Gönderen Konu: polis şehit, peki suç kimin...  (Okunma sayısı 5726 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: polis şehit, peki suç kimin...
« Yanıtla #40 : Eylül 28, 2010, 17:25:34 »
Allah rahmet eylesin.Arkadaşlar kemer konusun da haklısınız ama o arabanın içerisinde saatlerce oturmak,Yada sürekli inip binmek,suçlu kovalamak arabadan atlayıp koşmak kolay olmasa gerek dimi.Sabit gittiğin bir yer olmayınca yada ne zaman ne olacagı kemer takılamaz ki! Silahlı saldırı olsa kemeri söküp müdahale edeyim derken delik deşik olur insan.Bunları düşünerek yorum yapın lütfen!!!!

+1 :alkis:

aynı fikirdeyim...polisin ekip arabasında kemer takması çok saçma...ne olacağı hiç belli olmuyor bi anda durup suçlu kovalıyor adamlar... o acelede kemerlemi uğraşacak...
Ev Alma... Toyota Al...

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #40 : Eylül 28, 2010, 17:25:34 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: B+
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #41 : Eylül 28, 2010, 17:27:12 »
arkadaşlar,abiler benim babam polis inşallah bu sene bende pmyo yu kazanıp polis olacam ama her hangi bir takip anında polisin emniyet kemeri takması işini zorlaştırır çünkü takibin ne zaman biteceği ve arabadan ne zaman inmesi gerekecegi belli değil.araçtan inmenin kolay olması icin emniyet kemeri takmamaları doğru olandır bu durumda polislik mesleginin cilvesi yapacak bi şey yok:(

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #42 : Eylül 28, 2010, 17:31:15 »
size katılıyorum bu konularda aslında diyecek bişey yok o halde bize düşen Allah tüm polislerimize,ambulans çalışanlarımıza,itfaiye çalışanlarımıza yardımcı olsun.kazasız belasız günler.dediğiniz gibi buda bi bakıma bu işin cilvesi neyazıkki
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #43 : Eylül 28, 2010, 19:40:27 »
 Konu amacının dışına taşmış ama taşan konular da forumumuzun dışına taşmış.
 Fazla detaya girmek istemiyorum ama belediye başkanımızın açıklamalarından rahatsızlık duyan arkadaşlarla aynı fikirde olmadığımı , insanların işledikleri suçlardan kendilerinin sorumlu olduğunu , alkolün veya tam zıttı bir şeyin tüketilmesinin bireyin kendi özgür iradesine bırakıldığı ve tercih yapabilecek akli melekeye sahip herkesin bu tercihi yapmakta ve sonuçlarına katlanmakta tam özgür olduğu , tam tersi bir durumda da aynı özgürlüğün geçerli olduğu bu tercihi yapan ve sonuçlarına katlananın yine bireyin kendisi olacağı şimdilik ifade etmek zorunda hissettiğim şeylerdir.
  Bir arkadaşımız da ' Biz neyi kararında yapabiliyoruz ' temasına değinmiş . O zaman şunu söyleyebiliriz sen herhangi bir şeyi kararında yapma dürtüsüne sahip değilsen yapabilenin ve başkalarının suçu ne ? Sen yapamıyorsan bu senin sorunun . Kendisine bu hususta katılıyorum ama bu yasaklamalarla değil eğitimle çözülür .
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #44 : Eylül 28, 2010, 19:59:59 »
Konu amacının dışına taşmış ama taşan konular da forumumuzun dışına taşmış.
 Fazla detaya girmek istemiyorum ama belediye başkanımızın açıklamalarından rahatsızlık duyan arkadaşlarla aynı fikirde olmadığımı , insanların işledikleri suçlardan kendilerinin sorumlu olduğunu , alkolün veya tam zıttı bir şeyin tüketilmesinin bireyin kendi özgür iradesine bırakıldığı ve tercih yapabilecek akli melekeye sahip herkesin bu tercihi yapmakta ve sonuçlarına katlanmakta tam özgür olduğu , tam tersi bir durumda da aynı özgürlüğün geçerli olduğu bu tercihi yapan ve sonuçlarına katlananın yine bireyin kendisi olacağı şimdilik ifade etmek zorunda hissettiğim şeylerdir.
  Bir arkadaşımız da ' Biz neyi kararında yapabiliyoruz ' temasına değinmiş . O zaman şunu söyleyebiliriz sen herhangi bir şeyi kararında yapma dürtüsüne sahip değilsen yapabilenin ve başkalarının suçu ne ? Sen yapamıyorsan bu senin sorunun . Kendisine bu hususta katılıyorum ama bu yasaklamalarla değil eğitimle çözülür .
Her koyun kendi bacağından asılmayacağı gibi, toplumdaki bir sıkıntıya kendi suçları diyerek sırt çevirmek, insani değerlerin yitirildiğinin bir göstergesidir.

