Gönderen Konu: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu  (Okunma sayısı 21205 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
Ynt: Avensis Yol Bilgisayarı Sorunu
« Yanıtla #40 : Şubat 28, 2012, 09:41:12 »
Çetin Bey merhabalar , Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ben Gebze'de ikamet etmekteyim ve kartal bana oldukça yakın. Yapabileceğini düşündüğünüz elektronikçinin telefon numarasını bildirebilir misiniz acaba?
2011 Corolla D4-D MM/T - 67.000 km

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Şubat 28, 2012, 09:41:12 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A-
  • Kilometre: 67000
  • Model Yılı: '11
  • 2 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Şubat 28, 2012, 09:48:33 »
Merhaba
Öncelikle geçmiş olsun. 3 ay önce ikinci el aldığım aynı araçta buna benzer bir sorun vardı. aldığımda hiç çalışmıyordu ekranda hiç birşey göstermiyordu. yol bilgisayarını söküp bulunduğum yerde izmir de bir ustaya götürdüm. 200 tl. ye halletti. şuanda gayet iyi çalışıyor sıkıntı yok.
ilgilenirseniz numarasını verebilirim...

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Özgür Bey  merhabalar ,  Benim İzmir e gelebilmem pek mümkün değil fakat ilgi ve alakanıza çok teşekkür ederim.[/size]
2011 Corolla D4-D MM/T - 67.000 km

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 2005 avensis 1.6 Elegant
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Şubat 28, 2012, 23:49:47 »
Çetin Bey merhabalar , Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim.

Ben Gebze'de ikamet etmekteyim ve kartal bana oldukça yakın. Yapabileceğini düşündüğünüz elektronikçinin telefon numarasını bildirebilir misiniz acaba?

Serkan bey;
ustanın bende telefon numarası yok fakat beni arayabilmeniz için telefon numaramı size özelden yolladım, ararsanız, ustanın dükkanının yerini size telefonda tarif etmeye çalışırım.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 26 kere teşekkür etti
  • 35 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #43 : Şubat 29, 2012, 09:43:03 »
Bu kadar çok sorun olduğu için herhalde makyajlı kasada yol bilgisayarının yerini değiştirdiler.
VW Golf 7 1.4 TSI Highline

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #44 : Şubat 29, 2012, 21:01:31 »
Bu kadar çok sorun olduğu için herhalde makyajlı kasada yol bilgisayarının yerini değiştirdiler.

Yer değişikliğinin sorundan kaynaklandığını ve çözüme kavuşturacağını zannetmiyorum.
Benim yaşadığım sorun sadece LED'in ömrünü tamamlaması, çözüm LED'lerin değiştirilmesi, maliyet 20 TL (her şey dahil)
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Avensis 2005 1,6 : Öğretmen
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Mart 19, 2012, 23:07:41 »
Serkan Bey aynı durum benim 2005 avensiste de meydana geldi. Gerçi biraz ben de suçluyum ama ( kapatmayı denemiştim ve bütün tuşlarına filan basmıştım o sırada görüntü tamamen karardı.) neyse bu forum aracılığı ile Hakan usta diye birine ulaştım aradığımda il dışında olduğunu fakat il dışından döndüğünde (Ankara'ya) bana yardımcı olabileceğini ve hem de 50 TL gibi bir ücretle hallolabileceğini ifade etti. Yakın zamanda Hakan ustaya uğramayı düşünüyorum. Durumdan da sizi haberdar ederim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
« Yanıtla #46 : Mart 21, 2012, 00:57:00 »
Serkan Bey aynı durum benim 2005 avensiste de meydana geldi. Gerçi biraz ben de suçluyum ama ( kapatmayı denemiştim ve bütün tuşlarına filan basmıştım o sırada görüntü tamamen karardı.) neyse bu forum aracılığı ile Hakan usta diye birine ulaştım aradığımda il dışında olduğunu fakat il dışından döndüğünde (Ankara'ya) bana yardımcı olabileceğini ve hem de 50 TL gibi bir ücretle hallolabileceğini ifade etti. Yakın zamanda Hakan ustaya uğramayı düşünüyorum. Durumdan da sizi haberdar ederim.

