Gönderen Konu: polis şehit, peki suç kimin...  (Okunma sayısı 5728 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 2 kere teşekkür edildi
polis şehit, peki suç kimin...
« : Eylül 27, 2010, 20:04:20 »
Akşam haberlerini izliyorum, her kanalda ana haberde şehit polisin haberi var, yakaladığı hırsızlık malı arabayı kullanırken alkollü bir densizin çarpması sonucu aracın dışına fırlayarak şehit olan polis...

peki burada suç kimin?

o alkollü olan insanlık dışı, polisin ölümüne sebep olan ve 2 bisikletliyi ezen mahluku ayaklarına beton bağlayıp alkol havuzuna atmak gerekir, o mahlukun suçu elbette var bu tartışma götürmez;

ama sabahtan akşama kadar vatandaşın güvenliği için çırpınan, vatandaşa emniyet kemeri bağlamadığı için cezalar yağdıran(haklı olarak) güzel yurdumun onurlu polisi, keşke bana bişey olmaz demeseydi de bağlasaydı o kemeri.

aracın içinde kalırdı, belki yaralı kurtulurdu demeyeceğim, eceli gelmiş, benim inancıma göre o polis o dakikada orada ölecekti ama en azından aracın içinde ölürdü ve halkına örnek olurdu. herşey ceza yazarak aşılamıyor, yapılması gereken kuralları öncelikle kendileri uygulayarak örnek olmaları da gerekmez mi, üstelik kendi canı da söz konusu
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Toyota Club Türkiye

polis şehit, peki suç kimin...
« : Eylül 27, 2010, 20:04:20 »

Çevrimiçi (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
Ynt: polis şehit, peki suç kimin...
« Yanıtla #1 : Eylül 27, 2010, 21:17:19 »
  Dediğin doğru Murat, kurallar boş yere yazılmıyor.
 Allah rahmet eylesin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #2 : Eylül 27, 2010, 22:47:42 »
Alkol komasına girerek ölen gencecik bir insan ve şehit olan polis memuru.Polis memurunun arkasında eşi ve yetim kalan 2 çocugu.Bunun hesabını kazayı yapan mahluk nasıl verecek acaba.....Allah ailesine sabır versin..Bu trafik kazası değil cinayet...Tedbirsiz araç kullanıyor insan öldürüyor aşağılık insan...Elbet bir gün adalet tecelli edecek...
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #3 : Eylül 28, 2010, 08:49:43 »
Maalesef bugüne kadar emniyet kemeri takan tek bir polis görmedim :(
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • CCCXXXXVIII-RollaFx Usdm
    • Rc Garage & Fotoğraf Albümü
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 999
  • Model Yılı: '95
  • 171 kere teşekkür etti
  • 352 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #4 : Eylül 28, 2010, 09:19:35 »
Harika yazı olmuş . Polis kemer yüzünden suçlu . Diğeri baştan suçlu . Kemere ben baya alıştırdım kendimi ki sizi sevenleriniz varsa takmak zorundasınız onları üzmemek için . Kendinizi düşünmüyorsanız !
http://etna81.blogspot.com/ AE101TR Eibach Pro-Kit <--> FX Ön Tampon ,Usdm Arka Tampon ve Arka Stop Reflektör(Kırmızı Beyaz) <--> Parlak Siyah Panjur <--> Kristal Kara Far(Mercek Bi-Xenon) <--> Anatomik Spoiler <-->  Japan Pioneer Müzik Sistemi <--> 15” Darwin Racing GTX Jant <--> Eibach ProKit Yay <--> https://goo.gl/JM6Hqh

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Eylül 28, 2010, 09:35:57 »
Akşam haberlerini izliyorum, her kanalda ana haberde şehit polisin haberi var, yakaladığı hırsızlık malı arabayı kullanırken alkollü bir densizin çarpması sonucu aracın dışına fırlayarak şehit olan polis...

peki burada suç kimin?

o alkollü olan insanlık dışı, polisin ölümüne sebep olan ve 2 bisikletliyi ezen mahluku ayaklarına beton bağlayıp alkol havuzuna atmak gerekir, o mahlukun suçu elbette var bu tartışma götürmez;

ama sabahtan akşama kadar vatandaşın güvenliği için çırpınan, vatandaşa emniyet kemeri bağlamadığı için cezalar yağdıran(haklı olarak) güzel yurdumun onurlu polisi, keşke bana bişey olmaz demeseydi de bağlasaydı o kemeri.

aracın içinde kalırdı, belki yaralı kurtulurdu demeyeceğim, eceli gelmiş, benim inancıma göre o polis o dakikada orada ölecekti ama en azından aracın içinde ölürdü ve halkına örnek olurdu. herşey ceza yazarak aşılamıyor, yapılması gereken kuralları öncelikle kendileri uygulayarak örnek olmaları da gerekmez mi, üstelik kendi canı da söz konusu
Alkol her yerde kötü sonuçlar doğurabiliyor ama trafikte genelde ölümle sonuçlanıyor :(. Trafikte suçlu sürücünün ölüme sebebiyet vermekten yargılanması, alkollü araç kullanarak ölüme sebebiyet verininde kasten adam öldürmekten yargılanması gerekiyor.

