0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Genel olarak bilmem ama ben otomatik dizel corolla nasıl diye sorduğumda onatça beni dizeller tam otomatik dil mmt şanzıman diye bilgilendirdi .
Geçen ay benim Yaris'in 40bin bakımı için İstanbul'da Toyotronic özel servise götürdüm. Mithat usta yeni bir bilgisayar almış, araca bağlayınca MMT kalibrasyonu da yapabiliyormuş. Benim arabanın da MMT beyninin yazılımını güncelledi. Zaten MMT ile sorun yaşamıyordum ama şimdi vites geçişleri çok daha düzgün oldu. Freni bırakınca araba kendiliğinden gitmeye başladı, zz dik yokuşlarda da kaydırmıyor ama bunu yarım debriyajla yaptığı için ben yine el freni kullanıyorum.İstanbul'da olup MMT ile sorun yaşayan varsa Toyotronic'e bir uğrasın derim. Kalibrasyondan ben memnun kaldım, tavsiye ederim.
Evet, otomatik vites diye satıldı. Zaten otomatik vites !Ama otomatik şanzıman değil. Zaten otomatik şanzıman değil !
hangi yakada? birde kaç tl aldı kalibrasyon için?ayırca ileri durumlarda, yani baskı balatanın çok eridiği hallerde kalibrasyon yetmiyor. nataş aracı kaldırıp şanzımanın bir yerlerinden baskı balata kavrama noktasını mekanik olarak ayarlıyorlar.buraqsıda öyle mi yapıyor? birde hangi yakada?
Timuçin Bey garantisi yokmu aracınızın? neden özel servise gittiniz?bilgi için teşekkür ederim bu arada
Aracım 2006 model, ben 2009 Nisan sonunda 2. el almıştım ve 3 yıllık garantisi bitmişti. Garantisi bitmiş olduğu için de bakımlar için yetkili servise gitmek yerine güvenilir bir özel servise gitmeyi tercih ettim.
ben dahil etrafımda mmt den memnun olan daha ne gördüm ne de duydum. sadece internet ortamında memnun olanları okudum? o sebeple şaşırmış durumdayım.. gerçekten inanın bana hala soruyorum etrafıma, mmt kullananlar kan ağlıyor.
Yalan söyleyecek halimiz yok herhalde. Aldık, kullanıyoruz, memnunuz. Sizin aracınız 2007 model ise onlarda problem olduğu her yerde söyleniyor.Bu forumu okursanız Ecu kartı değişince düzeldiği pek çok yerde yazıyor.
herkese merhabalar az önce üsküdardan bjk dikilitaşa geldim yolda telefonla arac kitinden konusurken aracı gerektiği yerde m ye almayı unutmusum tam park edecekken yerin darlığı sonucu baya bi ileri gel git yaptım en son hamleye gelmeden uyarı sesi geldi sanzımandan n isareti cıktı bende n ye aldım hemen 10 saniye sonra r ye attım aracı park ettim. Sizce neden olmus olabilir bu arac daha 250 km de bu sorunun başlangıcı mı yoksa cok ileri geri yapmam sonucu ve sanzımanı zorlamıs olamam dolayısıyla bi uyarımı yardımcı olursanız cok sevinirim
Park ederken araç tam durmadan geriye yada geri giderken tam durmadan E'ye alırsanız şanzımana zarar vermemek için vites geçmiyor. O yüzden N yani boşta kalıyor. Benim de başıma geldi, araç durmadan R ye alınca vites geçmeyip boşa aldı. Önemli bir şey değil, bir arıza değil, koruma sistemi gibi bir şey. Tüm otomatikler için geçerlidir, kılavularda yazar, tam olarak durmadan geri vitese takmayın diye.