Gönderen Konu: Aracınızın değerini mi öğrenmek istiyorsunuz?  (Okunma sayısı 234018 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: ---
  • Kilometre: 52000
  • Model Yılı: '16
  • 281 kere teşekkür etti
  • 530 kere teşekkür edildi
Ynt: Aracınızın değerini mi öğrenmek istiyorsunuz?
« Yanıtla #600 : Mart 16, 2016, 13:41:03 »
Mustafa abinin arabası piyasadaki yorgun dökük araçlardan kat be kat temizdi.Hele o kmdeki bir efsane... İnanın param olsa 21 lirayı gözümü kırpmam. Sıfır arabaya girmeseydi Mustafa abi bu paralara araba satmazdı. Üstüne 2 bin liralık tüp attırmışken. Arabaya bakan böyle insanlardan araba alınır. Samet bey bu arabanın değerini Türk toplumu bu paralara alınacak en iyi araç olduğu için tercih ediyor. Sizin eğer bir efsane kasanız olsaydı böyle yorumlar yapmazdınız diye düşünüyorum.

Onun aracını zaten çok orijinal bir araç olduğu için hatırlıyorum.Değerine gelince katılmıyorum.Sadece ona değil Türkiye'de satılan hiçbir araç ucuz değil.Avrupa'da yıllar önce trafikten düşmüş araçlar üç otuz paraya satılıyor.Benim bir efsane kasam olmazdı alamayacağımdan değil çünkü o parayı sadece sağlam diye donanımsız bir araca vermem.Tercih meselesi bu.Konumuzun esasına gelecek olursak ise yorumlarımın en başında da söylediğim gibi.İnternete bakıp arabaya değer biçilmesi.İnsanlar elbette ki internete bakıp araçlarına öyle değer biçecekler.Rakamlar hamasi görülebilir.Ancak dikkat ederseniz galerilerin yazdığı fiyatlar da hiç uygun değil.Ki onlar ekmeğini bu işten kazanıyorlar.Ancak istedikleri fiyatlara bakınca o araçları o fiyatlara satabildikleri görülüyor.Ha şu var ki bir de aracına taparcasına bağlı olup da piyasasının da 5-7 bin üzerinde yazanlar var.Onlar müstesna.Hayal dünyasında yaşıyorlar.

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 13:26:17
Mustafa bey, aynı şeyleri söylediğimizin farkındayım.Ben şu sözünüze katılmadım:"Buradan araçlarını satmak üzere değer biçen arkadaşlara seslenmek istiyorum. Lütfen satış sitelerindeki fiyatları kıyaslayıp onlara göre fiyat belirlemeyiniz." Ki dah sonra da dilim döndüğünce açıklamaya çalıştım.Uzattık kusura bakmayın,selametle kalın.

Estağfurullah Samet Bey, ancak o kelimenin hemen ardından neden böyle düşündüğümü "Buralara bakarak fiyatları bir kaç tık daha ileri çekmeye çalışmayınız." diyerek niteledim. Çünkü bunun sonucunda şişirilmiş fiyatların daha çok şiştiğini belirtmek istedim. Beni anladığınızı düşünüyorum. Saygılar, selamlar.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #600 : Mart 16, 2016, 13:41:03 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 22000
  • Model Yılı: '23
  • 278 kere teşekkür etti
  • 474 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #601 : Mart 16, 2016, 14:03:39 »
Selman Bey dünyada kaç tane 18 yaşında 25600km de AE101 corolla var? !!! Yanlış anlaşılmasın lütfen ancak günümüzde kaç tane bu kmde aracı gördük? Peki görsek bile satış fiyatları ne acaba lütfen söyleyebilir misiniz? Ayrıca önemli olan ve tartışılan konu benim efsaneyi kaça aldığım değil kaça sattığım? Bende sizin gibi düşünüp etmeyeceğini düşündüğüm bir fiyata aracımı satmadım. Galiba ben efsaneyi insaf edip 21bintl ye değil de 28bintl ye satsam bu kadar sorgulanmayacaktı. Mesele bu kadar kullandığım kelime çok çok yüksek karlara araç satmanın doğru olup olmadığı konusudur. Ben bunu efsaneyi satarken yaptım mı hayır, yapabilir miydim evet. Bende 30binden ağzımı açıp 27bin tlye bıraksam doğru muydu, hayır.

