Gönderen Konu: multi mod ve şehir efsaneleri...detay lütfen..  (Okunma sayısı 16522 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
Ynt: multi mod ve şehir efsaneleri...detay lütfen..
« Yanıtla #60 : Ocak 12, 2011, 18:38:38 »
herkese merhabalar

bende pazar günü mmt şanzıman dizel aurisime kavuştum. 200 km. sürekli şehir içi yol yaptım. öncelikle şunu söylemeliyim kullanımı çok zevkli bundan önce 3 sene tam otomatik araç kullandım. ben şanzımanı dur kalklı trafikte manuel kullanıyorum kulakçıklardan ve daha fazla verim alabiliyorum motordan. yokuşlarda aracım nedense kaydırmıyor ama bunun yarım debriyajla olduğunu öğrenince el freni kullanmaya başladım ki kılavuzda da el freniyle kalkın deniyor. belki henüz çok erken ama sürekli dur kalklı trafikte 6.2 lt tüketim yakaladım fsi golfumde 10 dan aşağı düşürmek imkansızdı aynı güzergahta uzun süreli duran trafikte aracınızı n konumuna (boşa) alın. örneğin uzun süreli trafik ışıklarında. ben e modunu da açık trafikte kullanıyorum. arabanın vites geçişlerini hissetmemek ve bocalama yaşamamak için vites geçerken aynen düz araç kullanıyor gibi ayağınızı gazdan çekin. ben şahsen bu şekilde kullanıyorum ve şanzımana olabildiğince yük bindirmemeye çalışıyorum. şu yokuşta kalkmama meselesini çok takmıştım. daha aldığım gün minimum 40 derece olan garaja soktum aracımı. çıkarken gelip garaj kapısının başında durdum. manuele alıp hafif gazla baktım aracım güzel güzel çıktı yokuşu. tabi çok dikkat etmemize rağmen sorun çıkarmayacak mı çıkaracak mı orası artık şans işi şimdi diye bilirsiniz o kadar para verdik işimizi şansamı bırakıcaz diye ama eğer bu problemleri bile bile aracınızı araştırmadan aldıysanız orasıda artık alıcının düşünmesi gereken kısımdır. ayrıca toyota ilk çıkan mmt lerde servislere araçlar geldikçe gerekli ayarlamayı yapmış ve o şekilde göndermiş. bir çok kişinin problemide hallolmuş. bi tanıdığım son 4 senede 3 tane mmt li araç aldı. ki hergün köprü trafiğinden tutun her 2 yakada da girmediği trafik yok sadece ilk aracı bi kereliğine problem yaptı. ondan sonra hiç karşılaşmadı bir sıkıntıyla.

NOT: bu yazdıklarım kesinlikle ve kesinlikle kendi görüşüm. bu yazıyı kimsenin yazısına cevaben yazmadım. bende kullanıcıyım ve kullanıcı her zaman haklıdır. :D herkese iyi akşamlar :D
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ocak 12, 2011, 18:38:38 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ocak 12, 2011, 19:23:20 »
MMT, Toyota'nin ayibi, gun gelir bu sanzumani emekli ederler.
Kullanmayi bilmiyorsun demek kendi ayiplarini gizlemek, sorumluluk almamak icin.
Bu sanzuman ABD'de kullanilmis olsa coktan geri cagrilirdi.

Yeni alanlara hayirli olsun, insallah sorun yasamazlar, keyifle binerler.

Alacak olanlara: bir daha dusunun.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #62 : Ocak 12, 2011, 20:26:06 »
Yenilerde hillholder var. 2-3 sn kaydırmadan durur. elfreni işkencesine girmeyin. ayrıca yenilerde baskı balata güçlendirilmiş. sorun hemen çıkmıyor. çok iddialı bir arkadaşım 2010 6 viteslisi ile bi gün köprü trafiğinde ses ve kokuyza maruz kalmış. stres yapmış. bana inanmadığı için heralde bir daha benle konuşmuyor. selamımı bile almıyor? çok komik dimi. ama sonra duydum ki aracı satmış tam otomatik rav4 almış. :)

