Gönderen Konu: Medya'dan Güncel  (Okunma sayısı 184634 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 100
  • Model Yılı: '10
  • 367 kere teşekkür etti
  • 316 kere teşekkür edildi
Ynt: Medya'dan Güncel
« Yanıtla #320 : Haziran 21, 2012, 09:07:26 »
Şehit annesi tüyleri diken diken etti.

Diyarbakır'dan Trabzon'a, Konya'dan Samsun'a kadar dört bir yanda gözyaşı ve acı var. Türkiye şehitlerini sonsuzluğa uğurluyor.

İNTERNETHABER -
         Türkiye'nin dört bir yanından acı dolu feryatlar yükseliyor. Ailesine Hakkari'ye düştüğünü söylemeyip, Tekirdağ'da asker olduğunu söyleyen Diyarbakırlı şehit Cahit Kılıç, baba evinden Kürtçe ağıtlarla uğurlandı.
         Çarpıcı görüntü ise Konya'dan geldi.. Şehit Samet Bütün'ün annesi tüyleri diken diken etti. Oğlunun cenazesinin konulduğu top arabasına çıktı ve gülerek herkese el salladı... Oğlunu uğurlama şekli ile hainlere belki de en güzel mesajı bu anne verdi.

http://www.internethaber.com/diyarbakir-sehit-ailesi-sirri-cahit-kilic-hakkari-8-daglica--436136h.htm

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #320 : Haziran 21, 2012, 09:07:26 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #321 : Haziran 21, 2012, 14:39:13 »
'Domates Hıristiyan'dır, yenmesi haramdır'
Mısır’da radikal İslamcı görüşleriyle bilinen Selefilerden bir grup, domatesin Hıristiyan olduğunu ve Müslümanlar için haram olduğunu öne sürdü.

Now Lebanon sitesinin haberine göre, Mısır Halk İslam Birliği olarak bilinen grubun Facebook sayfasında yayımlanan bir fotoğrafta domatesin Hıristiyan olduğu, bunun en büyük kanıtının da yatay kesilen domatesin içinde görülen haç benzeri şekil olduğu ifade edildi.

Fotoğrafın altındaki yorum yazısında, “Domates yemek haramdır çünkü domates Hıristiyandır. Domates Allah yerine haça hamdeder ve Allah’ın bir değil üç olduğunu ifade eder. Allah bize yardım etsin. Filistin’de yaşayan bir kız kardeşimize Allah’ın peygamberi Hz. Muhammed görünmüş. Hz. Muhammed ağlıyormuş ve ümmetini domates yememeleri gerektiği konusunda uyarıyormuş. Eğer bu mesajı yaymazsanız bilin ki sizi durduran Şeytan’dır” denildi.

Sosyal medyada hızla yayılan fotoğrafın altına 2 bin 800’den fazla yorum gelmesi üzerine grubun yöneticileri geri adım atarak, “Biz size domates yemeyin demedik. Domatesi içindeki haç çıkacak şekilde kesmeyin dedik” şeklinde bir daha mesaj yayımladı.

Mısır'da kısa bir süre önce de erkeklere ölen eşleriyle öldükten sonraki altı saat içinde cinsel ilişkiye girebilme hakkı tanıyan bir yasa parlamentonun gündemine gelmişti.

http://dunya.milliyet.com.tr/-domates-hiristiyan-dir-yenmesi-haramdir-/dunya/dunyadetay/21.06.2012/1556856/default.htm

fıkra gibi :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #322 : Haziran 21, 2012, 14:49:01 »
Beyin bedava :D

MISIR'DA SELEFİLER ÇOK ETKİLİ

Mısır'da 5-6 milyon civarında Selefi yaşıyor. Parlamentodaki ikinci büyük grup olan El Nur Partisi Selefilerden oluşuyor. Geçtiğimiz yıl ülkenin çeşitli yerlerindeki kiliseleri ve Hıristiyanlara ait işyerlerini hedef alan ve yüzlerce kişinin ölümüyle sonuçlanan protestolara neden olan saldırıları da aralarında Selefilerin de bulunduğu radikal gruplar düzenlemişti.

19'uncu yüzyılda, Sünni İslam'ın bir kolu olarak Suudi Arabistan'da ortaya çıkan Selefilik diğer inançları dışlıyor. Selefiler kendilerini Allah'ın istediği yönde yaşayan tek din olarak görüyor, hatta kendileri gibi düşünmeyen Müslümanları da reddediyor.

Selefilerin bir kısmı ses getirecek, varlığını hissettirecek boyutta propaganda amaçlı çalışıyor ve internet ortamını çok iyi kullanıyor. Diğer kısım ise cihat amaçlı çalışıyor ve gerektiğinde şiddeti de bir hak olarak görüyor.

Siyasi bir oluşum olarak Selefiler özellikle Arap Baharı'nın yaşandığı Ortadoğu ülkelerinde son dönemde fazlasıyla dikkat çekti. Suudi Arabistan ve Katar tarafından Hizbullah karşısında bir denge unsuru olarak destekleniyor.
http://www.sabah.com.tr/Dunya/2012/06/21/dunya-bu-harami-konusuyor
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #323 : Haziran 27, 2012, 08:34:49 »
http://haber.gazetevatan.com/polise-imamhatipli-baskan/460688/1/Gundem

Polise imam-hatipli başkan
İşte Zühtü Aslan'dan boşalan Polis Akademisi Başkanlığı'na atanan yeni isim
Polise imam-hatipli başkan Polis Akademisi Başkanlığına, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Remzi Fındıklı atandı. Akademi Başkanlığı, Prof. Zühtü Aslan’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesi nedeniyle boşalmıştı.

Polis Akademisinin yeni başkanı Remzi Fındıklı, İstanbul İmam-Hatip Lisesini ve fark derslerini vererek İstanbul- Şişli Lisesini bitirdi. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. Ege Üniversitesinden, “Köylerde kooperatiflerin rolü’’ konulu tezi ile doktora unvanı aldı. 1986’da ise Polis Akademisine geçti.

İngiltere’de polis ve ceza hukuku alanında eğitim gördü. Polis Akademisinde idare hukuku, personel yönetimi ve polis- halk ilişkileri dersleri verdi. Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu ve Çalışma Bakanlığı Hakem Kurulu üyesi olan Fındıklı’nın çok sayıda kitap çalışması da bulunuyor. (Gazeteport)

:D :D :D
*darısı g.kurmay başkanlığına

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • E12 HB Corolla D-Sport 2.0 D4D (Tek Kapı)
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 332000
  • Model Yılı: '02
  • 208 kere teşekkür etti
  • 421 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #324 : Haziran 27, 2012, 08:45:09 »
http://haber.gazetevatan.com/polise-imamhatipli-baskan/460688/1/Gundem

Polise imam-hatipli başkan
İşte Zühtü Aslan'dan boşalan Polis Akademisi Başkanlığı'na atanan yeni isim
Polise imam-hatipli başkan Polis Akademisi Başkanlığına, Güvenlik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Remzi Fındıklı atandı. Akademi Başkanlığı, Prof. Zühtü Aslan’ın Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmesi nedeniyle boşalmıştı.

Polis Akademisinin yeni başkanı Remzi Fındıklı, İstanbul İmam-Hatip Lisesini ve fark derslerini vererek İstanbul- Şişli Lisesini bitirdi. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. Ege Üniversitesinden, “Köylerde kooperatiflerin rolü’’ konulu tezi ile doktora unvanı aldı. 1986’da ise Polis Akademisine geçti.

İngiltere’de polis ve ceza hukuku alanında eğitim gördü. Polis Akademisinde idare hukuku, personel yönetimi ve polis- halk ilişkileri dersleri verdi. Başbakanlık İnsan Hakları Kurulu ve Çalışma Bakanlığı Hakem Kurulu üyesi olan Fındıklı’nın çok sayıda kitap çalışması da bulunuyor. (Gazeteport)

:D :D :D
*darısı g.kurmay başkanlığına

Şunca kariyer arasında bir taraflarına imam-hatip batıyor ya ne diyeyim !!!

He açıklamada dese ki bu adam cemaate karışmış şunları yapmış vs eyvallah ta adamın kariyerinde imam-hatip var diye hemen yafta... Allah bu düşüncelerin tümünü islah etsin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #325 : Haziran 27, 2012, 13:19:03 »

Şunca kariyer arasında bir taraflarına imam-hatip batıyor ya ne diyeyim !!!

He açıklamada dese ki bu adam cemaate karışmış şunları yapmış vs eyvallah ta adamın kariyerinde imam-hatip var diye hemen yafta... Allah bu düşüncelerin tümünü islah etsin....

Ciğerim, cemaat bile imam hatiplerin misyonunu tamamladığını söylüyor :)

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1076
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #326 : Haziran 27, 2012, 14:32:54 »
Ciğerim, cemaat bile imam hatiplerin misyonunu tamamladığını söylüyor :)

http://www.zaman.com.tr/yazar.do?yazarno=1076

Yazıda bahsedilen misyon farklı abicim ama :)

Sonuç olarak ilk haberde ki olaya bakarsak imam-hatipli diye ne olmuş yani?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #327 : Haziran 27, 2012, 14:53:03 »

Sonuç olarak ilk haberde ki olaya bakarsak imam-hatipli diye ne olmuş yani?

:alkis:

Türkiye'de bu ikilem hiçbir zaman bitmez..

ülkemde başımdaki örtüyle üniversteme gidemedim.. ama elin oğlu-kızı boynundaki haç la aynı anfide derslere girebildi..! dini simge ya  :) konuyu uzatmak maksatlı yazmadım.. içimden geçenleri yazdım.
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #328 : Haziran 27, 2012, 17:51:39 »
ekbilgi
imam hatip liselerini Ataturk bizzat kendi kuruyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • Araç: Başka Marka
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #329 : Haziran 27, 2012, 18:43:54 »
Okumuş imamlara özellikle köylerde çok ihtiyaç var
imam hatip mezunu imamlar hurafecileri yobazları falan temizliyor
iyi de mezun olan imam sayısı ihtiyacın çok üstünde, bunca mezun imam hatipli ne iş yapacak

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #330 : Haziran 27, 2012, 22:11:41 »
http://video.cnnturk.com/2012/haber/6/27/almanyadan-sunnete-yasak

Almanya'dan sünnete yasak!
Almanya'da bir mahkeme sünnetin yasa dışı olduğuna karar verdi. Kararın gerekçesi sünnetin yaralama suçuna girmesi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #331 : Haziran 27, 2012, 22:39:43 »
Okumuş imamlara özellikle köylerde çok ihtiyaç var
imam hatip mezunu imamlar hurafecileri yobazları falan temizliyor
iyi de mezun olan imam sayısı ihtiyacın çok üstünde, bunca mezun imam hatipli ne iş yapacak

okul, kütüphane, yurt yerine cami yapıyorlar sürekli dengelemek için. çok çalışıyorlar hamdolsun.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #332 : Haziran 27, 2012, 22:52:45 »

okul, kütüphane, yurt yerine cami yapıyorlar sürekli dengelemek için. çok çalışıyorlar hamdolsun.

Afbuyur? Devlet ödeneği ile yapılan cami var mı sence ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • .: Toyota Eco-Driver :.
  • Kilometre: 11111
  • Model Yılı: '18
  • 66 kere teşekkür etti
  • 563 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #333 : Haziran 27, 2012, 23:04:36 »

diyanete sağlık, askeri, eğitim ve bilim alanlarından daha fazla ödenek ayrılan bir ülkede yaşadığımızı hatırlatırım. bu ülkenin daha önemli ihtiyaçları var insaniyet adına. ödenek mevzusuna da hiç girmeyeceğim. herhangi bir tartışmaya dönüşmemesi ve başlığın amacından uzaklaşmaması için bu konudaki iletilerimi sonlandırmayı düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #334 : Haziran 27, 2012, 23:12:30 »
Sonlanacak ve ya sonlamayacak birşey yok birşeyi biliyorsan bizim paylaşır bizede ögretirsin dostum öyle üstte ki gibi yazıp gitmekle olmaz.... Ama benim bildiğim diyanet/devlet cami yaptırmaya ödenek ayırmıyor müftü tanıdığımda var yıllardır aldığım bilgi bu yönde... Aksi ise ögret bana gayet dostane söylüyorum...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #335 : Haziran 28, 2012, 06:57:11 »

Ahmet ciğerim, öznesi belirsiz bir cümleyi yargıladığının farkında mısın :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 367 kere teşekkür etti
« Yanıtla #336 : Haziran 28, 2012, 07:42:42 »
:rofl: :rofl: :rofl:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 208 kere teşekkür etti
« Yanıtla #337 : Haziran 28, 2012, 07:55:41 »

Hakkı abi ilk defa tarafsız olmadığını düşündüm daha doğrusu senin gibi zeki bir insandan böyle yanıt beklemiyordum, sence şu kırmızı kelimeden  özne yüklem zamir zarf belli değil mi ki...  Şimdi çıkıpta arkadaş şükrettim ne var bunda demez heralde o kelimenin son yıllarda kime laf dokundurmak için söylendiği gün gibi ortada... He benim derdim onuda savunmak değil ancak dayanaksız bir şekilde amiyane bir tabirle camilere sallanıyorsa bende yanlışta olsa aksi ispatlanana kadar bildiklerimi savunurum haliyle...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #338 : Haziran 28, 2012, 07:57:26 »
2012 bütçesinde eğitime ayrılan rakam ; 39.169379,19 TL
sağlık   : 14.357.938,00 TL
diyanet : 3.891.166,00 TL

bence araştırmadan birşeyler ifade edilmemeli, bütçe cetvelini incelemenizi tavsiye ederim.
Topraktan geldik toprağa gideceğiz.. Mühim olan çamurlaşmamak..!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • 17 kere teşekkür etti
« Yanıtla #339 : Haziran 28, 2012, 08:16:19 »
Ciğerim, iktidar partisi tabanının kollektivizm ve dayanışma konusunda ne kadar başarılı olduğunu herkes biliyor. Bu partinin tabanı ile tavanı arasındaki karşılıklı geçişkenlikten dolayı, Hakan arkadaşımızın eleştirisinin muhatabının devlet veya hükümet olduğunu düşünmen doğal ama "devlet ödeneği" şeklinde bir söylem ile bunu sorgulamak bence gereksiz. Kaynağı ister devlet, ister hayırsever vatandaşlarımız olsun, duyarlı bir vatandaşın, devletin harcadığı her kuruşu ya da toplumun hayırseverlik ve dayanışma konusundaki önceliklerini sorgulama ve gerekiyorsa eleştirme hakkı vardır. Bunu saldırı olarak görmemeliyiz.

Hakkı abi ilk defa tarafsız olmadığını düşündüm daha doğrusu senin gibi zeki bir insandan böyle yanıt beklemiyordum, sence şu kırmızı kelimeden  özne yüklem zamir zarf belli değil mi ki...  Şimdi çıkıpta arkadaş şükrettim ne var bunda demez heralde o kelimenin son yıllarda kime laf dokundurmak için söylendiği gün gibi ortada... He benim derdim onuda savunmak değil ancak dayanaksız bir şekilde amiyane bir tabirle camilere sallanıyorsa bende yanlışta olsa aksi ispatlanana kadar bildiklerimi savunurum haliyle...