Gönderen Konu: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu  (Okunma sayısı 21211 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
Ynt: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu
« Yanıtla #60 : Temmuz 31, 2012, 16:27:43 »
Teşekkür ederim Kerem Bey ama bu hafta sonuna doğru ankaraya gidicem 20 gün kadar orada kalıcam aracın o kısmı boşken pek hoş olmaz :) Orada halletmeye çalışcam halledemezsem dönüşte sizde müsait olursanız sizi rahatsız ederim :)

Selçuk bey İzmir de söz konusu avensis olunca bir çok seceneğimiz var, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Temmuz 31, 2012, 16:27:43 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #61 : Temmuz 31, 2012, 19:24:19 »
Selçuk bey İzmir de söz konusu avensis olunca bir çok seceneğimiz var, yardımcı olabilirsem ne mutlu bana..
Sağolun Kerem bey demekki avensisin kalbi izmirde atıyor :) Dediğim gibi tatilde ankarada halledemezsem dönüşte size tekrar ulaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 01, 2012, 03:00:03 »
Benimde iki yıldır tertemiz ekranım hiç birşey yok. Alıştım :) Avantajlarıda yok değil mesela yakıt tüketimini görmüyorum.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Grafik Tasarımcı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
  • 28 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ağustos 01, 2012, 03:02:44 »
Öncelikle herkese merhaba. Benim de bir 2005 elegantım var . Ama sorun şu ki konuyu başlatan serkan beyin anlatmış olduğu sorunu aynen yaşadım.Bilgisayar ekranı dondu akü kutup başını söküp taktığım zaman ise hiç bir görüntü gelmedi. Ve yine aynı şekilde servise gittiğimde değiştirmemiz gerekiyor yaklaşık 1500 tl bir fiyatı var dediklerinde tamir olayını araştırmaya başladım:) Aynı sorunu yaşayıp daha ekonomik şartlarda sorunu çözen varmı acaba ? Bursada yada ankarada bu tamiri uygun fiyatlarda yaptırabileceğim birilerini tanıyan adres numara verebilecek birileri çıkarsa çok mutlu olurum :) Şimdiden teşekkürler.

Ben her bir noktasını kontrol ettirdim heryeri düzgün elektrik sıkıntısı yok. Yazılımsal dediler. Serviste 2 yıl önce 1300 çekmişti. Tıkır tıkır çalışırken ön tampon değiştikten sonra kayboldu görüntü.
2011 Toyota Auris     1.4 D4-D Comfort Plus                      http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=43857.0
2004 Toyota Avensis 2.0 Elegant Executive Otm.                http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=37978.0
1999 Toyota Corolla  1.6 Luna                                           http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42078.0         Satıldı :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #64 : Ağustos 01, 2012, 23:46:05 »
Ben her bir noktasını kontrol ettirdim heryeri düzgün elektrik sıkıntısı yok. Yazılımsal dediler. Serviste 2 yıl önce 1300 çekmişti. Tıkır tıkır çalışırken ön tampon değiştikten sonra kayboldu görüntü.
ben henüz beklemedeyim hiç bir yere göstermedim ama nette ilanlarda malatyada bir yer vardı avensis yol bilgisayarını garantili tamirini yaptığını iddia eden. Aradığımda parça değişimi de gerekli olabildiğini ama genelde yazılımsal olduğunu yazılımını da kendilerinin bulduğunu, yükleyip kontrol edip çalıştırıp tekrar yollayabileceğini söyledi.Gayet iddialıydı konuştuğum arkadaş .Fiyat olarak da genelde 180 200 civarı yaptıklarını ama söküp kargolayıp göndereceğim için 150 tlye yapabileceğini söyledi. Ben pek söküp göndermeyi makul bulmadım ama belki birilerinin işine yarar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ağustos 02, 2012, 17:37:41 »
Sökmesi çok basit ...

Sökün gönderin tamir ettirip geri göndereyim ...

saygılarımla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ağustos 02, 2012, 22:29:39 »
Değerli arkadaşlar geçen yıl bozulan yol bilgisayarımı bugün 250 TL'ye tamir ettirdim. İnternette araştırırken Ankara Demetevler'de Ersin Elektronik diye bir yer buldum ve bugün giderek 10 dakikada 1 yıl garantili yaptırdım. Serviste 1000 Tl demişlerdi, onlar da zannedersem ona göre bir fiyat oluşturmuşlar 300 TL dediler pazarlıkla 250 TL'ye anlaştık. Sökmesi takması çok basit. Aslında ben tornavida izi olur filan diye 1 yıldır yaptırmıyordum fakat torpidoyu açarak 1 dakikada söktüler hem de tornavida da kullanmadan. Şimdi gayet güzel çalışıyor. Ankara'da yaptırmak isteyen olursa adresi verir yardımcı olurum.Bana mesajla ulaşabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ağustos 03, 2012, 16:33:53 »
Osman bey arıza neymiş. ? 250 tl ye değecek bir iş mi yaptılar yoksa bi kaç devre değişikiliği fana mı ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 03, 2012, 16:58:22 »
Kerem Bey, beni atölyeye koymadılar ve kart yanmış dediler. Ama bana küçük direnç arızası filan gibi geldi. Anlayın işte servis 1000 TL istiyor ya onlarda 300 isteyerek sonra 250'ye tav olarak müşteri avındalar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ağustos 03, 2012, 17:29:27 »
Kerem Bey, beni atölyeye koymadılar ve kart yanmış dediler. Ama bana küçük direnç arızası filan gibi geldi. Anlayın işte servis 1000 TL istiyor ya onlarda 300 isteyerek sonra 250'ye tav olarak müşteri avındalar.

sizi temin ederim ki kart yansa kartı değiştiremezler. Çünki elllerindeki havya devreleri lehimlemek için fazla büyüktür. Benim anlatmaya çalıştığım şey buydu .. Sökmeyi bildikten sonra basit bir tv tamircisi 10-50 tl arasında yapar kanaatindeyim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ağustos 04, 2012, 00:04:23 »

sizi temin ederim ki kart yansa kartı değiştiremezler. Çünki elllerindeki havya devreleri lehimlemek için fazla büyüktür. Benim anlatmaya çalıştığım şey buydu .. Sökmeyi bildikten sonra basit bir tv tamircisi 10-50 tl arasında yapar kanaatindeyim..
Evet Kerem Bey sizinle aynı düşünüyorum. Lakin öyle ya da böyle yaptırdık işte. Ayrıca diyorum ki, küçük bir arıza dahi husul etmiş bir parçayı tamamen takım olarak yenisiyle değiştiren sömürgeci zihniyete sahip yetkili servisler utansın diyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ağustos 04, 2012, 17:00:25 »
Evet Kerem Bey sizinle aynı düşünüyorum. Lakin öyle ya da böyle yaptırdık işte. Ayrıca diyorum ki, küçük bir arıza dahi husul etmiş bir parçayı tamamen takım olarak yenisiyle değiştiren sömürgeci zihniyete sahip yetkili servisler utansın diyorum.

kesinlikle katılıyorum

+1

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #72 : Ağustos 24, 2012, 05:24:06 »
2008'de yol bilgisayarını garanti kapsamında değiştirmiştim, inşallah daha uzun yıllar sorun çıkarmaz:)
2004 Toyota Avensis 1.6 Comfort

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Mayıs 24, 2020, 20:37:22 »
Toyota Avensis t25 yol bilgisayarı Tamirini garantili olarak yapiyorum 0507 150 1393