mmt tarihe karışırken bizim emeğimizi toprağa gömmesinde.
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #63 : Ocak 12, 2011, 22:38:39 »
  Ali bey, sanırım yanlış üyelerimize özel mesaj atıyorsunuz. Diğer yandan sorununuzu daha detaylı dile getirir ve somut bilgiler sunarsanız daha faydalı lur düşüncesindeyim. Yaşadığınız sorunu da çok iyi anlıyorum, bu konuda sitemizde de oldukça çok sayıda paylaşım mevcut. Umarım sorununuz, sıkıntınız en kısa sürede ve iyi şekilde çözülür.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 29000
  • Model Yılı: '16
  • 128 kere teşekkür etti
  • 185 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #64 : Ocak 12, 2011, 22:59:02 »
MMT'den daha iyisi DSG'dir kanımca...
o da zaten VW'de 7000TL'lik fark koyuyor...
o kadar gerekli değil.
Herşeye rağmen; gülmek güzeldir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ocak 12, 2011, 23:17:31 »
MMT'den daha iyisi DSG'dir kanımca...
o da zaten VW'de 7000TL'lik fark koyuyor...
o kadar gerekli değil.
Renaultun yeni çıkardığı EDC şanzımanda güzel diyorlar oda DSG gibi çift kavramalı .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #66 : Ocak 13, 2011, 08:19:12 »
sorunuza bakılırsa karalayan adam ilan etmişsiniz beni baştan..
neden karalayim? sizce derim nedir? sıkıntım olmasa neden girip yazayım burada? toyota kötü arabada demedim üstelik. mmt konusunda bana çektirdiklerini anlattım.
onlarda dava gördüm iliklerim dondu..
siz 2008 den beri hangi koşullarda kullanıyorsunuz merak ettim.
başka forumlarıda inceledim ben. orada da 2007 beri kullanıyorum memnunum diyenlerden bir kaçı baskı balataya 1300 tl verince yinede memnunum dmemelrini bekledim ama artık forumlarda okuyamıyorum o arkadaşların yazılarını..

O yazıyı profil bilgileriniz eksik diye yazdım hala eksik:(
ilk çıkan 2007 lerde problem vardı... sonrakilerde bayağı halloldu. ben arabayı izmirin çok yokuşlu trafiğinde sıkıntısız kullanıyorum ilk başlarda 1-2 geçişinde problem oluyordu forumda yazdım izmir akdemirlerde adaşım serdar usta vites kalibrasyonu yaptı gaz pedalı değişim kampanyası zamanı o zamandır tık demedi...
galiba sizde şu kalibrasyon işini bi araştırın
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #67 : Ocak 13, 2011, 08:26:44 »
 Ali bey, sanırım yanlış üyelerimize özel mesaj atıyorsunuz. Diğer yandan sorununuzu daha detaylı dile getirir ve somut bilgiler sunarsanız daha faydalı lur düşüncesindeyim. Yaşadığınız sorunu da çok iyi anlıyorum, bu konuda sitemizde de oldukça çok sayıda paylaşım mevcut. Umarım sorununuz, sıkıntınız en kısa sürede ve iyi şekilde çözülür.
Merhabalar Hakan Bey,
Yanlış üye kimdir ve kime özel mesaj atmışım anlayamadım? Sakıncalı bir şey mi demişim farkında olmadan? biraz daha ayrıntılı bilgi verebilirseniz sevinirim.
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #68 : Ocak 13, 2011, 08:37:19 »
  Merhaba Ali bey.
 Sanırım isim benzerliğinden konu da ilgisi olmayan bir üyemize mesajınız gitmiş. Üyenin ismini vermeme gerek yok ancak bunun dışında herhangi bir sakınca yok.

