Gönderen Konu: multi mod ve şehir efsaneleri...detay lütfen..  (Okunma sayısı 16519 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Abden Şekura
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: 0-
  • Model Yılı: '14
  • 23 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
Ynt: multi mod ve şehir efsaneleri...detay lütfen..
« Yanıtla #40 : Aralık 22, 2010, 16:54:18 »
düzeltiyorum: Devri yalayabilmenin değil devri yakalayabilmenin demek istemiştim :-[
Auris '14
1.6 Advance Skypack Multidrive S

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Aralık 22, 2010, 16:54:18 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 8 kere teşekkür etti
  • 23 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #41 : Aralık 30, 2010, 01:19:20 »
hayırlısıyla 2011 model auris dizel mmt aracım haftaya elimde 2 gündür forumda okuduklarımdan sonra arabayı almadan soğuma aşamasına geldim oysaki bu benim ilk kendime ait arabam olacak ve cok isteyerek aldım (1.5 sene uğraş verdim) :)) fakat yeni 6 ileri olanlarda sorun giderilmiş gibi duruyor. günlük yolumda en az yarım saat milim milim ilerleyen trafikte kalıyorum. anladığım kadarıyla düzgün kullanım olursa problem yaşanmıyor?
Audi A3 Sedan 1.6 TDi Ambiente

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Aralık 30, 2010, 08:55:12 »
hayırlısıyla 2011 model auris dizel mmt aracım haftaya elimde 2 gündür forumda okuduklarımdan sonra arabayı almadan soğuma aşamasına geldim oysaki bu benim ilk kendime ait arabam olacak ve cok isteyerek aldım (1.5 sene uğraş verdim) :)) fakat yeni 6 ileri olanlarda sorun giderilmiş gibi duruyor. günlük yolumda en az yarım saat milim milim ilerleyen trafikte kalıyorum. anladığım kadarıyla düzgün kullanım olursa problem yaşanmıyor?
Hayırlı olsun Enes bey, allah hayatınızda nice başarılar verir inşallah.
M/M alan ve alacak oln kişiler, m/m ile ilgili oluşan efsaneden başta etkilenirler, ancak mantıklı düşünenler ve kendine güvenenler alır ve kullanır.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #43 : Aralık 30, 2010, 09:44:50 »
teşekkürler levent bey :) artık aldık bakalım ne göstercek bize 2 senedir golf fsi otomatik araç kullanıyorum. tam otomatikten mmt ye geçerken problem yaşamam inş. okuduklarıma göre baya bilgi sahibi oldum ama internette genel bi mmt problemi dolanıyor. servise yansıyan şikayetler ise baya az enteresan bi durum :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Aralık 30, 2010, 10:20:53 »
teşekkürler levent bey :) artık aldık bakalım ne göstercek bize 2 senedir golf fsi otomatik araç kullanıyorum. tam otomatikten mmt ye geçerken problem yaşamam inş. okuduklarıma göre baya bilgi sahibi oldum ama internette genel bi mmt problemi dolanıyor. servise yansıyan şikayetler ise baya az enteresan bi durum :D
Enes bey, incelediğiniz konular arasında umarım fikir sahibi olmuşsunuzdur.
Sizin için rahatsızlık yaratacak sadece vites arası geçişlerdeki aracın kalâ kalmasî.
Aracın nabzına alışırsanız, eminim seveceksiniz. Ancak asla tam otomatik vites keyfini alamzsınız bunu biliniz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/merhaba-29064/
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #45 : Aralık 30, 2010, 11:09:14 »
Geri kaydırma konusunda "BENİM FİKRİME GÖRE" el freni kullanmayı alışkanlık edinin. El freni kullanmayarak debriyaj balatasına yük bindiriyorsunuz, manuel vitesli araç bile olsa, çok hafif bir yokuşta bile el freni kullanmak debriyaj balatasının daha az aşınmasını sağlar.

