeti halâ çözemiyorum...
Ben anlatamadım galiba Metin bey, konu evde yada arabada tasarruf olayı değil, siz fabrikalar mühendisler yapmış onlardan iyi mi biliyorlarda far değişiyorlar demişsinizde ona istinaden ben evdeki ampülleride 10 yıl önceki sarı ampüllerle kullanalım o zaman, değişen teknolojiye ayak uydurma olayından bahsettim. Fabrikalar her kesime hitap eden arabalar yapmak zorunda yoksa yaptıkları arabalar ellerinde kalır, standart yapıyorlar bunu değiştirmek istenilen zevke uyarlamak ise kullanıcıların elinde, hani cep telefonu alırsınızda sonra duvar kağıdı resmi değişirsiniz, zil sesiniz özel oluri yada tema yüklersiniz vs.vs. yada aldığınız gibi kullanırsınız buda tercih meselesi tabiki herkese saygımız sonsuz :). Hayırlı akşamlar.
İnsanın en büyük hatası sevmek değil, Sevmeye layık olmayan birinden sevilmeyi beklemektir !
[paul auster]

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2007 YARİS SOL SPECİAL
  • Araç: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Kasım 10, 2010, 20:09:56 »
Mesut kardeşim orası kişi insafına kalmış bişey aracıma bakan şahıs ayara bakarken başkası gelip renk olmaz dedi onu ağır kusurlu yazdılar. yani far ayarıyla alakası yok ayar bozukluğu yazmıyor kağıtta uyumsuz renk yazıyor üstelik farlarada bişey demediler angel olması mercek olmasına bişey demediler sadece sarı ampul olsaydı geçecekti. ama dediğim gibi o kısım muallakta ve tamamen adamın insafına kalmış bişey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Kasım 10, 2010, 20:16:44 »
Benim farlar xenon ama sarı far ayarıda düzgün yani kısaca düzgün bir xenon kullanırsanız bence geçer ben daha önce 6000 k lık xenonlu aracımıda muayeneden geçirmiştim ama far ayarı düzgündü.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Toyooo Toyota Toyooo Toyota, Toyota...
    • Cagdas Yildirim's Personal Website
« Yanıtla #35 : Kasım 10, 2010, 20:55:46 »
Arkadaşlar, xenon yada angel far olması aracınızda muyeneden geçmemesi için bir engel taşımıyor ayrıca;

Alıntı yapılan: Metin Şavlı
Konu ile ilgili güncel sayılan bir haberi de okumanızı tavsiye ederim. Yasak diyor kanunlar 

[url]http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=968988[/url]

edit : Trafiğin izin vermeyip ceza uyguladığı bir maddeye, TÜVTÜRK nasıl fenni muayenede izin veriyor ?[/quote]

Metin beyin vermiş olduğu haber linkinde kanun maddesi eksik verilmiş yada son okuyucunun anlaması açısından basitleştirilmiş
ilgili madde ve değişikliğe; [url]http://www.resmi-gazete.org/sayi/1867/karayollari-trafik-yonetmeliginde-degisiklik-yapilmasina-dair-yonetmelik.html[/url]
[url]http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/644.html[/url] 'den ulaşabilirsiniz.

orada da belirtildiği üzere ışıklandırma araçlarının görüş açısına renk ısısına ve sertliğine bakılıyor.

yani daylight kelvin kullanırsanız (4,100 K - 5,000 K arası) ve ayarları doğru yapılmış olan bir xenon far hiç bir şekilde ne muyene merkezi tarafından ne de polis memurları tarafından kusurlu bulunamaz! ha türkiyede böyle işlemiyor işler polis ne anlasın benim xenon um  daylight mı yoksa değil mi diyorsanız bırakın cezai işlem uygulasın daha sonrasında 1 dilekçe ile kendizi haklı çıkartırsınız ve sizi bu durumdan dolayı çevirirlerse hakkınız da alınan kararın bir kopyası ile her zaman bu durumdan da kurtulabilirsiniz.
Toyota Corolla SD 1.6 SOL AT CC
Çağdaş Yıldırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 11, 2010, 00:17:50 »

orada da belirtildiği üzere ışıklandırma araçlarının görüş açısına renk ısısına ve sertliğine bakılıyor.

yani daylight kelvin kullanırsanız (4,100 K - 5,000 K arası) ve ayarları doğru yapılmış olan bir xenon far hiç bir şekilde ne muyene merkezi tarafından ne de polis memurları tarafından kusurlu bulunamaz! ha türkiyede böyle işlemiyor işler polis ne anlasın benim xenon um  daylight mı yoksa değil mi diyorsanız bırakın cezai işlem uygulasın daha sonrasında 1 dilekçe ile kendizi haklı çıkartırsınız ve sizi bu durumdan dolayı çevirirlerse hakkınız da alınan kararın bir kopyası ile her zaman bu durumdan da kurtulabilirsiniz.

