Gönderen Konu: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?  (Okunma sayısı 32395 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?
« : Ekim 26, 2010, 20:42:03 »
2001 Model Avensis ( 2000motor 150Beygir ) sahibiyim.
Yeni bir araç almak için ufak bir araştırma yaptım, herkesin kendine göre bir fikri var. Fakat ben hangisine karar vereceğimi bilemiyorum.

Aklım karışık bir durumda iken, 2011 Toyota 1.6 Avensis Benzinli bir araç siparişi verdim.

Toyota otoplazada farklı bölümlerde çalışan personelide yakından tanıyorum.
Toyota plazada çalışan personelin bir kısmı Avensis, bir kısmı da Corolla 1.4D almam gerektiğini düşünüyor.

Tabiki artık tasarruf devri diyerek Dizel araç alalım dedik, toyota corolla 1.4D siparişi verdik, avensis almamı söyleyen kişiler ise şuan kullandığım aracın kilometresine baktıkları zaman 175.000 km de olduğunu, dizel almama gerek olmadığını belirttiler. Dizel tavsiye edenler ise, bir hesap yaptılar senede 2.500 ila 3.000 TL arasında benzin tasarrufunda bulunacağımı, bir arabayı en az 5  sene kullandığımı planlayarak 15.000 TL tasarruf edeceğimi söylediler.

Bu sektörde çalışan arkadaşlarım ise, avensis den inip corollaya binsen bile avensis deki rahatlığı bulamazsın, fazla kilometre yapmıyorsan avensis tercih et dediler. Olmadı 1 sene kullanırsın tüp sistemleri artık çok iyi durumda tüp takarsın dediler.

sonuç olarak avensis siparişini, corolloya çevirdik. Şimdi tekrar avensis siparişine dönüp, benzin sınırları zorladığı zaman tüp taktırsammı diye düşünmeye başladım.

Toyota corolla ve avensis konusunda bilgili arkadaşların fikirlerini bekliyorum.
2011 1.6 avensis benzinli mi ?  toyota corolla 1.4D mi?

Toyota Club Türkiye

2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?
« : Ekim 26, 2010, 20:42:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?
« Yanıtla #1 : Ekim 26, 2010, 20:50:19 »
Umut bey forum kuralları gereği kendinizi tanışma bölümünde tanıtmalı ve profil bilgilerinizi tamamlamalısınız.

Sorunuza gelecek olursak ben corolla 1.4 d-4d aldım sizede tavsiyemdir aracımdan çok memnunum avensis elbette corolladan iyidir ama ben yakıtı düşünerek mecburen corollayı seçtim.

Tüp olayınada ben karşıyım .

Yinede karar size kalmış ben sadece fikrimi söyledim aracınız şimdiden hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #2 : Ekim 26, 2010, 20:56:38 »
Avensis alın, tüp taktırın ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #3 : Ekim 26, 2010, 20:58:04 »
Bence hayatının hatasını yapar ama dediğim gibi bence. :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #4 : Ekim 26, 2010, 21:00:20 »
bende corolla var tüp takdırdım çok memnunum

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #5 : Ekim 26, 2010, 21:01:14 »
arkadaşlar ben çevrip içi olamıyorum anlayan varmı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #6 : Ekim 26, 2010, 21:05:44 »
arkadaşlar ben çevrip içi olamıyorum anlayan varmı
Profil  - Üyelik Ayarları - ''Diğer üyeler çevrimiçi durumunuzu görebilsin mi? '' Bu buton seçili olmayacak ;)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #7 : Ekim 26, 2010, 21:09:38 »