Timuçin bey'e katılıyorum. Benim 2010 model MMT Comfort Corollam var. Öncelikli olarak bu aracı tercih etmemin iki neden var. Birincisi Dizel olması. İkincisi yarı otomatik olması ve manuel olarak vites değiştirme zorunluğumu ortadan kaldırmasıdır. Aracı hiç test sürüşü yapmadan Edirneden aldım. Ve teslim aldığım gün Cuma. Yani İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu  saatler 17:00-20:00 olan iş çıkışına denk gelerek kullanmak zorunda kaldım. Bu konuda aracı aldığım bayinin kullanım için bana verdiği bilgilerden ötürü teşekkür ederim. Ben aracı Kocaeli’de kullanıyorum ve 12.700 Km oldu. Burdaki trafik İstanbul trafiğini aratmayacak kadar yoğunluğa ulaştı. Bence MMT vites kullanıcılarının unutmaması gereken konu; MMT vitesin baskı balatalı olması ve manuel bir araç nasıl kullanılıyorsa aynı mantalite ile kullanmasıdır. Manuel araçlarda nasıl yarım debriyaj baskı balataya zarar veriyor ise, şehir içi trafiğinde, doğru kullanım için uygun vites seçeneğini yapmadığınızda, ani gaz basarak aracı yüksek devirde kaldırmaya çalıştığınızda ısınmaya bağlı olarak 'N' ikazı vererek vitesi boşa alması mümkündür. Daha önceki forumların birindeydi sanırım baskı balatanın erkenden bittiği gibi durumlardan da bahsedilmiştir.
İşte bu yarım debriyaj kullanımların çok olduğu zamanlarda balata erkenden bitebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #46 : Aralık 30, 2010, 20:06:55 »
enes bey öncelikle aracınız hayırlı olsun.benimde yeni aracım auris m/m .2000 km oldu kullanalı 2007 model.hiç bir sorun yok almadan önce bende bu yorumları okumuştum ama hiç takmayıp direk m/m vites aldım çokta memnunum.önceki aracım tam otm corolla 2003 idi.bu m/m vites çok daha zevkli ve de ekonomik.bu araıza olayınıda aklınıza bile getirmeyin sadece kullanma talimatlarına uyun yeter.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #47 : Ocak 02, 2011, 17:01:31 »
Merhabalar bende 1 hafta içinde alıyorum
Corolla Dizel 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Merhbalar ,O kadar çok araştırdımki Her konuda mutlaka sorundan bahseden biri oluyodu.
Levent Karagöz Ve diğer MM kullanıcıları Gayet Olumlu Tecrubelerini paylaşınca gözümü karartıp Aldım.
Ben şöförüm bıktım usndım debriyajdan,
Doğrumu ,Yanlışmı karar verdik görücz.
Tecrblerimi bnde paylaşırım aldıktan sonra ..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: B+
« Yanıtla #48 : Ocak 02, 2011, 17:09:19 »
Hayırlı olsun. Aynısından bende var. Bu gün 1.000 km oldu. Pazartesi servise gideceğim, kontrol için çağırdılar.
Hiç bir sorun yaşamadım m/m vitesle, rahat olun. Dik rampalarda sport kullanım ile veya manuele alarak daha rahat çıkabiliyorsunuz. Onun dışında bildiğiniz otomatik vites gibi. Hatta eski Passat'ım tam otomatik olmasına rağmen vites geçişlerinde haber veriyordu resmen, geçiyorummm diye. Corolla da anlamıyorsunuz bile.
2011 Corolla 1.4 D-4D Comfort Extra M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #49 : Ocak 02, 2011, 17:32:22 »
Hayırlı olsn , yakıttan memmunmusun aslında Yeni Avensis almıştım ben ama benzinli ve  manuel olması  babamgiln baskısıyla vazgeçtik MM  almaya karar verdik Yakıt nasıl Dizelde belkide gazdan ucuza geliyodur....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #50 : Ocak 02, 2011, 17:52:26 »
Valla ilk depo ile 750 KM yaptım rodaj da olmasına rağmen. (ful şehir içi trafiği) Şu an ikinci depodayım, 300 KM yaptım, daha bir çentik düştü yakıt göstergesinden. Depo bitip de ışık yanınca söyleyebilirim ne kadar gittiğini ikinci depo yakıt ile... 160-170 TL ye doluyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #51 : Ocak 02, 2011, 18:04:21 »
Genel ortalama kmde:200 liraya gelir heralde  şu kalkışlarda kayma olayına ne diosun pati olayına  ..,

