Gönderen Konu: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu  (Okunma sayısı 21203 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • vvt-i
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
Ynt: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu
« Yanıtla #20 : Ağustos 25, 2011, 16:13:56 »
servıse gıtme bosuna onlar degıstırelım dıyorlar yol bılgısayarı ekranını saglam bı elektırıkcıye goster soksunler ekran altındakı ıletkenınde sorun vardır muhtemelen ıletken denılen sey ıcınde kucuk tel olan lastık bı malzeme onu temızleyın olmadı elektronık cılerde vardır degstırın sorun cozulr
hayat 5.500 rpm de başlar

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ağustos 25, 2011, 16:13:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • vvt-i
« Yanıtla #21 : Ağustos 25, 2011, 16:15:14 »
bu arada zıncırlı motorlar uzun omurludur en az 250 000 cıvarında gıdıyor zıncırler tıkırcı sıkırtı gelmeye basladıgında korkun her an kopabılır
hayat 5.500 rpm de başlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 149000
  • Model Yılı: '09
  • 341 kere teşekkür etti
  • 233 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Ağustos 25, 2011, 22:14:16 »
Muhtemelen Serkan beyin dediği gibi göstergenin altındaki soketler oksitlenmiştir. Bir kontak temizleyici ile hallolur. Benim de 1993 model Tempra 2.0 ie aracımda aynı sıkıntı olmuştu. Servise götürdüğümde bunun elektronik beyninin değişmesi lazım, beyin de 1500 tl demişlerdi. Daha sonra bir oto elektirkçiye götürdüm. Adam bir pazar günü bırak göğsü sökmem lazım dedi. Göğsü söktü, elektronik beyin dedikleri iki adet devre kartı idi. Elektronik kartları söktü, taraklarını kontak temizleyici ile temizledi. Yenisinden bile iyi olmuştu.
2009, Lacivert, Jeep Cherokee 2.8 CRD Limited, A/T, C/C,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #23 : Eylül 06, 2011, 22:51:25 »
Değerli paylaşımlarınız ve bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim... Dediğiniz gibi tam bir "kahrolsun tüketici" anlayışı... açıkçası ben elektronik okudum ve arızayı aşağı yukarı tahmin edecek düzeyde bilgim var ama çözecek bir pratiğim olmadığı için cesaret edemiyorum şahsen müdahale etmeye... yetkili servisin ki adını vermeyeyim şimdi yaklaşımı ise, ne olduğunu anlayacak kontrole bile girişmeden, oksitlenme giderici ya da kırılmış bir konnektörü değiştirme gibi çözümlere bakmadan doğrudan değiştirme yoluna gitmesi, bu beni çok rahatsız ediyor...

önerdiğiniz gibi, uzman bir özel servis ya da elektrikçi bulayım diyorum.. tavsiye edebileceğiniz - özellikle istanbul anadolu yakasındaki- elektrikçiler için şimdiden teşekkürler..

alper

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #24 : Eylül 07, 2011, 08:43:54 »
Nataş'ın yönlendirdiği bir elektronikçiye gittim. Maltepe'deki bu elektronikçi, daha çok wv üzerine yoğunlaşmış. Tamirini yaparlar mı bilmiyorum. Adresi bulursam, paylaşacağım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 07, 2011, 08:49:37 »
"Altayçeşme Mah. Ahmet Taner Kışlalı Cad." olarak ibb.gov.tr deki şehir rehberinde adres olarak aratırsanız, krokisi çıkacaktır. İsterseniz Sol üstten hava/foto seçerek mevkinin hava fotoğraflarını görebilirsiniz. Sanırım Selvinaz Sitesi diye geçen apartmanda. Ykaınlarında başka elektronikçi yoktu sanırım.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #26 : Eylül 07, 2011, 10:29:37 »
çok teşekkürler, temasa geçeeceğim...

