Gönderen Konu: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu  (Okunma sayısı 21202 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu
« : Kasım 03, 2010, 02:15:43 »
arkadaşlar 2004 model comfort avensisim var.bilirsiniz araca benzin koydugunuz zaman yol bilgisayarındaki ortalama yakıt değerini gösteren rakam otomatik sıfırlanır.son zamanlarda dikkatimi çeken araca benzin takviyesi yapmadığım halde durup dururken bu değer sıfırlanıp tekrar değer tespiti yapmaya baslaması.çok da önemli bir şey değil ama elektroniksel bir arızanın ya da beyinle alakalı bir arızanın da habercisi olabilir.konu ile alakalı tecrübesi olan ya da bilgi sahibi arkadasların paylasımlarını bekliyorum.

Toyota Club Türkiye

Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu
« : Kasım 03, 2010, 02:15:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Ynt: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu
« Yanıtla #1 : Kasım 03, 2010, 14:04:52 »
valla arkadaş benimde araçta bu tip şeyler oluyor.. sanırım normal..(0 lama olmuyor ancak birden 60-70 km menzil azalıyor.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #2 : Kasım 04, 2010, 19:17:23 »
aracı alalı 8 ay oldu, bende de dediğin sorun 2 kez oldu. ben çok ömensemedim. uzun zamandır olmadı. sadece bi tahmin yürüterek şöyle bi tespit yapabiliyorum, aracın deposunda benzin seviyesini veya ağırlığını ölçen bi cihaz olmalı, bilgisayara bilgi vermek için. engebeli bi yola girildiğinde, ya da ani bi manevra yapıldığında benzin çalkalanır, ağırlık veya seviye etkilenirse bu değer sıfırlanabilir. sonuçta yakıt alınca da seviye veya ağırlık değiştiği için değer sıfırlanıyor. sadece bi tahmin, siz ne dersiniz?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Kasım 14, 2010, 23:49:13 »
aracı alalı 8 ay oldu, bende de dediğin sorun 2 kez oldu. ben çok ömensemedim. uzun zamandır olmadı. sadece bi tahmin yürüterek şöyle bi tespit yapabiliyorum, aracın deposunda benzin seviyesini veya ağırlığını ölçen bi cihaz olmalı, bilgisayara bilgi vermek için. engebeli bi yola girildiğinde, ya da ani bi manevra yapıldığında benzin çalkalanır, ağırlık veya seviye etkilenirse bu değer sıfırlanabilir. sonuçta yakıt alınca da seviye veya ağırlık değiştiği için değer sıfırlanıyor. sadece bi tahmin, siz ne dersiniz?
olabilir, çünkü bu olay deponun fule yakın oldugu zamanlarda meydana geliyor.sanırım benzin deposunun girişinde olan bir sensör müdür artık nasıl tabir edeyim bilemedim, benzin çalkalanınca sensörü devreye sokup yeni benzin almış gibi algılıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Kasım 14, 2010, 23:58:27 »
Ona bakarsanız benim aracım lpg li.Ancak range kısmı benzinde gitmediğim halde sürekli azalıp 0'a düşüyor,ta ki yeni benzin alana kadar :)
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Kasım 15, 2010, 03:18:48 »
Ona bakarsanız benim aracım lpg li.Ancak range kısmı benzinde gitmediğim halde sürekli azalıp 0'a düşüyor,ta ki yeni benzin alana kadar :)
lpg de kullandığınız halde benzin ibresi mi düşüyor doğru mu anladım acaba?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '11
  • 7 kere teşekkür etti
  • 46 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Kasım 15, 2010, 09:57:39 »
Hayır ,benzin ibresi düşmüyor.O sabit.
Yol bilgisayarında,depodaki yakıtla gidebileceğim mesafeyi gösteren kısım düşüyor.
Yani araç lpg de çalışırken benzinde çalışıyormuş gibi düşünüp benzin deposundaki yakıtın hesabını yapıyor.
2000 Avensis,2005 Avensis,
2007 Avensis,2011 Avensis
Bir kere Avensis,herzaman Avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #7 : Kasım 16, 2010, 18:06:32 »
Hayır ,benzin ibresi düşmüyor.O sabit.
Yol bilgisayarında,depodaki yakıtla gidebileceğim mesafeyi gösteren kısım düşüyor.
Yani araç lpg de çalışırken benzinde çalışıyormuş gibi düşünüp benzin deposundaki yakıtın hesabını yapıyor.

