Gönderen Konu: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?  (Okunma sayısı 29659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?
« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2010, 23:58:53 »
corolla 1.4D-4D 49.000 TL
avensis 1.6 benzinli 47.000 TL
avensis 2.0 d-4d 80.000 TL den başlıyor.

maddi imkanlar dahilinde benim alacağım araç avensis 1.6 benzinli yada 1.4 corolla 1.4D, avensis 2.0d-4d yi kim almak istemezki :D

evet, ben de bulamadım toyotanın sitesinde, çok da arayamadım açıkcası; baya fark varmış arada..
ozaman benim fikrim corolla 1.4 d-4d
hem yolcu, hem sürücü olarak kullandım o aracı, çok teknik bilgilere giremicem fakat komfor bence 1. sınıf, yakıt olarak da çok çok iyi..
avensis benzinli yerine corolla dizel daha iyi gibi görünen bir seçenek; ama yok, biraz daha komfor olsun, benzine de birazcık daha kıyabilirim diyorsanız da avensis tabiki..
neyse ne alırsanız şimdiden hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız inşallah..
5,0lt/100km
urban drive

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Ekim 26, 2010, 23:58:53 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Ekim 27, 2010, 00:05:44 »
mesut bey komfor mağduru derken beni mi kasdettiniz acaba ? yoksa umut abiyi mi ? :)

Ya tabi karar yine alacak kişiye ait tek hedefim tüpün tehlikeli olmadığını iletmek. Bende corolla kullanıcısıyım çokta memnunum ki benzinli kullanıyorum :) ŞAhsen ceyhan gibi yerde nereye gidersem gideyim millet sürekli dönüp benim aracıma bakıyor çünkü ceyhanda 2 tane beyaz corolla var  :) Bu beni mutlu ediyor (nazardan da korkmuyor değilim hani ) :)
Bu arabaya nasıl kıydın diyenlere al bide benzinde sen bin anlarsın o zaman demesi yeterli olur bence ki zaten davulun sesi uzaktan hoş gelir araba sana ait olunca herşey değişiyor dışardan göründüğü gibi olmuyor. Ha dizel iyidir benim gözümde tek iyi yönü tork başka da bişe yok litresi olmuş 3 lira buda iyi değil benzinle arasında 75 kr. fark var. Ama dediğiniz gibi öyle 1 yılı doldurma olayında doğrusunuz sıfır araca bende taktırmam şahsen en az bi 20-30 bin km. yol yapması caizdir.
Diyorum ya size LPG'nin kötü açılımı eskidendi lpg'de artık performans kaybetmiyorsunuz bnde birde 97 corolla var ancak benzinle tüp arasında hiç performans farkı yok ve tüpte daha sağlıklı çalışıyor alışmış artık motor gaza :)

2000 d4d avensis maşallah yeme de yanında yat bide o avensisle beraber usulca vergisi de gelecek o adamı yorar işte :)

Ben hala avensis taraftarıyım ancak corolla alacaksanız da üzülmeyeceksiniz bunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Konuda lpg'nin lafı geçti diye bu kadar uzun konuştum....  (Zararsız Mahlukat)   :)                                   Saygılar...

Surç-i Lisan Eylediysem Affola ;)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #22 : Ekim 27, 2010, 01:01:59 »
Dizelin koltuğa yapıştırma olayı güzel ama, gidişi gerçekten 0 (sıfır)
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #23 : Ekim 27, 2010, 01:22:25 »
Dizelin hele toyota teknolojisinin maddi anlamda sizi üzmeyeceğini çok rahat söyleyebilirim. Dizelin kullanım hisside bir başka tabi. 2000 devir civarı turbo tam performansla çalışmaya başlayınca, arabanın koltuğuna yapışma hissi çok başka birşey. :alkis:
Ama konfor konusunda size katılamıyorum. Aynı markanın farklı sınıf araçlarında aynı konforun bulunacağına ben inanmıyorum. En güzel örneği araç içi ses konusunda(her hızda ve rölantide) corolla ile avensis arasında 1-2 db(hıza göre değişiyor) fark vardı. Ve bu 1db fark demek, araba 3 kat daha sessiz demekmiş. Sanırım başka söze gerek yoktur.
Günümüzde lpg li araçlarda öyle eskisi gibi çekişte azalma vb. performans sorunları olmuyor ama sonuçta son teknoloji bir araca ekstra birşeyler ekletiyorsunuz ve onun kendi sorunları oluyor. Benim tavsiyem Navigasyon, Xenon, karartılmış cam, spoiler, çelik jant ile avensistir. Lpg de tartışılır ama ben kendi arabama taktırmam.
Lakin siz corollaya daha yatkınsınız gibi geldi bana. :lol: Bence içinizin rahat etmesi için corollayı alın. :)

Düzeltme: imla

Mesut Bey, konfor konusunda bende size katılıyorum. Fakat corolla da konfor eskisi gibi değil, ciddi anlamda iyileştirme var.
aslında gönlümde yatan araba avensis, fakat şuan kullandığım avensis 100 km de 10,8 lt yakıyor. Araç seçme konusunda endişem yok fakat benzin konusunda endişem var, bende arabanın orjinalini bozmayan kişilerdenim. hala kullandığım araç da benzinlidir. Yakıt konusu sıkıntı olmaya başladığı için farklı arayışlara giriyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
« Yanıtla #24 : Ekim 27, 2010, 01:26:55 »
Umut abicim eskidendi o lpg olayı gözünü sewim lpg kullanmayan arkadaşlar lütfen mantığınızla hareket edip yanlış yöne saptırmayalım. Ben yıllardır lpg'li araç kullanıyorum 13 yaşından beri broadway doğan 97 corolla ve sonunda 2011 1.33 alalı 3 ay oldu daha ilk defa tek tip yakıtlı yani benzinli araca biniyorum kim ne derse desin lpg'nin hiç bi derdi yok benzinden çok daha iyi ama tecrübe konuşuyor lpg taktıracaksanız en az 2 milyarı gözden çıkaracaksınız ;) benim şu an en başta ki düşüncem lpg ancak aracım daha 4000 de lpg'yi gözüm kapalı taktırırım garntili adam akıllı bi yere taktırdıktan sonra hiç bi sorun olmaz daha hiç lpg'de sorun yaşadığımızı bilmem kesinlikle avensis almanızı öneririm düşük devirlerde yumuşak kullandıktan sonra yakmaz bu araç bi süre geçtikten sonra da en kalitelisinden bi tüp ondan sonra görün bakalım lavaboya bile araba ile gitmiyor musunuz :) Israrla avensis diyorum ve tüp'te hiç gözünü korkutmasın artık firmalar orjinal kendileri takıyor riskli bişe olsaydı adam kendi firmasını tehlikeye atar mıydı falanca firmanın aracında orjinal tüp patladı olamaz böyle bişe 50 çeşit testten geçiyor bu araçlar 15 liralık gazla 150 km yol gidiyorum ben türkiye bütçesine göre bu bi mucize karar sizin ne sormak isterseniz cevaplarım buradayım... :)
Google da lpg nin zararları diye aratınca onlarca forumda onlarca tartışma var. Lpg çok faydalıdır diyende var, motora zararlıdır diyende. İllaki lpg li araç kullanmaya da gerek yok, onları kopyala yapıştırla buraya taşıyıp bu konuyu uzattıkça uzatırız. Ama benim mantığım ( bunun içinde statüm, maddi imkanlarım vs. uzatabileceğim bir liste var ) lpg kullanmamamı söylüyor. Yani demem o ki olaya sadece ucuz gözüyle bakmamak lazım. Siz en sorunsuz parça dersiniz bir başkası için en sorunlu parçadır. Bu biraz şans işidir ve benim tecrübelerim derki orjinal olmayan sorun çıkartır.
Hiç lpg li aracım olmadı, firmalar orjinalden lpg li araç üretinceye kadar da olmayacak. Onun için bu konuda tek söyleyeceğim, orjinalinde olmayan birşeyi, helede avensis gibi bir araca ben sonradan taktırmam. İsteyen taktırır aracının ömrü yettiğince mutlu mesut yaşar.
Kimseyi yanlış yönlendirme gibi bir maksadım yok. Ben söylerim isteyen alır, isteyen mantığına sığdıramaz, beğenmez rededer.

Umut bey bu konuyada bi göz gezdirin derim:

http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/merhaba-arkadasalr-2010-avensis-magduruyum/80/

Dizelin koltuğa yapıştırma olayı güzel ama, gidişi gerçekten 0 (sıfır)

90hp motor ancak o kadar. :D Performans isteyen yapıştırır parayı alır 2.0 dizel, hem koltuğa yapışır hem hız sınırlarını zorlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #25 : Ekim 27, 2010, 01:28:32 »
mesut bey komfor mağduru derken beni mi kasdettiniz acaba ? yoksa umut abiyi mi ? :)

Ya tabi karar yine alacak kişiye ait tek hedefim tüpün tehlikeli olmadığını iletmek. Bende corolla kullanıcısıyım çokta memnunum ki benzinli kullanıyorum :) ŞAhsen ceyhan gibi yerde nereye gidersem gideyim millet sürekli dönüp benim aracıma bakıyor çünkü ceyhanda 2 tane beyaz corolla var :) Bu beni mutlu ediyor (nazardan da korkmuyor değilim hani ) :)
Bu arabaya nasıl kıydın diyenlere al bide benzinde sen bin anlarsın o zaman demesi yeterli olur bence ki zaten davulun sesi uzaktan hoş gelir araba sana ait olunca herşey değişiyor dışardan göründüğü gibi olmuyor. Ha dizel iyidir benim gözümde tek iyi yönü tork başka da bişe yok litresi olmuş 3 lira buda iyi değil benzinle arasında 75 kr. fark var. Ama dediğiniz gibi öyle 1 yılı doldurma olayında doğrusunuz sıfır araca bende taktırmam şahsen en az bi 20-30 bin km. yol yapması caizdir.
Diyorum ya size LPG'nin kötü açılımı eskidendi lpg'de artık performans kaybetmiyorsunuz bnde birde 97 corolla var ancak benzinle tüp arasında hiç performans farkı yok ve tüpte daha sağlıklı çalışıyor alışmış artık motor gaza :)

2000 d4d avensis maşallah yeme de yanında yat bide o avensisle beraber usulca vergisi de gelecek o adamı yorar işte :)

Ben hala avensis taraftarıyım ancak corolla alacaksanız da üzülmeyeceksiniz bunu da rahatlıkla söyleyebilirim. Konuda lpg'nin lafı geçti diye bu kadar uzun konuştum....  (Zararsız Mahlukat)   :)                                   Saygılar...

Surç-i Lisan Eylediysem Affola ;)

Arabayı avensis olarak alır isem, en az 6 ay yada 1 sene LPG taktırmam.

ama tercihim avensis yönünde ağırlık basıyor şuan. LPG konusunda bir firma ile görüştükten sonra öğlene kadar kesin kararımı verecem.

yorumlar için herkese teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #26 : Ekim 27, 2010, 01:30:13 »
Mesut Bey, konfor konusunda bende size katılıyorum. Fakat corolla da konfor eskisi gibi değil, ciddi anlamda iyileştirme var.
aslında gönlümde yatan araba avensis, fakat şuan kullandığım avensis 100 km de 10,8 lt yakıyor. Araç seçme konusunda endişem yok fakat benzin konusunda endişem var, bende arabanın orjinalini bozmayan kişilerdenim. hala kullandığım araç da benzinlidir. Yakıt konusu sıkıntı olmaya başladığı için farklı arayışlara giriyorsunuz.

O zaman sizin için en iyi seçenek bence corolla olur. Öceki mesajda da söylediğim gibi yakıt konusunda çok rahat edersiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #27 : Ekim 27, 2010, 01:35:52 »
bu linkteki mesajların tamamını okudum. :D

şuanki siparişimiz corolla 1.4d zaten eğer fikrim de bir değişiklik olmaz isede bu şekilde kalacak. ama sabah LPG işi yapan bir firmaya gidecem ona göre son kararımı öğlen verecem.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
« Yanıtla #28 : Ekim 27, 2010, 01:40:49 »
bu linkteki mesajların tamamını okudum. :D

şuanki siparişimiz corolla 1.4d zaten eğer fikrim de bir değişiklik olmaz isede bu şekilde kalacak. ama sabah LPG işi yapan bir firmaya gidecem ona göre son kararımı öğlen verecem.
Bende 1-2 yıl içinde avensis almayı düşündüğüm için her türlü konuya bakıyorum avensisle ilgili.
Eminimki lpg firmasından sonra en doğru kararı vereceksiniz. Şimdiden hayırlı olsun. İyi geceler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #29 : Ekim 27, 2010, 13:53:17 »
avensis yakıt konusunda bence çok iyi. özellikle uzun yolda hiçde cep yakmıyor.  genellikle uzun yola gidecekseniz avensis alın yormaz ve yakıt yakmaz (ben istanbuldan gelip halı saha maçına çıkıyordum.. :alkis:),
şehir içinde kullanacaksanız corolla alın derim..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #30 : Ekim 27, 2010, 16:44:38 »
Bir şey merak ettim. Orta sınıf araçların benzinli-dizel fiyat farkı 5-6 bin TL'yi geçmezken Avensis'te neden 30 bin TL(Ya da donanım farkı vs. düşersek 20 bin diyelim)?
Dizel Avensis 55 bin TL olsa patlama yapardı bence!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #31 : Ekim 27, 2010, 16:50:04 »
Bir şey merak ettim. Orta sınıf araçların benzinli-dizel fiyat farkı 5-6 bin TL'yi geçmezken Avensis'te neden 30 bin TL(Ya da donanım farkı vs. düşersek 20 bin diyelim)?
Dizel Avensis 55 bin TL olsa patlama yapardı bence!
Özgür abi dizel 2.0 benzinli 1.6 ve 1.6 da ötv %37 iken 2.0 larda % 60 bide istersen 2.0 benzinli ile 2.0 dizeli karşılaştır :)
Yani aradaki farkın bir çoğu vergi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Ekim 28, 2010, 00:37:03 »
Google da lpg nin zararları diye aratınca onlarca forumda onlarca tartışma var. Lpg çok faydalıdır diyende var, motora zararlıdır diyende. İllaki lpg li araç kullanmaya da gerek yok, onları kopyala yapıştırla buraya taşıyıp bu konuyu uzattıkça uzatırız. Ama benim mantığım ( bunun içinde statüm, maddi imkanlarım vs. uzatabileceğim bir liste var ) lpg kullanmamamı söylüyor. Yani demem o ki olaya sadece ucuz gözüyle bakmamak lazım. Siz en sorunsuz parça dersiniz bir başkası için en sorunlu parçadır. Bu biraz şans işidir ve benim tecrübelerim derki orjinal olmayan sorun çıkartır.
Hiç lpg li aracım olmadı, firmalar orjinalden lpg li araç üretinceye kadar da olmayacak. Onun için bu konuda tek söyleyeceğim, orjinalinde olmayan birşeyi, helede avensis gibi bir araca ben sonradan taktırmam. İsteyen taktırır aracının ömrü yettiğince mutlu mesut yaşar.
Kimseyi yanlış yönlendirme gibi bir maksadım yok. Ben söylerim isteyen alır, isteyen mantığına sığdıramaz, beğenmez rededer.

Tabi ki fikirlerinize saygı duyuyorum.. İlla ki lpg'li araç kullanmaya gerek var maksut bey(uzun süre) var ki tecrübe kazanıp ona göre konuşalım ve de lpg şans işi değildir bu piyango değil ki... Tekrar söylüyorum lpg araca zarar veriyor olsaydı firmalar kullanmazdı (hyundai, Dacia vb.) Ve şuda var orjinal olmayan parça sorunludur diyorsunuz böyle bişe olamaz. Bu araçlara orjinal lpg'yi takanda insan evladı dışarıdan takandı insan evladı bu işlerde güvenilir ve sağlam bi yere başvurmanız gerekir fiyatı da tabi ona göre yükselir..
 Niyetim avensisi kötülemek değil bunu en baştan söyleyim hele de avensis gibi araca demişsiniz adam 100 milyarlık jipine taktırıyor lpgyi avensis taktırmış çok mu !!
  Siz kendi bilginiz gereğince desteklemiyorsunuz olabilir çünkü lpg'li araç kullanmadınız bilmiyorsunuz acısını tatlısını tatmadınız..
  Bende yılların tecrübesine dayanarak diyorum ki LPG'den korkmayın bi çok lpg'li araca bindim ama sorun açan  bi mekanizma değil gözünüz de büyümesin kolay bi tesisat...
  Benim de sıfır aracım var . Aracım iyice açılsın 20 binlere gelsin bende allah izin verirse en kalitelisinden LPG taktıracam, bilmem kaç milyar para verdiğim sıfır aracımı tehlikeye atacak halim yok zararsız ki taktırıyorum...
  Size tek önerim bi müddet fırsatınız olursa lpg'li araç kullanın en önemlisi yakıt farkını görün ondan sonra bakın bakalım benzinle aranızda ki empati ne hale geliyor ! Ama çok zenginseniz bu yazdıklarımın hiç birini dikkate almayın ;)

Maksut bey bu arada yazdıklarımı sakın yanlış anlamayın deneyimler gereği böyle konuşmak zorundaydım mantık düşüncesiyle hareket etmek doğru değil test edip geçinip gördüysem sırf buna bağlıdır onca yazım....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #33 : Ekim 28, 2010, 00:42:39 »
Arabayı avensis olarak alır isem, en az 6 ay yada 1 sene LPG taktırmam.

ama tercihim avensis yönünde ağırlık basıyor şuan. LPG konusunda bir firma ile görüştükten sonra öğlene kadar kesin kararımı verecem.

yorumlar için herkese teşekkürler.

Umut bey 2 araçta çok mantıklı geliyor bana :) corolla alırsanız dizel olması süper pişmanda olmazsınız corolla çok güzel bi araç..
Ancak avensis alırsanız benzin sizi yakar onu söyleyim lpg ile de bu çözüm hallolur nede olsa komfor ve segment farkı ;)

Anti Lpg gibi bi fobby'niz yoksa avensis derim mutlaka ama varsa da kesinlikle corolla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #34 : Ekim 28, 2010, 00:57:44 »
Anti Lpg

Beni tarif etmişsin Oğuz :D

Ya oğuz gözünü sevim ben avensis alacam sonra gidip lpg kiti taktıracam olacak şey dil yahu  ama yapanada saygım sonsuzdur yanlış anlaşılmasın bende alırken avensis benzinli mi corolla dizel mi diye çok düşündüm ama aklımın ucundan lpg geçmedi ve kendi kendime kapının önünde duran avensis yerine içinde gezdiğim corolla tercihimdir dedim ve corolla aldım şimdide hiç ah keşke avensis alsaydım demiyorum iyikide corolla almışım. Bu arada yakıt bugun 6.1 den 6.0 düştü

İnanın bazen petrolun yolunu unutuyorum. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #35 : Ekim 28, 2010, 10:51:25 »
Mahmudum canım kardeşim bak herşeye tamam ama dizeli kesinlikle kötüleyemem dizelin yerini hiç bişe tutmaz demicem çünkü benzinli araç bazı yerlerde çok daha iyi performans sağlıyor dediğim gibi tek avantajı lt. fiyatının az olması ve dizel araçların daha az yakıt tüketmesi tabi buda mükemmel bişe..
Ancak benim kafamda ki tek konu segment bu adamın gönlünden avensis geçiyor ama benzinli 47 milyar dizel 80 milyar. Nasıl alsın bu adam dizeli ya lpg kullanmadığınız için kulaktan duyduğunuz şeylere kanıp gidiyorsunuz lpg kötü bişe olsa neden insanları yanlış yere yönlendireyim. Ben ne diyorum corolla alsanız da hiç pişman olmazsınız dizel araç nede olsa ancak avensisin yerini tutar mı tutmaz. Biri C segmenti biri D segmenti komfor diyorsanız avensis yakıt diyorsanız yine avensis taktır bakalım şöyle en iyisinden bi BRC gör nasıl oluyor. Adamlar ne arabalara takıyor lpg'yi avensis yanında toros kalır böyle düşüncelere kapılmayın lütfen her zaman söylüyorum eskidendi Lpg'nin kötülenmesi.

Ben artık umut beye bırakıyorum kararı ne alırsan mutlu olurum ikisi de güzel araç ama herkez bildiğini okuyor o yüzden bıraktım umut abi karar versin :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #36 : Ekim 28, 2010, 11:14:56 »
Özgür abi dizel 2.0 benzinli 1.6 ve 1.6 da ötv %37 iken 2.0 larda % 60 bide istersen 2.0 benzinli ile 2.0 dizeli karşılaştır :)
Yani aradaki farkın bir çoğu vergi.

Evet Mahmut haklısın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #37 : Ekim 28, 2010, 12:38:35 »
Mahmudum canım kardeşim bak herşeye tamam ama dizeli kesinlikle kötüleyemem dizelin yerini hiç bişe tutmaz demicem çünkü benzinli araç bazı yerlerde çok daha iyi performans sağlıyor dediğim gibi tek avantajı lt. fiyatının az olması ve dizel araçların daha az yakıt tüketmesi tabi buda mükemmel bişe..
Ancak benim kafamda ki tek konu segment bu adamın gönlünden avensis geçiyor ama benzinli 47 milyar dizel 80 milyar. Nasıl alsın bu adam dizeli ya lpg kullanmadığınız için kulaktan duyduğunuz şeylere kanıp gidiyorsunuz lpg kötü bişe olsa neden insanları yanlış yere yönlendireyim. Ben ne diyorum corolla alsanız da hiç pişman olmazsınız dizel araç nede olsa ancak avensisin yerini tutar mı tutmaz. Biri C segmenti biri D segmenti komfor diyorsanız avensis yakıt diyorsanız yine avensis taktır bakalım şöyle en iyisinden bi BRC gör nasıl oluyor. Adamlar ne arabalara takıyor lpg'yi avensis yanında toros kalır böyle düşüncelere kapılmayın lütfen her zaman söylüyorum eskidendi Lpg'nin kötülenmesi.

Ben artık umut beye bırakıyorum kararı ne alırsan mutlu olurum ikisi de güzel araç ama herkez bildiğini okuyor o yüzden bıraktım umut abi karar versin :)
Oğuz ben benzinliyi kötülemiyorum ki benzinli elbette dizelden güzel ama ülkemizdeki benzin fiyatları yüzünden bir çok kişi mecburen ya lpg kiti taktırıyor yada dizel kullanıyor benim lpg kiti taktıranın fikrinede saygım sonsuz ama bizim daha önceki 2001 kartalımızda lpg vardı ve bir tehlike geçirdik o yüzden ben lpg ye karşıyım ekonomik olsun diye tek seçenek lpg olsa ben yinede lpg taktırmazdım kaldı ki dizel gibi süper bir seçenek var .

benzinli aracada lpg takılması benzinlinin bir çok avantajını törpülüyor örnek insanlar benzinliyi daha sorunsuz diye alyorlar ama lpg taktıranlar ister istemez lpg yüzünden bir kaç sorunla uğraşıyor tabi arada istisnalarda olabilir.Sonra katlı otoparklara vapurlara geçemiyorlar.

Ayriyetten bazı yerlerde lpg motora daha yararlı motorun ömrünü uzatıyor diye konuşuluyor madem öyle neden bir çok otomotiv firması orjinal lpg li araçlar üretmiyorlar.Lpg nin bana göre bir tek avantajı var çevreyi daha az kirletiyor.

Gönül isterdi ki herkezin altında 8 silindir 5.0 motorlu benzinli araçlar olsun ama malesef ekonomik şartlar buna engel oluyor.

Umut abi bu arada almayı düşündüğün araçların ikiside birbirinden güzel bende avensisten benzin yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım senin için hayırlısı ne ise o olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #38 : Ekim 28, 2010, 14:13:30 »
Oğuz ben benzinliyi kötülemiyorum ki benzinli elbette dizelden güzel ama ülkemizdeki benzin fiyatları yüzünden bir çok kişi mecburen ya lpg kiti taktırıyor yada dizel kullanıyor benim lpg kiti taktıranın fikrinede saygım sonsuz ama bizim daha önceki 2001 kartalımızda lpg vardı ve bir tehlike geçirdik o yüzden ben lpg ye karşıyım ekonomik olsun diye tek seçenek lpg olsa ben yinede lpg taktırmazdım kaldı ki dizel gibi süper bir seçenek var .

benzinli aracada lpg takılması benzinlinin bir çok avantajını törpülüyor örnek insanlar benzinliyi daha sorunsuz diye alyorlar ama lpg taktıranlar ister istemez lpg yüzünden bir kaç sorunla uğraşıyor tabi arada istisnalarda olabilir.Sonra katlı otoparklara vapurlara geçemiyorlar.

Ayriyetten bazı yerlerde lpg motora daha yararlı motorun ömrünü uzatıyor diye konuşuluyor madem öyle neden bir çok otomotiv firması orjinal lpg li araçlar üretmiyorlar.Lpg nin bana göre bir tek avantajı var çevreyi daha az kirletiyor.

Gönül isterdi ki herkezin altında 8 silindir 5.0 motorlu benzinli araçlar olsun ama malesef ekonomik şartlar buna engel oluyor.

Umut abi bu arada almayı düşündüğün araçların ikiside birbirinden güzel bende avensisten benzin yüzünden vazgeçmek zorunda kaldım senin için hayırlısı ne ise o olsun

Bak mahmut benim gözümde de senin fikirlerin çok mantıklı ve sonsuz saygı duyuyorumm sende biliyorsun ki bende dizel hastasıyım her zaman dizeli öneririm ama avensisi söylemiş abimiz ve lpg taktırırım demiş bende taktır zararsız diyorum ama gönlüm hala dizelden yana onun için kendi bilir diyorum evet lpg'de kapalı otoparka falan giremiyorsun maalesef ve günümüzde bazı firmalar artık orjinal lpg takıyor hyundai dacia(renault) gibi markalar o yüzden diyorum zararsız ki takıyorlar.
  Benim gönlüm 2 arabayı da destekliyor dizeli de sewerim lpg'yi de :) dediğin gibi insanları benzinden soğutan tek şey fiyatı çok pahalı dediğin gibi ekonomik şartlar uygun değil. Şimdi umut abiden haber beklemek lazım ne alacak diye onun sonunda daha detaylı görüşebiliriz ;) Seni de şu anlamda hiç kınamıyorum madem lpg de zamanında bi sorununuz oldu çekinmekte çok çok haklısın o yüzden hiç lafım yok sana...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #39 : Ekim 28, 2010, 14:32:09 »
Oğuz ben hiç bir otomobil firması  lpg li araçlar üretmiyor demedim bir çoğu üretmiyor.Benimde lpg kullananlara lafım yok dediğim gibi biz bir ara tehlike atlattık o yüzden karşıyım o tehlikeyi yaşamamış olsaydık belkide avensis alıp lpg taktırmıştık.

Sen lpg de hiç sorun yaşamamışsın diye öyle diyorsun işallah yaşamassında kimse sorun yaşasın istemem ama ben tövbe etmişim
Ben kendi aracıma lpg taktırmayı bırak lpg li araca binmekten bile çekiniyorum.

O yüzden sevdiklerime lpg yi asla tavsiye etmem .

Mesajımı anlayışla karşıladığın içinde teşekkürler.

Lpg ile ilgili yaşadığım tehlikeye gelince birgün girdik petrole gaz almaya adam doldurdu depoyu pompayı çıkardı bir baktık dolum noktasından gaz kaçıryor ondan öncede bir kaçkere aynı durum olmuştu sonrada kendi kendimize karar aldık bir daha lpg ye tövbe ettik .