Avrupa ve amerika bu durumda ve bulundukları durumdan rahatsızlar. 15 yıl önce yabancı filmlerde yere düşen adama kimsenin aldırış etmemesini hayretler içinde izlerdik. Şimdi biz aynı durumdayız.

İnsan sağlığına zararı, su götürmeyen bir ürünün, ücretsiz sunulduğu bir etkinlikte, bu ürünü tüketen bir gencin ölümünün tüm sorumluluğunu ölen gencin üzerine yıkmak, avrupanın teknolojisi yerine eğlencesini örnek almaktan farksızdır.
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #45 : Eylül 28, 2010, 20:25:24 »
Mehmet akifin dediği gibi vedat.Avrupa medeniyeti zamanın da bizden ögrendi şimdi biz onların nerde pislikleri var onları örnek alıyoruz.Burda tartışmamız gereken polisin emniyet kemeri olmamalı..polis emniyet kemeri niye takmıyor suclu gibi yorumları üzülürek okuyorum.Alper aydın beyde gerekli açıklamayı yapmış anlamak isteyen neden takmadıgını anlamıstır herhalde.Yada yağız kask takmayan bir polise denk gelmen bütün teşkilata bu şekilde davranıyormuş gibi yazmana sebeb olmamalı..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #46 : Eylül 28, 2010, 23:27:36 »
Konu emniyet kemerinden, nereden nerelere geldi...
Aslolan emniyet kemeri şart, mutlaka takılmalı, meslek gereği takamıyoruz onu da çok görmeyin gari...
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #47 : Eylül 29, 2010, 01:06:42 »
Polis memuru kemer takmadı diye suçlanmasını doğru bulmuyorum.Tedbirsiz davranış olarak kabul edebilirim.Yani polis suçlu olunca alkollü mahluk sucsuz oluyor ozaman.Yada bisikletle gezinti yapan cocuklarda suclu..Ne işi var bisikletle geziyor.Ölen gencecik insana belediey başkanının dediğini vedat yazmış.En azından taziye dile konuştuklarına bakarmısınız.Ama vatandaşa örnek olması gereken kamu memurları var bu konuda aynı fikirdeyim.
Antalya belediye başkanı aynı şekilde ne biliyim kutlu doğum haftası olsa orda üzücü bir olay olsa ne yaygaralar kopartırlardı..Onlar içince medeni sosyal insan ben alkol tüketmediğim için yobaz olabilirim demi.İnsanlara önyargılı yaklaşılmasına karşıyım.Bu durumdada bu organizasyonu yapanlar cezalandırılmalıdır.Ölen polis memurunun arkasındanda suçlu gibi konuşulması taraftarı değilim.Geride kalan 2 yetimine eşine allah ayrdım etsin..Vade yetince elden bişey gelmiyor

kimse o polisi suçlamadı, elbette orada katilin kim olduğu belli, ama polis de vitrinde olduğunu bilmeli ve kemer takarak örnek olmalı. sigara içen baba hiçbir zaman çocuğunun sigara içmesine engel olamaz.

gerçekten şehit polis için yazık olmuş... polisin yada bu tarz meslek grubundakilerin örnek davranışlar sergilemesi genelde esas alınmaktadır... fakat hepinizi tenzih ederimki bu anlamda kemer takmamasından dolayı bu şekilde eleştirilmemeli diye düşünüyorum... onlarda bizim gibi 2 gözü,2 kulağı,1 beyni ve yeri geldiğinde "satmışım anasını" diyebilen insanlardır... bu durumu emekli babamın polisliğinden biliyorum, baba mesleği savunuculuğu yapmadığımı belirtmek isterim... bazı durumda olay biraz mesleki kısıma kaymış...

