Yazmayacaktım ama dayanamadım. Saygı duymadığım için sen diye hitap edicem... Sen bana askerde namaz kılıyo diye tehtit edilen birini ıspatla, sen haklıymışsın deyip bütün laflarımı yiyip elini öpücem. Ama ıspatlayamazsan... Sen kafandaki kişisel fantazilerini kendine sakla... Hangi kişisel uygulamalardan bahsediyorsun sen??? Hangi dindar kesmi almış karşısına. Cumhuriyeti istemeyen onlar, bunlar, şunları mı??? Demokratik düzeni istemeyen dinci kesimden mi bahsediyorsun yoksa benim gibi bir dinci kesimden?
İLERİ saflarımıza bir nefer daha katıldı, hoşgeldin Emrah; bence Vedatla tartışmaya girme, kendisi sıkı dindardır, hiç bir fikrini değiştiremezsin
Kemal Abi, öncelikle teşekkür ederim

. Fakat bu arkadaşta diğer bir arkadaş gibi, nefretini kişilere yöneltmiş durumda. Bakış açısını değiştirmesi lazım. Yaşadıklarım Türkiyede oldu.
Mantıklı fikirlere her zaman açığım
askerin kendi işleyişi var, kışlalara cami açılmasını bekleme
Sen, siz bunlar saygıyı belirlemez.
Ben koğuşta yatsı namazını kılarken, sayıma gelen astsubaylardan bazıları, "bir daha görmim burda namaz kıldığını, karışmam" dedi. Yeter mi?
Donanma komutanlığı, karargahta 86/1 tertiple beraber askerlik yapan tanıdık eş, dost, akraba varsa beni tanırlar, teyid edebilirsin. Garaj çavuşu vedat diye bilirler.
Şimdi inandın mı?
Kişisel fantaziyi kim kuruyor şimdi?
Yemin ederim senin böyle bir savunma yapacağına adım gibi emindim yanımdaki arkadaşıma bak şimdi böyle yazacak dedim aynen yazdın. Engüzel savunma biçimlerinden (BENİM BAŞIMA GELDİ) şahitlerinde güzel. Gel öpücem seni... Sen beni biraz tanısan, nefretimi kişilere değil, senin gibilere olduğunu görürsün. Ben seni şimdilik yanlış tanıyo da olabilirim. Önyargılı değilimdir her şeye. Belki de o astsubay gelip onları da söylemiş olabilir. be allahın adamı bunu sana TSK mı söyledi??? Öyle olsa bile hepsi aynı mı. Ama senin bu askere olan kinini...
İLERİ saflarımıza bir nefer daha katıldı, hoşgeldin Emrah; bence Vedatla tartışmaya girme, kendisi sıkı dindardır, hiç bir fikrini değiştiremezsin
biraz anlar gibi oldum. Bazı insanlar dünyayı sadece kafatasına açılan 2 delik çapı kadar kıt görebiliyo. Dediğin gibi, bakış açılarını değiştirmeleri gerek.
Yemin ederim senin böyle bir savunma yapacağına adım gibi emindim yanımdaki arkadaşıma bak şimdi böyle yazacak dedim aynen yazdın. Engüzel savunma biçimlerinden (BENİM BAŞIMA GELDİ) şahitlerinde güzel. Gel öpücem seni... Sen beni biraz tanısan, nefretimi kişilere değil, senin gibilere olduğunu görürsün. Ben seni şimdilik yanlış tanıyo da olabilirim. Önyargılı değilimdir her şeye. Belki de o astsubay gelip onları da söylemiş olabilir. be allahın adamı bunu sana TSK mı söyledi??? Öyle olsa bile hepsi aynı mı. Ama senin bu askere olan kinini... biraz anlar gibi oldum. Bazı insanlar dünyayı sadece kafatasına açılan 2 delik çapı kadar kıt görebiliyo. Dediğin gibi, bakış açılarını değiştirmeleri gerek.
Bu arada inşallah benim dinle ilgili söylediklerim yanlış anlamaz kimse. Bende dinimi olabildiğince yaşamaya çalışan biriyim, bende dindarım ama bazı kesimler gibi değil. Tabi herkes kendinden sorumludur din konusunda. Eğer yanlış anlaşılırsam bazılarını kırarsam özür dilerim. benim söylemek istediğim başka...
Yemin ederim senin böyle bir savunma yapacağına adım gibi emindim yanımdaki arkadaşıma bak şimdi böyle yazacak dedim aynen yazdın. Engüzel savunma biçimlerinden (BENİM BAŞIMA GELDİ) şahitlerinde güzel. Gel öpücem seni... Sen beni biraz tanısan, nefretimi kişilere değil, senin gibilere olduğunu görürsün. Ben seni şimdilik yanlış tanıyo da olabilirim. Önyargılı değilimdir her şeye. Belki de o astsubay gelip onları da söylemiş olabilir. be allahın adamı bunu sana TSK mı söyledi??? Öyle olsa bile hepsi aynı mı. Ama senin bu askere olan kinini... biraz anlar gibi oldum. Bazı insanlar dünyayı sadece kafatasına açılan 2 delik çapı kadar kıt görebiliyo. Dediğin gibi, bakış açılarını değiştirmeleri gerek.
Yavaş delikanlı. Adımı verdim, askerlik yaptığım yeri verdim, daha yalan iması yapıyorsun.
Beni öpmek mi istiyorsun? Ne melem bir yaratıksın sen.
Ben öleceğimi bilsem, yalan söylemem. Donanma komutanı şoförü olmak için, kardeşin başörtüsü takıyor mu? diye bir soruyla karşılaştım. Sana ne benim kardeşimin başörtüsünden.
Be 2 ayaklı, o astsubaylar TSK yı oluşturanların ta kendileri. Ordunun tamamını aynı kefeye koyduğumu ben değil sen söylüyorsun. Kafandaki şeriatçı portresine oturtmaya çalışıyorsun. Başaracaksın azim.
Say, say, say, sonra bende dindarım. Güldürme beni

.
Yavaş delikanlı. Adımı verdim, askerlik yaptığım yeri verdim, daha yalan iması yapıyorsun.
Beni öpmek mi istiyorsun? Ne melem bir yaratıksın sen.
Ben öleceğimi bilsem, yalan söylemem. Donanma komutanı şoförü olmak için, kardeşin başörtüsü takıyor mu? diye bir soruyla karşılaştım. Sana ne benim kardeşimin başörtüsünden.
Be 2 ayaklı, o astsubaylar TSK yı oluşturanların ta kendileri. Ordunun tamamını aynı kefeye koyduğumu ben değil sen söylüyorsun. Kafandaki şeriatçı portresine oturtmaya çalışıyorsun. Başaracaksın azim.
Say, say, say, sonra bende dindarım. Güldürme beni
.
Bana bak kimsenin dini kimsiyi ilgilendirmez dedim senin ne olduğunu şimdi anladım. Bu son mesajım ama cevap vermeye korktuğun şu soruları cevapla.
Yazmayacaktım ama dayanamadım. Saygı duymadığım için sen diye hitap edicem... Sen bana askerde namaz kılıyo diye tehtit edilen birini ıspatla, sen haklıymışsın deyip bütün laflarımı yiyip elini öpücem. Ama ıspatlayamazsan... Sen kafandaki kişisel fantazilerini kendine sakla... Hangi kişisel uygulamalardan bahsediyorsun sen??? Hangi dindar kesmi almış karşısına. Cumhuriyeti istemeyen onlar, bunlar, şunları mı??? Demokratik düzeni istemeyen dinci kesimden mi bahsediyorsun yoksa benim gibi bir dinci kesimden?
Kafana da takma ben istersem herşeyi başarırım. Ama senin gibiler oldukça gerçek vatansever kim onları anlıyoruz. Sen saçmalamaya, iftira atmaya devam et. Birgün karşılığını alırsın nede olsa...
Bana bak kimsenin dini kimsiyi ilgilendirmez dedim senin ne olduğunu şimdi anladım. Bu son mesajım ama cevap vermeye korktuğun şu soruları cevapla. Kafana da takma ben istersem herşeyi başarırım. Ama senin gibiler oldukça gerçek vatansever kim onları anlıyoruz. Sen saçmalamaya, iftira atmaya devam et. Birgün karşılığını alırsın nede olsa...
En fazla bu kadar işte. Aynı şeyi yazıp duruyorsun. Cevapsız soru kalmadı. Dikkatli oku.
Kabul et şu gerçeği artık. Ordunun içinde ciddi miktarda dindara karşı olan insan var.
Gerçek vatansever, atgözlüğü takan değil, gözünü kulağını açan insandır. O gözlüklerle kendi vatanseverlerini seçmeye devam.
Yazdıklarımı yaşadım. İnanmak istememkte özgürsün ama kimseyi iftira ile vatan hainliği ile suçlayamazsın. Kimseye ipotekli değil.
emrah kafandaki siyaseti yapayım derken ,saygı hudutlarını aşıyorsun.insanları yalancılıkla suçluyorsun.sen askerlik yaptınmı nerede yaptın onu açıklada engin askeri bilgini nerede edindiğini anlıyalım.bir daha insanların niyetlerini okumaya kalkma şimdi şunu diyecek yani uyduracak demek istiyorsun.bu forum bilgili,kültürlü,milletinin fertlerini düşüncesine ,inancına,etnik kökenine bakmadan seven insanların bir araya geldiği bir topluluktur.buranın mehabetini bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
vedat abi takma kafana ya herkezin düşüncesi farklı olabilir onun için secim yapılıyor değilmi hayır ı bas ğitsin seçimde
emrah kafandaki siyaseti yapayım derken ,saygı hudutlarını aşıyorsun.insanları yalancılıkla suçluyorsun.sen askerlik yaptınmı nerede yaptın onu açıklada engin askeri bilgini nerede edindiğini anlıyalım.bir daha insanların niyetlerini okumaya kalkma şimdi şunu diyecek yani uyduracak demek istiyorsun.bu forum bilgili,kültürlü,milletinin fertlerini düşüncesine ,inancına,etnik kökenine bakmadan seven insanların bir araya geldiği bir topluluktur.buranın mehabetini bozmaya kimsenin hakkı yoktur.
işte bu ya süpersin atilla abi hep derim tecrübe tecrübe tecrübe..ağzınıza sağlık abicim..umarım yazdıkarınızdan her üyemiz ders çıkarır..
sevgili emrah,
sen hiç canını sıkma.bahsettiğin dindarlar(ki bu kelimeye gıcık oluyorum), ehli sünnet olanlar v.s. hepsi vatanını seven, ordusuna, milletine bağlı insanlardır.sadece; sözde %99 u müslüman olan bir ülkede dininin gerektirdiği şekilde yaşıyorlar.bunu yaşayan insanlarıda ötekileştirme çabasına girilmemelidir.
bu konunun da daha fazla uzamaması taraftarıyım.
Teşekkürler Atilla Amca.
vedat abi takma kafana ya herkezin düşüncesi farklı olabilir onun için secim yapılıyor değilmi hayır ı bas ğitsin seçimde
Haklısın

