Gönderen Konu: Aracınızın değerini mi öğrenmek istiyorsunuz?  (Okunma sayısı 233990 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracınızın değerini mi öğrenmek istiyorsunuz?
« Yanıtla #620 : Mart 16, 2016, 22:47:20 »
34-34,5 civarı olan ne anlamadım? :)

yanlış alıntı olmuş kusura bakma :)
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #620 : Mart 16, 2016, 22:47:20 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 61000
  • Model Yılı: '05
« Yanıtla #621 : Mart 17, 2016, 00:20:59 »
yanlış alıntı olmuş kusura bakma :)
Yalnız terra değil araç sol kasa

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #622 : Mart 17, 2016, 00:24:10 »
@Samet Yıldız (23077) Bey,
Ben ne sizin nede bir başkasının şahsına hakarette bulunmadım. Sizden de aynı şekilde davranmanızı beklerdim. Ahlak kavramının topluma göre şekillendiğini söyledim ve bende bu doğrultuda düşüncemi aktardım. Katılır veya katılmazsınız Ama bunu üzerinize alıpta şahsıma hakaret etmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Bu sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum.

@Barış Ergün (28982) Hocam güzel mesajın için teşekkür ederim.

@Selçuk Alioğlu (35257) Ben bir devlet memuruyum. Adalet bakanlığına bağlı bir cezaevinde psikolog olarak görev yapıyorum. 5yıl önce işe başladığımda aldığım maaş 1800 iken ev kiraları Oltuda 350-400 lira ekmek ise 75 krştu. Şuan maaşım 2800 lira ev kiraları 400-450 lira ekmek ise 90 krş. Belki bu ekonominin güçlendiğinin göstergesi değildir ama devlet memurları için durum bu şekilde kardeşim.
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32200
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #623 : Mart 17, 2016, 00:52:21 »
Ben ne sizin nede bir başkasının şahsına hakarette bulunmadım. Sizden de aynı şekilde davranmanızı beklerdim. Ahlak kavramının topluma göre şekillendiğini söyledim ve bende bu doğrultuda düşüncemi aktardım. Katılır veya katılmazsınız Ama bunu üzerinize alıpta şahsıma hakaret etmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Bu sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum.

Yapmayın Allah aşkına,ben sözümden dönmem diyen size "o zaman ben de size böyle desem hoşunuza gider mi?" diyorum, siz de beni kınıyorsunuz. Demek ki neymiş? Hoşunuza gitmiyormuş.Yanlış anlamayın size asla öyle bir şey demedim.Öyle bir şey desem dedim... İşte laflar böyledir dönüp geldiğinde sizi de yaralayabilir.İnsanların hassas oldukları konular vardır.40.000 yazanın ahlakından şüphe ederseniz(bu asla ben değilim bakın altını çizerek söylüyorum aracımı 40.000 yada ona yakın bir rakama satma fikrim kesinlikle yok) bu rakamı yazanların gelecek hakaretlere katlanması gerektiğini söylerseniz size de böyle bir tepki gelebilir. Ha bir de şunu ekleyeyim ben bu aşırı yüksek fiyat yazanları asla tasvip etmiyorum.Katılmadığım nokta kişinin aracına yüksek fiyat yazdı diye ahlak gibi çok önemli bir mefhumdan değerlendiriliyor olması.Ahlak o kadar ucuz bir şey değildir...
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #624 : Mart 17, 2016, 09:11:41 »
Samet Bey;

Gerçekten çok gereksiz bir polemik içine girdik. Bu yüzden forum arkadaşlarımdan özür diliyorum.

Dünkü mesajınızı tekrar okudum evet o kısmı atlamışım bu yüzden alınganlık yaptığım için özür diliyorum. Yeniden Ahlak mevzusuna dönecek olursam. Bazı ahlak kuralları vardır ki bu toplumun algısına göre hatta kişiden kişiye değişir. İsteyen istediği fiyatı yazmakta özgürdür bu konuda anlaştığımızı düşünüyorum. Ama olaya birde gelin şu pencereden bakalım,

