0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
mesut abi artık benzinli arabaya binilmez ya aylık 3 4 bin tl gelirin olacak ya da benzinlik sahibi olacan biz 1 hafta önce taktırdık şuan memnunuz güç kaybı yok vedat abi yokuşlarda bayılma oluyor demiş ama otomatik olmasında kaynaklanıyordur ne diyelim taktır abi bizdeki lovato ilk defa böyle yakıt göstergesine bakmadan gezme şansını buldum harika birşey gidiyon gidiyon bitmiyor
açıkcası tüpte performans kaybı olmuyor diyen yalan söyler...çünkü LPG benzine göre çok yavan kalıyor bu bi gerçek...doğal olarak arabada ona göre tepki veriyor...ben bu performans kaybını hissetmiyorum çünkü sürekli LPG de kullanıyorum...sadece arada bi benzine geçip iki tur atıyorum arabayla...işte o zaman anlıyor insan LPG ile benzinin farkını...sakin kullanımda pek farkedilmez ama arabayı biraz zorlarsaız benzinde şahlanırken LPG de biraz geç tepki veriyor...fakar ekonomi olayına gelince kesinlikle tartışılmaz...20 TL ye gideceğin yere niçin 50 TL ile gidesinki...sonuçta biz bu paraları kazanmak için akşama kadar çalışıyoruz...onun için ekonomik olanı tercih etmemiz gerekir diye düşünüyorum...Mesut abi sanada öneririm LPG yi...ekonomik olur...ayrıca aracıma zarar verirmi felan diye düşünme bence...öyle bilinçsiz şöförler varki yıllardır LPG de kullanıyorlar yinede araçları taş gibi...sen arabadan anlayan adamsın...bişey olmaz bilirsin zararını kârını...bi zararın açık hava filtresini sökmek olacak
demekki ben mesut abiden kiti alıyorum demektir taktır abicim taktır istersen depoyu ben getireyim
koyun can derdinde kasap mal derdinde
Sıralı sistemde, hissedilir bir fark yok buna inanın. Aracın max hızı 10km ya artar ya artmaz. Benzinle yaptığım hızdan 10 km düşük yapıyorum tüpte
doğrudur ama Vedat abi ben max hız olarak değilde ara hızlanmalar olarak diyorum...yani kalkış yada 1-2-3. vitesler felan yani...
Anlıyorum Osman. Senin lpg sistemi tek nokta mı?
evet abi..biz daha sıralıya geçemedik bundan sonra alacağım 1.6 GLI de sıralı olur inşallah
İnşaallah Osman . Sıralı lpg kullandın mı daha önce?
yok abi kullanmadım...
Yokuştaki bayılma(Vites küçükltme) lpg den değil, otomatik vitesten kaynaklanıyor Erdem .
Tavsiye ederim Osman. Kullanırsan, performans kaybının yok denecek kadar az olduğunu göreceksin
tamam abi bende onu diyorum otomatik olmasından osman abi seninki tek nokta olduğu için ara hızlanmalarda ağır kalabilir ama sıralı sistemde bu yok denecek kadar az yarın gidiyimde gaz alıyım shellden taa nerde şu sivasın içine bi yapmadılar
Deniyorum osman abi bakalim hangi gaz daha ii gelecek arabaya gaz bitiyor benzinde gidiyorum shelle sürekli gazda kullanmak ii degil diye:-)
sen tüpü yeni taktırdın onun için ikide bir benzine geçersin motora yazk diye..ama bi süre sonra artık ne zaman benzine aldığını bile unutursun