0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
34-34,5 civarı olan ne anlamadım?
yanlış alıntı olmuş kusura bakma
@Samet Yıldız (23077) Bey,Ben ne sizin nede bir başkasının şahsına hakarette bulunmadım. Sizden de aynı şekilde davranmanızı beklerdim. Ahlak kavramının topluma göre şekillendiğini söyledim ve bende bu doğrultuda düşüncemi aktardım. Katılır veya katılmazsınız Ama bunu üzerinize alıpta şahsıma hakaret etmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Bu sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum. Yapmayın Allah aşkına,ben sözümden dönmem diyen size "o zaman ben de size böyle desem hoşunuza gider mi?" diyorum, siz de beni kınıyorsunuz. Demek ki neymiş? Hoşunuza gitmiyormuş.Yanlış anlamayın size asla öyle bir şey demedim.Öyle bir şey desem dedim... İşte laflar böyledir dönüp geldiğinde sizi de yaralayabilir.İnsanların hassas oldukları konular vardır.40.000 yazanın ahlakından şüphe ederseniz(bu asla ben değilim bakın altını çizerek söylüyorum aracımı 40.000 yada ona yakın bir rakama satma fikrim kesinlikle yok) bu rakamı yazanların gelecek hakaretlere katlanması gerektiğini söylerseniz size de böyle bir tepki gelebilir. Ha bir de şunu ekleyeyim ben bu aşırı yüksek fiyat yazanları asla tasvip etmiyorum.Katılmadığım nokta kişinin aracına yüksek fiyat yazdı diye ahlak gibi çok önemli bir mefhumdan değerlendiriliyor olması.Ahlak o kadar ucuz bir şey değildir...
Samet Bey;Gerçekten çok gereksiz bir polemik içine girdik. Bu yüzden forum arkadaşlarımdan özür diliyorum. Dünkü mesajınızı tekrar okudum evet o kısmı atlamışım bu yüzden alınganlık yaptığım için özür diliyorum. Yeniden Ahlak mevzusuna dönecek olursam. Bazı ahlak kuralları vardır ki bu toplumun algısına göre hatta kişiden kişiye değişir. İsteyen istediği fiyatı yazmakta özgürdür bu konuda anlaştığımızı düşünüyorum. Ama olaya birde gelin şu pencereden bakalım,Bir çoğumuz LPG li araç kullanıyoruz. Ve günümüzde serbest piyasa denen meret var. Bir istasyona bakıyorsunuz (güncel fiyatlar üzerinden konuşuyorum) lpg 1.89 bir diğerinde 2.0 bir başkasında 2.20 vs. buraya kadar herşey normal ama başka bir istasyona bakıyorsunuz alakasız bir bir biçimde fiyat yükseltilmiş LPGnin litresini 2.50-2.60 liradan satıyor vatandaş. Ve illaki oradanda fiyatlardan haberi olmayanlar veyahut fiyatla ilgilenmeyenler gidip alış veriş yapıyor azda olsa. Ve bu ucuz istasyonlar bakıyor ki arkadaş o bu fiyatlara satabiliyorsa bizde fiyatları yukarı çekelim diye aralarında anlaşma yapıyorlar. Ve vatandaşın başka seçeneği olmadığı için gidip mecburen o belirtilen fiyata almak zorunda kaldı. Ve ne oldu fiyatlar birden bir depoda 20-25 lira kadar fazla paraya dolmaya başladı. Bu durumu şehir merkezlerinde pek göremezsiniz ancak ilçelerde durum bundan ibaret. Kendi yaşadığım bölge itibariyle Erzurum merkezde Opette 2.20 olan lpg fiyatı Oltu opette 2.55 lira. Şimdi size soruyorum bu duruma ne dersiniz. (Oltu sadece bir örnek ve 30bin nüfusu olan bir ilçe) Ve son olarak üstüne basa basa diyorum ki ben kimseye aracının fiyatını yüksek yazdı yada yazacak diye ahlaksızlık demedim. İlk yazımda bir çok noktaya değindim sizin bu ahlak noktasına takılmış olmanız enteresan geldi. Selametle...
Selman bey,Konuyu gerçekten çok uzattık. Yazı dilinin sıkıntısını çektik diye düşünüyorum. Gerek Mustafa Bey, gerek siz forumda takip ettiğim kişilersiniz. Kalbinizi kirdiysam özür dilerim, hakkınızı helal edin. Sizin aracınıza laf edecek olsam zaten önce kendi Nissan'ima bakmam lazım, 2000 model piyasası zayıf bir arabaya 24.000 gibi bir para döktüm. Ha pişman miyim asla.
@Samet Yıldız (23077) Bey,Ben ne sizin nede bir başkasının şahsına hakarette bulunmadım. Sizden de aynı şekilde davranmanızı beklerdim. Ahlak kavramının topluma göre şekillendiğini söyledim ve bende bu doğrultuda düşüncemi aktardım. Katılır veya katılmazsınız Ama bunu üzerinize alıpta şahsıma hakaret etmenizi gerektirecek bir durum yok ortada. Bu sözlerinizden dolayı sizi kınıyorum. @Barış Ergün (28982) Hocam güzel mesajın için teşekkür ederim. @Selçuk Alioğlu (35257) Ben bir devlet memuruyum. Adalet bakanlığına bağlı bir cezaevinde psikolog olarak görev yapıyorum. 5yıl önce işe başladığımda aldığım maaş 1800 iken ev kiraları Oltuda 350-400 lira ekmek ise 75 krştu. Şuan maaşım 2800 lira ev kiraları 400-450 lira ekmek ise 90 krş. Belki bu ekonominin güçlendiğinin göstergesi değildir ama devlet memurları için durum bu şekilde kardeşim.
Jetta 2011 eski kasa (mk5 sanırım)1.6 primeline7 ileri tiptronik43000 kmYeni tüp takıldı LandirenzoKazasız değişensizEkstra olarak sis farı ve çelik jant takılıNe kadar eder sizce?
Aydin abi az söyledin samet bey 52 istiyordu.Tartışma boşuna uzuyor.Ayni şeyleri söylüyoruz aslinda.Piyasa alıcı satici içinde gerçekten yüksek.Km düşük boya yok diye saçma sapan rakam yazanlar var ve bunlar da zaten satamıyorlar aracini.Benim 2006 verso elegant 100 binde orjinal aracimi 2011 yilinda 35 e almistim.Geçen arkadaşın aracini almak icin sattim.Bende nekadar eder nedir bilmediğimden dolayi ordaki fiyatlara baktim.2006 elegant o km de 42 44 yazıyorlar di.2005 comfort dagilmis arabalara 38 39 isteniyordu.bende 40 dedim.O gün 3 kisi arayip 38 verdi.Antepten bir arkadas 39 verdi yarim günde satildi.Sunu diyorum edermi bilmem ayni arac avrupada 3000 euro iken biz burda nekadara aliyoruz satiyiruz.Bu karşılıklı bir döngü sen pahali satarsin ama ucuz alma işi yok.O nu bu forumda Aydin ULGER abi yapiyor onada saygi duyuyorum.Aydin abiyi durdurabilirsek piyasa 2 bin lira düşer
Ben de e12 almak istedigimde 45000 deki araca 41 fiyat yazmislardi. Tabi o parayi kimse vermedi ve arac uzun sure sitedekaldi. Sana 30000 e arac buluruz diyenler oldu. Ama hic kimse o fiyatlara temizaraba bulamadi. Boyali oluyor 1 parca degisik oluyor ama piyasa o kadar berbat ki ( sozum meclisten disari) insanlara guven olmuyor. İki arabayi onden arkadan birlestirmisler temiz diye satiyorllardi.Aracta sorun oluyor duzeltemeyip satiyorlarr. Aliyorsun ondan sonra sanayide ugras dur. Paranin gittigini birak ustalarla!!! ugrasmaktan bikiyorsunuz. Ve diyorsunuz ki temiz arabaya 1000. 2000 fazla vereyim ugrasmayayim... ....Ben de 30000 de orjinal bir araba buldum ve 35 e aldin. Millet 2000 fazla vermissin dedi ama benim icim rahat....
35 az ben olsam 38 39 isterdim
Aynen dediğiniz gibi yazı dilinin sıkıntısı Estağfurullah varsa bir hakkımız helal olsun sizde helal edin.
Konu canlansın . Yaz geliyor şimdi. http://www.toyotaclubtr.com/index.php?topic=73394.msg995950#msg995950 linkteki araç ne eder ? Teşekkürler.