Gönderen Konu: polis şehit, peki suç kimin...  (Okunma sayısı 5814 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
Ynt: polis şehit, peki suç kimin...
« Yanıtla #60 : Ekim 01, 2010, 12:18:27 »
Alper beye +1

diyelimki alkol sunulan bir yemekten ayrılındı ama konuklardan biri kendi aracıyla evine gitmek istedi ve kaza yaptı.... burda bu yemeği veren kişi mi suçlu oluyor? :blink:
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ekim 01, 2010, 12:18:27 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #61 : Ekim 01, 2010, 13:43:40 »
Bir davet düzenleyip, konuklarınızı seçip alkollü içki sunmak ile sokaktan geçene bedava içki dağıtmak tabiki aynı sorumluluk olamaz :).
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 36 kere teşekkür etti
  • 181 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ekim 01, 2010, 13:51:09 »
arkadaşlar konu alkol olunca aklıma takılanı sormak istedim petrol istasyonlarında alkol satılması ne kadar doğru geliyor size???
İlla gitmek istiyorsan, hoşuma git mesela :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #63 : Ekim 01, 2010, 13:53:13 »
arkadaşlar konu alkol olunca aklıma takılanı sormak istedim petrol istasyonlarında alkol satılması ne kadar doğru geliyor size???
bence satılsın. İçmeyi bilene bişey olmaz :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #64 : Ekim 01, 2010, 14:04:35 »
Bir davet düzenleyip, konuklarınızı seçip alkollü içki sunmak ile sokaktan geçene bedava içki dağıtmak tabiki aynı sorumluluk olamaz :).

gelene geçene condom dağıtsak afedersiniz millet sokak ortasında şey mi yapacak?

ya bence konunun açılma amacı bu değildi... ama alkol kullanımı üzerine bir başlık açmak isterseniz açın tartışalım.. (bu cümle sana değildi Vedat Bey kardeşim geneldi)
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Teknoloji Müdürü
  • *
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 10300
  • Model Yılı: '23
  • 424 kere teşekkür etti
  • 987 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #65 : Ekim 01, 2010, 15:13:45 »
Bu arada meraktan (ve işsizlikten :P) biraz araştırdım, Amerikada çoğu eyalette polislerin kemer takması zorunluymuş. Hatta hızlı takiplerdeki kazalardan kaynaklanan polis ölümleri, silahlı çatışmalardaki ölümlerden daha yüksekmiş.
İnsanlar 10'a ayrılır
Binary saymayı bilenler ve bilmeyenler   

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #66 : Ekim 01, 2010, 16:16:02 »
gelene geçene condom dağıtsak afedersiniz millet sokak ortasında şey mi yapacak?

ya bence konunun açılma amacı bu değildi... ama alkol kullanımı üzerine bir başlık açmak isterseniz açın tartışalım.. (bu cümle sana değildi Vedat Bey kardeşim geneldi)
Coca cola festivalinden bazı kareler vardı :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ekim 01, 2010, 16:40:51 »
Coca cola festivalinden bazı kareler vardı :).

ben bilmiyorum o kareleri ama dağıtmaları iyi olmuş o zaman yoksa şimdi orta bi sürü bebek olurdu... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #68 : Ekim 01, 2010, 17:05:48 »
ben bilmiyorum o kareleri ama dağıtmaları iyi olmuş o zaman yoksa şimdi orta bi sürü bebek olurdu... :D
Olmayabilirdide. Tutmayı bilen yapmaz. :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 99 Avensis 2.0 Manuel L/B idi...
    • 2011 1.6 comfort corolla...
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #69 : Ekim 01, 2010, 18:49:19 »
Bu arada meraktan (ve işsizlikten :P) biraz araştırdım, Amerikada çoğu eyalette polislerin kemer takması zorunluymuş. Hatta hızlı takiplerdeki kazalardan kaynaklanan polis ölümleri, silahlı çatışmalardaki ölümlerden daha yüksekmiş.

kardeşim Türkiye'de de zorunlu olsa ne olacak sence, kaç tanesi takacak. polis kimliği cezadan sıyırttırıyor ama o kimlik azraile sökmüyor malesef...
Eğer bir gün dünyaya ait çok büyük bir derdin olursa...
Rabbine dönüp "Benim büyük bir derdim var." deme.
Derdine dönüp "Benim çok büyük bir rabbim Var.' De....
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #70 : Ekim 01, 2010, 19:35:53 »
ha evet psikopatımya, hoşuma gider benim, ölen her insana sevinirim ben, yakınlarıma daha çok sevinirim... tövbe tövbeeee...