iyi günler

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 19, 2011, 22:39:10 »
2004 MODEL TOYOTA AVENSİS 1.6 COMFORT ARACIM VAR ARACIMIN YOL BİLGİSAYARI KARARIYOR YAZILAR GİDİP GİDİP GELİYOR. BUNUN İÇİN NE YAPILABİLİR. BİR DE BU ARAÇLARDA TRİGER ZİNCİRİ NE ZAMAN DEĞİŞİR KİİTAPÇIĞINDA BAKIM PROGRAMINDA RASTLAMADIM. ARAÇTA BİR VINLAMA UĞULTU SESİ GİBİ BİR SES VAR KİMİSİ DİNAMODAN KİMİSİ ZİNCİRDEN DİYOR. SİVASTAKİ SERVİS ÇOK YETERSİZ ARACIMI ORAYA BIRAKMAK İSTEMİYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

İZMİR DE bi elektronikçi bi abi 300-450 tl arasında yapıyor die biliyorum.
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #28 : Eylül 22, 2011, 20:50:42 »
Değerli Forum üyeleri, Toyota kullanıcıları, Uzmanları,
sizlere arabamdaki bir sorun ile ilgili olarak danışmak istiyorum;
2005 yılında satın aldığın Avensis 1.6 Comfort model bir aracım var.
Yaklaşık 5-6 ay kadar önce yol bilgisayarında "değişen veriler" gözükmemeye başladı. Bu ani tüketim, kalan km vs gibi veriler haricindeki "km/l, km" gibi birimler ise öncesinde olduğu gibi gözükmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili servise gittiğimde tüm yol bilgisayarının ve ekranın değişmesi gerektiğini söyleyip 1500TL istediler. (bu para da neredeyse yüksek güçlü bir laptop parası!!!)
eğer kart tamamen bozulmuş olsa ekranda hiçbirşey görmemem lazım. ama tüm tuşları vs ile gayet normal çalışıyor. bunun dışındaki km sayacı vs yine normal çalışıyor.
Olsa olsa basit bir konnektör ya da eprom arızası gibi görünen bir durum var ancak nedense(!) servis yardımcı olmak yerine elimize düştünüz hesabıyla yaklaşıyor.
Benzer problemi yaşamış ve uygun çözümü bulmuş arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler, iyi günler

Alper

alper bey geçmiş olsun
konuyu yenı gördüm sorun devam edıyorsa izmirde bi elektronikçi bu tip arızaları yapıyor fiyat 500 tl gibi düşünürseniz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #29 : Kasım 19, 2011, 13:52:15 »
2004 MODEL TOYOTA AVENSİS 1.6 COMFORT ARACIM VAR ARACIMIN YOL BİLGİSAYARI KARARIYOR YAZILAR GİDİP GİDİP GELİYOR. BUNUN İÇİN NE YAPILABİLİR. BİR DE BU ARAÇLARDA TRİGER ZİNCİRİ NE ZAMAN DEĞİŞİR KİİTAPÇIĞINDA BAKIM PROGRAMINDA RASTLAMADIM. ARAÇTA BİR VINLAMA UĞULTU SESİ GİBİ BİR SES VAR KİMİSİ DİNAMODAN KİMİSİ ZİNCİRDEN DİYOR. SİVASTAKİ SERVİS ÇOK YETERSİZ ARACIMI ORAYA BIRAKMAK İSTEMİYORUM. LÜTFEN YARDIMCI OLURSANIZ SEVİNİRİM.