Murat Abi, ecel konusunda farklı görüşler var :). Ne olursa olsun orada ölecekti, kaza olmasaydı yaşardı ve gaybı ancak Allah bilir diyenler var. :).
Helal olsun antalya belediyesine çok düzgün işler yapıyor lar.Alkole özendirerek insanları doğru şeyler yapıyorlar..Bu yüzden alkol komasına girerek ölen gencecik bir insan ve şehit olan polis memuru.Polis memurunun arkasında eşi ve yetim kalan 2 çocugu.Bunun hesabını kazayı yapan mahluk nasıl verecek acaba.....Allah ailesine sabır versin..Bu trafik kazası değil cinayet...Tedbirsiz araç kullanıyor insan öldürüyor aşağılık insan...Elbet bir gün adalet tecelli edecek...
Antalyada turistlere hoş görünmek için ücretsiz alkol verip, 27 yaşında bir gencin ölümüne sebep olan belediye başkanının, " O yaşta bir genç içmeyi bilmiyorsa, bunun sorumlusu kendisidir" diyerek bütün sorumluluğu üstünden atabilmesi hayret verici bir tutumdur.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Eylül 28, 2010, 09:40:31 »
Çok doğru yazmışsın MUrat Bey. Ellerine sağlık katılmamak mümkün değil. Bu tür suçlara verilebilecek en ağır ceza verilmeli ki içkili araba kullanmanın neticesini bilsin. Bu kaza değil tahammüden adam öldürmekle eş olmalı.
Antalya'da kutlanan Almanların Hasat bayramı. Bizimle ne alakası var. Bedava bira dağıtarak milleti bu hale getiriyorlar. Bu Almanların Hasat bayramının bedava içki dağıtılarak kutlanmasının ne gibi bir toplumsal faydası varda bunu kutluyorlar? Belediye başkanının açıklaması da garip ve pişkince, insanların içmesini bilmesi lazımmış. Bizim halkımız neyi tam kararında yapabiliyor ki, içki içmeyi yapsın. Hele ki bedava olunca. Seviniriz silaha sarılır içki içeriz, üzülürüz silaha sarılır içki içeriz. Sonra da maganda kurşunuyla şöyle oldu böyle oldu.

Ayrıca polisler kurallara uyarak halka örnek olmalı. Polis arabaların camları filimli ama sana cenin arabanda film olunca ceza keserler, sis lambaları hep yanar sen yakınca ceza keserler, emniyet kemeri takmazlar, telefonla konuşurlar vs. vs. Kötü örnekler.
Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Eylül 28, 2010, 10:14:30 »
kemer takan polis hiç görmediğim gibi kasksız gezen motosikletli polisten kask takmadığım için ceza yemişliğimde var
bikerede motorla gazlarken bi polis gaza gelip bana meydan okudu ben onunla arayı açmaya başlayıncada çek sağa ceza yazacam hızdan dolayı dedi neyse insafa geldi yazmadı bide bu durumlar var
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Eylül 28, 2010, 10:17:53 »
bedava alkol dağıtılması ne kadar gereksizse, önüne gelenin silah sahibi olabilmesi de en az onun kadar gereksiz bence....

konu; birinin diğerine bedava verdiği alkol değil....

konu; herkese "emniyet kemeri tak" diyen polisin kendisinin kemer takmaması....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Eylül 28, 2010, 11:48:42 »
gerçekten şehit polis için yazık olmuş... polisin yada bu tarz meslek grubundakilerin örnek davranışlar sergilemesi genelde esas alınmaktadır... fakat hepinizi tenzih ederimki bu anlamda kemer takmamasından dolayı bu şekilde eleştirilmemeli diye düşünüyorum... onlarda bizim gibi 2 gözü,2 kulağı,1 beyni ve yeri geldiğinde "satmışım anasını" diyebilen insanlardır... bu durumu emekli babamın polisliğinden biliyorum, baba mesleği savunuculuğu yapmadığımı belirtmek isterim... bazı durumda olay biraz mesleki kısıma kaymış...

-pekii yoldan geçen yayaların suçu neydi? oradan geçiyor olmalarımıydı?

aşağıdaki istisnaları duydmuşsunuzdur;

-yolsuzluğun büyük suç olduğunu söyleyen kurumun yolsuzluk yapması
-hız felakettir diyen örnek kişinin hız yapması sonucu yaşamını yitirmesi
-"çoçukları dövmek değil sevmek lazım" diyen öğretmenin öğrenci dayağı görüntüsü
-hipokrat yemini eden kişilerin merdiven altında böbrek nakillleri yaptıkları
-çalmam diyen vekilin çaldığı
-faizin haram olduğunu söyleyen diyanet görevlisinin faizle para sattığı
-kemer tak diyen polisin kemer takmaması sonucu şehit olması
-buna benzer vs vs örnekler