Lütfen şunu bir sorgulayın, bakın kaç iletidir aynı şeyleri yazıyorum ancak cevap alamıyorum:  4-5 sene önce 42,500tl ye alınan bir otomobil 80-100bin km sonra 50-55 bintl ye satılması normal midir? Bakın onbinlerce km den, çiziklerden, vs sonraki fiyatı söylüyorum. Peki 100binkm de 12 yaşında bir e12 corolla'ya 42000tl istemek normal midir? Bunun insanların gelir düzeyinin yükselmesi ile direkt olarak ben bir alakası olduğunu düşünmüyorum. Dünyanın bir çok ülkesinde kullanıldıkça fiyat düşerken Ülkemizde kullanılmış otomobillerin fiyatı artmakta. Burada sizce de bir mantık hatası yok mu? Diyelim ki bizim Ülkemiz istisna, tamam da o zamanda üzerine kaç kasa değiştirmiş arabaya aldığın fiyatın üstüne 10-15bintl ekleyerek satmak doğru mu? Hadi aldığın fiyata ver, hadi bilemedin kar da et. Kar da et fakat 10-15bintl nedir? İşte sorun bu ve insanların sorgulaması gereken durum bu.

2011 model eski kasa honda civic'i 35-40 bintl 'ye insanlar satın alsa kötü mü olurdu? Ya da insanlar 2004 model honda civic'e 35-40 bintl vermek zorunda mı? 2004 model 100.000km deki bir e12 corollayı insanlar 42bintl yerine 20bin tlye satın alabilse fena mı olurdu?

Yakın zamanda yanılmıyorsam 230bin km de bir accord satın aldınız.  Galiba 34bintl idi yanlışım varsa düzeltin. Sizce yüksek bir fiyat değil mi? Yani bunu normal mi karşılamamız lazım? Ancak fiyatlar o kadar şişiriliyor ki aldığımız fiyatlara memnun olur olduk. Yanlış mı düşünüyorum? Artık insanların otomobil alım satımında bazı şeyleri normal görmemesi gerekir. Buralarda bu bilinç oluşmaz ise ikinci el araç almak isteyen insanların daha çok çalışmaya ihtiyaçları olur.

Saygılar, selamlar.

Dedim ya dediklerinize hem katılıyorum hem katılmıyorum. Dediğiniz gibi 2005 model bir araca 40binlira istenmesi ne vicdana nede ahlaka sığmaz. O konuda hem fikiriz. Babam 2004 yılında 2005 model olarak geçen E12 almıştı hiç unutmuyorum o zamanın peşin parasıyla 30.500 lira vermişti. Şuan araç hala babamda 70bin km. 3 parça boyası var değişen yok. Babam arabyı bugün satmak istese müşterisi çok ama satılması gereken en yüksek meblağ 30-31 bin lira olur. Ha bu bile fazla ona katılıyorum ama geçen Erzurumda araba pazarına gittiğimde 2005 model 190bin kmdeki E12 için (4-5 parça boyası var) 32binlira istediklerinde bende e yuh artık dedim.

Bende 2013 yılında 2006 model bir HB E12 sahibi oldum. 2.sahibinden 115binde almıştım 25 binliraya aradan 2 sene geçti geçmedi iş satmaya gelince ben aldığım lastikleri ve taktırdığım lpgyi de üzerinede ekleyerek 26.500e kadar vermeyi düşünürken araç piyasasına baktığımda 28e sattım gitti. Eminim ki 29-30 istesem yine giderdi ama dediğim gibi bu duruma vicdanım el vermedi. Ama şimdi bakıyorum ki o araç bende olsa şimdi 32-33 desen alan çıkacak. Ha bu etik mi derseniz hiç etik değil. Piyasanın böylesine hunharca yükseltilmesine bende karşıyım.