Geçmiş olsun, sonucu bekliyoruz.
2005 Avensis 1.6 Elegant
Küçükyalı/İSTANBUL

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #47 : Temmuz 25, 2012, 21:06:52 »
Öncelikle herkese merhaba. Benim de bir 2005 elegantım var . Ama sorun şu ki konuyu başlatan serkan beyin anlatmış olduğu sorunu aynen yaşadım.Bilgisayar ekranı dondu akü kutup başını söküp taktığım zaman ise hiç bir görüntü gelmedi. Ve yine aynı şekilde servise gittiğimde değiştirmemiz gerekiyor yaklaşık 1500 tl bi fiyatı var dediklerinde tamir olayını araştırmaya başladım:) Aynı sorunu yaşayıp daha ekonomik şartlarda sorunu çözen varmı acaba ? Bursada yada ankarada bu tamiri uygun fiyatlarda yaptırabileceğim birilerini tanıyan adres numara verebilecek birileri çıkarsa çok mutlu olurum :) Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #48 : Temmuz 29, 2012, 12:10:04 »
Merhabalar ben Selçuk Ulaş ve bursadan yazıyorum. Benimde 2005 model 1.6 elegantım var. Sorun şu ki aracımın yol bilgisayarı bir hafta kadar önce dondu ve akü kutup başını söküp takmam ile birlikte bir daha çalışmadı yani hiç bir görüntü yok. Forumda daha önce de bu sorunu birçok arkadaş yaşamış eski konulara cevap attım ama mesajlarım yayınlanmadı teknik bir aksaklık var sanırım.O yüzden yeni bir konu açtım kusuruma bakmayın.

Evet benim sorum şu ki yol bilgisayarının tamirini bursada yada ankara uygun fiyatlara yapabilecek bir usta tanıyan bilen yada çözüm hakkında önerisi olabilecek yardımsever arkadaşlarım varsa cevap bekliyorum :) Şimdiden teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #49 : Temmuz 29, 2012, 23:14:33 »
Yakın bir sorun bende de var. Yol bilgisayarı motordan gelen hiçbir bilgiyi göstermiyor. Servis 1700TL istedi..
2006 Avensis 2.0 Elegant Executive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #50 : Temmuz 29, 2012, 23:28:41 »
Yakın bir sorun bende de var. Yol bilgisayarı motordan gelen hiçbir bilgiyi göstermiyor. Servis 1700TL istedi..
Evet servis bilgisayarda ki herhangi bir sorun için direk değiştirmemiz gerekiyor diyo bana da tahminen 1500 tl gibi bi fiyatı var bilgisayarın dendi.
Ama bilgisayarı açıp baktığımda 3-4 devre elemanıyla oluşmuş basit bir iki devre olduğu görülüyor. Ben fazla anlamıyorum ama elektronikten anlayan biri rahatça tamirini yapabilir diye düşünüyorum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • DeVLeRiN AşKı BüYüK OluR..!
  • Model Yılı: '95
  • 167 kere teşekkür etti
  • 290 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Temmuz 30, 2012, 19:03:57 »
ilk önce sağ koltuğa oturun.. torpido ile alt bölüm arasında maun/aliminyum çıta var. Sağ kapıdan itibaren hafifçe çekerek çıkarabilirsiniz. İmmobilizer ve bardak tutucuyu tırnağından ayırabilirsiniz rahat çalışmak için,

sonra zaten yol bilgisayarının 2 tane civatası nı görürsünüz :)

söktükten sonra herhangi bir tv yada elektronikçiye gidip devreleri kontrol ettirebilirsiniz..