Bir çoğumuz LPG li araç kullanıyoruz. Ve günümüzde serbest piyasa denen meret var. Bir istasyona bakıyorsunuz (güncel fiyatlar üzerinden konuşuyorum) lpg 1.89 bir diğerinde 2.0 bir başkasında 2.20 vs. buraya kadar herşey normal ama başka bir istasyona bakıyorsunuz alakasız bir bir biçimde fiyat yükseltilmiş LPGnin litresini 2.50-2.60 liradan satıyor vatandaş. Ve illaki oradanda fiyatlardan haberi olmayanlar veyahut fiyatla ilgilenmeyenler gidip alış veriş yapıyor azda olsa. Ve bu ucuz istasyonlar bakıyor ki arkadaş o bu fiyatlara satabiliyorsa bizde fiyatları yukarı çekelim diye aralarında anlaşma yapıyorlar. Ve vatandaşın başka seçeneği olmadığı için gidip mecburen o belirtilen fiyata almak zorunda kaldı. Ve ne oldu fiyatlar birden bir depoda 20-25 lira kadar fazla paraya dolmaya başladı. Bu durumu şehir merkezlerinde pek göremezsiniz ancak ilçelerde durum bundan ibaret. Kendi yaşadığım bölge itibariyle Erzurum merkezde Opette 2.20 olan lpg fiyatı Oltu opette 2.55 lira. Şimdi size soruyorum bu duruma ne dersiniz. (Oltu sadece bir örnek ve 30bin nüfusu olan bir ilçe)

Ve son olarak üstüne basa basa diyorum ki ben kimseye aracının fiyatını yüksek yazdı yada yazacak diye ahlaksızlık demedim. İlk yazımda bir çok noktaya değindim sizin bu ahlak noktasına takılmış olmanız enteresan geldi. Selametle...

2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kilometre: 32200
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #625 : Mart 17, 2016, 10:17:19 »
Samet Bey;

Gerçekten çok gereksiz bir polemik içine girdik. Bu yüzden forum arkadaşlarımdan özür diliyorum.

Dünkü mesajınızı tekrar okudum evet o kısmı atlamışım bu yüzden alınganlık yaptığım için özür diliyorum. Yeniden Ahlak mevzusuna dönecek olursam. Bazı ahlak kuralları vardır ki bu toplumun algısına göre hatta kişiden kişiye değişir. İsteyen istediği fiyatı yazmakta özgürdür bu konuda anlaştığımızı düşünüyorum. Ama olaya birde gelin şu pencereden bakalım,

Bir çoğumuz LPG li araç kullanıyoruz. Ve günümüzde serbest piyasa denen meret var. Bir istasyona bakıyorsunuz (güncel fiyatlar üzerinden konuşuyorum) lpg 1.89 bir diğerinde 2.0 bir başkasında 2.20 vs. buraya kadar herşey normal ama başka bir istasyona bakıyorsunuz alakasız bir bir biçimde fiyat yükseltilmiş LPGnin litresini 2.50-2.60 liradan satıyor vatandaş. Ve illaki oradanda fiyatlardan haberi olmayanlar veyahut fiyatla ilgilenmeyenler gidip alış veriş yapıyor azda olsa. Ve bu ucuz istasyonlar bakıyor ki arkadaş o bu fiyatlara satabiliyorsa bizde fiyatları yukarı çekelim diye aralarında anlaşma yapıyorlar. Ve vatandaşın başka seçeneği olmadığı için gidip mecburen o belirtilen fiyata almak zorunda kaldı. Ve ne oldu fiyatlar birden bir depoda 20-25 lira kadar fazla paraya dolmaya başladı. Bu durumu şehir merkezlerinde pek göremezsiniz ancak ilçelerde durum bundan ibaret. Kendi yaşadığım bölge itibariyle Erzurum merkezde Opette 2.20 olan lpg fiyatı Oltu opette 2.55 lira. Şimdi size soruyorum bu duruma ne dersiniz. (Oltu sadece bir örnek ve 30bin nüfusu olan bir ilçe)

