Gönderen Konu: polis şehit, peki suç kimin...  (Okunma sayısı 5727 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
Ynt: polis şehit, peki suç kimin...
« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2010, 14:35:54 »
üzüldükte ondan yazdık tuncay... polisi neden suçlayalım... alkollü olarak aracın şoför koltuğuna bile oturulması hatadır... hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz....

bu aynı benim sigara içmeme benziyor.... yarın akciğer kanserinden öldüğümde benim içinde yazacaksınız bunları...

şşşşşt abla verdiğin örneğe bak yaaa hayret bişeysin şakası bile kötü bidaha okumayayım böyle örnekler :(
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 28, 2010, 14:35:54 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: AB+
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #21 : Eylül 28, 2010, 14:39:41 »
Yağız sinirlendiğim falan yok yazımın içindede ifade ettim zaten kamu görevlileri örnek olmalı diye..Ama şuda var bildiğimiz gibi bazı araçlarn egçiş üstünlüğü var ambulans itfaiye polis araçları falan..Bunlar kırmızıda egçiyor diye bizde kırmızıda geçiş yapamayız..Çok yakın zamanda kırmızıda geçen dolmuşun yaşattığı felakete hepimiz şahit oldu.Ancak polisinde vatandaşa örnek olması gerekiyor bu konuda aynı fikirdeyim..ancak tedbir senden takdir allahtan.Vadesi yetmiş bu da vesile olmuş..Emniyet kemeri taksa belki araçtan çımayacak başka şekilde ölecekti..Ben sadece emniyet kemeri takmamış suçlu denmesi üstüne basa basa ifade etmem gerekiyorsa doğru değil
üzüldükte ondan yazdık tuncay... polisi neden suçlayalım... alkollü olarak aracın şoför koltuğuna bile oturulması hatadır... hepimiz aynı şekilde düşünüyoruz....

bu aynı benim sigara içmeme benziyor.... yarın akciğer kanserinden öldüğümde benim içinde yazacaksınız bunları...
Abla emniyet kemeri takmadı suçlu denmesini yadırgadım..İnsanın ne şekilde öleceğini kimse bilemez.bu durumdada kemer taksa yaşardı denmeside doğru olmaz.Suçlu denmesi yerine tedbirsiz davranmış dense anlarım..Allah korusun abla bu forumun sana ihtiyacı var.Gelecek dönemde başkanlık için adayımız sensin
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #22 : Eylül 28, 2010, 14:44:24 »
Arkadaşlar, Murat arkadaşımızın bu haberi paylaşım amacının bu olduğunu sanmıyorum. İçkili olarak araç kullanmak suçtur, bunun tartışması olmaz, ders almalıyız. Bunun dışında içkiyi tartışmamızın bize hiç bir faydası olmayacaktır. Ayrıca polislik mesleği de bu tartışmamızın konusu değildir. Burada, asıl ders almamız gereken olay emniyet kemeri takmanın ne kadar önemli olduğudur. Burada hayatını kaybeden vatandaşımızın bir polis olması veya çarpan şahsın alkollü olması konuyu başka yönlere çekmemize neden olmamalıdır. Maalesef Türkiye'de trafik kazalarında hayatını kaybedenler bir tek polislerimiz olmadığı gibi, trafik kazalarının tek nedeni de alkollü araç kullanımı değildir. Trafik, ne zaman ne olacağı belli olmayan bir karmaşadır. Bu karmaşa içerisinde bize düşen kendimize, sevdiklerimize ve de başkalarına zarar gelmesine neden olabilecek davranışlarlardan kaçınmak ve gerekli tedbirleri almaktır.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #23 : Eylül 28, 2010, 14:52:23 »
Yağız sinirlendiğim falan yok yazımın içindede ifade ettim zaten kamu görevlileri örnek olmalı diye..Ama şuda var bildiğimiz gibi bazı araçlarn egçiş üstünlüğü var ambulans itfaiye polis araçları falan..Bunlar kırmızıda egçiyor diye bizde kırmızıda geçiş yapamayız..Çok yakın zamanda kırmızıda geçen dolmuşun yaşattığı felakete hepimiz şahit oldu.Ancak polisinde vatandaşa örnek olması gerekiyor bu konuda aynı fikirdeyim..ancak tedbir senden takdir allahtan.Vadesi yetmiş bu da vesile olmuş..Emniyet kemeri taksa belki araçtan çımayacak başka şekilde ölecekti..Ben sadece emniyet kemeri takmamış suçlu denmesi üstüne basa basa ifade etmem gerekiyorsa doğru değilAbla emniyet kemeri takmadı suçlu denmesini yadırgadım..İnsanın ne şekilde öleceğini kimse bilemez.bu durumdada kemer taksa yaşardı denmeside doğru olmaz.Suçlu denmesi yerine tedbirsiz davranmış dense anlarım..Allah korusun abla bu forumun sana ihtiyacı var.Gelecek dönemde başkanlık için adayımız sensin
tabiki itfaiye,ambulans ve polis aracının geçiş üstünlüğü var ama bu üstünlükte sadece acil durumda yani sirenleri çalıyosa diğer durumlarda onlarda kırmızıda durmak zorunda.dolmuşun kırmızıda geçtiği felaket neyazıkki hala aklımızda :( emniyet kemeri taksa araçtan çıkamayacaktı başka şekilde ölecekti lafıda ayrı bi muamma ama sende biliyosun olmadan olmuş gibi düşünüp pek fikir yürütmüyoruz olmuşun sonuçlarını herzaman için irdeleriz.iş işten geçtikten sonra bi nevi.eğer ki dediğin gibi taksaymış başka şekilde ölecekmiş vade filan derken çok farklı boyutlara çıkar.
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #24 : Eylül 28, 2010, 15:08:13 »
Tamam emniyet kemeri takmayan polis suclu içmesini bilmeyen genç suçlu.Alkol alıp araç kullanan ve buna teşvik eden özendiren antalya belediyesine üstün hizmet madalyası  versinler....Belediye başkanıda milleti alkol tükettirerek ne güzel örnek oluyor.Almanların festivalinden alıntı onlarla aynı değerlere sahip insanlarız zaten birebir olur..
Ya emniyet kemeeri takmayan polisin ailesine  maddi yardımda yapmasınlar taksaydı ölmezdi demi yağız..
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • Kan Grubu: 0+
  • 34 kere teşekkür etti
  • 52 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #25 : Eylül 28, 2010, 15:11:43 »
ay tuncay şimdi çığlığı basıcam...
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....
http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=3.0
"Bir insanın bildiğini zannettiği bir şeyi öğrenmesi imkansızdır..."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #26 : Eylül 28, 2010, 15:18:34 »
Yapma abla zaten nöbetteyim doktor bir sürü film istiyor deli ettii beni.Gazı olana ADBG AKC .....
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #27 : Eylül 28, 2010, 15:22:43 »
Yapma abla zaten nöbetteyim doktor bir sürü film istiyor deli ettii beni.Gazı olana ADBG AKC .....
:D
397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #28 : Eylül 28, 2010, 15:23:25 »
Ya emniyet kemeeri takmayan polisin ailesine  maddi yardımda yapmasınlar taksaydı ölmezdi demi yağız..

oda sevgili devletimizin bileceği konu :P yorumsuz Tuncay

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #29 : Eylül 28, 2010, 15:24:12 »
eyvah eyvah yandık şimdi siper alın

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #30 : Eylül 28, 2010, 15:30:31 »

he sen ondan yazılanları gözünle okuyamıyorsun.... :D iyiki lab.tek değilsin... ben intaniyedeyken her nöbette gece boyu gaita ekmekten helak olurdum....
Tüm üye ve üye olacakların dikkatine! lütfen forum kurallarını gözden geçiriniz....

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 74 kere teşekkür etti
« Yanıtla #31 : Eylül 28, 2010, 15:39:51 »
he sen ondan yazılanları gözünle okuyamıyorsun.... :D iyiki lab.tek değilsin... ben intaniyedeyken her nöbette gece boyu gaita ekmekten helak olurdum....
Allah etmeye abla .Sen le nöbet tutsak herhalde perişan ederdin.
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • chappuler
  • 34 kere teşekkür etti
« Yanıtla #32 : Eylül 28, 2010, 15:45:37 »
Allah etmeye abla .Sen le nöbet tutsak herhalde perişan ederdin.

eheu... :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #33 : Eylül 28, 2010, 15:47:26 »
konunun havasımı değişti, banamı öyle geliyor..:)
Pruva Neta

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Site Yöneticisi
  • Deus ex machina
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: -
  • 2904 kere teşekkür etti
  • 3269 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #34 : Eylül 28, 2010, 15:54:00 »
  Arkadaşlar, inanışlar asıl olarak İlim üzerinedir, Kader değil. İstisnaları kader olarak göstermek doğru olmaz. İnsan aklı doğruyu zaman içinde bulur ve bunu uygular, uygulamayan da aklını kullanmayan, ihmalkar, eğitimsiz kişilerdir. Bunlar, başka insanların haklarınıda gasp etmiş olabilir. Unutmayın depremden değil, o eğitimi almamış ya da ehil olmayan, işini doğru düzgün yapma becerisini ve disiplinini göstermeyen kişilerin yüzüne bunca insan hayatını kaybetti. Demek ki biryerlerde hata yapılıyor. !!! Bunlarda, bu hataların sonuçları, uyarıları.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #35 : Eylül 28, 2010, 16:53:50 »
Arkadaşlar o arkadaşımız emniyet kemeri takabilirdi ama onu haricinde diğer görevli memur arkadaşlardan emniyet kemeri takmalarını bekleyemezsiniz. Daha öncede bir çok mesajımda görmüşsünüzdür ki trafikte güvenliğe çok önem veririm. Aracımda mutlaka emniyet kemeri takarım. Küçük yavrum daha doğmadan koltuğunu aldım aracımdadır her zaman. Ama ekip aracında emniyet kemeri takma diye bir konu yoktur.

4) Yakın koruma, harekât, tatbikat ve devriye görevi   yürüten veya olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevlilerinden sürücü ve yolcu konumunda bulunanlar,

5) Görev ya da ekip çalışması ile özel pozisyonlarda bulunduklarında acil servis görevlileri,

emniyet kemeri kullanmak zorunda değildir.

2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 59 kere teşekkür etti
« Yanıtla #36 : Eylül 28, 2010, 17:01:04 »
Arkadaşlar o arkadaşımız emniyet kemeri takabilirdi ama onu haricinde diğer görevli memur arkadaşlardan emniyet kemeri takmalarını bekleyemezsiniz. Daha öncede bir çok mesajımda görmüşsünüzdür ki trafikte güvenliğe çok önem veririm. Aracımda mutlaka emniyet kemeri takarım. Küçük yavrum daha doğmadan koltuğunu aldım aracımdadır her zaman. Ama ekip aracında emniyet kemeri takma diye bir konu yoktur.

4) Yakın koruma, harekât, tatbikat ve devriye görevi   yürüten veya olaylara müdahale eden askeri ve genel kolluk görevlilerinden sürücü ve yolcu konumunda bulunanlar,

5) Görev ya da ekip çalışması ile özel pozisyonlarda bulunduklarında acil servis görevlileri,

emniyet kemeri kullanmak zorunda değildir.

tamam orası ayrı zaten onlardanda takma zorunluluğu bekleyemeyiz.ama işte ya takılı olsaydı o an için zorunlu değil diye takmamakmı gerekiyor olan yine kendi canına oldu.hadi emniyet kemeri takmak zorunda değiller onu geçtim ya kask takmayana nedemeli??? kask takma zorunluluğuda yokmu acaba???

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #37 : Eylül 28, 2010, 17:05:24 »
Akşam haberlerini izliyorum, her kanalda ana haberde şehit polisin haberi var, yakaladığı hırsızlık malı arabayı kullanırken alkollü bir densizin çarpması sonucu aracın dışına fırlayarak şehit olan polis...

peki burada suç kimin?

o alkollü olan insanlık dışı, polisin ölümüne sebep olan ve 2 bisikletliyi ezen mahluku ayaklarına beton bağlayıp alkol havuzuna atmak gerekir, o mahlukun suçu elbette var bu tartışma götürmez;

ama sabahtan akşama kadar vatandaşın güvenliği için çırpınan, vatandaşa emniyet kemeri bağlamadığı için cezalar yağdıran(haklı olarak) güzel yurdumun onurlu polisi, keşke bana bişey olmaz demeseydi de bağlasaydı o kemeri.

aracın içinde kalırdı, belki yaralı kurtulurdu demeyeceğim, eceli gelmiş, benim inancıma göre o polis o dakikada orada ölecekti ama en azından aracın içinde ölürdü ve halkına örnek olurdu. herşey ceza yazarak aşılamıyor, yapılması gereken kuralları öncelikle kendileri uygulayarak örnek olmaları da gerekmez mi, üstelik kendi canı da söz konusu

teşekkürler Murat. aynen katılıyorum.Allah geride kalanlarına sabır versin........

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • henüz toyota kullanmıyorum ama sevdim buraları..
  • Kan Grubu: B-
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Eylül 28, 2010, 17:17:49 »
O arkadaşın içinde olduğu araçta takabilir ama onun harincinde resmi bir ekip otosunun içinde emniyet kemeri takarak başka riskler almak söz konusu, kanunun özellikle zorunlu olmadığını belirtmesi bu yüzden. Benim yazdıklarımdan anlayacağınız üzere burada söz konusu olan ceza yeme veya yazma değil. Ben kendi aracımda emniyet kemer takmıyorum diye bir meslektaşımdan ceza yiyecek değilim, ama her zaman emniyet kemerim takılıdır, ekip otosunda ise takılı değildir. Nasıl ki ambulansın içinde hastaya müdahale etmesi gereken doktor mesleği gereği o riski alıyorsa, bizde mesleğimiz gereği risk alıyoruz... 
2001 vtec Civic-2000 vvt-i Corolla- 97 Efsane Kasa Gli

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Eylül 28, 2010, 17:23:38 »
Allah rahmet eylesin.Arkadaşlar kemer konusun da haklısınız ama o arabanın içerisinde saatlerce oturmak,Yada sürekli inip binmek,suçlu kovalamak arabadan atlayıp koşmak kolay olmasa gerek dimi.Sabit gittiğin bir yer olmayınca yada ne zaman ne olacagı kemer takılamaz ki! Silahlı saldırı olsa kemeri söküp müdahale edeyim derken delik deşik olur insan.Bunları düşünerek yorum yapın lütfen!!!!
2010 Dizel Comfort Extra Beyaz...

Artık coca colaya,aside son..