Oylama gizli olacağı için ne oy vereceğimi ben söylemeyeyim şimdi. Anlaşılıyor zaten

.
Evet konu uzadıkça, yeni bir katılım oluyor. Yeni kırgınlıklar oluyor. Maddelere yoğunlaşalım.
Metin cevaplarım sana ulaştı mı
ben cıkarttım bile ders
bilyodum ders çıkaracağını sade senle kalmasın ders çıkaranlar parmak kaldırsın..? bakim der gibi..

forumda son zmanaalrda saygı hudutları aşılıyor gerekli özveriyi göstermemizi rica ettim defalarca.. gerekli şekilde üst yönetime bildirildi..ama hala devam ediyor..zamanla aşılır umarım ..ben yine söylüyorum referandum konusu kilitlensin..amacının dışına çıkıyor...sürekli..
bilyodum ders çıkaracağını sade senle kalmasın ders çıkaranlar parmak kaldırsın..? bakim der gibi..
forumda son zmanaalrda saygı hudutları aşılıyor gerekli özveriyi göstermemizi rica ettim defalarca.. gerekli şekilde üst yönetime bildirildi..ama hala devam ediyor..zamanla aşılır umarım ..ben yine söylüyorum referandum konusu kilitlensin..amacının dışına çıkıyor...sürekli..
bu laflar banamı murat yoksa herkez içinmi ğecerli
bu laflar banamı murat yoksa herkez içinmi ğecerli
herkese ben kişiye özel birşey diyeceksem (onlıne offline )neye yarar...bişey dersem sna özelden dönerim kanka..

sözüm herkese tüm forum üyelerine yaşlısı genci büyüğü küçüğü siyahı beyazı a sı b si.. hepsi...atillla abi herşeyi anlattı gerek yok laga lugaya.. daha..
evet muratcığım çok haklısın,kimse kimsenin fikrini değiştiremiyeceğine ,kırgınlıklar olmadan yönetiçilerimizin konuyu kilitlemelerinde fayda olacağını düşünüyorum.