-pekii yoldan geçen yayaların suçu neydi? oradan geçiyor olmalarımıydı?

aşağıdaki istisnaları duydmuşsunuzdur;

-yolsuzluğun büyük suç olduğunu söyleyen kurumun yolsuzluk yapması
-hız felakettir diyen örnek kişinin hız yapması sonucu yaşamını yitirmesi
-"çoçukları dövmek değil sevmek lazım" diyen öğretmenin öğrenci dayağı görüntüsü
-hipokrat yemini eden kişilerin merdiven altında böbrek nakillleri yaptıkları
-çalmam diyen vekilin çaldığı
-faizin haram olduğunu söyleyen diyanet görevlisinin faizle para sattığı
-kemer tak diyen polisin kemer takmaması sonucu şehit olması
-buna benzer vs vs örnekler

bunları yazınca aklıma "Dediğimi Yap Yaptığımı Yapma" adındaki sinema filmi geldi... :)

ne güzel yazmışın, ama bana ters. ülkemizde bakanın veya bürokratın çocuğu suç işleyince medyadan saklanır, savcı veya hakim alkollü araç kullanırken yakalanınca polisi tehdit eder, olay kapanır, ama bu kişilerin onurunu kaybetmediği ülkelerde savcı direksiyonda alkollü yakalanınca yaptığı yanlışın farkına vararak istifa eder, bence doğrusu da budur...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #48 : Eylül 29, 2010, 01:15:17 »
...Vadesi yetmiş bu da vesile olmuş..Emniyet kemeri taksa belki araçtan çımayacak başka şekilde ölecekti..Ben sadece emniyet kemeri takmamış suçlu denmesi üstüne basa basa ifade etmem gerekiyorsa doğru değilAbla emniyet kemeri takmadı suçlu denmesini yadırgadım..İnsanın ne şekilde öleceğini kimse bilemez.bu durumdada kemer taksa yaşardı denmeside doğru olmaz.Suçlu denmesi yerine tedbirsiz davranmış dense anlarım...

konunun ilk mesajını yani mesajımı tekrar okumanı rica ediyorum...

aklıma yaşadığım küçük bir olay geldi, ankara kolejde bir işyerim vardı, işyerine girebilmek için ters yönden yaklaşık 150-200 metre gitmemiz gerekiyordu, yoksa 2-3 km dolaşıyorduk, polis bizi o yolda her gördüğünde ceza yazıyordu ama kendisi de ters yönü kullanıyordu, üstelik siren veya ışık açmadan kullanıyordu, yani kullanmaması gereken durumda kullanıyordu. bilmem anlatabildim mi ne demek istediğimi...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #49 : Eylül 29, 2010, 01:24:53 »
Arkadaşlar, Murat arkadaşımızın bu haberi paylaşım amacının bu olduğunu sanmıyorum. İçkili olarak araç kullanmak suçtur, bunun tartışması olmaz, ders almalıyız. Bunun dışında içkiyi tartışmamızın bize hiç bir faydası olmayacaktır. Ayrıca polislik mesleği de bu tartışmamızın konusu değildir. Burada, asıl ders almamız gereken olay emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğudur. Burada hayatını kaybeden vatandaşımızın bir polis olması veya çarpan şahsın alkollü olması konuyu başka yönlere çekmemize neden olmamalıdır. Maalesef Türkiye'de trafik kazalarında hayatını kaybedenler bir tek polislerimiz olmadığı gibi, trafik kazalarının tek nedeni de alkollü araç kullanımı değildir. Trafik, ne zaman ne olacağı belli olmayan bir karmaşadır. Bu karmaşa içerisinde bize düşen kendimize, sevdiklerimize ve de başkalarına zarar gelmesine neden olabilecek davranışlarlardan kaçınmak ve gerekli tedbirleri almaktır.