10 senedir avensis kullanıyorum, gerçekten de aracımdan memnunum, elimizde olanak var iken yenisi ile değişelim dedik, şu konuda hiç bilgim yok, araç alırken dizel mi? , benzinli mi? , LPG mi? bu forumda bir çok konu okudum hatta birisi 2011 avensis mağduruyum diye de yazılar yazmış, orada güzel bir cevap vardı lpg takanlarınmı toyotanın mı mağdurusunuz diye :D

dizel araba almak istediğim zaman fazla kilometre yapmıyorsun, masrafı çok olur diyenler var, neden benzinli almıyorsun diyenler var. Benzinli almak istediğim zaman da benzin tasarrufu nasıl yaapcaksın diyenler var. Belki bilenler için çok basit bir konudur ama bizim gibi bu konuda bilgisi olmayanlar için karar vermek gerçekten zor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #8 : Ekim 26, 2010, 21:16:19 »
alperen tşkr ederim :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Ekim 26, 2010, 21:16:57 »
fiyat farkı baya vardır, sıfır kilometre fiyatlarını göremedim ama avensis 2.0 d-4d de iyi bir seçenek gibi..
ama ben de lpg'ye pek sıcak bakmıyorum..
orjinal neyse onu kullanmak lazım..
5,0lt/100km
urban drive

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #10 : Ekim 26, 2010, 21:17:56 »
ben dizel seçtim yıllık en fazla 12000 km yaparım masrafıda benzinliyle hemen hemen aynı :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #11 : Ekim 26, 2010, 21:23:45 »
fiyat farkı baya vardır, sıfır kilometre fiyatlarını göremedim ama avensis 2.0 d-4d de iyi bir seçenek gibi..
ama ben de lpg'ye pek sıcak bakmıyorum..
orjinal neyse onu kullanmak lazım..

corolla 1.4D-4D 49.000 TL
avensis 1.6 benzinli 47.000 TL
avensis 2.0 d-4d 80.000 TL den başlıyor.

maddi imkanlar dahilinde benim alacağım araç avensis 1.6 benzinli yada 1.4 corolla 1.4D, avensis 2.0d-4d yi kim almak istemezki :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
« Yanıtla #12 : Ekim 26, 2010, 21:57:31 »
2006 model corolla hb aracıma 5.5 ay önce lpg taktırdım. taktırmadan önce belki 1 yıl düşünmüştüm. sorun çıkar diye ödüm kopuyodu. hepsi boşunaymış. arabadan inmek istemiyor insan. 70 liraya depo doluyor ve şehirlerarası 500 km gidiyor. karışık 400-450 arası. en ufak bir sorun yok çok şükür. taktırdığım yerdeki usta abi bundan sonra alacağın ilk araba benzinli olacak ve hemen tüpü taktıracaksın demişti. haklıymış. boşuna korkmuşum. araca yeni bir yakıt sistemi ekleniyor ve istediğin zaman kullanıyorsun. 20.000 km yaptığında parasını amorti eder. sonra istersen at çöpe..ama zannetmiyorum :)
sıfır araçlara da takıldığına göre düşünmeden benzinli avensisi al derim..bilmem anlatabildim mi?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #13 : Ekim 26, 2010, 21:58:59 »
garantiyi bozmayalım dersen 3 yıl benzinli bin sonra taktır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
« Yanıtla #14 : Ekim 26, 2010, 22:37:28 »
Şu anda dizel auris kullanıyorum ama müsait olduğum ilk anda avensis almayı düşünüyorum. Avensiste sıkıntılı tek nokta 1.6 motorda premium seçeneğinin olmaması. Yoksa benzer sınıftaki bir çok araçtan daha iyi bir seçenek. 2.0 motorlarda premium var ama onlarıda vergiler yüzünden maalesef aklımın ucundan bile geçiremiyorum. Şu anda benzin dizel arasında öyle eskisi gibi büyük farklarda kalmadı. Avensis 1.6 motorda çok fazla benzin tüketmiyor zaten. Bence böyle bir araca binen ve çok fazla yol yapmayan bir insanın karşılayabileceği değerler.

Birleşik    6,6 lt/100km       
Şehir dışı    5,5 lt/100km       
Şehir içi    8,5 lt/100km

Ben almayı düşündüğüm için araştırdım. Avensisin araç içi ses ölçümleride süper. Konfor düşkünü bir insan olarak, 132hp güç sunan böyle bir araç tam benlik. Üstelik görünüm olarakta süper. Burada bayi sahiplerinde beyaz modifiyeli bir tane var. Araç resmen yakıyor her yeri. 1-2 kez yolda karşılaştık, gidişi bile bir başka.  Bence avensisin yanına corolla isminin konması bile hata.
Son söz: Daha konforlu olsun, bir bakan bir daha baksın diyorsanız ve maddiyatında büyük sorun yaşamayacaksanız kesinlikle avensis.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #15 : Ekim 26, 2010, 23:04:34 »
tabiki corolla ve avensisi karşılaştırmıyorum zaten, sınıf olarak farklı 2 araba, fakat 2011 corolla da avensis kadar konforlu olmuş durumda, yakın zamanda 2011 corollaları yakında görmediyseniz mutlaka görün derim.
maddi imkanlarım el verse avensis 2.0d-4d alırım.
şuan yaşadığım tek sıkıntı, avensis aldığım zaman benzinde sorun yaşarsan lpg taktırırsın diyen arkadaşlarım ile buna karşı çıkan corolla 1.4d al diyen arkdaşalrım eşit durumda, bir taraf ağır basmıyor.
ek olarak dizel ve lpg li araç hiç kullanmadım. bu nedenle dizel yada lpg li araç kullananların yorumları benim bu konuda bilgilenmem için önemli.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
« Yanıtla #16 : Ekim 26, 2010, 23:29:31 »
Dizelin hele toyota teknolojisinin maddi anlamda sizi üzmeyeceğini çok rahat söyleyebilirim. Dizelin kullanım hisside bir başka tabi. 2000 devir civarı turbo tam performansla çalışmaya başlayınca, arabanın koltuğuna yapışma hissi çok başka birşey. :alkis:
Ama konfor konusunda size katılamıyorum. Aynı markanın farklı sınıf araçlarında aynı konforun bulunacağına ben inanmıyorum. En güzel örneği araç içi ses konusunda(her hızda ve rölantide) corolla ile avensis arasında 1-2 db(hıza göre değişiyor) fark vardı. Ve bu 1db fark demek, araba 3 kat daha sessiz demekmiş. Sanırım başka söze gerek yoktur.
Günümüzde lpg li araçlarda öyle eskisi gibi çekişte azalma vb. performans sorunları olmuyor ama sonuçta son teknoloji bir araca ekstra birşeyler ekletiyorsunuz ve onun kendi sorunları oluyor. Benim tavsiyem Navigasyon, Xenon, karartılmış cam, spoiler, çelik jant ile avensistir. Lpg de tartışılır ama ben kendi arabama taktırmam.
Lakin siz corollaya daha yatkınsınız gibi geldi bana. :lol: Bence içinizin rahat etmesi için corollayı alın. :)

Düzeltme: imla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ekim 26, 2010, 23:37:50 »
Umut abicim eskidendi o lpg olayı gözünü sewim lpg kullanmayan arkadaşlar lütfen mantığınızla hareket edip yanlış yöne saptırmayalım. Ben yıllardır lpg'li araç kullanıyorum 13 yaşından beri broadway doğan 97 corolla ve sonunda 2011 1.33 alalı 3 ay oldu daha ilk defa tek tip yakıtlı yani benzinli araca biniyorum kim ne derse desin lpg'nin hiç bi derdi yok benzinden çok daha iyi ama tecrübe konuşuyor lpg taktıracaksanız en az 2 milyarı gözden çıkaracaksınız ;) benim şu an en başta ki düşüncem lpg ancak aracım daha 4000 de lpg'yi gözüm kapalı taktırırım garntili adam akıllı bi yere taktırdıktan sonra hiç bi sorun olmaz daha hiç lpg'de sorun yaşadığımızı bilmem kesinlikle avensis almanızı öneririm düşük devirlerde yumuşak kullandıktan sonra yakmaz bu araç bi süre geçtikten sonra da en kalitelisinden bi tüp ondan sonra görün bakalım lavaboya bile araba ile gitmiyor musunuz :) Israrla avensis diyorum ve tüp'te hiç gözünü korkutmasın artık firmalar orjinal kendileri takıyor riskli bişe olsaydı adam kendi firmasını tehlikeye atar mıydı falanca firmanın aracında orjinal tüp patladı olamaz böyle bişe 50 çeşit testten geçiyor bu araçlar 15 liralık gazla 150 km yol gidiyorum ben türkiye bütçesine göre bu bi mucize karar sizin ne sormak isterseniz cevaplarım buradayım... :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #18 : Ekim 26, 2010, 23:42:35 »
Dizelin hele toyota teknolojisinin maddi anlamda sizi üzmeyeceğini çok rahat söyleyebilirim. Dizelin kullanım hisside bir başka tabi. 2000 devir civarı turbo tam performansla çalışmaya başlayınca, arabanın koltuğuna yapışma hissi çok başka birşey. :alkis:
Ama konfor konusunda size katılamıyorum. Aynı markanın farklı sınıf araçlarında aynı konforun bulunacağına ben inanmıyorum. En güzel örneği araç içi ses konusunda(her hızda ve rölantide) corolla ile avensis arasında 1-2 db(hıza göre değişiyor) fark vardı. Ve bu 1db fark demek, araba 3 kat daha sessiz demekmiş. Sanırım başka söze gerek yoktur.
Günümüzde lpg li araçlarda öyle eskisi gibi çekişte azalma vb. performans sorunları olmuyor ama sonuçta son teknoloji bir araca ekstra birşeyler ekletiyorsunuz ve onun kendi sorunları oluyor. Benim tavsiyem Navigasyon, Xenon, karartılmış cam, spoiler, çelik jant ile avensistir. Lpg de tartışılır ama ben kendi arabama taktırmam.
Lakin siz corollaya daha yatkınsınız gibi geldi bana. :lol: Bence içinizin rahat etmesi için corollayı alın. :)