Diğer yandan; bu konuda Mmt'ye sahip araç sahiplerinin bir kısmında sıkıntılar, memnuniyetsizlikler olduğunun farkındayız ancak bu kimsenin suçu değil, bu yüzden kimsenin kimseyi kırmasının bir anlamı yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #69 : Ocak 13, 2011, 08:41:32 »
Merhabalar Hakan Bey,
İnanın kafam karıştı? Kimseye özel mesaj yollamadım ki? Yani en azından özel mesaj nasıl yollanır onuda bilmiyorum burada? Zaten benim amacım özele atmak olsa bu foruma girmezdim. sıkıntım var, mmt gecelerimi uykusuz geçirmeme sebep oluyor, onu paylaşmak istedim sadece?
Eğer gerçekten bilmeden de attıysam arkadaş kusuruma bakmasın iletirmisiniz? Üzüldüm şimdi..  :(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
« Yanıtla #70 : Ocak 13, 2011, 08:51:53 »
  Merak etmeyin, çok büyütülecek bir durum yok. Herhangi bir problemde yok, mesaj giden üyelerimiz zaten bu yazıyıda görecektir. Üzülmenize hiç gerek yok, en fazla basit bir yanlış anlaşılma olmuştur.
 Bence Mmt konusunda sitemizde de yer alan bazı kullanım tekniklerini bir araştırın, belki size fayda sağlayacak noktalar bulabilirsiniz. Arkadaşların da söylediği gibi yetkili servisde kalibrasyonuda deneyin. Umarım tüm bunlar sorununuzu hafifletir ya da tamamen geçmesini sağlar.
 Bu arada araç sizin sağlığınızdan önemli değil, sorun bir şekilde çözülür sonuçta.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #71 : Ocak 13, 2011, 09:06:26 »
O yazıyı profil bilgileriniz eksik diye yazdım hala eksik:(
ilk çıkan 2007 lerde problem vardı... sonrakilerde bayağı halloldu. ben arabayı izmirin çok yokuşlu trafiğinde sıkıntısız kullanıyorum ilk başlarda 1-2 geçişinde problem oluyordu forumda yazdım izmir akdemirlerde adaşım serdar usta vites kalibrasyonu yaptı gaz pedalı değişim kampanyası zamanı o zamandır tık demedi...
galiba sizde şu kalibrasyon işini bi araştırın

Merhabalar,
Vallahi profilde fazladan ne yazmak gerekir bilemediğim için boştur. Yanlış anlamasın kimse ama kan grubu sorulmuş. Neden anlamadım yazmadım. Onun dışında şimdi tekrar baktım, yazılacakları yazdım. Resimide yeniledim. Eğer mesele profilse başka ne yapmak gerekir bilmiyorum?

Sanırım ben tanışma bölümünde yaşadıklarımı tam yazmamışım. Ama anlaşılır diye düşünmüştüm.
zira dava açan bir tanıdıkla olayı takip ediyorum zaten. dava dilekçesi, karşı yanıtlar, araçtaki sorunlar, servisin dedikleri, kalibrasyon olayı vs.. hepsini denedim çözüm bulamadım F1 pilotu olmaya karar verdim zaten :)
birşey daha, artık kalibrasyon yapmıyor servisler. direniyor. toyota kalibrasyonun zararılı olduğunu söylemiş. kasımpaşa gedizler ve kozyatağı nataş ta ki 2 usta öyle dedi. isimlerini vermeyim. ama ver sakıncası yok derseniz veririm.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Ocak 13, 2011, 10:16:18 »
Tekrar Merhaba Herkese,
Tanışma kısmına bir dolu şey yazdım yine işi gücü bırakıp :)
kalibrasyon şu bu herşeyi denedik. Bu sıkıntının kalibrasyon vs. ile alakası olduğuna şüpheliyim. Sadece toyota ya çok kırgınım ben. mmt konusunda ayıp etti, bizi araç kullanmayı bilmemekle suçladı hep.
Mısır daki tüketiciler gibi olamadık ya, ben ona üzülüyorum. Burada bir başlık açtım, mmt yi yargıya götürme düşüncesi diye, bir kişi yorum yapmadı? ama depo çalkalanma sesini yargıya götürme topic i bir sürü yorum almış. Allaşkına arkadaşlar, mmt hayati tehlike içerebiliyor. Ama depo çalkantı sesinin kulak rahatsızlığından başka ne sorunu var? Bende rahatsızım bu sesten kabul. Hatta ben iç döşemelerdeki çiziklerden bile rahatsızım. yokmu rahatsız olan? ön panel gıcırdaması, elfreni çevresi ve kapı kolu kenarlarındaki içizikler. orjinal silceklerin daha 1-2 ayda bozulup düzgün silmemesinden, bu konuları aştık tamam ama mmt problemi şehir efsanesi olamaz olmamalıdır bence. bu araçla ancak yolda kalanlar bilir nasıl stres yaşandığını. kafaya takma demekle olmuyor gerçekten. bu aracı kullanmak bu kadar zorsa sadece pistlerde görelim o zaman.. yollarda ne işi var  :alkis:
mytbusters a mail atıcam valla gelip incelesinler mmt li araçları efsanemi değilmi  :P