hakkı hocam ne yazdığım gayet açık aslında, alkollü araç kullananın suçunu tartışma gereği bile duymadım ben, dünyadaki en ağır ve aşağılayıcı ceza verilsin o adama. ama polis de sırf polis kimliği olduğu için kuralları boşvermesin, hızlı giden polis aracına da radar cezası yazılabilsin, kemer takmayan polis memuru da cezalandırılsın. kural tanımayan koruma ekibi arabası yüzünden kuzenimi kaybettim ben, üstelik koruması gereken araba da yoktu ortalıkta. ne ceza aldı o sorumsuz koruma polisi, ne cezası polise ceza mı olur...

yaralıyım işte konuşturmayın...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #50 : Eylül 29, 2010, 01:38:34 »
...Ben kendi aracımda emniyet kemer takmıyorum diye bir meslektaşımdan ceza yiyecek değilim... 

işte herşey bu cümleyle başlıyor, sen böyle dersin, başka bir meslektaşın çıkar ben hızlı gidiyorum diye ceza yazılmaz bana der, sonra biri aslı arası arabamın muayenesi yok diye meslektaşım benim arabamı parka çekmez der... liste uzar gider ki bunlar güzel ülkemde olan şeylerdir.

tüm kurallar siviller için zaten, polisler insan üstü varlıklar olduğu için kurallara uymasa da olur...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #51 : Eylül 29, 2010, 09:10:58 »
murat kardeşim senin konu üzerindekini sıkıntını anlayabiliyorum, başın sağolsun,mekanı cennet olsun yeğenimizin... yazdığın konunun yaşanan olayla bir bağlantısı olmadığını düşünüyorum...   konunun özü şimdi daha net anlaşılabiliyor,her mesleğin kendine özgü doğru ve yanlışları olabiliyor... burada asıl sorgulamamız gereken bazı polislerin yaptıklarının genele maal edilmesinden ziyade daha çok mesleki anlamda sorgulanmalı... 5 parmağın 5 ide bir olmaz...

trafikde kemer takmayan 2 ayaklı insana benzeyen tanımlayamadığım birçok kişi görüyorum, anladım ki olay burada kemer takıp takmamak değil, polis haklarını masaya yatırmak... toplumda kendisini sütten çıkmış ak kaşık misali gören  bizim insanımızdaki doğru davutculuğa şaşmıyor da değilim...

artık bazı insanlar şehit polis cenazesinde,dua okumak yerine hak ettiğini buldu der geçer...

net olmak gerek...
şunu açıklıkla belirtmeliyim ki hiç bir POLİS EMNİYET ARACINDA KEMER TAKMAMALI...  

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #52 : Eylül 29, 2010, 11:14:44 »
hayda bu kadar muhabbetin üstüne bugünde polis memuru bir kızı vurmuş...
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #53 : Eylül 29, 2010, 20:36:30 »
murat kardeşim senin konu üzerindekini sıkıntını anlayabiliyorum, başın sağolsun,mekanı cennet olsun yeğenimizin... yazdığın konunun yaşanan olayla bir bağlantısı olmadığını düşünüyorum...   konunun özü şimdi daha net anlaşılabiliyor,her mesleğin kendine özgü doğru ve yanlışları olabiliyor... burada asıl sorgulamamız gereken bazı polislerin yaptıklarının genele maal edilmesinden ziyade daha çok mesleki anlamda sorgulanmalı... 5 parmağın 5 ide bir olmaz...

trafikde kemer takmayan 2 ayaklı insana benzeyen tanımlayamadığım birçok kişi görüyorum, anladım ki olay burada kemer takıp takmamak değil, polis haklarını masaya yatırmak... toplumda kendisini sütten çıkmış ak kaşık misali gören  bizim insanımızdaki doğru davutculuğa şaşmıyor da değilim...

artık bazı insanlar şehit polis cenazesinde,dua okumak yerine hak ettiğini buldu der geçer...

net olmak gerek...
şunu açıklıkla belirtmeliyim ki hiç bir POLİS EMNİYET ARACINDA KEMER TAKMAMALI... 

gördüğüm, tanıdığım tüm polisler böyle malesef, kural tanımayan ve üstüne hiç ceza ödemeyen polisler var bizim ülkemizde, konu bu değil, benim demek istediğim bu değildi aslında ama konu madem buralara geldi o zaman dökeyim içimi, işyerimin önünde şirket arabalarına park cezası ödemekten bıktık artık, cezaları garip işçilerimiz ödüyor yazık, üstüne üstlük yan tarafımızdaki emniyetçiler sanki tüm caddeler sokaklar onlara açık değilmiş gibi gelip bizim otoparkı kullanıyor, giremezsiniz diyince alenen tehdit edenler bile oluyor. memleketimiz malesef hakimlerin, savcıların, polislerin, vekillerin ülkesi. herkes arkasına yaslansın ve bu saydıklarımdan ceza ödeyen bir örnek düşünsün.

tekrar söylüyorum, benim bu konuyu açmaktaki amacım, o polisi suçlamak değildi ve konunun buralara geleceğini tahmin etmiyordum, benim söylemek istediğim özetle şudur;

"herşey cezayla yapılmaya çalışılıyor güzel ülkemde, bunun yerine topluma örnek olmak gerekiyor diye düşünüyorum, operasyonda, takipde, sıcak görevde takılmaz elbette ama en azından çalıntı olduğu tesbit edilen ve otoparka götürülen sivil araçta takılmalı..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #54 : Eylül 29, 2010, 21:59:13 »
Tamam anladık polisten çok çekmişiz polis tamamen suçlu. Polisin emniyet kemerine niye bukadar takılıyorsunuz onu anlamak mümkün değil.ANT.belediyesinin düzenligi festival denilen eğlence hakkında değerli görüşlerinizi alsak kimse pek konuşmuyor.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #55 : Eylül 29, 2010, 23:09:42 »
Tamam anladık polisten çok çekmişiz polis tamamen suçlu. Polisin emniyet kemerine niye bukadar takılıyorsunuz onu anlamak mümkün değil.ANT.belediyesinin düzenligi festival denilen eğlence hakkında değerli görüşlerinizi alsak kimse pek konuşmuyor.

alkol içmem, efendi gibi içip taksinin arka koltuğunda evine giden örnek insanları alnından öperim, sonuçta o da onun zevki, saygı duyarım. Antalya belediyesine gelince; o içkiyi taşıyan da, dağıtan da, satan da, içip caddelere çıkan kadar vebaldedir...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #56 : Eylül 30, 2010, 02:04:49 »
arkadaşlar, polis görevi gereği emniyet kemeri takmaz!! sizin emniyet kemeri takması güvenliğiniz içinse, polisin takmaması da kendi güvenliği içindir!! ne zaman ne ile karşılacaklarını bilmeden görevlerini yapmakta iken, olası saldırı veya müdahalede emniyet kemeri takmış olması istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

ayrıca ters yoldan gidiyor vb. diyen kardeşim! sen kendine kendin için neden iyi örnekleri örnek almıyorsun!! ve biliyormusun ki ekiplerin kullandığı araçların haftalık verilen yakıtın sınırlı olduğunu, sürekli 1-2 viteste devriye atarken tüketimin arttığını, bir çok kezde polisin KENDİ CEBİNDEN yakıt aldığını biliyormusun ki!! demişsinki üstelik siren çalmadan. siren çok önemli bir hal olmadığı müddetçe rahatsızlık verilmemesi için çalınmaz.. ne biliyorsun ters yoldan gitmek zorunda olmadığını!! şehrin güvenliğini senmi sağlıyorsun!

belki seni annen baban eşin her kimse kim neyinse neyin düşünmezken ( ülkemizde örnekleri çok ), polis seni düşündüğünden o cezayı sana yazıyor. sen sen bile düşünsen o cezayı yemezsin!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • TRAFİĞE SAYGI = İNSANA SAYGI
    • www.mildan.net
  • Model Yılı: '12
  • 45 kere teşekkür etti
  • 36 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #57 : Eylül 30, 2010, 08:56:54 »

Öncelikle ben neyi nerede yapacağım dürtüsüne sahibim sen merak etme. Ben onu yazarken kendimi kastetmedim. İnsanlarımızın genelini kastettim. Sen bedava içkiyi ver sonra içmeyi bilmiyorsa içmesin de çekil kenara. Sen belediye başkanısın senin sorumlulukların var. Sen herhalde hiç haber felan seyretmiyorsun, Asker kutlaması yaparlar kazalar yaralananlar olur, düğün yaparlar yaralananlar ölenler olur. Çünkü halkımızın çoğu cahil bilinçsiz, yaptıklarının neticesini bilmiyorlar. Bunu da sen anlamıyorsan eh buda senin sorunun. Eğer bir toplum içinde yaşıyorsan "sen yapamıyorsan bu senin sorunun" demek olmaz. Yapılan hatalara yanlışlara duyarsız kalamazsın birgün o sorun gelir senin başına da patlayabilir.

Trafik kuralları ve tabelalar İNSANLAR içindir, HAYVANLAR zaten ne tabeladan anlar ne de kuraldan...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #58 : Eylül 30, 2010, 23:17:26 »
arkadaşlar, polis görevi gereği emniyet kemeri takmaz!! sizin emniyet kemeri takması güvenliğiniz içinse, polisin takmaması da kendi güvenliği içindir!! ne zaman ne ile karşılacaklarını bilmeden görevlerini yapmakta iken, olası saldırı veya müdahalede emniyet kemeri takmış olması istenmeyen sonuçlara neden olabilir.

ayrıca ters yoldan gidiyor vb. diyen kardeşim! sen kendine kendin için neden iyi örnekleri örnek almıyorsun!! ve biliyormusun ki ekiplerin kullandığı araçların haftalık verilen yakıtın sınırlı olduğunu, sürekli 1-2 viteste devriye atarken tüketimin arttığını, bir çok kezde polisin KENDİ CEBİNDEN yakıt aldığını biliyormusun ki!! demişsinki üstelik siren çalmadan. siren çok önemli bir hal olmadığı müddetçe rahatsızlık verilmemesi için çalınmaz.. ne biliyorsun ters yoldan gitmek zorunda olmadığını!! şehrin güvenliğini senmi sağlıyorsun!

belki seni annen baban eşin her kimse kim neyinse neyin düşünmezken ( ülkemizde örnekleri çok ), polis seni düşündüğünden o cezayı sana yazıyor. sen sen bile düşünsen o cezayı yemezsin!

sadece gülerim bunlara, cımbızla iyi seçmişin örneğin birini... :)

ve emin ol iyi bişey yapan polisi örnek alırım kendime, kötüleri değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 983 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #59 : Ekim 01, 2010, 11:40:44 »
Öncelikle ben neyi nerede yapacağım dürtüsüne sahibim sen merak etme. Ben onu yazarken kendimi kastetmedim. İnsanlarımızın genelini kastettim. Sen bedava içkiyi ver sonra içmeyi bilmiyorsa içmesin de çekil kenara. Sen belediye başkanısın senin sorumlulukların var. Sen herhalde hiç haber felan seyretmiyorsun, Asker kutlaması yaparlar kazalar yaralananlar olur, düğün yaparlar yaralananlar ölenler olur. Çünkü halkımızın çoğu cahil bilinçsiz, yaptıklarının neticesini bilmiyorlar. Bunu da sen anlamıyorsan eh buda senin sorunun. Eğer bir toplum içinde yaşıyorsan "sen yapamıyorsan bu senin sorunun" demek olmaz. Yapılan hatalara yanlışlara duyarsız kalamazsın birgün o sorun gelir senin başına da patlayabilir.
Burda Gökhan bey eğitim gerekliliğine dikkat çekmek istemiştir herhalde Hasan bey, ki bu konuda haklı. Sonuçta alkollü araç kullanmaktan doğan trafik kazalarını her yerde alkole yasak getirerek çözemezsiniz. Alkolün etkilerinin de topluma anlatılması gerek.

Sigaradan kaynaklanan ölümler de her yerde sigarayı yasaklayarak çözülmez mesela, sigaranın zararlarının anlatılması gerekiyor ki bu bir nebze yapılan yayınlar ile sağlanıyor.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler