Araç gayet sessiz...Tavsiye ederim...
Araç gayet sessiz...Tavsiye ederim...
teşekkür ederim Sami bey, 6. vites 3000 devirdeki hızı 115km mi ?
arkadaşlar telefon rehberini bluetooth vasıtasıyla versonun cihazına topluca gönderme imkanımız varmı acaba? tek tek oluyor ama zahmetli iş malum.
düz yolda çekiş mükemmel rampada çekişi az gibi geldi heleki shift göstergesine uymaya kalkarsak bayılıp kalıyor.dik bayırda kaç bin devirde vites değiştiriyorsunuz.
Merhaba arkadaşlar benim arabam 2011 verso 4500 km de yakıtı ise bu agırlıga göre çok iyi 6 kişi yolcuyla 108 km ye 23 tl yaktı şehir dışı depoyu fullerken benzin deponun agzında gözükene kadar doldurttum 108 km sonra tekrar aynı şekilde fulledim aldıgı benzin 23 tl idi
yoldada 120 km nin altına hiç düşmedim desem abartı olmaz
Ben çok memnunum almayı düşünen arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyorum,132 beygir olması çok iyi motorun güçü kasayı kaldırmaya yetiyo .
Ben shif te bakmıyorum ona uyarsak rampalarda eski model yerliler gibi gitmemizi istiyor motorun sesini bilirim 80 km ile giderken düzde 6 istiyor rampada 120 gidiyorken düş diyor
onun için benim tavsiyem motoru dinlemeniz
Arkadalar ne güzel herkesin yeni Versoları hayırlı olsun umarım birgün bende büyütürüm. Bende 2008 model 37000 km eski kasa comfort var. Yakıt konusu benimde başımda uzun yolda 7-7,5 lt ama şehir içi yüksek tabiki 10 tl civarı. Ama comfor derseniz 10 numara uzun yolda hiç yormuyor sizi ve hiç ses almıyor. benimkinde 110 Hp güç var yenilerde 132 Hp ama anladığım kadarıyla hala aynı yakıt problemi var 1-1,5lt falan farkediyor galıba uzun yolda demekki buda kasanın agırlıgından kaynaklanıyor. Acaba Hp sini daha artırsalardı yakıt daha mı düşecekti acaba? Şimdi ben yeni bir şşey duydum HP leri artırıyorlarmış Chip takılarak beyni edit yapılıyormuş. Bu konuda bilgisi olan var mı yada duyan..
Saygılar...
Ben shif te bakmıyorum ona uyarsak rampalarda eski model yerliler gibi gitmemizi istiyor motorun sesini bilirim 80 km ile giderken düzde 6 istiyor rampada 120 gidiyorken düş diyor
onun için benim tavsiyem motoru dinlemeniz
evet ben de farkettim, "shift" e takılırsak eski yerliler gibi gidecez; lakin bunu optimum yakıt tüketimi için yapıyor olmasın?
2010 model Yeni Verso kullanıcısıyım. Arabamdan genel olarak memnun olmakla birlikte aracın iç plastik donanımı kalitesi beklentilerimin oldukça altında. Aracı ilk aldığımda arka çakmak kapağı ilk haftasında koptuğunun farkına vardım. İlerleyen aylarda arka bagaj koltukları emniyet kemeri yan tutucuları yerlerinden çıktı (dişleri kırılmış veya tam tutmuyor) yine arka koltukların alt kızak kafa plastikleri kendiliğinden yerinden çıkmaya başlaması üzerine iki koltuk alt kapağı, çakmak kapaklarını ve emniyet kemeri bagaj yan tutucularıyla ilgili problemlerden dolayı servise götürdüm. Servis tarafından bana koltuk ve emniyet kemeri tutucu plastik aksamın tutucu kısımların aşındığını bu yüzden yerlerine oturtulamadığı iletildi. Garanti kapsamında değişmesini istedim. Servis parçaların garanti kapsamına girmediğini ücret karşılığında getirebileceklerini söylediler. Bu getirilecek parçalarda aynı kalitede parçalar olduğunu belirtiklerinden parça talebinde bulunmadım. Bu sıkıntımı Toyota firmasına özellikle arka bagaj çakmaklık kapağında bana göre dizayn hatası (Arka bagaj alt kapakları açılırken yan kanatlar çakmak kapağına temas ediyor) ve plastik kalitesinde problemler olduğunu iletim. Müşteri temsilcisi daha sonra bana geri döndü parçaların garanti kapsamında olmadığını ve araçta dizayn hatası ile ilgili bir problemin olmadığını yinedegörüşlerimin iletildiği söylendi.
Toyota gibi büyük bir firmanın Yeni Versoda plastik aksamları kalitesiz yapmasını anlayamıyorum. Tamamen malzeme kalitesinden (bence dizayn sorunu da var) kaynaklanan sorunları kullanıcı hatası demelerinde müşterilerine sundukları hizmetin kalitesini gösteriyor olsa gerek.
Bu sorunlarımı sizlerle paylaşmak istedim
öncelikle merhaba arkadaşlar..2010 model premium sahibiyim..benim yakıt ortalamam 8.1 lt/100 km..bi deneyimimi sizinle paylaşmak isterim..biliyorsunuz shift yandığında bir üst vitese geçmek gerekiyor ama ben vitesi yükseltmeyip 3.viteste 40 4.viteste 55-60 5. vitetede 80-85 aralığında gittiğimde(yeşil ok devamlı yanıyor) anlık yakıt tüketimi göstergesinde tüketimin baya düştüğünü gözlemledim..tabi hızlanmayı çok sakin yaptığımda bu geçerli..
öncelikle merhaba arkadaşlar..2010 model premium sahibiyim..benim yakıt ortalamam 8.1 lt/100 km..bi deneyimimi sizinle paylaşmak isterim..biliyorsunuz shift yandığında bir üst vitese geçmek gerekiyor ama ben vitesi yükseltmeyip 3.viteste 40 4.viteste 55-60 5. vitetede 80-85 aralığında gittiğimde(yeşil ok devamlı yanıyor) anlık yakıt tüketimi göstergesinde tüketimin baya düştüğünü gözlemledim..tabi hızlanmayı çok sakin yaptığımda bu geçerli..
merhaba Mehmet bey, benim de yakıt ortalamam 8.1 idi daha fazla trafiğin olduğu bir yere iş yerim taşınana kadar, şu an ise 8.2 oldu. Tabi bu rakam bu ağırlıkta bir araç için gayet iyi bence. Shift sistemi bizim aracı bir an önce 6. yani eko vitese almamızı hedefliyor gibi geldi bana da, bu yüzden hızımızı biraz arttırıp bir üst vitese yaklaştığımızda hemen "shift" ikazı geliyor eko moda yönlendirmek için bizleri, o vitesin de en düşük hızında anlık tüketim minimuma düşüyor işte ben o zaman önüm açıksa cruise controla alıyor ve hızı 80-100 aralığında sabitliyorum.
Merhaba
Konuyu güncellemek adına;
2011 Verso Comfort Extra aldım. 1500km oldu. Uzun yolda dolu araç ile 7,5 lt şehiriçi 8,1 yakıyor.
Herşeyinden çok memnunum, bir şeyi hariç. Araç yüksek ancak kapıları düşük seviyede. Açınca kaldırıma sürtüyor.
2 ağustostan beri dizel comfort extra kullanıyorum genel olarak memnunum araçtan şehir içi normal kullanım 6.9 7 civarı şehirler arası 4.9 110 sabit hız 130 140 la gidersem 5.5 yakıt tüketimi performans olarakta kesinlikle dizel tavsiye ederim 1500 dd dan sonra mükemmel bir atikliği var memnun olmadığım konu ise comfortlarda bile bagaj gizleme perdesi varken comfort extrada yok 600 tl diyor servisi hele krom aksesuarlara değinmiyorum bile

çok pahalı servis en azından dizelde elegant olsa bile yeterdi tek donanım olması kötü keşke donanım seviyeleri olsaydı dizeldede
arkadaşlar herkese merhabalar..arabayı aldığımdan beri (mayıs 2010) tüp taktırma konusunda ciddi ciddi düşünüyorum..her ne kadar bu ağırlıkta bir araç için yakıt tüketiminin makul olduğunu düşünsemde (ortalamam 8.1 lt/100km) benzin fiyatları insanı delirtecek düzeyde.büyük ihtimalle yaza girerken teleflex marka tüp taktırıcam bu benzin fiyatlarıyla kaçınılmaz son..
Sergen bey aracınız hayırlı olsun.
1- Bende de bagaj perdesi yok servis 850.-TL fiyat vermişti. siz hangi servisten 600.-TL fiyat aldınız ve ellerinde varmı?
2- Makyajlı kasa 1.4 motorlu D4d dizellerde turbo kaynaklı kronik yağ eksiltme sorunu var. Sizinki 2.0 ancak, yinede tetikte olup her 1000 km de bir yağ seviyesini kontrol etmenizde fayda var.
Mehmet bey,
Benzin fiyatları 2.5 TL ye inse dahi yinede tüp ucuz olacağından cazip gelecek ve aynı şikayetler olacaktır. Benzin şuanda 4,33TL. Yakında 6.5 TL ye çıktığında ne olacak. O zamanda aynı şeyleri söyleyeceğiz ve bugünleri arayacağız. Bence tüp takıp aracın orjinalliğini bozmamak gerek.
Arkadaşlar merhaba bende verso kullanıcısıyım 7 Temmuz'da aldım comfort extra 1,6 araçtan memnunum 7,9-8lt yakıyor ki Bursa gibi bayırı çok olan yerde. Bagaj perdesine gelince bune böyle bukadar yüksek fiyat olurmu toyota çıldırmış olmalı 100-150tl deseler anlarım.800-600tl uçmuşlar abi.Bu arada hepinize hayırlı uğurlu olsun Allah kaza bela vermesin.
sivas servisinden aldım 600 tl fiyatı sizlerinde araclarınız hayırlı uğurlu olsun

Aşırı pahalı bence bir bagaj perdesi bukadar olması hayret verici.sizlerede hayırlı olsun.iki gündür aracımı kullanma fırsatı bulamıyorum vardiyalı çalıştığım için biran önce kullanmak için can atıyorum.