Bahsettiğiniz linkteki konuyu ilgilendiren maddeyide ayrıştırıp paylaştırırsanız daha faydalı olacak, sabaha kadar trafik mevzuatı okumayalım :) biraz uzuncana kendisi.

Polis cezai işlemi uyguladıktan sonra bence istediğin yere istediğin gibi dilekçe ver eskidendi o makbuz iptal etmeler, cezayı sümen altına koymalar.
O iş dallanır budaklanır. Ne yani dilekçeyi verince trafik şube müdürlüğü ,sizin dediğiniz ama benim mevzuatta göremediğim,bulamadığım  ve belirtildiği üzere dediğiniz "görüş açısı, renk ısısı ve sertliğine bakmak" için sizin aracınız dilekçe üzerine çağrılır ve bakılır ve biz haklı mı çıkarız ? Peki hani ispat, aradan bilmem kaç zaman geçer incelenene kadar ve sizin aracınızda sonradan değişiklik yapmadığınız ne malum ? :)  o işten birşey çıkmaz kardeşim. Uzarda uzaar :D bakmışsın cezanın en son indirimli ödeme günü bile geçmiş cezaya düşmüşsün. Uğraştığın, girdiğin stres, git-gel masrafına, kalemindeki mürekkebe yazık sonra :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #37 : Kasım 11, 2010, 00:49:35 »
Özür dilerim aynı anda 150 tab kullanınca kafada karışıyor linklerde :)
mevzuat linki: http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/20611.html madde 127nin 6.bendi bu tabiki sizi; http://www.mevzuat.adalet.gov.tr/html/28081.html yönlendiriyor ama bu yönetmelik üzerinden madde olarak veremiyorum çünkü maddelerin alt bendleri bir başka bende ordan bir başka maddeye yönlendiriyor  hepsini okumanız sizin yararınıza zaten.
tabi bu durumu bir hukukçuyada sormak gerekir aslen bende öyle yaptım ve kendisi zaten "bırak cezayı yazsın abi, ama tutanakta memurun sicilinin olmasına dikkat et (ki artık zorunluymuş ancak öyle prim alabiliyorlarmış)" dedi. "eee abi yedik cezayı sonra?" dedim. Karşılığı şu şekilde oldu "Ceza sonrası dilekçeyi gerekli yerlere ilettikten sonra aracın gözlem için çağrılıyor aynı zamanda o polis memuruda ve bilirkişi tarafından tesler falan yapılıyor sonucunda bir değişiklik yapmadıysan cezi işlemin geçersiz sayılır." oldu

ama benim sormadığım bir soruyu aklıma getirdiniz iyi oldu kendisine yarın onuda soracağım, "biz bu cezayı ödeyecekmiyiz yoksa bekleyecekmiyiz eğer bekler ve dilekçe kabul edilmezse üzerine ceza yiyecekmiyiz" diye.

Ama size şunu söylemek isterim çanakkale yolu üzerinde 51/2-a dan ceza yedim polis memurunu şikayet ettiğimde ise ölçüm yapılan cihazın arızalı çıktığı ortaya çıktı. ha! ne var o memuru ve o aygıttan çıkan cezalara dair 3 şikayet daha alınmış sonradan öğrendiğime göre. işlemim son derece hızlı oldu ve kanunen cezam silindi. bütün olay kendinizden emin olmanız ve haklarınızı bilip üşenmemekten geçiyor.
Çağdaş Yıldırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 11, 2010, 08:49:28 »
bu yönetmelik üzerinden madde olarak veremiyorum çünkü maddelerin alt bendleri bir başka bende ordan bir başka maddeye yönlendiriyor  hepsini okumanız sizin yararınıza zaten.

