Gönderen Konu: yeni kasa VERSO kullananlar var mı? Varsa değerlendirmeleriniz...  (Okunma sayısı 27514 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 33000
  • Model Yılı: '11
  • 93 kere teşekkür etti
  • 10 kere teşekkür edildi
Ynt: yeni kasa VERSO kullananlar var mı? Varsa değerlendirmeleriniz...
« Yanıtla #60 : Ağustos 23, 2011, 15:50:58 »
arkadaşlar telefon rehberini bluetooth vasıtasıyla versonun cihazına topluca gönderme imkanımız varmı acaba? tek tek oluyor ama zahmetli iş malum.

Yusuf bey ne mutlu tek tek de olsa olmuş ben onuda yapamadım siz bir de toplu halde nasıl olur diyorsunuz. Burada nokia telefonların uyumu daha iyi dedi satıcım bana bende samsung var acaba ondanmı. siz nasıl yaptınız...
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Toyota Club Türkiye

« Yanıtla #60 : Ağustos 23, 2011, 15:50:58 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #61 : Ağustos 23, 2011, 15:59:06 »
Merhaba

Konuyu güncellemek adına;

2011 Verso Comfort Extra aldım. 1500km oldu. Uzun yolda dolu araç ile 7,5 lt şehiriçi 8,1 yakıyor.

Herşeyinden çok memnunum, bir şeyi hariç. Araç yüksek ancak kapıları düşük seviyede. Açınca kaldırıma sürtüyor.

Size yüzde yüz katılıyorum herşey iyi güzel ancak kapılar çok büyük ve altı yere çok yakın bazen öyle bir yere denk geliyoruz ki hanım çocukla çocuk oto koltuğunun olduğu taraftan iniyor. Ama onun dışında memnuniyeti çok yüksek bu model adına. sanırım bunun bir çözümü yoktur değilmi arkadaşlar....
0 'dan 100 km 'ye 10 saniyede çıkabilirsin belki, ama önemli olan kaç saniyede durabildiğindir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: 0+
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #62 : Ağustos 25, 2011, 01:05:32 »
Arkadaşlar merhaba bu buletht(yazamadımda) ile eller serbest olayını birtürlü çözemedim.Çözen varmı?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #63 : Ağustos 27, 2011, 15:10:15 »
Arkadaşlar merhaba bu buletht(yazamadımda) ile eller serbest olayını birtürlü çözemedim.Çözen varmı?

Başta bulamamıştım ancak çok basit.
2 ayrı yerden tanımlama oluyor.
1- Telefon olarak
2- mp3 çalar olarak.
Telefon bölümünden tanımlayacaksınız ve hangi tip cihaz olduğunu sorduğunda telefon+mp3 cihaz karışımı olduğunu gösteren seçeneği seçeceksiniz. Buradan yaparsanız telefon ve mp3 çalışıyor. Diğer yerlerden yaptığınızda sadece biri çalışıp diğeri için ara kablo bağlantısı istiyor.
Kitapçıkta tabirler var ancak şöyle söyliyeyim.
Teybin sağ tekerleğine basarak menu'yü bulun. Oradan devam edin. Basit birkaç adımda yapacaksınız. Karşınıza çıkacak tabirler aklımda olmadığından yazamıyorum. Araca bindiğimde nasıl yapıldığını kaydedip buraya edit yaparım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #64 : Ağustos 27, 2011, 15:11:55 »
Size yüzde yüz katılıyorum herşey iyi güzel ancak kapılar çok büyük ve altı yere çok yakın bazen öyle bir yere denk geliyoruz ki hanım çocukla çocuk oto koltuğunun olduğu taraftan iniyor. Ama onun dışında memnuniyeti çok yüksek bu model adına. sanırım bunun bir çözümü yoktur değilmi arkadaşlar....

