Gönderen Konu: yeni kasa VERSO kullananlar var mı? Varsa değerlendirmeleriniz...  (Okunma sayısı 27511 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A+
Ynt: yeni kasa VERSO kullananlar var mı? Varsa değerlendirmeleriniz...
« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2010, 15:50:56 »
27'sinde aracımı teslim aldım. 2011 Verso Comfort. Aynı gün depoyu fulledim. 500 km kadar yol yaptım 3  günde. yol bilgisayarındaki ortalama rakam 8.2lt. Tabi klima açık, ortalama 110km hız. Motor açıldıkça değerler düşer diye dua ediyorum :)

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #20 : Eylül 01, 2010, 15:50:56 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 (YK) Verso Elegant
    • AB çalýþmalarým
  • Kan Grubu: 0+
« Yanıtla #21 : Eylül 01, 2010, 15:58:41 »
27'sinde aracımı teslim aldım. 2011 Verso Comfort. Aynı gün depoyu fulledim. 500 km kadar yol yaptım 3  günde. yol bilgisayarındaki ortalama rakam 8.2lt. Tabi klima açık, ortalama 110km hız. Motor açıldıkça değerler düşer diye dua ediyorum :)
evet değerleriniz yavaş yavaş düşer,şehiriçinde 90'a sabitleyip gidemedikçe 5-6 lt ler hayal gibi, 8 lt de bu ağırlıkta bir araç için iyidir, yeni depo doldurdum; geçen depodaki kilometremi geçip 7lt lere ulaşırsam sizlerle paylaşırım.
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: ---
« Yanıtla #22 : Eylül 04, 2010, 15:34:59 »
verso elegant araca yazıldım birkaç sorum olacak.bluetoothla telefondan müzik çalabiliyor muyuz.araca kulaklık bağlana bilecek biryer var mı?son olarak motor performansı ve aracın ses yalıtımı nasıl?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #23 : Eylül 04, 2010, 15:50:29 »
verso elegant araca yazıldım birkaç sorum olacak.bluetoothla telefondan müzik çalabiliyor muyuz.araca kulaklık bağlana bilecek biryer var mı?son olarak motor performansı ve aracın ses yalıtımı nasıl?

Yiğit bey aracınız hayırlı olsun şimdiden bende auris var bluetooth telden film izliyebiliyorum müzikte dinliyebiliyorum.öncelikle telefonla araç teybini tanımlatmanız lazım tabiki.kulaklık girişinin olduğunu sanmıyorum kullanan arkadaşlar yardımcı olacaklardır iyigünler
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #24 : Eylül 04, 2010, 15:54:28 »
ilginize teşekkürler.aracı aldığım zaman görüşlerimi paylaşırım

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Araç: Avensis
  • 1 kere teşekkür etti
« Yanıtla #25 : Eylül 05, 2010, 01:25:34 »
bence o kasa bi araç için bu yakıt değerleri çok iyi. hele sınıfındaki diğer markalarla karşılaştırınca

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #26 : Eylül 05, 2010, 08:29:46 »
eski kasa versoyla şehir içi(3-4 km alan içinde) 550-580 km yol gidiyordu.uzun yolda 90 la gitmek mümkün değil bu arabada 120-130 la 650 km yol gidiyordu.bakalım yenisi ne kadar yol gidecek

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • sülale boyu verso
2010 verso 27 lt 95 oktan benzin:100 tl   450 km. klima kapalı  uzun yolda  max 110 km/h bende şaşırdım:)
eko1121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • sülale boyu verso
Ergin bey öncelikle aracınız hayırlı olsun kazasız günler diliyorum. bende sizden 1 ay önce verso almıştım.Benimde tavsiyem size  verso için olmuştu hatırladıysanız.şimdi sizden bir yardım istiyorum. bluetooth ile telefonumu eşleştirdim fakat telefon rehberini araca tek tek manuelmi yüklemek gerekiyor.(şayet öyleyse çok zor) bizim şirkette flunce var bütün rehberdeki isimleri tek tek ekranda görüyor direksyondan  seçip  aramayı gerçekleştirebiliyorsunuz ben benim araçta bunu başaramadım bilginiz varsa paylaşmanızı istiyorum teşekkürler..
eko1121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
merhaba arkadaşlar
benim 2011 verso 3500 km oldu ama hala şehir içi şehir dışı 7.7 hiç değişmiyor anlamadım.uzun yolda da aynı kısa da aynı. bazıları uzun yolda 7 nin altına düşürüyor.hatay antakyada yaşıyorum. şehir içi çok kötü dur kalk fazla, şehir içi için düşük yakıt ama şehir dışı neden aynı hala anlamadım.
acaba bu durum valve matik arızasıdan mı kaynaklanıyor:(

selamlar

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
200km yi buldum aracımla. Yakıt tüketiminde henüz bir düşüş yok. Ağırlılı şehiriçi kullanıyorum. Cebim çok yanacağa benziyor. Ama çok keyifli ve kullanışlı bir ara. Fazla dert etmemek gerek.

Telefonları rehberden otomatik yükleme yolu varmış. Hatta kullanım klavuzunda da anlatıyor bunu. Ama zahmetli olduğunu hatırlıyorum. Sesle arama özelliği çok iyi ama. Çok kullanışlı.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Avensis
Arkadaşlar yeni versolarınız hayırlı olsun. Güle güle kullanınız. Aracınızın ağırlığı çok fazla ve o kadar beygir üreten bir motor için o tüketim bence eşsiz. 1.2 motor ufak araçlar bile 5-6 lt den aşağı tüketmezken o kategorideki ve güçteki bir aracın 1-2 lt fazla yakması gözardı edilebilir. Alacağım yeni avensisin de 1.6 132 beygir valvematic olduğunu düşünürsek şimdiden ne yakacağımı az çok öğrenmiş oldum. Bende 2006 corolla hb sol otomatik vardı şehir içi 10 lt nin altına indiğini hiç görmedim o yüzden bu değerler gayet makul. Haftaya bende test edip tüketim değerlerini paylaşırım...
Herkese kazasız günler dilerim...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
herkesin yeni versoları hayırlı olsun. benim de 2011 premium var ama hala keşif aşamasındayım.. yakıt bence ağılığa ve motor hacmine göre çok iyi..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #33 : Kasım 23, 2010, 01:01:35 »
Arkadaşlar konu eski ama Verso almayı 6 ay öncesinden kafasına koyan birisi olarak duyduklarımmı ve tecrübelerimi paylaşmak isterim.( 2 ay önce 2. çocuğumuz oldu ve 2 bebek koltuğu ve annenin arka koltukta seyahat edeceği en mükemmel araç bence Verso)
Öncelikle Zafer Beye katıldımı söylemeliyim.  bende 1,2 sedan 2008 model Skoda fabia var  şehir dışı tüketimi 90 km de fabrida değerinin altına düşebiliyor araç 1160 kg.  ancak çehir içinde tampon tampona trafikte bütün araçlar yakar. böyle bir trafikte bile bizim fabia 7-8 arası yakıyor. Yakıt aslında sürüş tekniği motor ısısı ve motor yağlaması ile alakalı kışın yaza göre yakıt sarfiyatı artar. Araçlar şehiş içi seyrinde 1,2 motorda 1 litre farkedebiliyor bu 1,6 motorda 1,5 litre olabilir. Yani şubattaki seyriniz ile Temmuzdaki seyrinizi karıştırmayın. yeni araçlar açısından olaya bakıldığında motor yağlaması uzun sürmesi nedeni ile 10.000 KM bakımı hatta 15.000 Km gitmeden motor kendini toplamaz ve fabrika değerlerini görmeniz malesef mümkün değil. skoda fabiayı kasım ayında aldığıma pişman olmuştum. Araç aç kurt gibi idi ama Temmuza kadar kilometre yapıp aracı bakıma sokunca kerşey normale döndü, tamam dedim. Olaya Verso açısından bakarsak kışın alınan sıfır versoda arkadaşlarımız maalesef 10 litreleri görebilir 10.000-15.000 km aralığında mutlaka değişecektir. Mevsiminde değiştiğinde farkı daha iyi anlayacaksınız.
Bu yazıyı uzunca bir süre bir kaç defa okudum bunları yazamama neden olan yaklaşık 15 gün önce Toyotada çalışan ve bir kaç kez Japonya ya giden ve ileri sürüş teknikleri alan abimizle uzun uzun konuştuk. söylediklerimi doğruladı ve ilave olarak bizler araca duygusal yaklaşıyoruz kendi egolarımızla aracı kullanıp maksimum persormansı alıyoruz dedi. yani kısaca aracı hatalı kullandığımızdan bahsetti
Çıkarım senle her yola Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #34 : Kasım 23, 2010, 01:16:33 »
İlave olarak da söylediği şu idi . İstanbul içinde yeni kasa Verso ile 7-8 aralığında yakıt sarfiyatı yaşadığını ve Ağustos ayında Antalyaya tatile gittiğini klima açık olarak 110-120 km hızda 6 litre ortalama;  140-150 km hızlarda da 6,5 litre yakıt sarfiyatını yaşadığını söyledi.( araç kg değeri ve kişi sayısı ile bagaj yoğunluğu da etken tabiki)  Sizlerin yazılarından sonra acaba fabrika değerleri yanlış mı yansıtılıyor diye düşünürken Toyota da çalışan ve 2010 Verso sahibi olan ağabeyimiz yüreğime su serpti. Sizlerlede  paylaşmayı uygun gördüm . Umarım kaygılarınızı biraz olsun azaltmıştır.
Bu arada bişey daha öğrenmiş oldum.
Düşük ego = yüksek performans.

Madem konu eski ve üzerinden zaman geçmiş.
Versosunu satan yok mu aranızda !!!!!!
Çıkarım senle her yola Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #35 : Kasım 24, 2010, 21:51:52 »
Merhabalar;
Bende yeni Verso Comfort aldım. 1000 km bakımına bugün gittim. Eski aracımı sattıktan sonra 2-3 ay boyunca değişik markalarda olsun hemde toyota'da sedan araba aradım. Bir türlü karar veremedim. 2006 model bir versoyu  inceledim ve o gün verso almaya karar verdim. Şansıma hazır bir araç denk geldi ve 2-3 gün içinde aracı teslim ettiler. 1 aydır aracı kullanıyorum.
Genel olarak bir şikayetim yok. Geniş ve yüksek arabalardan hoşlanıyorum, gezmeyi sevdiğimden dolayı aracımın bagaj hacminin geniş olmasına dikkat ediyordum, burda dikkat etmeye gerek yok zaten gereğinden fazla hacim var. Kullandığım aracı fazla hırpalamayı sevmem. Motoru devrinde kullanmaya çalışırım. Bu nedenle bu araçtan aldığımın yanında, yakıt masrafının da fazla olacağını sanmıyorum.
Yalnız birşey paylaşmak istiyorum. Aracınızı geri viteste rampa yukarı (çok dik olmasına gerek yok) araçtan gelen bir uğultuyla karşılaştınız mı?  Bu konuda servise de sordum. Bu sesin debriyajın zorlanmasından kaynaklandığı, aynı zamanda koku yapabileceği, bununda normal olduğu bildirildi.
Konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Kazasız sürüşler dilerim.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #36 : Kasım 25, 2010, 11:47:54 »
Herkese merhabalar, siparişini vermiş olduğum versom hakkında bir kaç sorum olacaktı cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

1- 2010-2011 modellerin Bilmemiz , şimdiden kendimizi hazırlamamız gereken kronik bir sorunu var mı?

2- Fabrikasyon lastikleri ne marka?

3- 6. vites 3000dev. deki hız değeri nedir acaba?

4- Normal bir asfaltta 140-150km hızda kabin içi ses seviyesi nasıldır? (yol, motor, rüzgar sesi vb...)  "sessiz bir araçtır" diyebilirmiyiz?
2011 verso premium - Beyaz

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #37 : Kasım 25, 2010, 19:21:49 »
1-bildiğim ve yaşadığım kronik bir sorun yok
2-bendeki 2011 michelin var.modeli michelin primacy hp yanılmıyorsam
3-bu soruya cevap veremeyeceğim dikkat etmedim araç daha 500 kmde ondan :)
4-kabin yalıtımı çok iyi diyebiliriz zaten eski kasa versonunda öyleydi.sessiz bir araç...
aracınız hayırlı olsun

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #38 : Kasım 26, 2010, 08:00:47 »
teşekkür ederim Yiğit Bey, saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #39 : Kasım 27, 2010, 14:54:06 »
Arkadaşlar başka verso kullanıcısı yok mu aramızda?