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #73 : Ocak 13, 2011, 10:50:11 »
Renaultun yeni çıkardığı EDC şanzımanda güzel diyorlar oda DSG gibi çift kavramalı .

Evet o da çift kavramalı bir sistem kullanıyor. DSG ile eşdeğer, ford da da o tarz bir sistem olduğunu duymuştum ama emin değilm, bence artık toyota da böyle bir sisteme geçmeli, en azından otomatik viteste opsiyonel olarak sunmalı bence.
Ben mmtden çok memnunum ama memnun olmayanlar için güzel bir alternatif olacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Ocak 13, 2011, 11:27:24 »
ben bu teknolojiden artık iyice şüphe duymaya başladım. zira 2009 dan beri bir tanıdık dsg li golf kullanıyor. şu zamana dek sorun yoktu. ama geçen tanıdık 2 nci vites geçişinde sarsıntı ve kararsızlık başladı dedi. forumları araştırmış o da. bu belirti ile sorun başlıyormuş, sonra arıza veriyormuş. garanti varsa yırttınız, yoksa 20 bin tl leri bulan bir süreç başlıyormuş. ilginç değil mi.
ben çok şey duydum. bu teknolojiye güvenim kalmadı sanırım artık. Aslında burada bir insanın yapabildiğini makinaya yaptıramadıklarını bir kere daha öğrenmiş oluyoruz. basit bir debriyaja basma kaldırma vites değiştirme işini mekanik sistem beceremiyor. İnsan oğlu bunu becerdiği zaman Terminatör gibi kusursuz robotlar yapılabileceğini düşünüyorum.  ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • onun ruhu japon...
  • 128 kere teşekkür etti
« Yanıtla #75 : Ocak 13, 2011, 11:54:56 »
dsgnin en büyük dezavantajı zaten tamir maliyetleri.
Arabanın şanzımanı orta düzey bir araba değerinde olunca...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ocak 13, 2011, 16:08:04 »
MMT'li araclar milletimize otomatik diye satildi, orada da kabahati var Toyota bayiilerinin.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ocak 13, 2011, 16:19:38 »
MMT'li araclar milletimize otomatik diye satildi, orada da kabahati var Toyota bayiilerinin.
Evet, otomatik vites diye satıldı. Zaten otomatik vites !
Ama otomatik şanzıman değil. Zaten otomatik şanzıman değil !

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #78 : Ocak 13, 2011, 16:26:47 »

Genel olarak bilmem ama ben otomatik dizel corolla nasıl diye sorduğumda onatça beni dizeller tam otomatik dil mmt şanzıman diye bilgilendirdi .

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #79 : Ocak 13, 2011, 16:52:11 »
Geçen ay benim Yaris'in 40bin bakımı için İstanbul'da Toyotronic özel servise götürdüm.
Mithat usta yeni bir bilgisayar almış, araca bağlayınca MMT kalibrasyonu da yapabiliyormuş. Benim arabanın da MMT beyninin yazılımını güncelledi. Zaten MMT ile sorun yaşamıyordum ama şimdi vites geçişleri çok daha düzgün oldu. Freni bırakınca araba kendiliğinden gitmeye başladı, zz dik yokuşlarda da kaydırmıyor ama bunu yarım debriyajla yaptığı için ben yine el freni kullanıyorum.

İstanbul'da olup MMT ile sorun yaşayan varsa Toyotronic'e bir uğrasın derim. Kalibrasyondan ben memnun kaldım, tavsiye ederim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...