Gönderen Konu: multi mod ve şehir efsaneleri...detay lütfen..  (Okunma sayısı 16520 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: ---
Ynt: multi mod ve şehir efsaneleri...detay lütfen..
« Yanıtla #80 : Ocak 13, 2011, 16:52:11 »
Genel olarak bilmem ama ben otomatik dizel corolla nasıl diye sorduğumda onatça beni dizeller tam otomatik dil mmt şanzıman diye bilgilendirdi .
son yıllarda öyle. ilk yıllarda öyle değildi. kaldıki yarı otomatik olsa ne olacak? dedikleri herşeyi yapıyorum ben harfiyen. onların dediklerini yapınca sorun çıkmasa zaten ses etmicek kimse belkide..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #80 : Ocak 13, 2011, 16:52:11 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #81 : Ocak 13, 2011, 16:55:16 »
Geçen ay benim Yaris'in 40bin bakımı için İstanbul'da Toyotronic özel servise götürdüm.
Mithat usta yeni bir bilgisayar almış, araca bağlayınca MMT kalibrasyonu da yapabiliyormuş. Benim arabanın da MMT beyninin yazılımını güncelledi. Zaten MMT ile sorun yaşamıyordum ama şimdi vites geçişleri çok daha düzgün oldu. Freni bırakınca araba kendiliğinden gitmeye başladı, zz dik yokuşlarda da kaydırmıyor ama bunu yarım debriyajla yaptığı için ben yine el freni kullanıyorum.

İstanbul'da olup MMT ile sorun yaşayan varsa Toyotronic'e bir uğrasın derim. Kalibrasyondan ben memnun kaldım, tavsiye ederim.

hangi yakada? birde kaç tl aldı kalibrasyon için?
ayırca ileri durumlarda, yani baskı balatanın çok eridiği hallerde kalibrasyon yetmiyor. nataş aracı kaldırıp şanzımanın bir yerlerinden baskı balata kavrama noktasını mekanik olarak ayarlıyorlar.
buraqsıda öyle mi yapıyor? birde hangi yakada?
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 317000
  • Model Yılı: '94
  • 14 kere teşekkür etti
  • 33 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #82 : Ocak 13, 2011, 16:59:17 »
Evet, otomatik vites diye satıldı. Zaten otomatik vites !
Ama otomatik şanzıman değil. Zaten otomatik şanzıman değil !

Kelime oyununa gerek yok.Otomatik falan degil iste. Sanzuman da vites de otomatik degil.

O unlem isaretleri fazla olmus.
Fe... :-)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Yaris
  • Kan Grubu: B+
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #83 : Ocak 13, 2011, 17:02:56 »
hangi yakada? birde kaç tl aldı kalibrasyon için?
ayırca ileri durumlarda, yani baskı balatanın çok eridiği hallerde kalibrasyon yetmiyor. nataş aracı kaldırıp şanzımanın bir yerlerinden baskı balata kavrama noktasını mekanik olarak ayarlıyorlar.
buraqsıda öyle mi yapıyor? birde hangi yakada?

İstanbul Avrupa yakasında, Güngören'de yeri.
Ben de bu forumdaki iyi yorumlardan ve internetten arayıp bulmuştum orayı.

http://www.google.com.tr/#hl=tr&source=hp&biw=1218&bih=810&q=toyotronic&aq=f&aqi=g2&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=e9c2efdb13bbc960

Aracı 20'bin km'de almıştım, 20, 30 ve 40bin bakımlarını oraya yaptırdım.

MMT kalibrasyonu için benden ayrıca para almadı. 40bin bakımını yaptırırken aradan çıkmış oldu. 40bin bakımına 250TL vermiştim.
All I ask is a tall ship and a star to steer her by...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #84 : Ocak 13, 2011, 17:04:30 »
niye değil? vitesi kim değiştiriyor? bizim bir arkadaş var, maymun koymuşlar debriyaja, arada maymunluk yapıo işte adı üstünde diyor. öyle bişi mi?  :alkis:

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #85 : Ocak 13, 2011, 17:06:08 »
Timuçin Bey garantisi yokmu aracınızın? neden özel servise gittiniz?

bilgi  için teşekkür ederim bu arada

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #86 : Ocak 13, 2011, 17:08:36 »
Timuçin Bey garantisi yokmu aracınızın? neden özel servise gittiniz?

bilgi  için teşekkür ederim bu arada

Aracım 2006 model, ben 2009 Nisan sonunda 2. el almıştım ve 3 yıllık garantisi bitmişti. Garantisi bitmiş olduğu için de bakımlar için yetkili servise gitmek yerine güvenilir bir özel servise gitmeyi tercih ettim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #87 : Ocak 13, 2011, 17:19:36 »
Aracım 2006 model, ben 2009 Nisan sonunda 2. el almıştım ve 3 yıllık garantisi bitmişti. Garantisi bitmiş olduğu için de bakımlar için yetkili servise gitmek yerine güvenilir bir özel servise gitmeyi tercih ettim.