bunları yazınca aklıma "Dediğimi Yap Yaptığımı Yapma" adındaki sinema filmi geldi... :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • SAFİR Auris...SIU Corolla T-Sport...
  • Kilometre: 59088
  • Model Yılı: '12
  • 312 kere teşekkür etti
  • 512 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Eylül 28, 2010, 12:25:43 »
allah rahmet eylesin bende hande hanıma katılıyorum konu tamamiyle polisin kemer takmaması bence birde murat abi lütfen üstüne alınma işletmelere gelip yiyip içip biz polisiz memuruz diyip gitmek, ben memurum diyip bmw x5 e binmek çok ayıp birşey bazıları görevlerini kullanıyorlar hiç yakıştıramıyorum insanlara hem polis olsan ne olcak memur olsan ne olcak yani anlamış değilim
arikushimikato Dr.Auris 1ND forever Pure SİU T Sport ;)
İlk önce bilgi sahibi olun sonra yorum yapın
Taklitlerden sakının
 https://www.facebook.com/groups/aurisclubturkey/  Aurise dair her şey

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #11 : Eylül 28, 2010, 13:14:05 »
tabi her koşulda olduğu gibi bu konuda da genelleme yapmaktan kaçınmak lazım diye düşünüyorum....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Eylül 28, 2010, 13:29:52 »
trafik kurallarında kurallar dökülen kanlarla yazılmıştır.
yani her kuralın öncesinde yaşanan acı tecrübeler vardır.
kurallara uymayanlar hiçmi bu acı olayları örnek almıyorlar bilemiyorum.
ülkemizin polis memurları elbetteki her vatandaşımız gibi benim içinde değerli ancak bil hassa yeni polis olup beline beylik tabancasını takan genç arkadaşların amiral edasında vatandaşa tavır takınması çok zoruma gidiyor. üstüne kurallar konusundada yolda çok ekibe rast geliyorum hiçe sayıp devam edenleri. ülkenin geçmiş cumhurbaşkanı kırmızı ışıkta durabilirken durmayan çok ekip gördüm çoook.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Eylül 28, 2010, 13:45:10 »
bu da doktoru sevmez polisi sevmez... ağzını gözünü dağıtıcaz haberin olsun... :D :D :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #14 : Eylül 28, 2010, 13:47:15 »
bu da doktoru sevmez polisi sevmez... ağzını gözünü dağıtıcaz haberin olsun... :D :D :D

tatilden yeni geldiniz ama belliki toprağa fazla temas etmemişiz... :argh:
polisi sevmem demedimki. :o doktor konusunda fikrim sabit -_-
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Eylül 28, 2010, 13:52:47 »
giden gitmiş ama anlaşılan o ki; sanırım polis hatalı, kemer taksaydı bunlar olmazdı...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Eylül 28, 2010, 14:07:04 »
Polis memuru kemer takmadı diye suçlanmasını doğru bulmuyorum.Tedbirsiz davranış olarak kabul edebilirim.Yani polis suçlu olunca alkollü mahluk sucsuz oluyor ozaman.Yada bisikletle gezinti yapan cocuklarda suclu..Ne işi var bisikletle geziyor.Ölen gencecik insana belediey başkanının dediğini vedat yazmış.En azından taziye dile konuştuklarına bakarmısınız.Ama vatandaşa örnek olması gereken kamu memurları var bu konuda aynı fikirdeyim.
Antalya belediye başkanı aynı şekilde ne biliyim kutlu doğum haftası olsa orda üzücü bir olay olsa ne yaygaralar kopartırlardı..Onlar içince medeni sosyal insan ben alkol tüketmediğim için yobaz olabilirim demi.İnsanlara önyargılı yaklaşılmasına karşıyım.Bu durumdada bu organizasyonu yapanlar cezalandırılmalıdır.Ölen polis memurunun arkasındanda suçlu gibi konuşulması taraftarı değilim.Geride kalan 2 yetimine eşine allah ayrdım etsin..Vade yetince elden bişey gelmiyor
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Kilometre: 41000
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Eylül 28, 2010, 14:17:37 »
Tuncay sakin ol ;) polise kimse suçlu alkollü mahkuğada kimse suçsuz demedi.okadar uyarıyosun ceza yazıyosun kendin niye bu kurallara uymuyosun diye herkese birden konulan her kanunun bizler için olduğunu bunlara uymamız gerektiğini.kim olursan ol ne olursan ol bunlara uymazsan sonuçta senin başın yanacağını anlatmaya çalıştık
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Eylül 28, 2010, 14:22:55 »
üzüldükte ondan yazdık tuncay... polisi neden suçlayalım... alkollü olarak aracın şoför koltuğuna bile oturulması hatadır... hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz....

bu aynı benim sigara içmeme benziyor.... yarın akciğer kanserinden öldüğümde benim içinde yazacaksınız bunları...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #19 : Eylül 28, 2010, 14:25:42 »
üzüldükte ondan yazdık tuncay... polisi neden suçlayalım... alkollü olarak aracın şoför koltuğuna bile oturulması hatadır... hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz....

bu aynı benim sigara içmeme benziyor.... yarın akciğer kanserinden öldüğümde benim içinde yazacaksınız bunları...
Yarına kim öle kim kala.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.