Çağdaş Hocam, Linkte belirtilen Karayolları Trafik Yönetmeliğinin Yayımlandığı Resmi Gazete Tarihine bakarmısınız : 18/07/1997 :) O tarihlerde xenon gibi bir seçenek olmadığı için (sarı halogenden başka) ve belirtiğiniz 127. madde 6.bendinde sadece genel klasik aydınlatmaların nerelerde ne şekilde kullanılması ile ilgili olduğundan en iyisi tartışma konumuza uygun olan varsa yönlendirilmiş maddeyi paylaşırsanız bizlerle, herkesi daha iyi bilgilendirmiş olursunuz. Ayrıca yönetmelikte yayım tarihinden bugüne kadar yapılan değişiklikler varsa konu ile ilgili bunuda bilmek isteriz.

tabi bu durumu bir hukukçuyada sormak gerekir aslen bende öyle yaptım ve kendisi zaten "bırak cezayı yazsın abi, ama tutanakta memurun sicilinin olmasına dikkat et (ki artık zorunluymuş ancak öyle prim alabiliyorlarmış)" dedi. "eee abi yedik cezayı sonra?" dedim. Karşılığı şu şekilde oldu "Ceza sonrası dilekçeyi gerekli yerlere ilettikten sonra aracın gözlem için çağrılıyor aynı zamanda o polis memuruda ve bilirkişi tarafından tesler falan yapılıyor sonucunda bir değişiklik yapmadıysan cezi işlemin geçersiz sayılır." oldu
Değişiklik yapmasanda yaptı derlerse ne olacak avukatına birde onu sorarmısın? :D  Ben 2 ampulü değiştireyimde bilirkişiye gidene kadar anlasın bakalım değiştirdiğimi, alt tarafı 2 ampule bakıyor neticede düşünsene canım memleketimi :D

ama benim sormadığım bir soruyu aklıma getirdiniz iyi oldu kendisine yarın onuda soracağım, "biz bu cezayı ödeyecekmiyiz yoksa bekleyecekmiyiz eğer bekler ve dilekçe kabul edilmezse üzerine ceza yiyecekmiyiz" diye.
eğer bekler ve dilekçe kabul edilmezse 10 günlük dönemde öderseniz %25 indirim var, bu süre içinde ödenmezse yazılı miktar ödeniyor 1 ay içinde, 1 aya kadar ödenmeyen cezalarda 1 aydan sonraki zamanlarda malum gecikme faizi ile ceza makbuzundan yazan rakamdan işlem görüyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #39 : Kasım 11, 2010, 13:55:37 »
Mehmet bey, anlaşılan siz benden burada tüm Karayolları Kanunu kitabının içinde yer alan tüm yönetmelik ve değişiklikleri istiyorsunuz sanırım :) yaparım bunu ama konu bence yeterince saptı (bunu yapan benim kusuruma bakmayın) bir son link vericeğim ve isteyen bu link üzerinden araştırsın bulsun sonuçta ben bulabiliyorsam siz neden bulamayasınız http://www.odd.org.tr/web_2837_1/entitialfocus.aspx?primary_id=198&target=categorial1&type=19&detail=single

bu araç muyene istasyonlarının görev ve yükümlülüklerini belirten yönetmelik tabi ki her yönetmelikte olduğu gibi yönetmelik hükümleri aynı zamanda 1,2,3 hatta 4 yönetmelik yada daha fazla kanunu kapsayabilir. Muyene Esasları alt başlığında bulunan madde 8 üzerinden yönetmlikleri ve kanunları okuyabilirsiniz bu durum için.

hukuki durumlara istinaden cevap: dilekçenizi sonuçta resmi bir kuruma yapıyorsunuz ve yürütme süresi boyunca bulunan borcunuz geçersiz sayılabilir dilekçeniz hakkında alınan karar sonucunda.
bilirkişi durumuna gelecek olursak. son zamanlarda seçilen ve görev verilen bilirkişiler oldukça başarılı ki anlaşılan haberlerimizde pek söz edilmiyor kendilerinden :D doğru ülkem insanına güven olmaz ama bir halojen ampülün elimizde olan teknolojilerle aşağı yukarı ne kadar kullanıldığı tespit edilebiliyor artık buna xenon ve angel larda dahil xenonlarda bu işle zor olsada aşağı yukarı bir sonuç elde edilebiliyor ve sonucu bilirkişinin değerlendirmesi sonucunda karara bağlanıyor.
Çağdaş Yıldırım