Evet yakın zaman bir Accord aldım kmsi 235bindeydi 2004 model ve 33.300e aldım. Şimdi E12 ile karşılaştırılacak olursak hiç bir E12 isterse 10bin kmde olsun benim Accorduma kıyas olamaz. Biri C diğer D sınıf iki araç kıyas yapılamaz. Ben Accordun piyasasının bu civarda olduğuna araştırdım ve binlira kadar fazla para vermiş olabilirim ama o da aracın motorunun yeni yapılmasından dolayı çok görmedim. Bugün satacak olsam bir E12 gibi üstüne kar ekleyerek satılacak bir araç değil. En fazla aldığım fiyata satarım. Demek istediğim Accord bu fiyatı ediyorsa E12 bunun altında bir fiyata satılmalı kanısındayım.

Ama sizde takdir edersiniz ki ülkemizde aracının temiz olduğuna inanan vatandaş normalin 3-5 binlira daha üstüne para istiyor ve yine alıcı olacak vatandaşta temiz olsun 2-3 fazla olsun diyerek sorun etmeden alıyor. İşin özeti alan memnun satan memnun olduktan sonra yaptığımız muhabbet boş aslında :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 14:10:37
Konuyu bitirmişsiniz ben yine başlatmış gibi olmuşum. Kusuruma bakmayın öğleden önce yazmıştım mesajı yollamayı unutmuşum yazmışkende yollayayım dedim ama silebilirim isterseniz
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #602 : Mart 16, 2016, 14:24:29 »
Dedim ya dediklerinize hem katılıyorum hem katılmıyorum. Dediğiniz gibi 2005 model bir araca 40binlira istenmesi ne vicdana nede ahlaka sığmaz. O konuda hem fikiriz. Babam 2004 yılında 2005 model olarak geçen E12 almıştı hiç unutmuyorum o zamanın peşin parasıyla 30.500 lira vermişti. Şuan araç hala babamda 70bin km. 3 parça boyası var değişen yok. Babam arabyı bugün satmak istese müşterisi çok ama satılması gereken en yüksek meblağ 30-31 bin lira olur. Ha bu bile fazla ona katılıyorum ama geçen Erzurumda araba pazarına gittiğimde 2005 model 190bin kmdeki E12 için (4-5 parça boyası var) 32binlira istediklerinde bende e yuh artık dedim.

Bende 2013 yılında 2006 model bir HB E12 sahibi oldum. 2.sahibinden 115binde almıştım 25 binliraya aradan 2 sene geçti geçmedi iş satmaya gelince ben aldığım lastikleri ve taktırdığım lpgyi de üzerinede ekleyerek 26.500e kadar vermeyi düşünürken araç piyasasına baktığımda 28e sattım gitti. Eminim ki 29-30 istesem yine giderdi ama dediğim gibi bu duruma vicdanım el vermedi. Ama şimdi bakıyorum ki o araç bende olsa şimdi 32-33 desen alan çıkacak. Ha bu etik mi derseniz hiç etik değil. Piyasanın böylesine hunharca yükseltilmesine bende karşıyım.

Evet yakın zaman bir Accord aldım kmsi 235bindeydi 2004 model ve 33.300e aldım. Şimdi E12 ile karşılaştırılacak olursak hiç bir E12 isterse 10bin kmde olsun benim Accorduma kıyas olamaz. Biri C diğer D sınıf iki araç kıyas yapılamaz. Ben Accordun piyasasının bu civarda olduğuna araştırdım ve binlira kadar fazla para vermiş olabilirim ama o da aracın motorunun yeni yapılmasından dolayı çok görmedim. Bugün satacak olsam bir E12 gibi üstüne kar ekleyerek satılacak bir araç değil. En fazla aldığım fiyata satarım. Demek istediğim Accord bu fiyatı ediyorsa E12 bunun altında bir fiyata satılmalı kanısındayım.

