Gönderen Konu: Ufak Tefek Eklemeler..  (Okunma sayısı 12530 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ufak Tefek Eklemeler..
« : Kasım 03, 2010, 13:11:24 »
Merhabalar,

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki, zaten sevdiğim aracımı sitenizdeki yazıları ve fotoları gördükçe ve bu doğrultuda bende aracıma bir kaç ekleme yaptıkça çok daha sevdiğimi farkettim. Bu nedenle paylaşımda bulunan tüm arkadaşlara özellikle telefonla sorularımı cevaplayıp çok yardımcı olan Mehmet Öztekin'e ( Floodlight ) ve o güzel arabası ile tüm keyfimi kaçırıp beni çıldırtan :olu: Mesut Akın'a  :P  ( maşallah Allah kaza bela vermesin! ) beni imrendirdiği için ayrıca teşekkür ederim.. 

Şimdi gelelim aracıma yaptıklarımın izahına;

1- Resmini ekleyemediğim bir uygulama olan araç çamurluk ve davulumbazlarına pütür uygulaması.. Araçtaki ses yalıtımı zayıf olduğu için özellikle soğuk asfalt yollarda epey rahatsız edici yol sesi geliyor. Gerçi bunda en büyük etken araç üzerinde gelen sert Bridgestone lastikler ama tanesi 200 lira civarindaki lastikleri dişleri bitmeden keyfe keder değiştiremedim açıkcası.. Bu yüzden her halükarda ilerde lastiği değiştiğimde de faydasını göreceğim pütür uygulaması yaptırdım.

2- Tabiki ilk iş jant almak oldu :) Etrafta zaten görüyordum ama benim yeni okuduğum Mesut Akın'ın geçen seneki kaliper boyama yazısını görünce caliperleri de boyattım. TRD yazısı eklemeyi de düşünüyorum.  17" jant aklımda kaldı ama zaten sesten ve bana göre aracın sertliğinden şikayetçiyken büyük janlatla şikayetimin artmasından korktuğum için 16" oldu jantlar..

3- Aracın arkasındaki bozukluk herkesin malumu.. Spoyleri taktık ama aslında yay ve arka tampona ekleme de istiyor, artık bulaştık bu işe sonumuz hayrola  :argh:

4- Aracın rengi siyah olunca krom aksesuar şart dedim..
Önce kapı kollarına takıldı, ama kapı kolları olunca krom cam çıtası hepten şart oldu :) Ama malesef hiçbir yerde auris için krom cam çıtası bulamadım. İş başa düştü 2 cm lik krom levha kestirdim, sonra bunu kaportacıya çıtaya uygun şekilde büktürdüm ve silikonla işlem tamam.. gerçi arka camdaki kavisten dolayı orası 2 parça oldu ama yapcak bişe yok   :(

5- Arka bagaj için de krom çıta ve plakalık takıldı birde logo..

6- Yan ve arkaya kromlar eklenince öne de bişeyler gerekti :) sisler içinde serviste krom var sanırım onun fiyatını da sorcam uyarsa artık ilave ederim..

7- Gündüz için az da olsa araçta değişiklik yaptık bunun gecesi de var dedim, arkaya stoplara bağlı yanan bir toyota yazılı logoyu ekledim. Plaka ışığını da beyaz taktırdım..

8- 4 Kapı için ışıklı  auris yazılı kapı eşiği de takıldı..

böyle birşeyler işde.. bakalım devamı nasıl olacak bu işin.. :)

Gaye dost uğruna ölmek değil,
Uğruna ölünecek dostu bulmaktır!..

Toyota Club Türkiye

Ufak Tefek Eklemeler..
« : Kasım 03, 2010, 13:11:24 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: Ufak Tefek Eklemeler..
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2010, 13:19:01 »
maşallah çok hoş kazasız belasız sürüşler dilekleriyle.devamını bekliyoruz
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Kasım 03, 2010, 13:26:15 »
 camdaki toyota yazısı nı biz nerden bulabiliriz yardmcı olurmusun  mustafa
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: ---
  • 2 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Kasım 03, 2010, 13:31:30 »
elinize sağlık...
emniyet kemersiz çıkmam abi!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 03, 2010, 13:31:50 »
e daha ne olsun.... vallahi beğendim....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • E12 SPORT 3ZZ-FE (Auris - Yaris D4D MMT) Civic EK9
    • Model araçlar, uçaklar, helikopterler
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: A-
  • Model Yılı: -
  • 482 kere teşekkür etti
  • 760 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Kasım 03, 2010, 13:33:24 »
Mustafa eline koluna sağlık herşey güzel hoş araç siyah olduğu için Krom parçalar yakışmış aslında kromu hiç sevmem sadece siyah arabaya yakıştırıyorum ben, bu arada sana tavsiye 3,5cm lik bir eibach yay tak aracına , öndeki ızgaradaki (Toyota logosu olan yerdeki) krom şeridi çıkar,  eğer imkanın varsa o jantları değiştir derim , aldığın yer kabul ederse farklı bir model al derim , birde en açık tonda siyah cam filmi iyi gider :)