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
« Yanıtla #52 : Ocak 02, 2011, 18:09:54 »
Hiç öyle bir şey ile karşılaşmadım. Normal bir kayma var. Evimde oldukça dik bir yokuşta.
Yeni model otomatik vites arabaların hepsi aynı. Ayağını frenden çekince kayıyor. Abartı değil, normal bir şekilde. Forumları okuyunca sanki yağ dökülmüş de kayıyor muşsun gibi yazıyorlar nedense. Ben anlamıyorum bu insanları zaten, ne bekliyorlar C segment bir arabadan? O zaman gidip Bentley filan alsınlar...
Arkadaşımın 2005 model Mercedes'i bile kalkışlarda kayıyor ;)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 8 kere teşekkür etti
« Yanıtla #53 : Ocak 02, 2011, 21:02:34 »
ya evet bu yokuşta kaydırma olayı neden bu kadar abartılıo görende sanki araba viteste değilde boşta kaldırmaya çalışılıyor zannetcek araba kaydırıyosa el freni kullanın veya tam otomatik alın. gerci arkadasımda dsg scirocco var yokus yukarı uyarı verdi şanzıman arabanızı hemen stop edin diye şanzıman ısındı diye o şanzımana bişi olsa emin olun mmt şanzımanların 3 4 katı fazla tutar :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Ocak 02, 2011, 22:08:05 »
arkadaşlar
herkese iyi akşamlar,
sıfır araçla verilen kullanıcı el kitabı" içinde kırmızı renkte 2 taraflı bir bilgilendirme kartı bulunuyor. bu kartta "yokuşlarda kalkış; başlığı ile başlayan tarafında ki yazının "yokuşta sadece gaz pedalı kullanarak veya kalkış destek sisteminden faydalanarak araç durur konumda dengede tutulmaya çalışılırsa, debriyaj sürekli.......şeklinde devam eden yazıda bu sistemde az da olsa varlığından bahsediliyor.
bilginize sunarım.
saygılarımla
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #55 : Ocak 12, 2011, 13:48:46 »
Herkese Selam Arkadaşlar,
Bu topic sayesinde foruma üye oldum. mmt konusunda artık ihtisas yaptım dersem inanın yalan olmaz. MMT şehir efsanesi değil gerçek manada toyota nın gizli ayıbıdır. kimse kızmasın ve kusura bakmasın. ben dahil etrafımda mmt den memnun olan daha ne gördüm ne de duydum. sadece internet ortamında memnun olanları okudum? o sebeple şaşırmış durumdayım.. gerçekten inanın bana hala soruyorum etrafıma, mmt kullananlar kan ağlıyor. bende dahil. kullanıcı hatası vs.. vs.. denip duruyor bu tip forumlarda ve servislerde. lütfen arkadaşlar, aracı alırken broşüründe ister manuel ister otomatik viteste kullanın, tıpkı formüla 1 araçlarında olduğu gibi deniyor. şimdi memnun olan arkadaşlara soruyorum, bu vaadler neden sonra değişmiş? hatta son broşürde bile var gördüm ben şok olmuş şekilde. sonra aracı alınca nasıl kullanacağınızı yazan klavuzlar veriliyor. tamam onada kabul. ama öyle kullansanız bile araç ötüyor yolda kalıyor? biz salak şöförlermiyiz? 25 senelik ehliyetim yalanmıymış benim? yalanmış. kafamda kalın servisteki ustalar anlatıyor sürekli.. onların dediğini yapıyorum yine sorun var. mühendisleri yanımdayken teste çıktık, yine aynı sorun var, alıp inceleyelim diyor aracı. alıyor inceliyor bişiy yok diyor. lütfen.. gerçekten sağlığımı kaybettim ben.. satamıyorumda araç elimde patladı.. 36.500 e almıştım aracı. o fiyata alan var mı? 35.500 e bırakırım en son.. kaç kişi alır? 2.5 senedir çektiğim işkencede yanına cabası ve benim kar ım sanırım..
araç d4d 2008 mmt auris. 50 binde 50 bin kere kan kusturdu bana.. kimsenin başına vermssin Allah.. saygılar..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.
Ama mmt yi kullanmayı bir türlü öğrenemedim :(
F1 pilotu değilim ki öğreneyim..
http://www.toyotaclubtr.com/tanisma/tanisma-30178/