Ama sizde takdir edersiniz ki ülkemizde aracının temiz olduğuna inanan vatandaş normalin 3-5 binlira daha üstüne para istiyor ve yine alıcı olacak vatandaşta temiz olsun 2-3 fazla olsun diyerek sorun etmeden alıyor. İşin özeti alan memnun satan memnun olduktan sonra yaptığımız muhabbet boş aslında :)

Mesaj Birleştirildi: Mart 16, 2016, 14:10:37
Konuyu bitirmişsiniz ben yine başlatmış gibi olmuşum. Kusuruma bakmayın öğleden önce yazmıştım mesajı yollamayı unutmuşum yazmışkende yollayayım dedim ama silebilirim isterseniz

Estağfurullah Selman Bey iletinizi keyifle okudum. İyi niyetiniz içinde ayrıca teşekkürler. Aracınızda tekrar hayırlı uğurlu olsun. Umarım bir gün bizim Ülkemizin insanları da yabancı ülkelerdeki gibi iyi araçlara uygun fiyatlardan binerler. Saygılar, selamlar.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: 0+
  • Kilometre: 32200
  • Model Yılı: '05
  • 4 kere teşekkür etti
  • 16 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #603 : Mart 16, 2016, 14:31:24 »
Dediğiniz gibi 2005 model bir araca 40binlira istenmesi ne vicdana nede ahlaka sığmaz.

Selman bey,burada ne demek istediniz doğrusu anlayamadım.Şimdi benim aracım 2005 model e12.Şu an satılık falan da değil o ayrı bir konu ama satmaya kalksak olmaz da ola ki 40.000 yazsak ahlaksız mı oluyoruz?
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 281 kere teşekkür etti
« Yanıtla #604 : Mart 16, 2016, 14:55:19 »
Dediğiniz gibi 2005 model bir araca 40binlira istenmesi ne vicdana nede ahlaka sığmaz.

Selman bey,burada ne demek istediniz doğrusu anlayamadım.Şimdi benim aracım 2005 model e12.Şu an satılık falan da değil o ayrı bir konu ama satmaya kalksak olmaz da ola ki 40.000 yazsak ahlaksız mı oluyoruz?

Samet Bey, Selman Beyin bu sözü benim 100.000kmde 2004 model terra donanım sedan bir e12'ye 42000tl istenmesini belirtmem üzerine bu sözü söylediğini düşünüyorum. Kendisinin ahlakilikten kastının da ben etik değerler açısından değerlendirdiğini anlıyorum. Lütfen rica ediyorum, kimseye karşı ortada söylenmiş bir söz ya da ima yok. Herkes aracına istediği fiyatı belirlemekte özgür, ancak biraz daha insaf ve izan doğrultusunda keşke bunlar yapılsa.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #605 : Mart 16, 2016, 15:01:20 »
Samet Bey, Selman Beyin bu sözü benim 100.000kmde 2004 model terra donanım sedan bir e12'ye 42000tl istenmesini belirtmem üzerine bu sözü söylediğini düşünüyorum. Kendisinin ahlakilikten kastının da ben etik değerler açısından değerlendirdiğini anlıyorum. Lütfen rica ediyorum, kimseye karşı ortada söylenmiş bir söz ya da ima yok. Herkes aracına istediği fiyatı belirlemekte özgür, ancak biraz daha insaf ve izan doğrultusunda keşke bunlar yapılsa.

Anladım.Mevzu uzayınca karıştı birbirine mesajlar.Yine de ben ahlaki-vicdani açıdan değil de hayalperest olarak nitelendiriyorum o arkadaşları.Sonuçta istediği fiyatı yazar da satılır mı o muamma.Tekrar hoşçakalın.Aracınıza da sağlıcakla,kazasız,belasız binin.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #606 : Mart 16, 2016, 15:19:34 »
Estağfurullah Selman Bey iletinizi keyifle okudum. İyi niyetiniz içinde ayrıca teşekkürler. Aracınızda tekrar hayırlı uğurlu olsun. Umarım bir gün bizim Ülkemizin insanları da yabancı ülkelerdeki gibi iyi araçlara uygun fiyatlardan binerler. Saygılar, selamlar.

Bu niyetinize içtenlikle katılıyorum. Çünkü millet olarak gerçekten en iyisini hakediyoruz. Ama bir söz vardır "Şeriatın kestiği parmak acımaz" Devletimiz böyle istiyorsa yapacak bişey yok.