1700 tl vermektense 100 tl ye en fazla oda halledersiniz..
2.0 Avensis Exe.E. Emekliye ayırdık ..
Şimdi LR Defender 110 2500cc lpg zamanı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Temmuz 30, 2012, 19:09:51 »
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=42301.0

burda  Çağrı beyin söktüğü araç makyajlı avensis olduğu için orda cep var, eski kasada t25 de orda yol bilgisayarı var.. gidilecek yol aynı ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #54 : Temmuz 30, 2012, 19:23:52 »
Bilmem ki sorun aynı mı? Sökmek kolay belki ama bunu yapacak elektronikçiyi Marmaris'te bulabileceğimi zannetmiyorum. Yarın fotoyu çekip koymaya çalışacağım.. Ekranda görüntü var ama hiçbir bilgi akışı yok malesef. Pm attım bu arada size.
2006 Avensis 2.0 Elegant Executive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #55 : Temmuz 30, 2012, 19:26:28 »
Bilmem ki sorun aynı mı? Sökmek kolay belki ama bunu yapacak elektronikçiyi Marmaris'te bulabileceğimi zannetmiyorum. Yarın fotoyu çekip koymaya çalışacağım.. Ekranda görüntü var ama hiçbir bilgi akışı yok malesef. Pm attım bu arada size.

can bey genelde donmayı da burda bulunan bağlantılardan yapıyor.. normal bi tv tamircisi de devre takibi yaparak bozuk direnç vb şeyi değiştirme yoluyla yapabilirler.

mailinizi cevapladım..
memnun oldum bu arada tekrardan :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #56 : Temmuz 30, 2012, 20:36:12 »
ilk önce sağ koltuğa oturun.. torpido ile alt bölüm arasında maun/aliminyum çıta var. Sağ kapıdan itibaren hafifçe çekerek çıkarabilirsiniz. İmmobilizer ve bardak tutucuyu tırnağından ayırabilirsiniz rahat çalışmak için,

sonra zaten yol bilgisayarının 2 tane civatası nı görürsünüz :)

söktükten sonra herhangi bir tv yada elektronikçiye gidip devreleri kontrol ettirebilirsiniz..

1700 tl vermektense 100 tl ye en fazla oda halledersiniz..
Kerem Bey ilginize teşekkürler. O aşamaları geçtim elim yatkındır bu işlere bilgisayarı söktüm en ufak parçasına kadar ama müdahale etmeye cesaret edemedim. Malum 1300 dolar gibi fiyatlardan bahsediliyor :) Herhangi bir elektronikçiye vermek istemedim bu işi daha önce yapmış birinin tamir etme ihtimali daha yüksek. Tamir ihtimali varken işi bilmiyen birine gösterip de tamamen şansımı kaybetmek istemiyorum. Şuan forumdan Osman beyde aynı sorun için ankarada bi ustaya gidecekmiş artık onun sonucunu bekleyeceğim sanırım. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Temmuz 30, 2012, 21:13:49 »
Kerem Bey ilginize teşekkürler. O aşamaları geçtim elim yatkındır bu işlere bilgisayarı söktüm en ufak parçasına kadar ama müdahale etmeye cesaret edemedim. Malum 1300 dolar gibi fiyatlardan bahsediliyor :) Herhangi bir elektronikçiye vermek istemedim bu işi daha önce yapmış birinin tamir etme ihtimali daha yüksek. Tamir ihtimali varken işi bilmiyen birine gösterip de tamamen şansımı kaybetmek istemiyorum. Şuan forumdan Osman beyde aynı sorun için ankarada bir ustaya gidecekmiş artık onun sonucunu bekleyeceğim sanırım. 

Selçuk bey can bey izmir e geliyor aynı sorundan söküp ona verin izmire gelecek geldiğinde yaptırsın yada bana gönderin ben yaptırayım size göndereyim ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 167 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Temmuz 30, 2012, 21:14:18 »
İzmir de bu işi yapan bi ustamız var

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Temmuz 30, 2012, 21:39:55 »
İzmir de bu işi yapan bir ustamız var
Teşekkür ederim Kerem Bey ama bu hafta sonuna doğru ankaraya gidicem 20 gün kadar orada kalıcam aracın o kısmı boşken pek hoş olmaz :) Orada halletmeye çalışcam halledemezsem dönüşte sizde müsait olursanız sizi rahatsız ederim :)