Gönderen Konu: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?  (Okunma sayısı 29660 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: A+
Ynt: 2011 1.6 avensis mi ? corolla 1.4D mi ?
« Yanıtla #40 : Ekim 28, 2010, 15:30:00 »
Seni de şu anlamda hiç kınamıyorum madem lpg de zamanında bi sorununuz oldu çekinmekte çok çok haklısın o yüzden hiç lafım yok sana...
Ona yok ama bana var öyle mi. ::) Aramızdaki fark ise mahmut bey güvenip lpg taktırdığı için başına kötü birşey gelmiş, o yüzdende bu konu hakkında yorum yapabiliyor.
Ben ise onun gibilerin sorunlarını okuyup lpg taktırmadığım için hiç böyle bir sorun yaşamamışım, bu yüzdende bu konu hakkında konuşamam. Bir musibet bin nasihattan iyidir, insan göz göre göre belayı başına sarmaz. Demem o ki bu konu hakkında konuşmam için lpg tanklı aracımın patlaması gerekmez. Siz iyi yanlarını anlatırsınız, ben kötü yanlarını, isteyen istediği kısmını alır. Ne de olsa birçoğumuzun(hastalıklar hariç) düşünme yetisi  var. Yanlış yönlendiren yorumlarım olduğunu düşünen, şikayet eder site yönetimi gerekeni yapar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Ekim 28, 2010, 15:30:00 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Ekim 28, 2010, 16:14:14 »
Maksut anladığım kadarıyla senle aynı fikirdeyiz Oğuzunda sana lafı yoktur burda herkes bildiğini ve bilmediği konulardada sorularını yazabilir zaten forumun bir amacı budur .

Lpg konusundada sana katılıyorum ben sadece tehlike atlattım diye dil zaten lpg hesap yaptığınızda pekte ekonomik dil çünkü araca takmadan önce sorunsuzluk garantisi yok 2011 model bir araca lpg takmak tamamiyle risk çünkü en başta motor garantisi gidyor ve araç toyota da olsa fabrika hatası bir şey var ise servis haklı olarak lpg yi bahane gösterebilir sonucundada olan o araca lpg takana olur daha önceki bir mesajınızdada arkadaşın biri 2010 avensisine lpg taktırmış ve sorun yaşamış bu en basit örneği.

Ve lpg taktıranların bir tek amacı var oda tasarruf ama dediğim gibi bu tassaruf bazen gerçekleşmeyebiliyor hatta bazen üstüne başka masraflarda açıyor. Çevremde lpg den memnun olanlar kadar memnun olmayanlarda var bu lpg bir nevi şans işi.

Zaten sahibinden.com ma bir bakın bir sürü araç lpg takıldıktan 1 ay sonra sahibi tarafından satlığa çıkarılmış ben bunların hepsinin tesadüf olduğunu hiç sanmıyorum bir çoğu sorun çıkardığı veya memnun kalmadığı için satıyordur.

Otomobilde gerçek tasarruf istiyorsanız ya dizel alacaksınız yada yeni çıkan hybrid lerden alacaksınız.

Bu arada benim tehlike geçirdiğim araç orjinal fabrika çıkış lpg li idi yani lpg orjinalde olsa ben karşıyım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Ekim 28, 2010, 17:44:44 »

sorunsuzluk garantisi yok 2011 model bir araca lpg takmak tamamiyle risk çünkü en başta motor garantisi gidyor

Bak ben bunu bilmiyordum... Şahsen benim aracım 5 yıl garantili. Eğer garantiyi bozacaksa bende kesinlikle alma derim dizel corolla al her türlü kafan rahat eder.