şöyle bi jant daha çok yakışır bence ;)

http://www.lastik24.com/default.asp?gb=urun&uk=2823&kat=Jant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Kasım 03, 2010, 13:36:40 »
yorumlar için teşekkürler,
Metin bey hemen bakıyorum aldığım yerin linkini bulayım..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Kasım 03, 2010, 13:36:57 »
maaşallah aracınız güzel...ince ayrıntılarda hoş olmuş ama jantlarınızı beğenmedim...tabi bu zevk meselesi...yoksa aracınız çok hoş...kazasız belasız binin...
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Kasım 03, 2010, 13:47:07 »
Mustafa eline koluna sağlık herşey güzel hoş araç siyah olduğu için Krom parçalar yakışmış aslında kromu hiç sevmem sadece siyah arabaya yakıştırıyorum ben, bu arada sana tavsiye 3,5cm lik bir eibach yay tak aracına , öndeki ızgaradaki (Toyota logosu olan yerdeki) krom şeridi çıkar,  eğer imkanın varsa o jantları değiştir derim , aldığın yer kabul ederse farklı bir model al derim , birde en açık tonda siyah cam filmi iyi gider :)

şöyle bi jant daha çok yakışır bence ;)

üstad yorumun için teşekkürler, film gerekiyor evet ama polislerle takışmayı istemiyorum.. yoksa film ve app plaka kafamda olan şeyler ama mesleğimin getirdiği artı da var, kimisi de kıl kapıyor..  :S

tavsiye ettiğiniz jant bijon aralıkları uyarmı demicem siz düşünmüşünüzdür.. bu janları verem çünkü epey bir süre oldu, 2. bir jant almayı da düşünebilirim aslında 17" e çıkmaya karar verirsem.. ama bunun kararını veremiyorum, ön takımı kolay bozarsın diyenler, çukurda lastiği yersin diyenler.. ve yanak inceline araç daha sert olur diye de endişeleniyorum açıkcası.. siz ne dersiniz 17" sorun olmazmı 1.4 araç kalkışda zaten ağır, aracı daha çok yorar mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #9 : Kasım 03, 2010, 13:47:58 »
bu fotoda pedalların yanında bi ayakkabımı görüyorum ben ?   :wacko:  :wacko:  :blink:

bu nedir :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Kasım 03, 2010, 13:49:48 »
camdaki toyota yazısı nı biz nerden bulabiliriz yardmcı olurmusun  mustafa

ilan kapanmış ama telefon bilgilerinden ulaşabilirsiniz..

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-aksesuar-otomobil-arazi-araclari-isikli-logo-led-far-poweroto-1/detay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Kasım 03, 2010, 13:51:31 »
bu fotoda pedalların yanında bi ayakkabımı görüyorum ben ?   :wacko:  :wacko:  :blink:

bu nedir :D

ahahaa,
üstad arkadaki logoyu gösterebilmek için frene birinin basması gerekiyordu :)))

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #12 : Kasım 03, 2010, 13:52:13 »

üstad yorumun için teşekkürler, film gerekiyor evet ama polislerle takışmayı istemiyorum.. yoksa film ve app plaka kafamda olan şeyler ama mesleğimin getirdiği artı da var, kimisi de kıl kapıyor..  :S

tawsiye ettiğiniz jant bijon aralıkları uyarmı demicem siz düşünmüşünüzdür.. bu janları verem çünkü epey bir süre oldu, 2. bir jant almayı da düşünebilirim aslında 17" e çıkmaya karar verirsem.. ama bunun kararını veremiyorum, ön takımı kolay bozarsın diyenler, çukurda lastiği yersin diyenler.. ve yanak inceline araç daha sert olur diye de endişeleniyorum açıkcası.. siz ne dersiniz 17" sorun olmazmı 1.4 araç kalkışda zaten ağır, aracı daha çok yorar mı?

Mustafa ben aracı galeriden çıkardım 2004 yılının 8. ayında ve 1 ay sonra 17 ,nç jant taktım bugüne kadar 3 4 farklı model 17 inç jant kullandım 3,5cm lik yaylar ile , şuanda ise 4,5cm lik H&R yay kullanıyorum ön takım vs herşeyim orjinal, servise nezaman gitsem ön takımı kontrol ettiririm birşey varmı bi bakın diye , rot başlarım akslarım amortisörlerim hiçbirinde sorun yok çok şükür ;) korkma hiçbirşey olmaz, Toyotaya biniyorsun Fiata değil ;)

