0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
aracı alalı 8 ay oldu, bende de dediğin sorun 2 kez oldu. ben çok ömensemedim. uzun zamandır olmadı. sadece bi tahmin yürüterek şöyle bi tespit yapabiliyorum, aracın deposunda benzin seviyesini veya ağırlığını ölçen bi cihaz olmalı, bilgisayara bilgi vermek için. engebeli bi yola girildiğinde, ya da ani bi manevra yapıldığında benzin çalkalanır, ağırlık veya seviye etkilenirse bu değer sıfırlanabilir. sonuçta yakıt alınca da seviye veya ağırlık değiştiği için değer sıfırlanıyor. sadece bi tahmin, siz ne dersiniz?
Ona bakarsanız benim aracım lpg li.Ancak range kısmı benzinde gitmediğim halde sürekli azalıp 0'a düşüyor,ta ki yeni benzin alana kadar
Hayır ,benzin ibresi düşmüyor.O sabit.Yol bilgisayarında,depodaki yakıtla gidebileceğim mesafeyi gösteren kısım düşüyor.Yani araç lpg de çalışırken benzinde çalışıyormuş gibi düşünüp benzin deposundaki yakıtın hesabını yapıyor.
alper bey resmimde görülen eski toyotamda benzer sorunu yaşamıştım. araştırmam sonucunda da tekofaks ile çözdüm. bildiğim kadarıyla markalar bir takım parçaları başka markalarla anlaşarak (çözüm ortaklığı) sağlamaktadır. dolayısıyla o parçalarda peyda olacak sorunlarıda kendi servisinde halletmek herzaman mümkün olmamaktadır. tekofaks benim problemimi çok canımı yakmadan çözmüştü. bilginize...