Samet bey lütfen sözlerimden alınganlık çıkarmayınız. Sizde biliyorsunuz ki aracınız 40 binliraya göbek çatlatsanız satılmaz. Ha mal benim istediğim fiyatı isterim diyorsanızda tabiki bu doğal hakkınız ama bu hiç etik olmayan bir şeydir. Ne ticaret hukukuna uyar nede ahlaki kurala ;)
2002 E11 Corolla----2006 Corolla HB----2006 Focus Sedan----2004 Honda Accord----98'Palio--99'Astra----2016 Astra J----2017 Clio----2020 Corsa----2012 Honda ACCORD----2011 Honda CR-V----2020 Corolla son olarak 2023 Chery Omoda5

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: '12
  • 120 kere teşekkür etti
  • 72 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #607 : Mart 16, 2016, 15:39:54 »
Bir yerde Primera'dan bahsedilmiş. Babamda 97 Primera vardı. Aynı model Corollalardan hem tasarım hem donanım olarak öndeydi bana göre. Ama fiyat olarak 1000–2000 lira aşağıda.
Biçilen fiyatların dışında biraz da bizim talep oranımız belirliyor araba fiyatlarını.
2005 190 bin km'lik Corollaya 32 isteyen adamı kimse muhatap almazsa, bir süre sonra 30'a 29'a düşecektir. Yine yüzüne bakmazsak ya daha aşağı düşecek ya da satmaktan vazgeçecektir. Ütopik fiyatları ancak böyle ortadan kaldırabiliriz.
12.2012 - 04.2015 > 2003 Clio Symbol 1.5 dCi Authentique
04.2015 - 10.2016 > 2003 Corolla 1.6 Sol otm.
08.2020 > 2012 Berlingo 1.6 Hdi X

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #608 : Mart 16, 2016, 15:43:10 »
Bu niyetinize içtenlikle katılıyorum. Çünkü millet olarak gerçekten en iyisini hakediyoruz. Ama bir söz vardır "Şeriatın kestiği parmak acımaz" Devletimiz böyle istiyorsa yapacak bişey yok.

Samet bey lütfen sözlerimden alınganlık çıkarmayınız. Sizde biliyorsunuz ki aracınız 40 binliraya göbek çatlatsanız satılmaz. Ha mal benim istediğim fiyatı isterim diyorsanızda tabiki bu doğal hakkınız ama bu hiç etik olmayan bir şeydir. Ne ticaret hukukuna uyar nede ahlaki kurala ;)
Selman bey,insanların ahlaki anlayışına siz karar veremezsiniz yani 4 yıldır şu foruma üyeyim gereksiz tartışmalara girmemek için konuları sadece okurum bugün de anladım ki en iyi sadece okumakmış.Sizi ne ilgilendirir insanların aracına kaç para fiyat yazdığı?Fiyatın etik olması nasıl oluyor acaba.Yoksa sizin işinize geldiği etik oluyor da fazlası ahlaksızlık mı oluyor?Göbek çatlatıp çatlatmayacağıma da bir gün  o fiyata ilan verirsem alıcı çıkacak müşteriler karar verir.Üslubunuzu düzeltin.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: A+
  • Model Yılı: '15
  • 2 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #609 : Mart 16, 2016, 15:57:22 »
Tamam 2. el piyasa yüksek de Allah aşkına Corolla 70-80 bin edecek bir araba mı? 0 km olanlarına baktığınızda. 0'lar bu fiyatlarda olursa temiz 2. elin de yüksek olması çok normal.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Artık O Bir Çinli
  • 278 kere teşekkür etti
« Yanıtla #610 : Mart 16, 2016, 16:21:56 »
Selman bey,insanların ahlaki anlayışına siz karar veremezsiniz yani 4 yıldır şu foruma üyeyim gereksiz tartışmalara girmemek için konuları sadece okurum bugün de anladım ki en iyi sadece okumakmış.Sizi ne ilgilendirir insanların aracına kaç para fiyat yazdığı?Fiyatın etik olması nasıl oluyor acaba.Yoksa sizin işinize geldiği etik oluyor da fazlası ahlaksızlık mı oluyor?Göbek çatlatıp çatlatmayacağıma da bir gün  o fiyata ilan verirsem alıcı çıkacak müşteriler karar verir.Üslubunuzu düzeltin.

Samet Bey;

Gereksiz bir alınganlık içerisindesiniz. İnsanların ahlaki duruşunu toplum oluşturur bende yaşadığımız toplumun anlayışına göre böyle abes fiyatların ahlaki ve etik olmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz aylarda kurumda beraber çalıştığımız bir abimiz 2006 model dizel E12 corolla aldı. Araç 190bin kmde 28binliraya aldı. Şimdi bana diyorki satıyorum, abi dedim kaç para istiyorsun 32-33 istiyorum dedi. Bunun adı vicdansızlıktır haksız kazançtır bana göre. Ki yüzüne karşıda aynı ifadeyi kullandım.

Kusura bakmayın sözlerim biraz ağır olabilir ama dost acı söyler. Kimse için kendimi haklı gördüğüm konuda üslubumu yumuşatmadım, içimde olanı neyse o şekilde yansıtırım lafı eveleyip gevelemeyi sevmem. Ki burada size karşı yanlış bir üslup içerisinde olduğumuda düşünmüyorum.

Madem foruma uzun süredir üyesiniz Sahibinden inciler adlı konuyuda biliyorsunuzdur. Orada arkadaşlarımız bazı afaki fiyatlardaki ilanları paylaşıyorlar ve oradaki yorumları okuyorsunuz. Ki birde yoruma yansımayan içimizden geçirdiğimiz duygu ve ifadeler var onları kimse burada uygun düşmeyeceği için paylaşmıyor. Yani demem o ki siz bir gün o fiyata ilan verseniz aynı tepkileri sizde alacaksınız :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #611 : Mart 16, 2016, 16:45:21 »
Samet Bey;

Gereksiz bir alınganlık içerisindesiniz. İnsanların ahlaki duruşunu toplum oluşturur bende yaşadığımız toplumun anlayışına göre böyle abes fiyatların ahlaki ve etik olmadığını düşünüyorum. Geçtiğimiz aylarda kurumda beraber çalıştığımız bir abimiz 2006 model dizel E12 corolla aldı. Araç 190bin kmde 28binliraya aldı. Şimdi bana diyorki satıyorum, abi dedim kaç para istiyorsun 32-33 istiyorum dedi. Bunun adı vicdansızlıktır haksız kazançtır bana göre. Ki yüzüne karşıda aynı ifadeyi kullandım.

Kusura bakmayın sözlerim biraz ağır olabilir ama dost acı söyler. Kimse için kendimi haklı gördüğüm konuda üslubumu yumuşatmadım, içimde olanı neyse o şekilde yansıtırım lafı eveleyip gevelemeyi sevmem. Ki burada size karşı yanlış bir üslup içerisinde olduğumuda düşünmüyorum.

Madem foruma uzun süredir üyesiniz Sahibinden inciler adlı konuyuda biliyorsunuzdur. Orada arkadaşlarımız bazı afaki fiyatlardaki ilanları paylaşıyorlar ve oradaki yorumları okuyorsunuz. Ki birde yoruma yansımayan içimizden geçirdiğimiz duygu ve ifadeler var onları kimse burada uygun düşmeyeceği için paylaşmıyor. Yani demem o ki siz bir gün o fiyata ilan verseniz aynı tepkileri sizde alacaksınız :)