Düzeltme: imla

Söylediklerinizin çoğu hoş güzel ama şu konuda katılmıyorum lpg araçta en sorunsuz donanımlardan bi tanesidir. sorun yapacağı tek şey gaz ayarının değişmesi onuda lpg'ciye götürdüğün zaman iki el atıyor düzeliyor ve para bile almıyor gönlünden koparsa atarsın bi 5 lira olur biter ;) lpg'nin tek masrafı 2 yılda bi olur o da muaneye gireceğiniz zaman muaneden önce 25 lira karşılığında gaz sızdırmazlık raporu alırsınız oldu bitti başka da hiç bi masrafı yok paşa paşa girersiniz muaneye de. Çok bilmiş gözüyle bakmanızı istemem senelerimi verdim lpg'li arabada iş hayatına erken atıldım ehliyetsiz ehliyetsiz ;)

Ve lpg'de artık bagaj hacminin küçülmesi de sorun değil simit tüplerle buda giderilebiliyor. Herşeyin kolayı avantajlısı var  :)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #19 : Ekim 26, 2010, 23:48:09 »
anlıyorum sizi benim gibi sizde konfor mağdurusunuz bana göre 2003 kasa 1.6 avensisten inip 2011 corolla dizel eleganta bindim ama halen ısınamadım bir türlü desem yeridir. avensisimle mahalleye girdiğimde her kesin gözü benim üstümde olurdu. corolla artık her yerde ama tabiki tasarrufu da göze almalısınız. avensis aracımda aldığım kişi tüp taktırmıştı görenler bu arabaya nasıl kıydın abi diyorlar. sende 2011 kasa alıp yakıttan tasarruf edeyim diye daha 1 yılını doldurmamış aracına düp taktırırsan üzülürüm yani. avensis abicim bu ya baba araba diğer markaların d segmentleri gözüme bile gelmiyor. yeni kasası da güzel avensisin ama corolla da arkadaşların dedikleri gibi 2000 devire geldikten sonra koltuğa yapıştığını hissediyorsun. 90 hp olması sizi aldatmasın yokuşlarda kalkışı hiç mi hiç göz ardı edilecek gibi değil debriyajdan ayağınızı çekerken araba bırak freni artık gideyim ben diyor.
TASARRUF İÇİN eğer ki düp taktıracaksan hem motoruna eziyet hem kendi kendine soracaksın niye taktırdım acaba biraz daha beklesemiydim diye
ama dizel alırsan hiç olmazsa kendin binmiş olacaksın o dizel motorlu araca ilk defa herşeyi senden sorulacak sen bileceksin. KEŞKE para olsada bende sende isteyen arkadaşlarımızda 2.0 d-4d motorunu alabilseydik şu arabanın.
GECECİ MUHASEBECİ