ok anladım.iyi bayramlar dilerim bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Kasım 16, 2010, 23:39:33 »
Arkadaşlar bendede 2005 Model Avensis Var 2 yıldır Kullanıyorum ama yol bilgisayarından hiç birşey analamadım açıkcası ve şimdide kaç km gideceğini gösteren rakam takıldı kaldı değişmiyor. ne yapcam bilmiyorum bunu resetlemek mümkün değilmidir acaba sinir bozucu bişi yahu daha öncede olmuştu bi zaman sonra düzelmişti
açıkcası orda yazan rakamlara güvenim kalmadı. eski sistem devam sizde öyle yapın bence  :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Kasım 16, 2010, 23:51:07 »
ben hep range değeri 45-50 oldu mu yakıt alırım çünkü range o değerlere düştü mü low fuel uyarısı çıkyor . genelde 50 tl lik yakıt alırım 330-350 km ye çıkar zaten ortalama 50 tl lik mazotlada 260-270 km giderim yani benim değerler tutuyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #10 : Şubat 19, 2011, 23:43:56 »
Ümit bey benim Avensiste LPG'li evet LPGde kullanırken RANGE 0 oluyor :) ama bir ara çeyerk depo benzin ile 1000km yaptım zaten 200km civarlarında falan Range 0 oldu :) 1000kmyi geçtikten sonra Range 80 oldu :D Şansa bak LPG de de çalışıyor dedim meğer depo çalkalanmış :))
'bozuk yol yoktur az benzin vardır'

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Şubat 24, 2011, 18:23:43 »
ibreye bakmak en iyisi bendede aynı sorun var 20 lira bile koysam range yine sıfır ibre yukarda kırmızı yanmıyor
araçlar:98 corolla 1.6 gli special-05 avensis 1.6 elegant

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #12 : Haziran 06, 2011, 23:34:13 »
 araçlarda yol bilgisayarı olduğu için depodaki benzin ile yapılan yol mesafesi aynı oranda düşer düşer yani yapacağın yol depondaki benzin ile aynı orantılıdır  lpg li olsada araç yaptıgı km yi benzin yakmış gibi algılıyor ama benzin bitmez sadece yol km sini hesaplayıp benzini bitirmiş sayıyor bu yol bilgisayarlı araçların hepsi için  geçerlidir .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #13 : Temmuz 28, 2011, 11:16:09 »
Değerli Forum üyeleri, Toyota kullanıcıları, Uzmanları,
sizlere arabamdaki bir sorun ile ilgili olarak danışmak istiyorum;
2005 yılında satın aldığın Avensis 1.6 Comfort model bir aracım var.
Yaklaşık 5-6 ay kadar önce yol bilgisayarında "değişen veriler" gözükmemeye başladı. Bu ani tüketim, kalan km vs gibi veriler haricindeki "km/l, km" gibi birimler ise öncesinde olduğu gibi gözükmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili servise gittiğimde tüm yol bilgisayarının ve ekranın değişmesi gerektiğini söyleyip 1500TL istediler. (bu para da neredeyse yüksek güçlü bir laptop parası!!!)
eğer kart tamamen bozulmuş olsa ekranda hiçbirşey görmemem lazım. ama tüm tuşları vs ile gayet normal çalışıyor. bunun dışındaki km sayacı vs yine normal çalışıyor.
Olsa olsa basit bir konnektör ya da eprom arızası gibi görünen bir durum var ancak nedense(!) servis yardımcı olmak yerine elimize düştünüz hesabıyla yaklaşıyor.
Benzer problemi yaşamış ve uygun çözümü bulmuş arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler, iyi günler

Alper

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Temmuz 28, 2011, 13:54:26 »
Ben genelde elektronik tamirlerini kendim yapıyorum, hangi marka olursa olsun bahsettiğiniz probleme yetkili servisin çözümü her zaman parçayı değiştirmek oluyor malesef.