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Captiva 2,0A/T High 7k / Hyundai i20A/T
  • Kilometre: 130000
  • Model Yılı: '10
  • 167 kere teşekkür etti
  • 38 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #56 : Ocak 12, 2011, 14:04:06 »
sadece arabayı ve markayımı kötülemek için girdiniz foruma
1988 de ehliyet aldım 2008 den beri mmt kullanıyorum bence SÜPER
sizin şansınıza belki
İlk hamlede piyon deyip geçilenler oyunun sonlarında şahı sıkıştıran kahramanlardır...
Güvendiğim iki şey;aynaya baktığımda gördüğüm ve yukarı baktığımda göremediğimdir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #57 : Ocak 12, 2011, 14:40:55 »
sorunuza bakılırsa karalayan adam ilan etmişsiniz beni baştan..
neden karalayim? sizce derim nedir? sıkıntım olmasa neden girip yazayım burada? toyota kötü arabada demedim üstelik. mmt konusunda bana çektirdiklerini anlattım.
onlarda dava gördüm iliklerim dondu..
siz 2008 den beri hangi koşullarda kullanıyorsunuz merak ettim.
başka forumlarıda inceledim ben. orada da 2007 beri kullanıyorum memnunum diyenlerden bir kaçı baskı balataya 1300 tl verince yinede memnunum dmemelrini bekledim ama artık forumlarda okuyamıyorum o arkadaşların yazılarını..
Araba kullanmayı biliyorum ben. 3 tane arabam var şu anda ayıptır söylemesi. Şimdiye kadar da arabam oldu. Kullandım yıllarca sattım sonra.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 125 kere teşekkür etti
  • 55 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Ocak 12, 2011, 17:28:26 »
merhaba
ben de 2010 model mmt dizel corolla kullanıcısıyım. mmt de hiç sorun yaşamadım. eğer mantığına uygun kullanırsanız sorun kesinlikle yaşamazsınız. hep arkadaşlar yazdılar. kırmızıda boşa alacaksınız. yokuş yukarıda manuelde, hatta inerken otomatiğe alıyorum çok da güzel vites büyütüyor. yakıt ortalama 4.4 ve 4,5lt/100 km (biraz şehir dışında daha fazla kullandım. tamamen şehir içi olduğunda 5.1 lt/100 km diyor. tüm bunlara baktığınızda tam depo ile 1100km en çok 1250 km yi gördüm. sürüş şeklim olarak spor kullanmam arabayıda üzmeden kullanırım. yani anlayacağınız mmt den çok memnunum bazen vitesleri karıştırdığı olmuyor değil. onada alıştım. mesela hemen geri ye geçmekte geç kalıyor bende bir kere frene basıyorum ben durdum diyorum hemen geçiyor. benim yağ eksiltmesinin dışında hiç sorun yok. arkadaşlar her şeyi kafanıza takmadan keyifli yaşamaya çalışın. hayat çok kısa... saygılarımla 
2010 MMT Dizel Corolla Elegance

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #59 : Ocak 12, 2011, 17:41:19 »
Merhabalar Mehmet Bey? Yada İsmail Bey? hangi isminizi kullanıyorsunuz bilemedim?
Vallahi bu mesajınıza çok güldüm, alkışlıyorum aynı zamanda.  :alkis:

neden biliyormusunuz? kurlaına uygun kullanırsanız kesinlikle sorun çıkarmaz dediniz değil mi?
Evet öyle dediniz. Ben buna deliriyorum işte. toyota yetkilileride öyle diyor. E ben kuralına uygun kullanıorum kardeşim yine oluyor? Napacaz şimdik? sırf şehir trafiğinde strese soktuğu için beni düz vites başka araç aldım bun hanım a bıraktım. o düz ayak yokuşsuz trafiksiz yerlerde gidip geliyor. bir arkadaşın eşide öyle.
düz ayak. o arkadaşın eşi bi gün fulya da kalmış. çıkamamış. bizim hanımda maltepede bir yerde kalmıştı. şimdi ne benim hanım nede o arkadaşın hanımı aynı yerlere gitmiyorlar. onlar kafasına takmıyor ama ben nasıl yapayım bunu dersiniz? psikiyatrik destek alsam olurmu acaba? zira araçta sorun yok muhtemelen ben hayeli yolda kalıyorum. kullanmayı bilmiyorum ya  :alkis:
bu arada boşa atarak kullanmayı ben söyledim ilk servise. olmaz abi boşa atmadan kullan dedi. iyi ama ses ve koku geliyor vitese geçmiyor dedim. yok abi olmaz öyle şey dedi. alla alla.. heralde ben gaipten şeyler yaşıyorum. kesin bi psikiyatriste gitmem lazım  :asikadam: