Gönderen Konu: D4D'ye Hız sabitleyici (cruise control) için toplu mail/fax atalım. TEKLİF  (Okunma sayısı 108551 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • oğlum, ben ve kızım :)
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: ---
arkadaşlar öncelikle kolay gelsin.......

fabrikanın bedelsiz olarak bu işe tamam demiyeceği cevabını sanırım almışız.....

hız sabitleyici konusunda kendi adıma bazı çekincelerim var....manuel vites araçlarda hararet göstergesini olumsuz etkilediğini duymuştum.....tabiki bir kez düğmeye bastık bir daha debriyaja basamayız manasına gelmiyor bu ama yinede gerekli bir donanım olmadığını düşünüyorum.....

Allah cc yar ve yardımcınız olsun...kolay gelsin....

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: -
  • 164 kere teşekkür etti
  • 115 kere teşekkür edildi
Arkadaşlar, varsın Toyota standart yanıt göndersin.
En azından denedik düşüncesiyle rahatlamış olacağız.
Ben şahsen maddi durumum ve ömrüm yeterse, araba değiştirirsem, artık toyota tercih etmeyeceğim.
(toyota markasının saygınlığını, benim gözümde küçülmektedir.Artık hiç bir yere, toyota'yı büyük harfle yazmayacağım.)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Corolla
  • 1 kere teşekkür edildi
kimse maili yollarken farklı bi cevap beklemiyordu... yani mail attık diye toyota artk bundan sonraki ürettiği araçlara cruise control koyacak değil...yada mail atanlara getirin aracınıza ücretsiz cruise control koyalım diyecek hali yok...sadece tepkimizi göstermek için attık mailleri...farklı bi cevap bekleyerek attıysanız komik olur yani...biz sadece eksikliği dile getirdik....
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
Levent bey ben başlattığınız bu girişimden dolayı teşekkür ederim. Bu konuda görüşümüzü Toyota TR bildirmiş olduk. Orayı atlayıp direk Japonyaya gitmemiş olduk.

Bence Toyota neredeyse anında hepimize cevap vererek ne kadar duyarlı bir müşteri hizmetleri departmanı olduğunu gösterdi.

Bundan sonraki süreçte Toyota Japonyaya mail gönderebiliriz diye düşünüyorum. Ben henü daha çok taze bir Toyotacıyım (Salı günü teslim alcam inşallah arabayı :) ). Sizlerin belirleyeceği günde ve saatte Japonayaya mail gönderirsek, bir şey elde edemesek bile en azından elimizden geleni yaptık diyebiliriz.

Saygılar

Corolla D4-D Elegant M/M

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • buda benim tosbak
Bu konuda hem mail atabiliriz. Hemde bu toyota yeni çıkardığı araçları test için kullanma imkanı veriyorya  büyükmerkezlerde  buraya topluca gidip heipimiz bir dilekçe yazarız ve oradaki en yetkili kişiye bildirebiliriz. genelde böyle büyük yerler sipariş veriyor ve bu sipariş sırasında  bunu dile getirebilirse iyi olur. yani bu kişileride kafaya almak  gerekebilir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Arkadaşlar bende mail yolladım. Haberiniz olsun

Toyota  Pazarlama ve Satış AŞ. Türkiye Yetkilileri Dikkatine,
Sayın İlgililer,

10.07.2010 tarihinde almiş olduğum ve severek kullandığım Toyota Corolla D4D comfort extra
model bir araca sahipim.
Ancak aracı aldığımdan itibaren beni üzen bit teknik ayrıntı var;
Ben ve yüz binlerce Toyota kullanıcısı, Hız sabitleyici (cruise control) gibi önemli ve Toyota markasının tüm sınıf araçlarda olması gereken bir özellikten Resmen mahrum edilmiştir.
Teknolojinin hızla ilerlediği, hızla basitleştiği ve hızla ucuzladığı bir çağdayız. Her şey artık daha kolay ve sorunsuz tasarlanıp gerçekleşirken, maliyetsiz ve çok gerekli özellikler neden Toyota markalı araçlara eklenmiyor. Mühendislik çalışması istemeyen böyle basit ve kullanışlı özellikler, diğer marka araçlarda mevcut.

Bu şekilde bir mahrumiyeti, ben ve yüz binlerce kullanıcının hak etmediğimizi düşünmekteyim.

Siz değerli Toyota yetkililerinden,
Öncelikle Müşterilerinizin memnuniyetini, Markanızın kazanılmış ve seviyeli itibarını korumak adına Bizleri bu mahrumiyetten kurtarmanızı Önemle Rica ediyoruz.

Saygılarımla :

Hakan ŞANKAL

2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '11
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
az önce toyota bayisinden geldim az bilgi aldım sonra bi ustayla samimi olduk kendisine söyledim. toyota d4d ye hız sabitleme olmaz motoru kaç ki hız sabitleme koyacaksın dedi 1.4 motor kaldırmaz cc yi dedi aynı şekilde senin araba da kaldırmaz 1.33 motor ancak yüksek devirde cc yi devreye alırsan rahat eder dedi ama çokca yakıt yer dedi. sizi söyledim ben fazla heveslenmesinler dedi toyota herşeyi düşünüyor. o araçlar düz yolda mı gidecek yokuşa bi girdi mi bayılır hemen cc bu aracı nasıl götürsün diyor olan motora olur diyor çok çok mantıklı geldi bana haklı çünkü bnm kuzenimde de 2006 d4d wardı yokuşlarda bayılıp gidiyordu çünkü devir yok 4000 de tıkanıyor. 1.33 e de takamayacaklarını söyledi ama dizele hiç ihtimal vermedi genç bişe değil yaşlı deneyimli bi usta bilginize olsun arkadaşlar bu konu da ne dersiniz bilmem ama ben hak verdim açıkçası.
olayın özeti adam ufak motorluı dizele ihtimal vermiyor bana dışarı da kendi arabana taktırabilirsin dedi garantide de sorun çıkmaz dedi (aracım 5 yıl garantili)
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kan Grubu: 0-
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
az önce toyota bayisinden geldim az bilgi aldım sonra bi ustayla samimi olduk kendisine söyledim. toyota d4d ye hız sabitleme olmaz motoru kaç ki hız sabitleme koyacaksın dedi 1.4 motor kaldırmaz cc yi dedi aynı şekilde senin araba da kaldırmaz 1.33 motor ancak yüksek devirde cc yi devreye alırsan rahat eder dedi ama çokca yakıt yer dedi. sizi söyledim ben fazla heveslenmesinler dedi toyota herşeyi düşünüyor. o araçlar düz yolda mı gidecek yokuşa bi girdi mi bayılır hemen cc bu aracı nasıl götürsün diyor olan motora olur diyor çok çok mantıklı geldi bana haklı çünkü bnm kuzenimde de 2006 d4d wardı yokuşlarda bayılıp gidiyordu çünkü devir yok 4000 de tıkanıyor. 1.33 e de takamayacaklarını söyledi ama dizele hiç ihtimal vermedi genç bişe değil yaşlı deneyimli bi usta bilginize olsun arkadaşlar bu konu da ne dersiniz bilmem ama ben hak verdim açıkçası.
olayın özeti adam ufak motorluı dizele ihtimal vermiyor bana dışarı da kendi arabana taktırabilirsin dedi garantide de sorun çıkmaz dedi (aracım 5 yıl garantili)
oğuz peki opel astra sedanda nasıl sunyor cc yi hem onun motoru 1.3
ayrıyetten ben benim arabamla 130 km hızla rampa çıktığımı bilyorum bu nasıl bayılmadır ben anlamadım bence kuzeninin aracında bir sorun var

(Gizli Üye)

• Ziyaretçi
    Arkadaşlar bende araştırmıştım D-4D varken. Piyasada takabileceğini söyleyenler vardı. Yüksek paralara hatta. Bunu genel merkeze telefonla iletmiştim.  Ben istiyorumki servis yapsın. İmkanı yok demiştiler.

Bende Size şunu söyledim bu müşteri hizmetlerine maili atmak otomatik bi mesajı aynen herkese geri yollamalarına neden oldu. Bunu yetkili kişinin CEO Görevine getirilen Genel Genel Müdür Tamer ÜNLÜ'ye ulaştırabilirsek bi sonuca gidilebilir. Diğer türlü ordaki personel, "la dalgamı geçiyonuz aynı anda 20-25 kişi içeriği aynı olan maili göndermiş" deyip otomatiğe bağlamıştır. Sonuçta oraya düşen mailleri aynı gün içerisinde belkide her gün ilk kontrol eden bir kişi var. Gerekli yerlere dağıtımını yapanda aynı kişi.
    Atalarımız ne demiş "Balık baştan kokar"  Balığın başını bulmak lazım. Başka türlü her gün bir yıl boyunca mail atsak belki batacaktır. 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kan Grubu: AB+
geçmi kaldım bilmiyorum ama beni de yazın.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • 1 kere teşekkür etti
  • 71 kere teşekkür edildi
oğuz peki opel astra sedanda nasıl sunyor cc yi hem onun motoru 1.3
ayrıyetten ben benim arabamla 130 km hızla rampa çıktığımı bilyorum bu nasıl bayılmadır ben anlamadım bence kuzeninin aracında bir sorun var
mahmut sizin araçlara takılmaz diye bişe yok kardeş takılır bence de takılır ama uygun görülmüyormuş. motor küçük bak sende diyorsun 130 diye düz yolda 150ye sabitlesen ne olacak yokuşta bayılacak sonra yakıtı ye babam ye adam bnm araca niye ihtimal verdi motor küçük olsa bile devir var sen 130 da tırmanırsın ben aynı yokuşu daha ufak motorla 170le tırmanırım. ki ben ustanın lafını söyledim zaten kendi fikrim değil ancak tastikledim adamın dediklerini mantıklı geldi kuzenimin aracı kadar temiz toyota görmedim 20.000deydi her 5000 de bakıma götürürdü çocuğu gibiydi hepimizin toyotasından sağlam diyebilirim eski kasa mükemmel bi araçtı ki 1.4 motorla bayılması normal değil mi mahmut 2000 motor gibi tırmanacak hali yok ya ki opel de bnm gözümde araba değil hani göz boyama için herşeyi yaparlarr çok kullandım cefasını da iyi bilirim her araç toyota olamaz her marka da toyota gibi ince düşünemez. ki ben hala sizden yanaym inşallah cc takılacak dizellere ne kadar destek vermiş olsam da ustaya hala takılması yönündeyim. aracın motor iradesine göre kullandıktan sonra her türlü yardımı olacaktır cc'nin.
2004 Ford Mondeo 2.0i Ghia X, G. Gri OV.
2011 Toyota Yaris 1,4 D4D Manuel...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• TcT Onaylı Firma
  • Kilometre: 12000
  • Model Yılı: '15
  • 1041 kere teşekkür etti
  • 900 kere teşekkür edildi
oğuz toyotanın bahanesi o toyota oldu bitti içi boş araçları yüksek fiyatlara satar.
hız sabitleyiciyi takmamasının sebebini ben anlamıyorum sebebide motor kaldırmıyor olamaz.
en azından bu en sonki makyajla birlikte cc yide kullanıcılarına sunması lazımdı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Auris
  • 3 kere teşekkür etti
  • 1 kere teşekkür edildi
Saydığımız araçların çogunda hız sabitleyecisi var toyota corrolla olsun yaris olsun biraz interneti kurcalarsakda çıkıyo yurt dışındaki araşlarda belki sonradan da takılabiniyordur çünkü yedek parça listesinde de adları var bence bu ticari kaygı nebiliyim mesela 2012'den sonra ki araçlarda belki sdandart olucak şu an bile isterlerse takarlar fabrikanın yaptıgını servis yapamıyomu eğit persolenilini. Bilmiyorum ama fiestada bile olan bu veled bizde takılmıyo bile belki bir sonraki araçlara takarlar yada sdandart olur fakat teknolojiyi geriden takip eden otomatik cevaba bağlamış benim bir toyotam olmuycak muhtemelen.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • always toyota!!!(corolla t-sport)
    • Seyyah Otomotiv
  • 1 kere teşekkür etti
  • 6 kere teşekkür edildi
mail attık bakalım hayırlısı bi sonuç alınır inşallah...
arabamın turbosunu havalandıran rüzgar, gir içeri usul usul beni atmosferikten kurtar....!!

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
   Arkadaşlar bende araştırmıştım D-4D varken. Piyasada takabileceğini söyleyenler vardı. Yüksek paralara hatta. Bunu genel merkeze telefonla iletmiştim.  Ben istiyorumki servis yapsın. İmkanı yok demiştiler.
     Bende Size şunu söyledim bu müşteri hizmetlerine maili atmak otomatik bi mesajı aynen herkese geri yollamalarına neden oldu. Bunu yetkili kişinin CEO Görevine getirilen Genel Genel Müdür Tamer ÜNLÜ'ye ulaştırabilirsek bi sonuca gidilebilir. Diğer türlü ordaki personel, "la dalgamı geçiyonuz aynı anda 20-25 kişi içeriği aynı olan maili göndermiş" deyip otomatiğe bağlamıştır. Sonuçta oraya düşen mailleri aynı gün içerisinde belkide her gün ilk kontrol eden bir kişi var. Gerekli yerlere dağıtımını yapanda aynı kişi.
    Atalarımız ne demiş "Balık baştan kokar"  Balığın başını bulmak lazım. Başka türlü her gün bir yıl boyunca mail atsak belki batacaktır.  
İsmail kardeş bulamıyoruz malesef CEO'nun mail adresini. Kolay değil.
Genel müdüre doğrudan yazmaya ben de istiyorum.

Oğuz merhaba, bu usta ile gerçekten samimi hissediyorsan kendini, onu buraya davet et lütfen, o sana söylediği
yalanları burda tartışalım.
Hız sabitleyicisinin, motor kapasitesi ile uzaktan yakından alakası yok !
1000cc motora da takılır, adı üstünde, hızı sabitleyecek, halk diliyle "senin yerine gaza basacak", bu kadar.
Otomatik vitesli bir araca binersen, araç kalktıktan sonra hız sabitleyiciyi devreye al ve istersen 10 km/saaten-150km/saat hızını yapana kadar ne vitese dokun, ne de gaza bas, direksiyondaki +/- tuşlarından kontrlol et hızını.

Dizel motorların verimliliği 3900 d/d dan sonra bitiyor. 4000 devirden sonra yüksek tork üretemez dizel motorlar. Bunu da böyle bil.

Eğer bu usta gerçekten samimi ise, dışarıdan taktırmanı tavsiye etmezdi kesinlikle. Ayrıca, dışarıda taktırdın diyelim, allah korusun bir kaza geçirdin ve mekanık aksamdan dolayı hata bulundu, otomatikman senin dışarıda taktırdığın hız sabitleyicisi suçlu çıkarılıacak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
geçmi kaldım bilmiyorum ama beni de yazın.
Geç kalmış değilsin Şahin bey, şimdi hemen mail atabilirsiniz.
Desteğiniz için teşekkürler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Arkadaşlar merhaba;
Toyota Müşteri ilişkilerinden hepimize gelen klasik postadan sonra ben kendilerine bir cevap yazdım, buna cevaben, bir yanıt geldi. Bu yanıtın üstüne, bu sabah saat 09:00 gibi aşağıdaki yazıyı yazdım ve henüz cevap gelmedi. Muhtemelen ya cevap yazmayacaklar, ya da eskilerine benzer bir cevap yazacaklar, ama gecikmeli.

Alıntı
Sayın Müşteri ilişkileri Yetkilisi,

Vermiş olduğunuz yanıt için teşekkür ederim !

Yazılı şikayetim üzerine, yapmış olduğunuz açıklamalı cevaplardan, bu konuda her hangi çalışma yapılıp yapılmadığını anlayamadım.

Özellikle şikayet belirttiğim D4D motorlu araçlara, satış sonrası hız sabitleyicisi montajı için Toyota ARGE
tarafından şu anda yürütülen her hangi bir çalışma var mıdır?
Bu sorunun net cevabını sizden önemle Rica ediyorum.

Teşekkürler, Kolay gelsin.
Saygılarımla : Levent KARAGÖZ

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kilometre: 51000
  • Model Yılı: '08
  • 277 kere teşekkür etti
  • 67 kere teşekkür edildi
toyotadan gelen mail aşağıdaki gibidir...

From: musteri.iliskileri@toyota.com.tr [mailto:musteri.iliskileri@toyota.com.tr]
Sent: Friday, October 01, 2010 1:03 PM
To: Muhammet Yamac
Subject: GÖRÜŞLERİNİZ HAKKINDA

Sayın Muhammet YAMAC,

Öncelikle Toyota tercihiniz ve göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Toyota araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışına karar verilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, lisansörümüz Toyota tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.

Öte yandan Toyota olarak, sizin gibi aldığı ürün ve hizmetlere ilişkin olumlu / olumsuz görüşlerini tarafımıza ileten bilinçli müşterilerimizin daha iyi ürün ve hizmet çalışmalarımıza katkısının tartışılmaz olduğunu ifade etmek isteriz.

Belirtmiş olduğunuz ve bizim için büyük değer taşıyan görüşleriniz ilgili bölümlere de iletilmiştir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

Toyota Müşteri İlişkileri

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 164 kere teşekkür etti
Son attığım soru mailinden 6 saat sonra yanıt geldi, işte Toyota'nın cevabı. Dizel araçlardaki ECU'ya uygun yazılımları yokmuş.  :argh: komik ve ezik bir durum.
Biz yazalım yazılımı yahu....di mi....ya da bulalım bir yazılımcı ve parası ile yazdıralım.  :olu:

Alıntı
Sayın Levent KARAGÖZ,
Toyota araçların Türkiye distribütörü olarak, ülkemizde satışına karar verilen araçların satış ve satış sonrası hizmetlerini vermekteyiz. Araçlar, lisansörümüz Toyota tarafından belirlenen ve bizlere bildirilen dizaynları/donanımları ile tarafımıza sevk edilmektedir.

Öte yandan Cruise Control montajı hakkında göndermiş olduğunuz e-mailinize ilişkin açıklamalarımız aşağıdaki gibidir.  

Benzinli ve dizel araçların direksiyon kolonları aynı yapıda olmalarına rağmen dizel araçların motor ECU'larında Cruise Control işlevini destekleyen bir yazılım bulunmamasından ötürü Cruise Control montajının yapılması mümkün olsa dahi işlev görmesi mümkün olamamaktadır.

Yapmış olduğumuz açıklamaların faydalı olmasını temenni eder, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
Toyota genel merkezinden gelen cevap;

Sayın Hakan SANKAL,

Öncelikle Toyota tercihiniz ve göndermiş olduğunuz e-mailiniz için teşekkür ederiz.

Öte yandan Toyota olarak, sizin gibi aldığı ürün ve hizmetlere ilişkin olumlu / olumsuz görüşlerini tarafımıza ileten bilinçli müşterilerimizin daha iyi ürün ve hizmet çalışmalarımıza katkısının tartışılmaz olduğunu ifade etmek isteriz.

Belirtmiş olduğunuz ve bizim için büyük değer taşıyan görüşleriniz ilgili bölümlere de iletilmiştir.

Bilgilerinize sunar, esenlikler dileriz.

Saygılarımızla,

2011 Corolla D-4D Comfort Extra Gümüş Gri.