O zaman şöyle söyleyeyim:İstediğini söyleyen istemediğini işitir." Delikanlı adam da açık açık söyler söyleyceğini.Yoksa karakterinizi yansıtmış olursunuz.İnsanlar malına istediği fiyatı ister bu onların ahlaksız olduğunuz göstermez onlara hakaret etmek de sizin haddinize düşmez.Araca ütopik fiyat yazmak sahibin bağlar onun ticari ahlaktan yoksun olduğunu göstermez.Ya da şöyle desek olur mu 40 liralık arabayı alan beyinsizdir.O zaman şöyle de bir şey deme hakkına sahip olmuyor muyum gidip enayi gibi 230.000 binde kazalı 2004 model bir araca 30 küsür vermişsiniz?Bu tartışma çok uzadı gerçekten siz istediğinizi söylerseniz ben de hakettiğinizi söylerim.Ha bu arada ben aracıma 40 falan da istiyor değilim.Ama 40 isteyince ahlaksız diyenin de ahlakından şüphe ederim.Hayalperest olmak başka bir şey hakaret etmek başka bir şey.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #612 : Mart 16, 2016, 18:15:22 »
Beyler gerçekten ayıp oluyor kendinize gelin. Kim arabasını kaça satarsa satsın. Selman bey
Dost  acı söyleyen değil acıyı tatlı söyleyendir demiş Mevlana. Samet bey sizde belden aşağı vurmayın Kazalı hondaya 30lira vermişssin enayilik çok kırıcı cümleler. Cevap hakkınız doğsa bile böyle kırıcı konuşmayın. Selman bey içtenlikle kazalı honda konusunu siz laf çakın diye açmadı.Bu arada araçını fazla satan kimse Ahlaksız olmaz. Etik olup olmasını tartışın.Ahlağı bu kadar basite indirmeyelim. Konu uzadı deyip artık iletilere cevap yazmaktan vazgeçin artık. Kalp kırmak Kabeye yıkmak gibidir demiş Aleyhisselam(vesselam)
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 4 kere teşekkür etti
« Yanıtla #613 : Mart 16, 2016, 18:21:53 »
Dikkat ederseniz ben Selman beyin ben dediğimden vazgeçmem demesi üzerine ben de  size böyle söylesem uygun olur mu diye sordum.  Kimseye belden aşağı vuracak kadar karaktersiz değilim ama kimsenin de üstü kapalı hakaretini hoş göremem.
"İnsan inandıklarıdır."

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: AB+
  • Model Yılı: '11
  • 74 kere teşekkür etti
  • 772 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #614 : Mart 16, 2016, 18:36:06 »
Anlamsiz yere tartışma uzuyor.Hepimizn ayni fikirde olduğumuz ortada.Maalesef ülkemizdeki vergilerden dolayı vatandaş olarak araçlara çok para veriyoruz.
İsteyen istediği fiyata satışa çıkartır.Burada konuyu farkli yönlere çekmenin anlami yok.Kalp kirmaya veya  tahrik etmeninde anlami yok.Burada konuşup fikir alışverişinde bulunup stres atiyoruz.
Barış benim dizelimede yağ yakiyor benzinli ile farki yok demissin ama bunu da not ettim
2011 d4d Corolla

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Kilometre: 61000
« Yanıtla #615 : Mart 16, 2016, 19:52:38 »
2005 model gümüş gri toyota corolla hb 60.000 km de degişen ve boya yok tertemiz bir araç ederi nedir sizce ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #616 : Mart 16, 2016, 20:09:08 »
Mustafa Bey;

Dediğiniz gibi ülkemizde ikinci el araç piyasası özellikle şu son 3 senede çok anormal durumda. Bu durum birazda bizim ekonomik olarak güçlendiğimizin göstergesidir aslında. 10 yıl öncesine kadar bir memurun araç alması hayal iken şimdi en kötü 10-15 bin liralık bir araca binebiliyor.

96 model efsane aracınızı 21.500e mal ettiğinizi söylemişsiniz. Ancak şöyle bir şey var ki 20 yaşındaki bir aracı alırken sizde normalin üzerinde bir para vermişsiniz yanlışmıyım? Aracın efsane olması tartışılan mevzuyu bitiren nokta olamaz diye düşünüyorum. 5 sene önce 17binliraya aldığım 2002 model E11 corollanın şuanki piyasasını bilmiyorum. Ama geçenlerde kurumda bir arkadaş 99 model corollaya ve çok temiz olduğu söylenemez 18 binlira verdiğini söyleyince üzüldüm açıkcası. Ha nedir bu araçları en kötü yine aldığın fiyata satarsın ama o kadar parayı hak etmiyor diye düşünüyorum.

