0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Allah rahmet eylesin.Arkadaşlar kemer konusun da haklısınız ama o arabanın içerisinde saatlerce oturmak,Yada sürekli inip binmek,suçlu kovalamak arabadan atlayıp koşmak kolay olmasa gerek dimi.Sabit gittiğin bir yer olmayınca yada ne zaman ne olacagı kemer takılamaz ki! Silahlı saldırı olsa kemeri söküp müdahale edeyim derken delik deşik olur insan.Bunları düşünerek yorum yapın lütfen!!!!
Konu amacının dışına taşmış ama taşan konular da forumumuzun dışına taşmış. Fazla detaya girmek istemiyorum ama belediye başkanımızın açıklamalarından rahatsızlık duyan arkadaşlarla aynı fikirde olmadığımı , insanların işledikleri suçlardan kendilerinin sorumlu olduğunu , alkolün veya tam zıttı bir şeyin tüketilmesinin bireyin kendi özgür iradesine bırakıldığı ve tercih yapabilecek akli melekeye sahip herkesin bu tercihi yapmakta ve sonuçlarına katlanmakta tam özgür olduğu , tam tersi bir durumda da aynı özgürlüğün geçerli olduğu bu tercihi yapan ve sonuçlarına katlananın yine bireyin kendisi olacağı şimdilik ifade etmek zorunda hissettiğim şeylerdir. Bir arkadaşımız da ' Biz neyi kararında yapabiliyoruz ' temasına değinmiş . O zaman şunu söyleyebiliriz sen herhangi bir şeyi kararında yapma dürtüsüne sahip değilsen yapabilenin ve başkalarının suçu ne ? Sen yapamıyorsan bu senin sorunun . Kendisine bu hususta katılıyorum ama bu yasaklamalarla değil eğitimle çözülür .
Polis memuru kemer takmadı diye suçlanmasını doğru bulmuyorum.Tedbirsiz davranış olarak kabul edebilirim.Yani polis suçlu olunca alkollü mahluk sucsuz oluyor ozaman.Yada bisikletle gezinti yapan cocuklarda suclu..Ne işi var bisikletle geziyor.Ölen gencecik insana belediey başkanının dediğini vedat yazmış.En azından taziye dile konuştuklarına bakarmısınız.Ama vatandaşa örnek olması gereken kamu memurları var bu konuda aynı fikirdeyim.Antalya belediye başkanı aynı şekilde ne biliyim kutlu doğum haftası olsa orda üzücü bir olay olsa ne yaygaralar kopartırlardı..Onlar içince medeni sosyal insan ben alkol tüketmediğim için yobaz olabilirim demi.İnsanlara önyargılı yaklaşılmasına karşıyım.Bu durumdada bu organizasyonu yapanlar cezalandırılmalıdır.Ölen polis memurunun arkasındanda suçlu gibi konuşulması taraftarı değilim.Geride kalan 2 yetimine eşine allah ayrdım etsin..Vade yetince elden bişey gelmiyor
gerçekten şehit polis için yazık olmuş... polisin yada bu tarz meslek grubundakilerin örnek davranışlar sergilemesi genelde esas alınmaktadır... fakat hepinizi tenzih ederimki bu anlamda kemer takmamasından dolayı bu şekilde eleştirilmemeli diye düşünüyorum... onlarda bizim gibi 2 gözü,2 kulağı,1 beyni ve yeri geldiğinde "satmışım anasını" diyebilen insanlardır... bu durumu emekli babamın polisliğinden biliyorum, baba mesleği savunuculuğu yapmadığımı belirtmek isterim... bazı durumda olay biraz mesleki kısıma kaymış...-pekii yoldan geçen yayaların suçu neydi? oradan geçiyor olmalarımıydı?aşağıdaki istisnaları duydmuşsunuzdur; -yolsuzluğun büyük suç olduğunu söyleyen kurumun yolsuzluk yapması-hız felakettir diyen örnek kişinin hız yapması sonucu yaşamını yitirmesi-"çoçukları dövmek değil sevmek lazım" diyen öğretmenin öğrenci dayağı görüntüsü-hipokrat yemini eden kişilerin merdiven altında böbrek nakillleri yaptıkları-çalmam diyen vekilin çaldığı-faizin haram olduğunu söyleyen diyanet görevlisinin faizle para sattığı-kemer tak diyen polisin kemer takmaması sonucu şehit olması-buna benzer vs vs örneklerbunları yazınca aklıma "Dediğimi Yap Yaptığımı Yapma" adındaki sinema filmi geldi...
...Vadesi yetmiş bu da vesile olmuş..Emniyet kemeri taksa belki araçtan çımayacak başka şekilde ölecekti..Ben sadece emniyet kemeri takmamış suçlu denmesi üstüne basa basa ifade etmem gerekiyorsa doğru değilAbla emniyet kemeri takmadı suçlu denmesini yadırgadım..İnsanın ne şekilde öleceğini kimse bilemez.bu durumdada kemer taksa yaşardı denmeside doğru olmaz.Suçlu denmesi yerine tedbirsiz davranmış dense anlarım...
Arkadaşlar, Murat arkadaşımızın bu haberi paylaşım amacının bu olduğunu sanmıyorum. İçkili olarak araç kullanmak suçtur, bunun tartışması olmaz, ders almalıyız. Bunun dışında içkiyi tartışmamızın bize hiç bir faydası olmayacaktır. Ayrıca polislik mesleği de bu tartışmamızın konusu değildir. Burada, asıl ders almamız gereken olay emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğudur. Burada hayatını kaybeden vatandaşımızın bir polis olması veya çarpan şahsın alkollü olması konuyu başka yönlere çekmemize neden olmamalıdır. Maalesef Türkiye'de trafik kazalarında hayatını kaybedenler bir tek polislerimiz olmadığı gibi, trafik kazalarının tek nedeni de alkollü araç kullanımı değildir. Trafik, ne zaman ne olacağı belli olmayan bir karmaşadır. Bu karmaşa içerisinde bize düşen kendimize, sevdiklerimize ve de başkalarına zarar gelmesine neden olabilecek davranışlarlardan kaçınmak ve gerekli tedbirleri almaktır.
...Ben kendi aracımda emniyet kemer takmıyorum diye bir meslektaşımdan ceza yiyecek değilim...
murat kardeşim senin konu üzerindekini sıkıntını anlayabiliyorum, başın sağolsun,mekanı cennet olsun yeğenimizin... yazdığın konunun yaşanan olayla bir bağlantısı olmadığını düşünüyorum... konunun özü şimdi daha net anlaşılabiliyor,her mesleğin kendine özgü doğru ve yanlışları olabiliyor... burada asıl sorgulamamız gereken bazı polislerin yaptıklarının genele maal edilmesinden ziyade daha çok mesleki anlamda sorgulanmalı... 5 parmağın 5 ide bir olmaz...trafikde kemer takmayan 2 ayaklı insana benzeyen tanımlayamadığım birçok kişi görüyorum, anladım ki olay burada kemer takıp takmamak değil, polis haklarını masaya yatırmak... toplumda kendisini sütten çıkmış ak kaşık misali gören bizim insanımızdaki doğru davutculuğa şaşmıyor da değilim...artık bazı insanlar şehit polis cenazesinde,dua okumak yerine hak ettiğini buldu der geçer...net olmak gerek...şunu açıklıkla belirtmeliyim ki hiç bir POLİS EMNİYET ARACINDA KEMER TAKMAMALI...
Tamam anladık polisten çok çekmişiz polis tamamen suçlu. Polisin emniyet kemerine niye bukadar takılıyorsunuz onu anlamak mümkün değil.ANT.belediyesinin düzenligi festival denilen eğlence hakkında değerli görüşlerinizi alsak kimse pek konuşmuyor.
Bir arkadaşımız da ' Biz neyi kararında yapabiliyoruz ' temasına değinmiş . O zaman şunu söyleyebiliriz sen herhangi bir şeyi kararında yapma dürtüsüne sahip değilsen yapabilenin ve başkalarının suçu ne ? Sen yapamıyorsan bu senin sorunun . Kendisine bu hususta katılıyorum ama bu yasaklamalarla değil eğitimle çözülür .
arkadaşlar, polis görevi gereği emniyet kemeri takmaz!! sizin emniyet kemeri takması güvenliğiniz içinse, polisin takmaması da kendi güvenliği içindir!! ne zaman ne ile karşılacaklarını bilmeden görevlerini yapmakta iken, olası saldırı veya müdahalede emniyet kemeri takmış olması istenmeyen sonuçlara neden olabilir.ayrıca ters yoldan gidiyor vb. diyen kardeşim! sen kendine kendin için neden iyi örnekleri örnek almıyorsun!! ve biliyormusun ki ekiplerin kullandığı araçların haftalık verilen yakıtın sınırlı olduğunu, sürekli 1-2 viteste devriye atarken tüketimin arttığını, bir çok kezde polisin KENDİ CEBİNDEN yakıt aldığını biliyormusun ki!! demişsinki üstelik siren çalmadan. siren çok önemli bir hal olmadığı müddetçe rahatsızlık verilmemesi için çalınmaz.. ne biliyorsun ters yoldan gitmek zorunda olmadığını!! şehrin güvenliğini senmi sağlıyorsun!belki seni annen baban eşin her kimse kim neyinse neyin düşünmezken ( ülkemizde örnekleri çok ), polis seni düşündüğünden o cezayı sana yazıyor. sen sen bile düşünsen o cezayı yemezsin!
Öncelikle ben neyi nerede yapacağım dürtüsüne sahibim sen merak etme. Ben onu yazarken kendimi kastetmedim. İnsanlarımızın genelini kastettim. Sen bedava içkiyi ver sonra içmeyi bilmiyorsa içmesin de çekil kenara. Sen belediye başkanısın senin sorumlulukların var. Sen herhalde hiç haber felan seyretmiyorsun, Asker kutlaması yaparlar kazalar yaralananlar olur, düğün yaparlar yaralananlar ölenler olur. Çünkü halkımızın çoğu cahil bilinçsiz, yaptıklarının neticesini bilmiyorlar. Bunu da sen anlamıyorsan eh buda senin sorunun. Eğer bir toplum içinde yaşıyorsan "sen yapamıyorsan bu senin sorunun" demek olmaz. Yapılan hatalara yanlışlara duyarsız kalamazsın birgün o sorun gelir senin başına da patlayabilir.