O zaman kullandıgın tabirlere de dikkat et bence!
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ekim 01, 2010, 21:24:10 »
yazılanları biraz daha dikkatli okumak lazım diye düşünüyorum...

bir özet geçelim isterseniz;

bir polis memuru malesef kaza sonucu hayatını kaybetmiş.

bir insanın kaza ile ölümü çok acı verici bir durum.

sebebin emniyet kemeri takılmaması olduğu belirtilmiş.

konu ile ilgili ve yetkili kişinin emniyet kemeri takmaması sebebiyle ölmüş olmasına hem üzülünmüş hem de sitem edilmiş.

aynı meslek grubundan üyeler açıklama yapmış "polis görev icabı emniyet kemeri takmaz".

araştırma yapılmış başka ülkelerde takmalarının zorunlu olduğu tespit edilmiş.

tabi esas konu bu olması gerekirken konu alkol polis ölümü vs.ye kadar genişlemiş...

şimdi ya konuya sadece polis emniyet kemeri takmalı mı? takmamalı mı? olarak devam edelim yada kapatalım bitsin....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Avensis
« Yanıtla #72 : Ekim 02, 2010, 15:46:39 »
arkadaşlar polis emniyet kemeri takmak zorunda değil;
Karayolu Trafik Yönetmeliği'nin 150.  "Sürücülerin ve Yolcuların Koruyucu Tertibat Kullanma Mecburiyeti" başlıklı maddesinde emniyet kemeri takması zorunlu olmayanlar tanımlanıyor. Bu maddelerden biri de;
-devriye görevi yürüten veya olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevlilerinden sürücü ve yolcu konumunda bulunanlar kemer takma zorunlulukları yok, diyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #73 : Ekim 02, 2010, 16:06:46 »
Anladıgım kadarıyla takamaz dememıs, takma zorunlulugu yok demıs.
Sehıt polısımıze Allahtan rahmet dılıyorum. Gerıde bıraktıklarının Allah yardımcısı olsun.
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Ekim 02, 2010, 17:24:49 »
Her koyun kendi bacağından asılmayacağı gibi, toplumdaki bir sıkıntıya kendi suçları diyerek sırt çevirmek, insani değerlerin yitirildiğinin bir göstergesidir.
Avrupa ve amerika bu durumda ve bulundukları durumdan rahatsızlar. 15 yıl önce yabancı filmlerde yere düşen adama kimsenin aldırış etmemesini hayretler içinde izlerdik. Şimdi biz aynı durumdayız.
İnsan sağlığına zararı, su götürmeyen bir ürünün, ücretsiz sunulduğu bir etkinlikte, bu ürünü tüketen bir gencin ölümünün tüm sorumluluğunu ölen gencin üzerine yıkmak, avrupanın teknolojisi yerine eğlencesini örnek almaktan farksızdır.

Kimseye sırt çevirelim diye bir imada bulunulmadığı gibi eğer sıkıntısı olan biri varsa bunu çözecek gerek eğitim gerekse sağlıksal yardımları alma hakkı herkesin vardır ve bunun için ülkemizde dahi gerekli kurumlar mevcuttur.Yeter ki sıkıntısı olan talepte bulunsun.
 Ülkemizde en basitinden bir trafik kazasında dahi karga tulumba yaralıların taşınırken aslında yaralıya daha çok zarar verildiği en nihayetinde son yıllardaki eğitim çalışmaları sonucunda bir nebze olsun bu konuda doğru seçeneğin ilk yardım ekibinin müdahalesinin beklenmesi olduğu kabul görmüştür.Doğrusu sadece gerekli ilk müdahalenin erbabı kişilerce yapılıp bir an önce sağlık ekibinin olay yerine ulaşmasını sağlamak olduğudur.Tabi bu her olaya göre değişkenlik gösterir , basit bir olayda şartlar değişebilir.
 Olaya sadece Avrupanın eğlencesi olarak bakamayız . Öncelikle bu avrupanın değil almanyanın bir geleneğidir . Sözkonusu durum salt eğlence değil festivaldir . Bizde de bu tür tarihten gelen kutlamalar ve gelenekler vardır . Şu açıdan bakacak olursak bizim düğünlerimizde de alkol ve girişte sigara ikramı yapılmasına eğlencenin bir tamamlayıcısı olarak bakabilir miyiz . Bu bir seçenektir isteyen seçimini o yönde yapacaktır . İstemeyen müzik , dans ve sohbet ortamında kutlanan olaya devam edecektir .

Mehmet akifin dediği gibi vedat.Avrupa medeniyeti zamanın da bizden ögrendi şimdi biz onların nerde pislikleri var onları örnek alıyoruz.

Her ulusun tarihinde yer etmiş insanların çeşitli konularda fikir beyan etmeleri normal iken onların hangi konuda hangi şartlarda hangi zaman diliminde neyi kastederek bunları söyledikleri araştırılmadan bir başka ulusun milli nitelikleri hususlarında garip nitelendirmelerde bulunmak en başta fikir sahibine haksızlıktır . Sonuçta Atatürk te yıllarca savaştığı yunanistan bayrağının yerden kaldırılmasını isteyebilecek kadar duygularına hakim olmayı becerebildiği için bugün hala dünyada örnek alınmaktadır . Saygıyı bilen hata yapmaz.:)

Öncelikle ben neyi nerede yapacağım dürtüsüne sahibim sen merak etme. Ben onu yazarken kendimi kastetmedim. İnsanlarımızın genelini kastettim.  

Burada benim beyanım dikkatli okunduğu takdirde aynı fikirde olduğumuz açıkça ifade edilmektedir . Zaten Alper Sınav Bey de kastedileni ifade etmiştir.

Bu arada geçen gün merak edip yerinde görmek amacıyla her gün yolumun üstünde olan festivale gitmek istedim ancak sona ermişti.
Toyota aşk gibidir , yaşamayan bilemez.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #75 : Ekim 02, 2010, 23:27:27 »
"kimlik azraile sökmüyor malesef...(ölen yakınınızda olabilirdi" bu alkş açıklaması kime ait bilmiyorum ama bilgi olsun diye söylüyorum, ben bi yakınımı kaybettim, üstelik tek sorumlusu kural tanımayan polisti. buna rağmen polisleri çok seviyorum, hebrlerde onlarla ilgili kötü bir haber alınca çok üzülüyorum, ama kural tanımayanlardan nefret ediyorum, polis de olsa akrabam da olsa nefret ediyorum...
Mevlâna                                                                                                                                                                                                        2011 1.6 comfort corolla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #76 : Ekim 03, 2010, 00:21:58 »
- alkışınızı ben verdim murat bey.Ne alakası vardı öyle bir cümle kurmanın. azraile sökmeyen kimlik size söküyor ama.Her meslek grubunda olduğu gibi emniyetde değişik tipten insanlar ve memurlar mevcut.Bir kişi üzerinden genelleme yapmayalım.Verdiğim alkışında sonuna kadar arkasındayım.Konuyu açtınız ve polis memurunun kemer takmamasına taktınız.Peki ölen gencecik diğer insan,bütün suçlu kemer takmasını bilmeyen polis ile içmesini bilmeyen genç mi ?.Hande ablanın dediği gibi ne üzerinde tartışıyoruz..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #77 : Ekim 03, 2010, 21:03:19 »
ne yapacağız peki tuncay bey, tüm tekel bayilerini cezalandıracağız mı? hoş ilahi adalet önünde üreten, taşıyan, satan, vesile olan herkes katkısı kadar cezalandırılacaktır...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #78 : Ekim 04, 2010, 12:11:06 »
konu kapatılmıştır bundan sonra ekleme düzeltme vs yapılmaması rica olunur... aksi takdirde üyelerimize yönetimce ceza verilecektir...