doğru seçim yapmışsınız evet. bende öyle yapıcam. hatta tanıdığın 50 binde. bitti garantisi. yağ değişimi yapacak bitek. yeter.. rutin bakımlar bana komik gelmiştir hep..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #88 : Ocak 13, 2011, 17:22:55 »
ben dahil etrafımda mmt den memnun olan daha ne gördüm ne de duydum. sadece internet ortamında memnun olanları okudum? o sebeple şaşırmış durumdayım.. gerçekten inanın bana hala soruyorum etrafıma, mmt kullananlar kan ağlıyor.

Yalan söyleyecek halimiz yok herhalde. Aldık, kullanıyoruz, memnunuz. Sizin aracınız 2007 model ise onlarda problem olduğu her yerde söyleniyor.
Bu forumu okursanız Ecu kartı değişince düzeldiği pek çok yerde yazıyor.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #89 : Ocak 13, 2011, 17:29:57 »
Yalan söyleyecek halimiz yok herhalde. Aldık, kullanıyoruz, memnunuz. Sizin aracınız 2007 model ise onlarda problem olduğu her yerde söyleniyor.
Bu forumu okursanız Ecu kartı değişince düzeldiği pek çok yerde yazıyor.

aracım 2008. ben görmedim dedim. burada söyleyenlere yalancı demedim? ayrıca sorunun zaten gizli olduğunu söyledim. uygun şartlar geldiğinde problem ortaya çıkıyor.
ecu değişimi ile düzeldiğini okumak yetmez. test etmek gerek. nitekim benim aracın ecu sunda problem yok. 3 serviste aynı şeyi söyledi. şimdi ben ecu yu nasıl değiştirteyim onlara? zor kullanmam mı gerekiyor? öneriniz var mı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '14
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #90 : Ocak 14, 2011, 00:34:16 »
herkese merhabalar

az önce üsküdardan bjk dikilitaşa geldim yolda telefonla arac kitinden konusurken aracı gerektiği yerde m ye almayı unutmusum tam park edecekken yerin darlığı sonucu baya bi ileri gel git yaptım en son hamleye gelmeden uyarı sesi geldi sanzımandan n isareti cıktı bende n ye aldım hemen 10 saniye sonra r ye attım aracı park ettim. Sizce neden olmus olabilir bu arac daha 250 km de bu sorunun başlangıcı mı yoksa cok ileri geri yapmam sonucu ve sanzımanı zorlamıs olamam dolayısıyla bi uyarımı yardımcı olursanız cok sevinirim
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #91 : Ocak 14, 2011, 00:39:37 »
bu arada aracı yokuslarda durk kalkta sürekli e de kullandım ve ve araç zorlandı hissettim fakat biraz geç farkına vardım :) oysa bugun anı yollarda daha uzun süreli kullanımda bi problem olmamıstı gerektiği gibi kullanmıstım :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #92 : Ocak 14, 2011, 00:41:15 »
herkese merhabalar

az önce üsküdardan bjk dikilitaşa geldim yolda telefonla arac kitinden konusurken aracı gerektiği yerde m ye almayı unutmusum tam park edecekken yerin darlığı sonucu baya bi ileri gel git yaptım en son hamleye gelmeden uyarı sesi geldi sanzımandan n isareti cıktı bende n ye aldım hemen 10 saniye sonra r ye attım aracı park ettim. Sizce neden olmus olabilir bu arac daha 250 km de bu sorunun başlangıcı mı yoksa cok ileri geri yapmam sonucu ve sanzımanı zorlamıs olamam dolayısıyla bi uyarımı yardımcı olursanız cok sevinirim
Eğer yokuşta bir yere parketmeye çalıştırsanız aracı kaydırmamak için yarım debriyajla aracı dengede tutmaya çalışmış olabilir, bu da debriyaj balatasını ısıtır ve o alarm sesi duyulur. Birkaç kere o sesi duymaktan birşey olmaz, ben de aracı ilk aldığım zaman o sesi duymuştum bir iki kere sonra bir sorun olmadı.
Parkederken de eğer yokuştaysa aynı yokuşta kalkışlarda olduğu gibi el frenini kullanırsanız bu sorunu yaşamazsınız. Sonuçta MMT denilen şansıman manuel sistemle çalışıyor, tek farkı debriyaja basmak ve vitesi geçirmek işini robot sistemi sizin yerinize yapıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #93 : Ocak 14, 2011, 00:52:41 »
herkese merhabalar