2005 1,6 elegant toyota avensisimde yol bilgisayarımn sol tarafının ışığı yanmıyor, sağ taraf normal.
ekranda herhangi başka bir sorun yok sadece sol yarının ışığı yanmıyor.
Güvendiğim bir elektronikçi yapabileceğini söyledi,
çok fazla bir parada isteyeceğini zannetmiyorum neticede sadece bir led değiştirecek, belki işçilik biraz maliyet tutar.
daha vaktim olupta yaptırmadım, 1-2 saat sürebileceğini ekranın sökülmesi gerektiğini söylemişti.
yaptırdıktan sonra sonucu paylaşırım.
aynı sorunu çözüme kavuşturanların yorumlarını bekliyorum.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #30 : Kasım 19, 2011, 14:09:05 »
Değerli Forum üyeleri, Toyota kullanıcıları, Uzmanları,
sizlere arabamdaki bir sorun ile ilgili olarak danışmak istiyorum;
2005 yılında satın aldığın Avensis 1.6 Comfort model bir aracım var.
Yaklaşık 5-6 ay kadar önce yol bilgisayarında "değişen veriler" gözükmemeye başladı. Bu ani tüketim, kalan km vs gibi veriler haricindeki "km/l, km" gibi birimler ise öncesinde olduğu gibi gözükmeye devam ediyor.
Konuyla ilgili servise gittiğimde tüm yol bilgisayarının ve ekranın değişmesi gerektiğini söyleyip 1500TL istediler. (bu para da neredeyse yüksek güçlü bir laptop parası!!!)
eğer kart tamamen bozulmuş olsa ekranda hiçbirşey görmemem lazım. ama tüm tuşları vs ile gayet normal çalışıyor. bunun dışındaki km sayacı vs yine normal çalışıyor.
Olsa olsa basit bir konnektör ya da eprom arızası gibi görünen bir durum var ancak nedense(!) servis yardımcı olmak yerine elimize düştünüz hesabıyla yaklaşıyor.
Benzer problemi yaşamış ve uygun çözümü bulmuş arkadaşların değerli yorumlarını bekliyorum.

Şimdiden çok teşekkürler, iyi günler

Alper

2005 1,6 elegant toyota avensisimde yol bilgisayarımn sol tarafının ışığı yanmıyor, sağ taraf normal.
Güvendiğim bir elektronikçi (TV, radyo, oto elektronikçi, tamirci) yapabileceğini söyledi,
çok fazla bir parada isteyeceğini zannetmiyorum neticede sadece bir led değiştirecek, belki işçilik biraz maliyet tutar.
daha vaktim olupta yaptırmadım, 1-2 saat sürebileceğini ekranın sökülmesi gerektiğini söylemişti.

sizin sorununuzda ise elektronikçi ile bilgisayarcı birlikte çalışırsa çözüme ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.
oto elektronikçi söker takar, bilgisayarcı arızalı parçayı tamir edebilir.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • Araç: Corolla
« Yanıtla #31 : Kasım 19, 2011, 14:39:51 »
alper abi yol bilgisayarına yaptırmaya 1500 TL değmez bence zaten verdiği bilgiler tam doğru değil sitedeBi abimizin range 64 Km gösterirken yakıt bitmiş
Maken't Move

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #32 : Aralık 19, 2011, 15:49:44 »

Güvendiğim bir elektronikçi (TV, radyo, oto elektronikçi, tamirci) yapabileceğini söyledi,

sizin sorununuzda ise elektronikçi ile bilgisayarcı birlikte çalışırsa çözüme ulaşabilirsiniz diye düşünüyorum.
oto elektronikçi söker takar, bilgisayarcı arızalı parçayı tamir edebilir.

nihayet bugün fırsat bulup yaptırdım,
yol bilgisayarını sökmekte çok basit,
usta 1 saatden kısa bir sürede halletti,
sökmüşken tek led ampul arızalı olmasına rağmen
2 led ampulude değiştirdik.
toplam maliyet 20 TL.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #33 : Aralık 19, 2011, 15:55:42 »

Güvendiğim bir elektronikçi yapabileceğini söyledi,

nihayet bugün fırsat bulup yaptırdım,
yol bilgisayarını sökmekte çok basit,
usta 1 saatden kısa bir sürede halletti,
sökmüşken tek led ampul arızalı olmasına rağmen
2 led ampulude değiştirdik.
toplam maliyet 20 TL.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #34 : Şubat 27, 2012, 14:50:12 »
Öncelikle herkese merhabalar,

Aracımın yol bilgisayarı sabit bir değerde takılı kaldı ve ne direksiyondan ne de ekran tuşlarından herhangi bir tuşa bastığımda işlemiyordu.Üstelik araç çalışsın yada çalışmasın kapılar acık olsun yada kapalı olsun yol bilgisayar ışığı hep açık kalıyordu. Aracı Toyota Dumankaya servisine götürdüm durumu anlattım usta önce akünün kutup başlarını söktü  tekrar taktığında ise ekran komple karardı ve şu an hiçbirşey göstermiyor!!!Yol bilgisayarının değişmesi gerektiğini söyledi !!!! Fiyatı ise 1500 tl imiş !!!