çekiş konusuna gelince benim kullandığım ilk 17 lik jantlar çok ağırdı onlarda bi miktar kalkışlarda zayıflama olmuştu ama şimdiki jantlarım orjinalleri kadar hafif ve hiçbir sıkıntım yok, aynı kasa corollalarla kalktım kaç defa hepsinide geçiyorum rahatlıkla , buda açık hava filtresinin etkiside olabilir ama jantlar bayıltmıyor arabayı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • __DEVLET BABADA MÜHENDİZZ TOYOTACI__
« Yanıtla #13 : Kasım 03, 2010, 13:52:58 »
vallahi ne yalan söyleyim herşey harika olmuş elinize sağlık ama jant seçimi bana görede olmamış yaa  :( tabi zevk meselesi.sizin hoşunuza gidiyorsa no problemo  :D
a_m_k        2009 model, siyah, benzinli, COMFORT  1.6 motor, M/M ve tabiki COROLLA

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1994 xli extra japan
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Kasım 03, 2010, 13:55:02 »
tamam mustafa eger bulursan banada haber veririmisin
Gidene yol vermek saygımızdandır Gitmeyenden yol istemekde acil işimiz olduğundandır

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #15 : Kasım 03, 2010, 14:02:00 »
tamam mustafa eger bulursan banada haber veririmisin

verdiğim linte tel bilgileri var..

tel: 0212 581 63 36 GSM:0532 694 49 28

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #16 : Kasım 03, 2010, 14:15:56 »
vallahi ne yalan söyleyim herşey harika olmuş elinize sağlık ama jant seçimi bana görede olmamış yaa  :( tabi zevk meselesi.sizin hoşunuza gidiyorsa no problemo  :D

vallahi jantlar konusunda genel bi olumsuzluk var görülen, ama plakada malum olduğu üzere ben Nevşehirdeyim ve bizim araçların araçların bijon aralıklarında güzel jant bulmak zaten zorken, burda çok daha zor..

netten beğenmek de bilmem nasıl olur.. doğrudan görmek en güzeli.. ama olmadı önereceğiniz 17" hafif jantların linklerini atarsanız sevinirim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Hayat hoş, gerisi boşşşş
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #17 : Kasım 03, 2010, 14:58:41 »
Mustafa ben aracı galeriden çıkardım 2004 yılının 8. ayında ve 1 ay sonra 17 ,nç jant taktım bugüne kadar 3 4 farklı model 17 inç jant kullandım 3,5cm lik yaylar ile , şuanda ise 4,5cm lik H&R yay kullanıyorum ön takım vs herşeyim orjinal, servise nezaman gitsem ön takımı kontrol ettiririm birşey varmı bi bakın diye , rot başlarım akslarım amortisörlerim hiçbirinde sorun yok çok şükür ;) korkma hiçbirşey olmaz, Toyotaya biniyorsun Fiata değil ;)

çekiş konusuna gelince benim kullandığım ilk 17 lik jantlar çok ağırdı onlarda bi miktar kalkışlarda zayıflama olmuştu ama şimdiki jantlarım orjinalleri kadar hafif ve hiçbir sıkıntım yok, aynı kasa corollalarla kalktım kaç defa hepsinide geçiyorum rahatlıkla , buda açık hava filtresinin etkiside olabilir ama jantlar bayıltmıyor arabayı.

Mesut'a aynen katılıyorum! Bende 3 senedir 4,5 lük H&R yay ve 18 inç jant 40 yanak lastik kullanıyorum. Hiç bir zaman bir sorun yasamadım . Aksine araba daha iyi yol tutusu sergiliyor. Görsel acıdan da büyük Jant daha güzel ;) Tavsiye ederim ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #18 : Kasım 03, 2010, 15:45:21 »
Mesut'a aynen katılıyorum! Bende 3 senedir 4,5 lük H&R yay ve 18 inç jant 40 yanak lastik kullanıyorum. Hiç bir zaman bir sorun yasamadım . Aksine araba daha iyi yol tutusu sergiliyor. Görsel acıdan da büyük Jant daha güzel ;) Tavsiye ederim ;)

yorumun için teşekkür ederim, siz bana niyeti bozduracaksınız anlaşıldı :)
18" e cesaret edemem o kesin ama 17" hafif jant tavsiyesinde bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

bu arada kapak arabamız da çok güzel, Allah kaza bela vermesin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • 482 kere teşekkür etti
« Yanıtla #19 : Kasım 03, 2010, 16:01:28 »
yorumun için teşekkür ederim, siz bana niyeti bozduracaksınız anlaşıldı :)
18" e cesaret edemem o kesin ama 17" hafif jant tavsiyesinde bulunacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim..

bu arada kapak arabamız da çok güzel, Allah kaza bela vermesin..

jant olarak TR de tavsiye edilebilecek doğru düzgün birşey yok mağlesef , markalı olanlarda aşırı pahalı, lenso S2 light tavsiye ederim hem güzel hem hafif bi jant

farklı renkleri mevcut piyasada , beyaz , krom, metalik , siyah , sarı