Opellerde de çok ekran problemi olurdu eskiden, ama bunları tamir edenler türedi bir ara ve birçok kişi tamir ettirdi. Bahsettiğiniz problem de ekran LCD bağlantılarının kayması veya kopması gibi geldi bana. Bir elektronikçi veya özel servise sormanızı tavsiye ederim.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #15 : Temmuz 28, 2011, 14:00:51 »
alper bey resmimde görülen eski toyotamda benzer sorunu yaşamıştım. araştırmam sonucunda da tekofaks ile çözdüm. bildiğim kadarıyla markalar bir takım parçaları başka markalarla anlaşarak (çözüm ortaklığı) sağlamaktadır. dolayısıyla o parçalarda peyda olacak sorunlarıda kendi servisinde halletmek herzaman mümkün olmamaktadır. tekofaks benim problemimi çok canımı yakmadan çözmüştü. bilginize...
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Temmuz 28, 2011, 14:14:55 »
alper bey resmimde görülen eski toyotamda benzer sorunu yaşamıştım. araştırmam sonucunda da tekofaks ile çözdüm. bildiğim kadarıyla markalar bir takım parçaları başka markalarla anlaşarak (çözüm ortaklığı) sağlamaktadır. dolayısıyla o parçalarda peyda olacak sorunlarıda kendi servisinde halletmek herzaman mümkün olmamaktadır. tekofaks benim problemimi çok canımı yakmadan çözmüştü. bilginize...
Ben de geçen ay tekofaks ile görüştüm ama adamlar "Artık panasonic araç ünitelerine destek vermiyoruz. Panasonic kendisi destek sağlıyor demişti". Ne zaman iletiştiniz :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Araç: Corolla
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #17 : Temmuz 28, 2011, 14:17:08 »
valla bu habere üzüldüm :( ben iletişeli :) 1-2 yıl oldu. alternatif kim var türkiyede peki? forumda yine tekolu bir isim görmüştüm diye hatırlıyorum ama...
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Temmuz 28, 2011, 14:39:51 »
Ben ilk arayışımda, buraya gelirseniz yardımcı olalım demişlerdi. Yani sanki olamıyoruz ama elimden geleni yaparım manasındaydı. Sonraki aramamda mâlesef cevabını aldım. Panasonic, ürünleri getirtmediğimiz için destek veremiyoruz diyor. Servis genelde direk değişim yapıyor. Kahrolsun tüketici :D.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #19 : Ağustos 18, 2011, 01:10:09 »
2004 MODEL TOYOTA AVENSİS 1.6 COMFORT ARACIM VAR ARACIMIN YOL BİLGİSAYARI KARARIYOR YAZILAR GİDİP GİDİP GELİYOR. BUNUN İÇİN NE YAPILABİLİR. BİR DE BU ARAÇLARDA TRİGER ZİNCİRİ NE ZAMAN DEĞİŞİR KİİTAPÇIĞINDA BAKIM PROGRAMINDA RASTLAMADIM. ARAÇTA BİR VINLAMA UĞULTU SESİ GİBİ BİR SES VAR KİMİSİ DİNAMODAN KİMİSİ ZİNCİRDEN DİYOR. SİVASTAKİ SERVİS ÇOK YETERSİZ ARACIMI ORAYA BIRAKMAK İSTEMİYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.