İçinizde böyle bir durum yaşayıp farklı bir çözüm bulan ya da tavsiye edebileceğiniz bir elektronik ustası var mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgi ve tavsiyelerine  oldukça fazla ihtiyacım var ...

İlgilerinize şimdiden teşekkür eder , sağlıklı , kazasız ve arızasız günler dilerim ,

SAYGILARIMLA.

2011 Corolla D4-D MM/T - 67.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Resim gençliğimden (42 yaşımdayken)
  • 15 kere teşekkür etti
  • 84 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Şubat 27, 2012, 14:59:53 »
7 yaşında araç
artık sorunlar baş verir
en kısa yoldan yenilemek lazım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 2015 Honda Civic Beyaz :)
    • Online Matematik
  • Model Yılı: -
« Yanıtla #36 : Şubat 27, 2012, 15:15:22 »
Kemal Abi özetle? :)

Bu arada tekofaks adında bir yer var. Benim önce ki corollarımın yol bilgisayarını onlar tamir etmişti.
Matematik sever, öğretir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #37 : Şubat 27, 2012, 15:18:41 »
7 yaşında araç
artık sorunlar baş verir
en kısa yoldan yenilemek lazım

-----------------------------------------------------------

Kemal Bey , tavsiyeniz için teşekkür ederim ama aracım full orjinal ve 60.000 km bakımını daha 2 hafta önce yaptırdım.
2011 Corolla D4-D MM/T - 67.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #38 : Şubat 27, 2012, 21:13:42 »
Öncelikle herkese merhabalar,

Aracımın yol bilgisayarı sabit bir değerde takılı kaldı ve ne direksiyondan ne de ekran tuşlarından herhangi bir tuşa bastığımda işlemiyordu.Üstelik araç çalışsın yada çalışmasın kapılar acık olsun yada kapalı olsun yol bilgisayar ışığı hep açık kalıyordu. Aracı Toyota Dumankaya servisine götürdüm durumu anlattım usta önce akünün kutup başlarını söktü  tekrar taktığında ise ekran komple karardı ve şu an hiçbirşey göstermiyor!!!Yol bilgisayarının değişmesi gerektiğini söyledi !!!! Fiyatı ise 1500 tl imiş !!!

İçinizde böyle bir durum yaşayıp farklı bir çözüm bulan ya da tavsiye edebileceğiniz bir elektronik ustası var mı? Bu konuda bilgisi olan arkadaşların bilgi ve tavsiyelerine  oldukça fazla ihtiyacım var ...

İlgilerinize şimdiden teşekkür eder , sağlıklı , kazasız ve arızasız günler dilerim ,

SAYGILARIMLA.
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. 3 ay önce ikinci el aldığım aynı araçta buna benzer bir sorun vardı. aldığımda hiç çalışmıyordu ekranda hiç birşey göstermiyordu. yol bilgisayarını söküp bulunduğum yerde izmir de bir ustaya götürdüm. 200 tl. ye halletti. şuanda gayet iyi çalışıyor sıkıntı yok.
ilgilenirseniz numarasını verebilirim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #39 : Şubat 27, 2012, 21:32:26 »
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. 3 ay önce ikinci el aldığım aynı araçta buna benzer bir sorun vardı. aldığımda hiç çalışmıyordu ekranda hiç birşey göstermiyordu. yol bilgisayarını söküp bulunduğum yerde izmir de bir ustaya götürdüm. 200 tl. ye halletti. şuanda gayet iyi çalışıyor sıkıntı yok.
ilgilenirseniz numarasını verebilirim...

Serkan bey;
Yol bilgisayarı basit bir kaç devreden oluşuyor, oto elektronikçileri var sadece bu ve benzeri işlerle ilgileniyorlar, İstanbul/Kartal'da yapabileceğini düşündüğüm elektronikçi var.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL