Arkadaşlar bende araştırmıştım D-4D varken. Piyasada takabileceğini söyleyenler vardı. Yüksek paralara hatta. Bunu genel merkeze telefonla iletmiştim. Ben istiyorumki servis yapsın. İmkanı yok demiştiler.
Bende Size şunu söyledim bu müşteri hizmetlerine maili atmak otomatik bi mesajı aynen herkese geri yollamalarına neden oldu. Bunu yetkili kişinin CEO Görevine getirilen Genel Genel Müdür Tamer ÜNLÜ'ye ulaştırabilirsek bi sonuca gidilebilir. Diğer türlü ordaki personel, "la dalgamı geçiyonuz aynı anda 20-25 kişi içeriği aynı olan maili göndermiş" deyip otomatiğe bağlamıştır. Sonuçta oraya düşen mailleri aynı gün içerisinde belkide her gün ilk kontrol eden bir kişi var. Gerekli yerlere dağıtımını yapanda aynı kişi.
Atalarımız ne demiş "Balık baştan kokar" Balığın başını bulmak lazım. Başka türlü her gün bir yıl boyunca mail atsak belki batacaktır.
İsmail kardeş bulamıyoruz malesef CEO'nun mail adresini. Kolay değil.
Genel müdüre doğrudan yazmaya ben de istiyorum.
az önce toyota bayisinden geldim az bilgi aldım sonra bi ustayla samimi olduk kendisine söyledim. toyota d4d ye hız sabitleme olmaz motoru kaç ki hız sabitleme koyacaksın dedi 1.4 motor kaldırmaz cc yi dedi aynı şekilde senin araba da kaldırmaz 1.33 motor ancak yüksek devirde cc yi devreye alırsan rahat eder dedi ama çokca yakıt yer dedi. sizi söyledim ben fazla heveslenmesinler dedi toyota herşeyi düşünüyor. o araçlar düz yolda mı gidecek yokuşa bi girdi mi bayılır hemen cc bu aracı nasıl götürsün diyor olan motora olur diyor çok çok mantıklı geldi bana haklı çünkü bnm kuzenimde de 2006 d4d wardı yokuşlarda bayılıp gidiyordu çünkü devir yok 4000 de tıkanıyor. 1.33 e de takamayacaklarını söyledi ama dizele hiç ihtimal vermedi genç bişe değil yaşlı deneyimli bi usta bilginize olsun arkadaşlar bu konu da ne dersiniz bilmem ama ben hak verdim açıkçası.
olayın özeti adam ufak motorluı dizele ihtimal vermiyor bana dışarı da kendi arabana taktırabilirsin dedi garantide de sorun çıkmaz dedi (aracım 5 yıl garantili)
Oğuz merhaba, bu usta ile gerçekten samimi hissediyorsan kendini, onu buraya davet et lütfen, o sana söylediği
yalanları burda tartışalım.
Hız sabitleyicisinin, motor kapasitesi ile uzaktan yakından alakası yok !
1000cc motora da takılır, adı üstünde, hızı sabitleyecek, halk diliyle "senin yerine gaza basacak", bu kadar.
Otomatik vitesli bir araca binersen, araç kalktıktan sonra hız sabitleyiciyi devreye al ve istersen 10 km/saaten-150km/saat hızını yapana kadar ne vitese dokun, ne de gaza bas, direksiyondaki +/- tuşlarından kontrlol et hızını.
Dizel motorların verimliliği 3900 d/d dan sonra bitiyor. 4000 devirden sonra yüksek tork üretemez dizel motorlar. Bunu da böyle bil.
Eğer bu usta gerçekten samimi ise, dışarıdan taktırmanı tavsiye etmezdi kesinlikle. Ayrıca, dışarıda taktırdın diyelim, allah korusun bir kaza geçirdin ve mekanık aksamdan dolayı hata bulundu, otomatikman senin dışarıda taktırdığın hız sabitleyicisi suçlu çıkarılıacak.