Park ederken araç tam durmadan geriye yada geri giderken tam durmadan E'ye alırsanız şanzımana zarar vermemek için vites geçmiyor. O yüzden N yani boşta kalıyor.
Benim de başıma geldi, araç durmadan R ye alınca vites geçmeyip boşa aldı. Önemli bir şey değil, bir arıza değil, koruma sistemi gibi bir şey.
Tüm otomatikler için geçerlidir, kılavularda yazar, tam olarak durmadan geri vitese takmayın diye.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 3 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #94 : Ocak 14, 2011, 01:08:37 »
Park ederken araç tam durmadan geriye yada geri giderken tam durmadan E'ye alırsanız şanzımana zarar vermemek için vites geçmiyor. O yüzden N yani boşta kalıyor.
Benim de başıma geldi, araç durmadan R ye alınca vites geçmeyip boşa aldı. Önemli bir şey değil, bir arıza değil, koruma sistemi gibi bir şey.
Tüm otomatikler için geçerlidir, kılavularda yazar, tam olarak durmadan geri vitese takmayın diye.

Şimdi anladım, ben de balata ısınması uyarı sesi sanmıştım, evet bu uyarı sesi ileri geri geçişi ya da boştan ileri ya da geri sırasında yaptığında göstergede N harfi çıkıyor, çook nadiren kırmızıda beklerken boşa atmışken tekrar vitese atarken de yapıyor aynısını. Bu uyarı bazen vites geçişini yapan mekanik sistemin yeterince hızlı olmamasından kaynaklı. Dur daha vitese takmadım ayağını frenden çekme diye uyarıyor, bu durumda vitesi boşa almaya gerek yok, birkaç saniye bekleyince vitese geçiyor ve göstergede geçtiği vites yazıyor (E ya da R).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #95 : Ocak 14, 2011, 01:11:26 »
Kırmızı ışıkta frene basmadan E ye alınca bende de yaptı. Bundan önce Mondeo vardı otomatik bende, onda da mesela frene basmadan vites geçmiyordu.
Bir çeşit emniyet sistemi gibi bir şey. Aracın ani vitese geçip fırlamasını engellemek için galiba.
M/M şanzımanlar tam otmamtik değil ama E ye takıp frenden çekince ayağınızı kendi kendine hareket ediyor otomatikler gibi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #96 : Ocak 14, 2011, 01:20:48 »
araç yokuşta değildi ama tam durmadan arka arkaya vites değiştime işlemi yaptım ve de tam frene basmadan gerçi sonra hemen sesten sonra r ye taktım bi problem olmadı park ederkende sürekli frene basıp bıraktım ondan oldu heralde bigileriniz için çok teşekkürler :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #97 : Ocak 14, 2011, 07:43:02 »
Bu durum arıza değil Enes Emre Bey,
Bu aracın şanzımanı düz vites mantığı olduğu için bazen geri vitese geçmez. Düz vites arabası olan arkadaşlar bir düşünsün. Geri vites dişlisinde senkromeç yoktur. Onun dışındaki tüm dişlilerde senkromeç vardır. Senkromeç vites değşiminin kolay ve gürültüsüz olmasını sağlar. Geri viteste olmadığı için iki dişli direk birbiri içine geçmeye çalışır. O anki şartlarda dişli dişi üst üste gelince birbirine çarpar ve geçmez. Bunu için düz viteslerde geri vites geçmeyince ayağınızı hafif debriyajdan çekerek motor dişlisinin yer değiştirmesini ve geri vites dişlisine geçmesini sağlayabilirsiniz. Ama bu iş mmt lerde olmaz. Vitesi geçiremeyen ecu hata gibi sinyal verip boşa atar. O arada yapılacak şey tekrar e ye alıp r ye geri takmaktır. Biraz bekler hafif gacırdayarak geçer. Mesele budur. Sorun değildir.
ilk kalkışlarda m ile e arasında hiç bir fark yoktur. e deki tek fark hemen vites değişimi sebebi ile aracın yığılmasıdır. Bu istikrarsızlığı ortadan kaldırmak için m moduna geçin derler. Es butonuna basarak da yoğun trafikte kullanabilirsiniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • I love my toyota ...
  • Kan Grubu: 0+
  • Model Yılı: -
  • 30 kere teşekkür etti
  • 5 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #98 : Ocak 14, 2011, 19:19:18 »

Arkadaşlar merhaba, kesinlikle kaçırılmayacak bir fırsat var, 2007 model Corolla MMt ler için ücretsiz değişim var...

biz şu likte bu konuyu tartışmıştık, buradada konuşalım istedim, linki veriyorum...

http://forum.donanimhaber.com/m_45248778/mpage_1/key_/tm.htm
"Çok param olunca Subaru alıcam"
"2007 Corolla 1.6 MMT Xenon VSC"

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #99 : Ocak 14, 2011, 20:04:38 »
herkese bilgiler için çok teşekkürler :)