Tüm arkadaşların yorumlarını okudum, benim gibi LPG işini bilmeyenler Anti LPG ci olmuş, LPG işini bilenler sorun olmayacağını dile getirmiş.
Gelelim benim araştırmalarıma

İlk önce MERSİN de BRC marka LPG işi yapan firmaya gittim, aklıma takılan bütün soruları sordum, en az 2 saat da bu işi yapan kişileri dinledim.
sorulabilecek sorular arasındaki en önemli soru ise Garanti olayı nasıl olacak dedim.
Bir çok sıfır araba satan firmanın BRC firması ile anlaşmalı çalıştığını ve bu anlaşmalı çalışan firmalardan sıfır araç satın aldığınız zaman garantinin devam ettiğini söylLediler. Bende söz uçar yazı kalır mantığı ile bu belgeleri görmek istedim. Anlaşmalı çalışılan tüm firmaların belgelerin gösterdiler.
Sıfır araç alırken, skoda grubu, hyundai grubu, fiat grubu, renault grubu, dacia grubu, aklımda kalan bunlar fazlası var eksiği yok, aldığınız zaman LPG taktırsanız bile garanti bozulmuyor ve 1 hafta içerisinde ise tüm wosvagen grubuna takılacağını, bunun içinde görüşmelerin devam ettiğini söylediler.
Bir çok aracında kısa bir süre içinde fabrika çıkışlı LPG olacağını söylediler.
Toyota grubu ile bir anlaşma olmadığını söylediler. Bende eğer aracı alır isem ve LPG taktırır isem aracımın garanti süresince, LPG den kaynaklanacak tüm sorunlara karşılık bir sözleşme yaparmısınız dedim. İstediğiniz notere gidelim yapalım dediler.
Yazlık komşumuz olan bir arkadaşımın, Adana da Prins marka LPG bayiliği aldığını ve bu işi yaptığını öğrendim. Telefon açarak 2 saate yakın aynı konuları onunlada konuştum. dönüp dolaşıp garanti olayına geldik. Prins marka olarak garanti süresince sözleşme yapabileceklerini söylediler.
Mersin otomeri aradım, başlangıçt avensis için sipariş vermiştik, satılmadıysa avensis alacam dedim, satıldığını söylediler, tabiki bizim corolla siparişimiz devam ediyor, avensis ile değişirkse ne zaman alacağımı sordum. Kasım sonu itibari ile alabileceğimi söylediler.
Sonuç olarak Avensis araç alıp 1 yıl kullandıktan sonra LPG taktırmaya karar verdim.
Şu soru sorulabilir neden alır almaz taktırmıyorsun, 1 sene içinde benzine vereceğim fark ile, lPG ye vereceğim para aynı, bu 1 sene zarfında LPG ye vereceğim parayı benzine veririm, 1 sene sonunda da LPG taktırırım. Garantiyi de 1 sene kullanmış olurum.
Birde 1 sene içinde ya piyangodan para çıkar ise

, çıkarmı çıkar. Ali Ağaoğlu kadar olmasada

, iyi bir araca binerim ozaman.
corolla 1.4d araçtan neden vazgeçtim, Corolla sınıfının bence şuana kadar yapılmış en iyi aracı, fakat ben her 3 senede 1 araç değiştirme gibi bir lüksüm yok, aldığım araca en az 10 sene biniyiroum ki şuan kullandığım avensisi de sıfır almıştım. Uzun süreli kullanacağım için aldığım aracının segmentinin biraz üst sınıf olmasını istedim.
Büyük ihtimal aracı kasım ayı sonunda verecekler, gelecek aracında gümüş gri olduğunu söylediler.
Hayırlısı ile aracı aldıktan sonra, 1 sene sonraki sorumuz hazır hangi LPG firması:D
BRC mi ? Prins mi ?
Bilgisini bizimle paylaşan arkadaşlara teşekkürler.