0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
2004 MODEL TOYOTA AVENSİS 1.6 COMFORT ARACIM VAR ARACIMIN YOL BİLGİSAYARI KARARIYOR YAZILAR GİDİP GİDİP GELİYOR. BUNUN İÇİN NE YAPILABİLİR. BİR DE BU ARAÇLARDA TRİGER ZİNCİRİ NE ZAMAN DEĞİŞİR KİİTAPÇIĞINDA BAKIM PROGRAMINDA RASTLAMADIM. ARAÇTA BİR VINLAMA UĞULTU SESİ GİBİ BİR SES VAR KİMİSİ DİNAMODAN KİMİSİ ZİNCİRDEN DİYOR. SİVASTAKİ SERVİS ÇOK YETERSİZ ARACIMI ORAYA BIRAKMAK İSTEMİYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.
Değerli Forum üyeleri, Toyota kullanıcıları, Uzmanları,sizlere arabamdaki bir sorun ile ilgili olarak danışmak istiyorum;2005 yılında satın aldığın Avensis 1.6 Comfort model bir aracım var.Yaklaşık 5-6 ay kadar önce yol bilgisayarında "değişen veriler" gözükmemeye başladı. Bu ani tüketim, kalan km vs gibi veriler haricindeki "km/l, km" gibi birimler ise öncesinde olduğu gibi gözükmeye devam ediyor.Konuyla ilgili servise gittiğimde tüm yol bilgisayarının ve ekranın değişmesi gerektiğini söyleyip 1500TL istediler. (bu para da neredeyse yüksek güçlü bir laptop parası!!!)eğer kart tamamen bozulmuş olsa ekranda hiçbirşey görmemem lazım. ama tüm tuşları vs ile gayet normal çalışıyor. bunun dışındaki km sayacı vs yine normal çalışıyor.Olsa olsa basit bir konnektör ya da eprom arızası gibi görünen bir durum var ancak nedense(!) servis yardımcı olmak yerine elimize düştünüz hesabıyla yaklaşıyor.Benzer problemi yaşamış ve uygun çözümü bulmuş arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.Şimdiden çok teşekkürler, iyi günlerAlper
2005 1,6 elegant toyota avensisimde yol bilgisayarımn sol tarafının ışığı yanmıyor, sağ taraf normal.ekranda herhangi başka bir sorun yok sadece sol yarının ışığı yanmıyor.Güvendiğim bir elektronikçi (TV, radyo, oto elektronikçi, tamirci) yapabileceğini söyledi,çok fazla bir parada isteyeceğini zannetmiyorum neticede sadece bir led değiştirecek, belki işçilik biraz maliyet tutar.daha vaktim olupta yaptırmadım, 1-2 saat sürebileceğini ekranın sökülmesi gerektiğini söylemişti.yaptırdıktan sonra sonucu paylaşırım.sizin sorununuzda ise elektronikçi ile bilgisayarcı birlikte çalışırsa çözüme ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.oto elektronikçi söker takar, bilgisayarcı arızalı parçayı tamir edebilir.aynı sorunu çözüme kavuşturanların yorumlarını bekliyorum.
2005 1,6 elegant toyota avensisimde yol bilgisayarımn sol tarafının ışığı yanmıyor, sağ taraf normal.ekranda herhangi başka bir sorun yok sadece sol yarının ışığı yanmıyor.Güvendiğim bir elektronikçi yapabileceğini söyledi,çok fazla bir parada isteyeceğini zannetmiyorum neticede sadece bir led değiştirecek, belki işçilik biraz maliyet tutar.daha vaktim olupta yaptırmadım, 1-2 saat sürebileceğini ekranın sökülmesi gerektiğini söylemişti.yaptırdıktan sonra sonucu paylaşırım.aynı sorunu çözüme kavuşturanların yorumlarını bekliyorum.
Öncelikle herkese merhabalar, Aracımın yol bilgisayarı sabit bir değerde takılı kaldı ve ne direksiyondan ne de ekran tuşlarından herhangi bir tuşa bastığımda işlemiyordu.Üstelik araç çalışsın yada çalışmasın kapılar acık olsun yada kapalı olsun yol bilgisayar ışığı hep açık kalıyordu. Aracı Toyota Dumankaya servisine götürdüm durumu anlattım usta önce akünün kutup başlarını söktü tekrar taktığında ise ekran komple karardı ve şu an hiçbirşey göstermiyor!!!Yol bilgisayarının değişmesi gerektiğini söyledi ! Fiyatı ise 1500 tl imiş İçinizde böyle bir durum yaşayıp farklı bir çözüm bulan ya da tavsiye edebileceğiniz bir elektronik ustası var mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgi ve tavsiyelerine oldukça fazla ihtiyacım var ...İlgilerinize şimdiden teşekkür eder , sağlıklı , kazasız ve arızasız günler dilerim , SAYGILARIMLA.
Merhaba Öncelikle geçmiş olsun. 3 ay önce ikinci el aldığım aynı araçta buna benzer bir sorun vardı. aldığımda hiç çalışmıyordu ekranda hiç birşey göstermiyordu. yol bilgisayarını söküp bulunduğum yerde izmir de bir ustaya götürdüm. 200 tl. ye halletti. şuanda gayet iyi çalışıyor sıkıntı yok.ilgilenirseniz numarasını verebilirim...