Ve son olarak üstüne basa basa diyorum ki ben kimseye aracının fiyatını yüksek yazdı yada yazacak diye ahlaksızlık demedim. İlk yazımda bir çok noktaya değindim sizin bu ahlak noktasına takılmış olmanız enteresan geldi. Selametle...
Selman bey,
Konuyu gerçekten çok uzattık. Yazı dilinin sıkıntısını çektik diye düşünüyorum. Gerek Mustafa Bey, gerek siz forumda takip ettiğim kişilersiniz. Kalbinizi kirdiysam özür dilerim,  hakkınızı helal edin. Sizin aracınıza laf edecek olsam zaten önce kendi Nissan'ima bakmam lazım, 2000 model piyasası zayıf bir arabaya 24.000 gibi bir para döktüm. Ha pişman miyim asla.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #626 : Mart 17, 2016, 11:17:15 »
Selman bey,
Konuyu gerçekten çok uzattık. Yazı dilinin sıkıntısını çektik diye düşünüyorum. Gerek Mustafa Bey, gerek siz forumda takip ettiğim kişilersiniz. Kalbinizi kirdiysam özür dilerim,  hakkınızı helal edin. Sizin aracınıza laf edecek olsam zaten önce kendi Nissan'ima bakmam lazım, 2000 model piyasası zayıf bir arabaya 24.000 gibi bir para döktüm. Ha pişman miyim asla.

Aynen dediğiniz gibi yazı dilinin sıkıntısı :) Estağfurullah varsa bir hakkımız helal olsun sizde helal edin.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: ---
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #627 : Mart 17, 2016, 14:33:18 »

@Barış Ergün (28982) Hocam güzel mesajın için teşekkür ederim.

@Selçuk Alioğlu (35257) Ben bir devlet memuruyum. Adalet bakanlığına bağlı bir cezaevinde psikolog olarak görev yapıyorum. 5yıl önce işe başladığımda aldığım maaş 1800 iken ev kiraları Oltuda 350-400 lira ekmek ise 75 krştu. Şuan maaşım 2800 lira ev kiraları 400-450 lira ekmek ise 90 krş. Belki bu ekonominin güçlendiğinin göstergesi değildir ama devlet memurları için durum bu şekilde kardeşim.
Ah keşke öyle kolay hesaplasaydık bunları abi :) ben öğrenciyim ve annem vefat ettiği için ondan aldığım emekli maaşıyla okuyorum kiram okula ilk başladığımda (2012 yılında) muğlada 400tl idi şimdi 750tl ve devletten aldığım maaş okula başladığımda 450 idi şimdi 650 :( yani ev arkadaşım olmasa sokakta kalıcaktım ve hâlâ en ucuz evlerden birinde kalıyorum bodrum kat dairelere 1000tl ler konuşuluyor burda, eğer bu şekilde hesaplarsak ekonomi çöktü :D sizin hesaplamanız bir yönden doğru siz sadece kendi enflasyon paketinizi hesaplıyorsunuz ama genel olarak ülkede düzgün hazırlanan bir enflasyon paketi yapılsa insanlar bu ülkeyi terk eder. Neyse konuyu saptırmıyım fazla :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • Kilometre: 33500
  • Model Yılı: '12
  • 23 kere teşekkür etti
  • 19 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #628 : Mart 17, 2016, 14:47:17 »
2007 otomatik; 60 bin KM - Honda Civic Elegance benznli...piyasa da ederi nedir??
?
eski corollacı yeni Hondacı

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #629 : Mart 17, 2016, 17:01:18 »
Konuya dönecek olursak; :)

Jetta 2011 eski kasa (mk5 sanırım)
1.6 primeline
7 ileri tiptronik
43000 km
Yeni tüp takıldı Landirenzo
Kazasız değişensiz
Ekstra olarak sis farı ve çelik jant takılı

Ne kadar eder sizce?
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #630 : Mart 18, 2016, 00:50:46 »
yukarida ki mesajda 2005 60 bindeki gri corolla sol hb ye arkadas  35 dedi fiyat beğenilmedi.Ne istiyorsaniz yazij hocam agzinizzi 40 tan acın bakalim kac kişi arayacak.Ama o araci suanki piyasada 35 36 civari rahat satarsiniz.daha nekadar etmesini istiyorsunuz bilemiyorum ama sahibi siz iseniz istediğinizi yazin.bunca tartismada asıl bu konu yüzündendi
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Hiç Bir Ş€y İmKansıZ d€ğiLdir...
  • Kilometre: 1000
  • 270 kere teşekkür etti
  • 257 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #631 : Mart 19, 2016, 16:52:50 »
Aydin abi az söyledin samet bey 52 istiyordu.
Tartışma boşuna uzuyor.Ayni şeyleri söylüyoruz aslinda.Piyasa alıcı satici içinde gerçekten yüksek.Km düşük boya yok diye saçma sapan rakam yazanlar var  ve bunlar da zaten satamıyorlar aracini.
Benim 2006 verso elegant 100 binde orjinal aracimi 2011 yilinda 35 e almistim.Geçen arkadaşın aracini almak icin sattim.Bende  nekadar eder nedir bilmediğimden dolayi ordaki fiyatlara baktim.2006 elegant  o km de 42 44 yazıyorlar di.2005 comfort dagilmis arabalara 38 39 isteniyordu.bende 40 dedim.O gün 3 kisi arayip 38 verdi.Antepten bir arkadas 39 verdi yarim günde satildi.
Sunu diyorum edermi bilmem ayni arac avrupada 3000 euro iken biz burda nekadara aliyoruz satiyiruz.Bu karşılıklı bir döngü sen pahali satarsin ama ucuz alma işi yok.
O nu bu forumda Aydin ULGER abi yapiyor onada saygi duyuyorum.
Aydin abiyi durdurabilirsek piyasa 2 bin lira düşer

Tuncay'cım, bu konu hakikaten ve hakikaten gereğinden çok fazla uzamış, arkadaşlar gereksiz(bana göre) bir polemiğin içine girmiş, herkes kendi aracına istediği değeri biçmekte özgürdür, biçtiği değere göre satabiliyorsa, gönlüne göre fiyata verebiliyorsa ne güzel, lakin bunun da cidden bir ahlaki değeri olmalıdır, şöyle ki;
İstediğin değer belki o aracın 3 veya 5 yukarısı olabilir, burada önemli olan hakikaten o yüksek değere değecek, hakedecek düzgünlükte ve sorunsuzlukta olmasıdır(mekanik olarak problemi olmaması, sizin dediğinizden başka birşey çıkmaması , değişen, boya gibi), işte o zaman insanın gönlü ferah olur ve alnı açık olur, satıcı da sevinir, alıcı da ya bak adamın dediği gibiymiş der ve dua eder, işte o duanın kıymeti hiç bir yerde yoktur.

Bana gelirsek ;
Babam şu an emekli olmuş öğretmen, babam o zamanlar tek maaşın verdiği zorluklar dahilin de 74-75 yılında araç alım-satım işine başlamış. Belki de o zamanların en çok tercih edilen arabası sayılan Reno grubunu çalışmış. Ben çok iyi hatırlıyorum ki , belki 5-6 yaşındaydım, babamla beraber oto pazarına gider, İzmir'e ve çeşitli illere araba teslim almaya gider, ve babamla takılırdım. Babamın bana her zaman söylediği sözler ise beynimde yer etmiştir; düzgün mal al-sat , düzgün esnaflık yap, helalinden para kazan, işlerin hep rast gitsin. Bu felsefeden yola çıkarak, benim alıp sattığım aracın özellikle(Renault 9 ve Clio serisinin) sayısını ben bile hatırlamıyorum. Fakat yaptığım ve kendime ilke edindiğim hep şu oldu, ben alırken 3-5 bin TL(şimdinin parası) fazla verip 10 numara araç alırım, satarken de malım düzgün olduğu için ayağımı direyerek ve keyfiyetten satarım prensibini kendime ilke edindim.
Sattığım araç ve örnekler o kadar çok ki, ben sadece sonuncusundan örnek vereyim;
En son sattığım Corolla e150 kasa 2012 model Comfort extra d4d beyaz donanımlı bir araçtı. Araç internet ilanına 16.000km olarak İstanbul Kartal'da düştü. İlk arayan bendim ilan sahibini, devamlı takip ediyorum malum siteyi. Aracın ilk sahibi genç bir arkadaştı, 55.000TL'den 1 lira aşağı olmaz dedi, tamam dedim alıyorum, yarın uçağa binip geliyorum dedim, çünkü gerekli sorgulamaları yaptığımda bütün bulgular sahibinin doğru olduğunu kanıtlıyordu. Gittim aracı gerekli kontrollerini kendim yaptım (değişen-boya-lokal boya kontrolü), araçta en ufak hiç bir kusur yoktu. Satın aldım. Araca biraz bindim 23.000KM'ye geldi, o arada aracın 20.000 KM bakımını ve Garanti Extrasını ve bilimum diğer tüm bakımlarını yaptım(civatası eksik olsa bile dikkat eder onu bile taktırırım). Sonra aracı malum siteye ilana koydum. 61.000TL fiyat yazdım, ben keyfiyetine yazdım, bir çok arayan oldu, 59 veren oldu, 59.500 veren oldu vermedim, dedim ki son rakam 60! Lakin ilan açıklamalarına, tüm herşeyi çok açıklıkla yazdım ve genelde şu ibareyi eklerim ''araçta boya-lokal boya-değişen-düzeltilen bulana araç noterden bedava''. Bir gün Denizli'den biri aradı dedi ben arabaya 59.750 veriyorum alacağım, o arada da bu son kasa 2015 i buldum daha 1,5 aylık bir arabaydı ona niyetlendim, dedim gelin. Adamlar geldiler, gelen kişiler birisi güneş enerjisi işi yapıyor, hiç arabadan anlamayan birileri yani, evin önünde arabanın kontağını bile basmadılar, şöyle 4 kapısını açıp kapattılar, dediler araba sıfır gibi, ben gösterin gidelim bir yerlere dedim, gerek yok, biz alıyoruz dediler ve notere gidip aracı sattım. Yani adamlar arabanın motor kaputunu kaldırıp bakmadılar binmediler bile, yalnız dedim ki bu araba da en ufak sorun çıkarsa benim evim burası arabayı getirin iade alırım. Artık insanlar herşeyi biliyor, alan şahıslar bu araba 4-5 lira piyasasının üstünde dediler, fakat bu km'de bu arabadan yok ve insanlar çok yalancı dediler, sana güvendik öyle geldik, ucuz araba alıp sanayi de dolaşamayacağını veya o arada ki farkı sanayiye verip uğraşacağına benim arabamı almak istediğini söyledi. Demem o ki artık insanlar herşeyi biliyorlar.
Önemli olan karşıda ki insana güveni verebilmek, düzgün iş yaptıktan sonra bu işlerin maddiyatı ölçülemez, ve sattığım çoğu insanla bile dost olmuşumdur.
Ben aracı bir alıp-satıcının almayacağı kadar yüksek rakama alırım, o araca her türlü parayı harcarım, fakat istediğim paraya da mutlaka satarım, belki de benim araçlarım bugüne kadar modelinde tavan rakama satılan nadir araçlardandır. Fakat önemli olan düzgün iş yapmak, bugüne kadar bunu yapabildiğime inanıyorum şükür.
Saygılarımla...
2007 dci CLiO 3 Authq. (Beyaz)          : 2007 Nisan - 2014 Haziran
2011 d4d CoroLLa Comf.Extra (G.Gri) : 2014 Ağustos - 2014 Aralık
2012 d4d CoroLLa Comf.Extra (Beyaz): 2014 Aralık - 2015 Ekim
2012 d4d Corolla Comf.Extra MMT(Füme) : 2015 Kasım(Alış) - 2015 Kasım(Satış)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #632 : Mart 26, 2016, 20:30:23 »
Arkadaşlar 2015 1.33 4800 km'de hatasız sis farı ve hız sabitleyici var, ederi nedir sizce? İnternette 50 yazan da var 52-53 isteyen de.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Toyota is my life...
  • 3 kere teşekkür etti
  • 4 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #633 : Mart 26, 2016, 20:43:23 »
corolla 2012 1.33 vvt-i LPG'li beyaz renk
110.000 km'de
ön ve arka tampon boyalı (plastik kısımlar)
2012 toyota corolla 1.33 comfort kar beyazı + LPG

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #634 : Mart 27, 2016, 13:52:21 »
Ben de e12 almak istedigimde malum sitede 45000km  deki araca 41 fiyat yazmislardi. Tabi o parayi kimse vermedi ve arac uzun sure sitedekaldi. 
Sana 30000 e arac buluruz diyenler oldu. Ama hic kimse o fiyatlara temizaraba bulamadi.  Boyali oluyor 1 parca degisik oluyor ama piyasa o kadar berbat ki ( sozum meclisten disari) insanlara guven olmuyor. İki arabayi onden arkadan birlestirmisler temiz diye satiyorllardi.
Aracta sorun oluyor  duzeltemeyip satiyorlarr. Aliyorsun ondan sonra sanayide ugras dur. Paranin gittigini birak ustalarla!!!  ugrasmaktan bikiyorsunuz.

Ve diyorsunuz ki temiz arabaya 1000. 2000 fazla vereyim ugrasmayayim... ....

Ben de 30000 de orjinal bir araba buldum ve 35 e aldin. Millet 2000 fazla vermissin dedi ama benim icim rahat....
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #635 : Mart 27, 2016, 16:13:00 »
Ben de e12 almak istedigimde 45000 deki araca 41 fiyat yazmislardi. Tabi o parayi kimse vermedi ve arac uzun sure sitedekaldi. 
Sana 30000 e arac buluruz diyenler oldu. Ama hic kimse o fiyatlara temizaraba bulamadi.  Boyali oluyor 1 parca degisik oluyor ama piyasa o kadar berbat ki ( sozum meclisten disari) insanlara guven olmuyor. İki arabayi onden arkadan birlestirmisler temiz diye satiyorllardi.
Aracta sorun oluyor  duzeltemeyip satiyorlarr. Aliyorsun ondan sonra sanayide ugras dur. Paranin gittigini birak ustalarla!!!  ugrasmaktan bikiyorsunuz.

Ben de 30000 de orjinal bir araba buldum ve 35 e aldin. Millet 2000 fazla vermissin dedi ama benim icim rahat....
Mahmut  bey, onlar bi araba alsında görürüz. Böyle bilir kişi gibi konuşmaya gerek yok. İçiniz rahat etsin. 30 binde o araba için normal hele orjinalse. 55binde 34bin liraya aldım extra  lpg var orjinal. 1 ay sonra 35.500 verdiler. Hak eden araba gider. Siz almazsanız başkası o paraları paraları verirdi. Uzun yllar binecekseniz sanayiden de kurtarırsınız. 200binde 30binin üstünde paralar istiyorlar.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 100 kere teşekkür etti
  • 425 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #636 : Mart 27, 2016, 16:17:04 »
Ben de e12 almak istedigimde 45000 deki araca 41 fiyat yazmislardi. Tabi o parayi kimse vermedi ve arac uzun sure sitedekaldi. 

35 az ben olsam 38 39 isterdim
E12 COROLLA SİMOTA AİR INTAKE

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 84000
  • Model Yılı: '07
  • 426 kere teşekkür etti
  • 307 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #637 : Mart 27, 2016, 17:31:49 »
35 az ben olsam 38 39 isterdim

Oyle demeyin sonra fiyatlari şişiriyorsunuz  diye size kızarlar :) :) :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2016, 17:34:52
Selman bey,

Aynen katiliyorum. Yazi dilinde olabiliyor. Karsidaki kisiyi kesin olarak suclamamak gerekiyor.

Mesaj Birleştirildi: Mart 27, 2016, 17:35:24
Aynen dediğiniz gibi yazı dilinin sıkıntısı :) Estağfurullah varsa bir hakkımız helal olsun sizde helal edin.
E 12 corolla2007
Xp9 yaris2 2007

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kilometre: 35000
  • Model Yılı: '21
  • 40 kere teşekkür etti
  • 11 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #638 : Mayıs 04, 2016, 16:51:11 »
Konu canlansın . Yaz geliyor şimdi. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=73394.msg995950#msg995950 linkteki araç ne eder ? Teşekkürler.
1.5 dream

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• ゴールドメンバ
  • Kilometre: 26000
  • Model Yılı: '22
  • 1214 kere teşekkür etti
  • 2229 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #639 : Mayıs 04, 2016, 17:52:00 »
Konu canlansın . Yaz geliyor şimdi. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=73394.msg995950#msg995950 linkteki araç ne eder ? Teşekkürler.
Biraz fazla yazmışsınız gibi. 46 civarı yazarsanız çabuk gider, malum 1.33 ler önyargılardan dolayı biraz nazlı bu konuda.
Emniyet kemeri sizi sevdiklerinize bağlar.