Yani yazdıklarınıza hem katılıyorum hem katıl(a)mıyorum :) Allah herkese kazasız belasız güzel günler nasip etsin dileklerimle.
sadece "ekonomik olarak güçlendiğimizin göstergesi" cümleniz için yorum yapmak istedim. İktisat okuyorum ve emin olun ekonomik olarak güçlenmiyoruz aksine krizdeyiz ve daha da büyük bir kriz yaşayacağız, yaz mevsiminde dediğimi daha iyi anlayacaksınız. İnsanların araba alabilmesi ekonomik gücümüzü göstermez çünkü çok büyük borçlarlar 15 - 20 yaşında arabayı anca alabiliyoruz. İnsanlar pahalı telefonlar da alıyor ona bakılırsa ama asgari ücretle kirayı zor ödüyor. Borçlanarak büyüyen bir ekonomimiz var ve çok çok kötüye gidiyoruz. Hele bir de faizler düşsün diye baski yapılıyor ya bir düşsün görelim bakalım dolar nasıl 4 lirayı geçiyor. Ve o zaman geldiğinde 18 bin e çok dediğiniz 99 corollayı 30 bine zor alır arkadaşınız. Sıfır araç fiyatları daha da uçacak. 2013 te 45 bine satılan 1.33 corolla ne hikmetse 2016 da 57 bin TL oldu. Corollanın jantları altından mı yapılıyor da artık haberimiz yok? Corolla çok tutulduğundan da değil fiyat artışı ekonomimiz çöküşte. Bunu kabullenmek lazım. Belki konu dışı oldu ama dayanamadım ekonomimiz güçleniyor yazdığı için. Beni sakın yanlış anlamayın tartışma açmak için veya sizi kırmak terslemek gibi de algılamayın bu yorumu. Sadece fiyatların sadece keyfi artmadığını söylemek için yazdım. Sadece 2. El piyasasının değil herşeyin fiyatı artıyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kilometre: 57000
  • Model Yılı: '04
  • 205 kere teşekkür etti
  • 374 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #617 : Mart 16, 2016, 21:00:53 »
Barış benim dizelimede yağ yakiyor benzinli ile farki yok demissin ama bunu da not ettim
Şaka yapıyorsun galiba abi. Yağ yakıyorsa üzülürüm. E14 için en önemli kriter kilometre az olması. Donanım dizel otomatik fiyat farkı yok  abi.
1)ToyotaCorolla 1996gliAC 181000- 225000km (2013- 2016  )satıldı
2)ToyotaCorolla 2004SOL 57.500km(2015-   )
İnsan, kınadığı yaşamadıkça ölmezmiş. (Hadis-işerif)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 24500
  • Model Yılı: '15
  • 36 kere teşekkür etti
  • 14 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #618 : Mart 16, 2016, 22:00:41 »
sadece "ekonomik olarak güçlendiğimizin göstergesi" cümleniz için yorum yapmak istedim. İktisat okuyorum ve emin olun ekonomik olarak güçlenmiyoruz aksine krizdeyiz ve daha da büyük bir kriz yaşayacağız, yaz mevsiminde dediğimi daha iyi anlayacaksınız. İnsanların araba alabilmesi ekonomik gücümüzü göstermez çünkü çok büyük borçlarlar 15 - 20 yaşında arabayı anca alabiliyoruz. İnsanlar pahalı telefonlar da alıyor ona bakılırsa ama asgari ücretle kirayı zor ödüyor. Borçlanarak büyüyen bir ekonomimiz var ve çok çok kötüye gidiyoruz. Hele bir de faizler düşsün diye baski yapılıyor ya bir düşsün görelim bakalım dolar nasıl 4 lirayı geçiyor. Ve o zaman geldiğinde 18 bin e çok dediğiniz 99 corollayı 30 bine zor alır arkadaşınız. Sıfır araç fiyatları daha da uçacak. 2013 te 45 bine satılan 1.33 corolla ne hikmetse 2016 da 57 bin TL oldu. Corollanın jantları altından mı yapılıyor da artık haberimiz yok? Corolla çok tutulduğundan da değil fiyat artışı ekonomimiz çöküşte. Bunu kabullenmek lazım. Belki konu dışı oldu ama dayanamadım ekonomimiz güçleniyor yazdığı için. Beni sakın yanlış anlamayın tartışma açmak için veya sizi kırmak terslemek gibi de algılamayın bu yorumu. Sadece fiyatların sadece keyfi artmadığını söylemek için yazdım. Sadece 2. El piyasasının değil herşeyin fiyatı artıyor.

34-34,5 civarı
2005 Corolla HB
2015 Avensis D-4D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Model Yılı: -
  • 19 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #619 : Mart 16, 2016, 22:09:16 »

34-34,5 civarı
34-34,5 civarı olan ne anlamadım? :)