Mahmut lpg'li araçlar çok mu satılıyor sahibinden.com'da böyle bi alaka olabilir mi ya cidden böyle mi düşünüyorsun :D Tamam lpg'ye karşısın anlıyorum ama bu kadar da kötüleme istersen biraz komik oluyor :) O tesadüf değil dostum türkiye'de orta derece araçların %60-70inde Lpg bulunmasından kaynaklanıyor böyle bişe olmaz olamaz alakası sıfır bişe çünkü sakın kızma bana baya güldüm bak bu lafına :) Dostumm doğru söylüyorsun bak lpg benzin ve dizel kadar sağlıkla olmayabilir motora ama kötülenecekse de gerçekten sorunlu olduğu yerden kötülensin bu tür örneklerle değil
Şu an bende son kararıma vardım eğer garanti bozuluyorsa bende kesinlikle taktırma kesin dizel al derim başka da bişe demem....
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: '02
« Yanıtla #43 : Ekim 28, 2010, 18:01:54 »
Bu dizelde ne var arkadaş herkes öve öve bitiremiyor yahu..

Yok Lpg sorun çıkarırmış, yok Lpg onu yaparmış, yok Lpg bunu yaparmış..

Dizel sanki sütten çıkmış ak kaşık..

Dizel araç sorun çıkardığı zaman daha az ücretle tamir ettirilebiliyor sanki..
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #44 : Ekim 28, 2010, 18:11:03 »

Helall :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #45 : Ekim 28, 2010, 18:34:17 »
Bu devirde benzinli araca binenin ya çok parası vardır ya da aklı yoktur...
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #46 : Ekim 28, 2010, 18:41:55 »
2011 arabaya tüp taktırılırmıymış :D :rofl: Hocam bırakın çevrenizdekilere kulak asmayı.

Cep sizin, bütçe sizin. Benzin masraflarını onlar mı karşılayacak sanki.

''Benzinli alcan bide tüp taktırmak için masraf yapıcan'' Böyle bişey de yok. Dizeli zaten benzinliden pahalıya alıyosun.

Benzinliye tüp taktırınca fiyatlar hemen hemen anca eşitleniyor.

Bugün 150bindeki tüplü aracı istediğin gibi satarsın ama, 150bindeki dizel araca insanlar temkinli yaklaşır.

Doğal olarak satarkende dizeli ucuza satarsınız.

Tüplünün motor ömrü daha uzundur.

Aracı her kullandıktan sonra turbo için 30 sn - 1 dakika beklemeniz gerekmez.

Dizeldeki gibi illa şu petrolden yakıt alayım gibi derdiniz olmaz.

Tüp taktırsanız bile, dinlemekten keyif aldığınız bir motor sesiniz olur vs.vs.vs.

SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • (Toyota Corolla 1996-Volkswagen Jetta 2008)
  • Kilometre: 131000
  • Model Yılı: '08
  • 6 kere teşekkür etti
« Yanıtla #47 : Ekim 28, 2010, 20:03:22 »
:alkis:
Volkswagen Jetta
2008 Primeline Man
102 Hp / 148 Nm
Derin Siyah

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #48 : Ekim 28, 2010, 20:47:09 »
Bak ben bunu bilmiyordum... Şahsen benim aracım 5 yıl garantili. Eğer garantiyi bozacaksa bende kesinlikle alma derim dizel corolla al her türlü kafan rahat eder.

Mahmut lpg'li araçlar çok mu satılıyor sahibinden.com'da böyle bi alaka olabilir mi ya cidden böyle mi düşünüyorsun :D Tamam lpg'ye karşısın anlıyorum ama bu kadar da kötüleme istersen biraz komik oluyor :) O tesadüf değil dostum türkiye'de orta derece araçların %60-70inde Lpg bulunmasından kaynaklanıyor böyle bişe olmaz olamaz alakası sıfır bişe çünkü sakın kızma bana baya güldüm bak bu lafına :) Dostumm doğru söylüyorsun bak lpg benzin ve dizel kadar sağlıkla olmayabilir motora ama kötülenecekse de gerçekten sorunlu olduğu yerden kötülensin bu tür örneklerle değil
Şu an bende son kararıma vardım eğer garanti bozuluyorsa bende kesinlikle taktırma kesin dizel al derim başka da bişe demem....
Oğuz peki arabayı 1 ay sonra satacak kişi neden lpg taktırsın

sana sahibinden.com dan bir kaç örnek
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-opel-vectra-makyajliiiiiii-lpg-li-33809400/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-honda-hr-v-honda-hrv-full-kelepir-1-haftalik-lpgli-sahane-arac-33730744/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-nissan-almera-memurdan-nissan-almera-full-yeni-lpgli-isli-33524453/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-peugeot-406-full-full-sunroof-otomatik-vites-lpgli-yeni-takildi-muayene-var-33376583/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-rav4-2009-toyota-rav4-xa3-otomatik-lpg-li-4-4-emsalsiz-33800186/detay?
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-araba-seat-leon-lpg-li-leon-daha-7800-km-de-33757457/detay?

Oğuz bu gibi ilanlar sahibinden.com da dolu ben 5 dakkada bukadar bulabildim sence bu gibi ilanların hepside lpg den memnunda başka nedenlerden mi satyorlar aracını adam lpg yi taktırırken niye taktırır aracı uzun bir süre kullanacağı için ve tasarruf amaçlı taktırır yalnız arada istisnalarda olabilir ben demiyorum lpg takanların hepsi pişman ve ben bu ilanların komik bir tarafını göremiyorum .

sende kusura bakma ama bu ilanların bana tesadüf olduğunu kimse inandıramaz çünkü aracını 1 ay sonra satacak bir kişi hiç bir nedenle 1500-2500 tl harcayıp lpg katmaz.

Zaten lpg yi takanlar kimseye demez aman lpg takma böyle zararı var bu sorunu yaşarsın diye ama onlarada hak verİyorum sonuçta ekmeklerini bu işten çıkaryorlar. Ve kimseyede lpg yi silah zoruyla takmıyorlar araç sahipleri benzin fiyatlarından dolayı kuzu kuzu gidip kendi istekleriyle taktıryor ama bazen sonuç verdiğim ilanlardaki gibi araçlarını satmalarına kadar gidyor. :(

Alperen ben dizel benzinliden iyi demiyorum sadece daha ekonomik ve dizelde sorun çıktığında araç sıfırsa garantilidir gidersin servise elini cebine katmadan arzanı yapar seni gönderirler zaten konu 2000 model bir araca lpg katmak dil 2011 model araca lpg katmak . ;)

Bu arada başlık sahibindende konu değiştiği için özür diliyorum asıl konu 2011 dizel corolla mı 2011 benzinli avensismi

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #49 : Ekim 28, 2010, 21:05:24 »
2011 arabaya tüp taktırılırmıymış :D :rofl: Hocam bırakın çevrenizdekilere kulak asmayı.

Cep sizin, bütçe sizin. Benzin masraflarını onlar mı karşılayacak sanki.

''Benzinli alcan bide tüp taktırmak için masraf yapıcan'' Böyle bişey de yok. Dizeli zaten benzinliden pahalıya alıyosun.

Benzinliye tüp taktırınca fiyatlar hemen hemen anca eşitleniyor.

Bugün 150bindeki tüplü aracı istediğin gibi satarsın ama, 150bindeki dizel araca insanlar temkinli yaklaşır.

Doğal olarak satarkende dizeli ucuza satarsınız.

Tüplünün motor ömrü daha uzundur.

Aracı her kullandıktan sonra turbo için 30 sn - 1 dakika beklemeniz gerekmez.

Dizeldeki gibi illa şu petrolden yakıt alayım gibi derdiniz olmaz.

Tüp taktırsanız bile, dinlemekten keyif aldığınız bir motor sesiniz olur vs.vs.vs.

Alperen herkezin zevki kendine benim bundan önceki aracım benzinliydi ve şu anki aracımdan kullanırken daha çok zevk alıyorum nedenine gelince petrole daha az uğruyorum o zevk bile yeterli bana 30 sn ye bekelme süreside sadece dizelde dil tüm turbo araçlarda var zaten ben arkadaşa aman dizel al demiyorum son karar kendisinin dediğin gibi benzin parasını ben vermicem arkadaş sadece sormuş sizce hangisi ben kendi fikrimi söyledim ve inan dizeli kullanmak o kadar zevksiz olsydı şimdi satılan 10 araçtan 8 i dizel olmazdı dizel teknolojisi okadar gelişti ki artık insanlar aman benzinli olsun demiyorlar zaten benim arabama binen bir çok kişide aracın dizel mi benzinli mi olduğunu tahmin edemiyorlar...

Bu arada sana dizelin benzinliden daha iyi olduğunu ispatlamaya çalışmıyorum benzinli tabikide dizelden daha iyi yalnız ben benzinliye lpg taktırmaktansa dizeli tercih ettim ve bu kimseyi ilgilendirmez herkesin aklı fikri yerinde herkes dilediğini kullanır oda beni ilgilendirmez burada amacım seni kırmakta dil senin fikirlerinede saygım sonsuz ondan konuyu istersen burada kapatalım daha fazla polemik olmasın sonuçta hepsinin bir birlerine göre artıları eksileri var hiç biri birbirinden iyi dil ama şu var benzinli ile dizelin yakıt maliyetleri aynı olsa idi kimse dizel almazdı ve satılan 10 araçtan 10 taneside benzinli olurdu ben bunu kabul edyorum ama ne yazik ki benzinli bir araba ile dizel bir arabanın yakıt maliyetleri aynı dil ve arada çok fark var.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #50 : Ekim 28, 2010, 22:29:23 »
vallahi mahmut her zaman diyorum sana saygım sewgim sonsuz sana söylediklerine de hak veriyorum çünkü herkezin kendi zevki kendi bilgisi lpg'yi sevmiyorsun olabilir olmicak diye bişede yok zaten. Sende ki tek sorun lpg'yi sevmemen ancak lpg dizele göre çok daha az yakıyor neden lt. fiyatı düşük olduğu için bizi bu tür tartışmalara sokan hep ekonomik bütçe zaten bitik durumda... babacım dizelide benzinliyi de lpgyi de severim hepsini de kullandım en çok lpg ;) hangisini alırsa da alsın pişman olmaz ben bunu derim sadece lpgnin hiç zararını görmediğim için diyorum :) ve şunu da unutma adam 45 milyara aldığı 1 aylık aracı sırf tüp yüzünden satmaz yok böyle bişe piyasa da adam araç alacağı zaman ilk önce lpgsi var mı diye soruyor varsa bide fazladan para ödüyor o 2. el arabaya bnm babam galerici mahmut çok iyi bilirim yani sen rahat ol lpg dünya da en çok türkiye de tutuluyor :) ama bende sıfır araca lpg taktırmam bütçen nasılsa ona göre araba alacaksın gidipte sıfır araca anında lpg takılmaz bende karşıyım. yakıtı karşılayamacaksan dizel al olsun bitsin..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Mesaj Kaygısına Son
    • DÝKKAT BOÞ BELEÞ VAR !!!
  • Araç: Auris
« Yanıtla #51 : Ekim 28, 2010, 22:51:31 »

50000 TL verip aldığınız aracın motorunu garantiden çıkartıyorlarmış. Bunun neresi komik. :alkis: :D :rofl: :rofl: :rofl: :dans3:
Çevredekilere kulak asmayacaksa bence sizden başlamalı.
Bu da bu konuya lpg ile ilgili son mesajımdır. Konu sahibine yardım ettiğim kadar, kafasınıda şişirdim herhalde. Kendisinden özür dilerim. Dizelle ilgili bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #52 : Ekim 28, 2010, 23:11:16 »
vallahi mahmut her zaman diyorum sana saygım sewgim sonsuz sana söylediklerine de hak veriyorum çünkü herkezin kendi zevki kendi bilgisi lpg'yi sevmiyorsun olabilir olmicak diye bişede yok zaten. Sende ki tek sorun lpg'yi sevmemen ancak lpg dizele göre çok daha az yakıyor neden lt. fiyatı düşük olduğu için bizi bu tür tartışmalara sokan hep ekonomik bütçe zaten bitik durumda... babacım dizelide benzinliyi de lpgyi de severim hepsini de kullandım en çok lpg ;) hangisini alırsa da alsın pişman olmaz ben bunu derim sadece lpgnin hiç zararını görmediğim için diyorum :) ve şunu da unutma adam 45 milyara aldığı 1 aylık aracı sırf tüp yüzünden satmaz yok böyle bişe piyasa da adam araç alacağı zaman ilk önce lpgsi var mı diye soruyor varsa bide fazladan para ödüyor o 2. el arabaya bnm babam galerici mahmut çok iyi bilirim yani sen rahat ol lpg dünya da en çok türkiye de tutuluyor :) ama bende sıfır araca lpg taktırmam bütçen nasılsa ona göre araba alacaksın gidipte sıfır araca anında lpg takılmaz bende karşıyım. yakıtı karşılayamacaksan dizel al olsun bitsin..
Vallahi Oğuz ben artık tartışmıcam herkes dilediğini kullansın alacak olan arkadaşada hayırlısı ne ise o nasip olsun zaten dünyada en pahalı benzini kullandığımız için doğal olarak lpg dünyada en fazla TR de tutuluyor. :(
Dediğin gibi sıfır araca lpg olayı bencede çok yanlış olur .
Bana lpg hiç yakmıyor üstüne km başı depoya yakıt doluyor deseler yine lpg yi kullanmam kaldı ki bu imkansız o yüzden lpg motora faydalı olsa bile ki motora faydası olmadığı kesin zararı konusundada her kafadan bir ses çıkar o yüzden kimseye tavsiye etmem.
Yalnız kullanana ve kullanacaklarada saygım sonsuzdur.

Zaten kendim kullanmadığım ve kullanmayacağım bişeyide başkasına tavsiye etmek çok yanlış olur.

Lpg nin bir tek yanını seviyorum çevreye daha az CO salınımı yapıyor başka bir sevdiğim yönüde yok.

Daha öncede dediğim gibi lpg ile tehlike geçirmemiş olsaydık belkide lpg ye karşı bukadar ön yargılı olmazdım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
« Yanıtla #53 : Ekim 28, 2010, 23:16:56 »
Çevredekilere kulak asmayacaksa bence sizden başlamalı.
Tamam.
SIU Corolla T-Sport

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #54 : Ekim 28, 2010, 23:23:04 »
50000 TL verip aldığınız aracın motorunu garantiden çıkartıyorlarmış. Bunun neresi komik. :alkis: :D :rofl: :rofl: :rofl: :dans3:

+100000000000

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 175000
  • Model Yılı: '06
« Yanıtla #55 : Ekim 29, 2010, 00:22:25 »
İnşallah faydalı bilgi verebilirim.
Araçla yaptığınız KM çok önemli. Ufak bir hesap yapmak isterim.

Yılda 20.000 KM yapıyorsunuz.
Aracınız Benzinli Ortalama en iyi ihtimalle Kmd 30 kuruş yakıyor.
Buda 8.5 LT / Km yapar.
LPG de 9.5 LT / KM yapar.
LPg de Km başına 190 Kurus yakar.
20.000 X 0.3     = 6000 TL
20.000 X 0.19   = 3800 TL

Bir lpg li taksi 300.000 KM ve 500.000 ( 2003 veya 2006 arası ) segman attırıyor

Yani 400.000 ortalama LPG li kullanılsa bir WTİ motor.
Lpg li bir araba 400.000 x 0.19    = 76000 TL
Benzinli Araba  400.000 x 0.30    = 120.000 TL

Arada farkla ne yaparsan yap. İster motor yaptırma yeni al.
İster motor yaptır bir de yengeye al. Bu hesabı değerlendiren arkadaşlar olacak.
Bu hesabı uzun vadede düşünüyorum.

Ayrıca LPG li araç sorunlu olur diyen arkadaşlara bir önerim
Piyasa malı LPG taktıranlar genelde sorunla karşılaşır. Malum LPG markası 900 Tl
Zavoli BRC ( Yarı imalat KONYA dır.  ) 1500 civarı
Prins bunlardanda yukarıda dır. Bu kaliteleri taktırmıyorlar sonra da sorunlu.
Ayrıca arkada tüp var diyip kimse korkmasın. O tanklar yüksek basınçlara dayanıklıdır.
Bakır hortumlarda kopma olduğunda korkmaya gerek yok. Sistem çekvalflidir.
Yani dışarıdan içeri müdahale olmadığı sürece dışarı bir şey bırakmaz.

2000 yıllarında Yerli bir  LPG  firmasında AR GE de çalıştım. Bilgi buradan gelmektedir. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
« Yanıtla #56 : Ekim 29, 2010, 00:39:32 »

Buda 8.5 LT / Km yapar.

Bir lpg li taksi 300.000 KM ve 500.000 ( 2003 veya 2006 arası ) segman attırıyor

İster motor yaptır bir de yengeye al. Bu hesabı değerlendiren arkadaşlar olacak.

Piyasa malı LPG taktıranlar genelde sorunla karşılaşır. Malum LPG markası 900 Tl
Ayrıca arkada tüp var diyip kimse korkmasın. O tanklar yüksek basınçlara dayanıklıdır.

2000 yıllarında Yerli bir  LPG  firmasında AR GE de çalıştım. Bilgi buradan gelmektedir. 

Özkan bey çok güzel açıklamışsınız benim araç şehir içi sürekli klima açık 6 litre mazot yakıyor yani 18 kr lpg ye 8.5 litreden 19 kr yakar demişsiniz yalnız ben şehir içinde 8.5 litre yakacağını hiç sanmıyorum en az 9.5 10 lt yakar buda demek olyor ki dizel dahada ekonomik.

Bu arada ben yılda 12000 km yaparım 400000 km lere ulaşmakta 33 yılımı alır ozamana kim öle kim kala.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #57 : Ekim 29, 2010, 11:44:51 »

Buda 8.5 LT / Km yapar.

+10000000000000000000000000000
sırf bu yorumların için başka hiç bi türlü yorum yapmicam süpersin saygılar ;)
Her zaman diyorum lpg vardır lpg vardır 2bin lirayı çıkarın gözden diyorum yok tehlike diyorlar kaliteli lpg'de hiç bi sorun olmaz. O zaman bırakın lpg kullanan insanlar yardımcı olsun ;)

Gerçekten çok faydalı bilgiler koymuşsun ortaya özkan kardeş...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #58 : Ekim 29, 2010, 11:47:16 »
Özkan bey çok güzel açıklamışsınız benim araç şehir içi sürekli klima açık 6 litre mazot yakıyor yani 18 kr lpg ye 8.5 litreden 19 kr yakar demişsiniz yalnız ben şehir içinde 8.5 litre yakacağını hiç sanmıyorum en az 9.5 10 lt yakar buda demek olyor ki dizel dahada ekonomik.

Bu arada ben yılda 12000 km yaparım 400000 km lere ulaşmakta 33 yılımı alır ozamana kim öle kim kala.
Mahmut sen yaparsın 12 bin diğeri yapar 30 bin tabi bu değişen faktörler.

Senin araçla otobanda 150 km yol gitsen 120 km hızla tahminen ne kadar yakar kardeşim lt. olarak değil fiyat olarak söyle !!(ikisini de söyleyebilirsin)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #59 : Ekim 29, 2010, 12:57:27 »
Tüm arkadaşların yorumlarını okudum, benim gibi LPG işini bilmeyenler Anti LPG ci olmuş, LPG işini bilenler sorun olmayacağını dile getirmiş.

Gelelim benim araştırmalarıma :D

İlk önce MERSİN de BRC marka LPG işi yapan firmaya gittim, aklıma takılan bütün soruları sordum, en az 2 saat da bu işi yapan kişileri dinledim.

sorulabilecek sorular arasındaki en önemli soru ise Garanti olayı nasıl olacak dedim.

Bir çok sıfır araba satan firmanın BRC firması ile anlaşmalı çalıştığını ve bu anlaşmalı çalışan firmalardan sıfır araç satın aldığınız zaman garantinin devam ettiğini söylLediler. Bende söz uçar yazı kalır mantığı ile bu belgeleri görmek istedim. Anlaşmalı çalışılan tüm firmaların belgelerin gösterdiler.

Sıfır araç alırken, skoda grubu, hyundai grubu, fiat grubu, renault grubu, dacia grubu, aklımda kalan bunlar fazlası var eksiği yok, aldığınız zaman LPG taktırsanız bile garanti bozulmuyor ve 1 hafta içerisinde ise tüm wosvagen grubuna takılacağını, bunun içinde görüşmelerin devam ettiğini söylediler.

Bir çok aracında kısa bir süre içinde fabrika çıkışlı LPG olacağını söylediler.

Toyota grubu ile bir anlaşma olmadığını söylediler. Bende eğer aracı alır isem ve LPG taktırır isem aracımın garanti süresince, LPG den kaynaklanacak tüm sorunlara karşılık bir sözleşme yaparmısınız dedim. İstediğiniz notere gidelim yapalım dediler.

Yazlık komşumuz olan bir arkadaşımın, Adana da Prins marka LPG bayiliği aldığını ve bu işi yaptığını öğrendim. Telefon açarak 2 saate yakın aynı konuları onunlada konuştum. dönüp dolaşıp garanti olayına geldik. Prins marka olarak garanti süresince sözleşme yapabileceklerini söylediler.

Mersin otomeri aradım, başlangıçt avensis için sipariş vermiştik, satılmadıysa avensis alacam dedim, satıldığını söylediler, tabiki bizim corolla siparişimiz devam ediyor, avensis ile değişirkse ne zaman alacağımı sordum. Kasım sonu itibari ile alabileceğimi söylediler.

Sonuç olarak Avensis araç alıp 1 yıl kullandıktan sonra LPG taktırmaya karar verdim.
Şu soru sorulabilir neden alır almaz taktırmıyorsun, 1 sene içinde benzine vereceğim fark ile, lPG ye vereceğim para aynı, bu 1 sene zarfında LPG ye vereceğim parayı benzine veririm, 1 sene sonunda da LPG taktırırım. Garantiyi de 1 sene kullanmış olurum.

Birde 1 sene içinde ya piyangodan para çıkar ise :D, çıkarmı çıkar. Ali Ağaoğlu kadar olmasada :P, iyi bir araca binerim ozaman.

corolla 1.4d araçtan neden vazgeçtim, Corolla sınıfının bence şuana kadar yapılmış en iyi aracı, fakat ben her 3 senede 1 araç değiştirme gibi bir lüksüm yok, aldığım araca en az 10 sene biniyiroum ki şuan kullandığım avensisi de sıfır almıştım. Uzun süreli kullanacağım için aldığım aracının segmentinin biraz üst sınıf olmasını istedim.

Büyük ihtimal aracı kasım ayı sonunda verecekler, gelecek aracında gümüş gri olduğunu söylediler.

Hayırlısı ile aracı aldıktan sonra, 1 sene sonraki sorumuz hazır hangi LPG firması:D
BRC mi ? Prins mi ?

Bilgisini bizimle paylaşan arkadaşlara teşekkürler.