Tek çözümü kaldırıma yanaşmadan önce sağdaki yolcuları indirip öyle yanaşmak.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #65 : Ağustos 27, 2011, 15:16:38 »
Tek çözümü kaldırıma yanaşmadan önce sağdaki yolcuları indirip öyle yanaşmak.

Evet başka çare yok. Bu arada araçtan memnuniyetiniz yada bir başka sıkıntınız oldumu. Ben gerçekten çok memnunum bu aracı tercih ettiğime...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #66 : Ağustos 27, 2011, 21:19:57 »
Lüx'ten ticariye, jeep'ten yerliye her tür araç kullandım aldım ve sattım. 5 kişilik ailem için en uygun ve konforlu olarak gördüğüm bir araç oldu şimdilik.  Tek sorun, günlük olarak kullandığım dizel aracımın düşük devirlerde verdiği torku alamıyor olmak. Ancak benzinli ve turbosu olmayan bir araç benim için sorunsuz kategorisinde olduğundan, bu tip basit konuları hiç kafaya takmıyorum.

Uzun yoldaki konforu, sessizliği ve yüksek süratteki yol tutuşu etkileyici. Bu etkiyi daha önce kullandığım A6, passat, E320 gibi araçlarda hissetmiştim. Range Rover dahi yüksek hızda iri tekelekleri sebebiyle kamyon kullanıyormuş hissi veriyordu.

Yalnız yol sesini almayan aracım, kapaklı orjinal saç jantları alaşımlı jantlarla değiştirince % 10 kadar yol sesi almaya başladı ve bu beni şaşırttı. Bunun haricinde şikayet edeceğim bir tek kapı seviyesi var başkada birşey yok.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #67 : Ağustos 27, 2011, 23:10:05 »
Lüx'ten ticariye, jeep'ten yerliye her tür araç kullandım aldım ve sattım. 5 kişilik ailem için en uygun ve konforlu olarak gördüğüm bir araç oldu şimdilik.  Tek sorun, günlük olarak kullandığım dizel aracımın düşük devirlerde verdiği torku alamıyor olmak. Ancak benzinli ve turbosu olmayan bir araç benim için sorunsuz kategorisinde olduğundan, bu tip basit konuları hiç kafaya takmıyorum.

Uzun yoldaki konforu, sessizliği ve yüksek süratteki yol tutuşu etkileyici. Bu etkiyi daha önce kullandığım A6, passat, E320 gibi araçlarda hissetmiştim. Range Rover dahi yüksek hızda iri tekelekleri sebebiyle kamyon kullanıyormuş hissi veriyordu.

Yalnız yol sesini almayan aracım, kapaklı orjinal saç jantları alaşımlı jantlarla değiştirince % 10 kadar yol sesi almaya başladı ve bu beni şaşırttı. Bunun haricinde şikayet edeceğim bir tek kapı seviyesi var başkada birşey yok.

Yaklaşık 15 yıl araç kullandım ama hep aynı aracı güzel ülkemin yollarının efsane aracı doğancedes... yani ben sizin kadar çeşitli ve iyi kalitede araba kullanmadığımdan benim için eşekten inip ata binmek gibi bir şey oldu ama bende sizin kadar memnuniyet yaşıyorum. yol tutuşu gerçekten iyi yola tam olarak oturduğunuzu hissediyorsunuz. Bir kaç savrulma denemesi yaptım araç savrulmadı malum VSC+ ve 1.500 kg olması. Yolda özellikle kırmızı ışıkta yanınıza yanaşan araçlardan jip gibi yüksekte duruyor olması ve insana güven vermesi. Müzik sesindeki kalite bence çok başarılı. Helede 8 GB USB flash bellekten binlerce şarkıyı dinlemek harika ama böyle bir araçta CD çalar yerine DVD çalar olmalı idi diye düşünüyorum. Arka koltukların arasındaki şaft tümseğinin olmaması muhteşem ve hakikaten yayla gibi terimini hak ediyor. Aracın 20 km hızı geçince kendini otomatik kilitlemesi çok güvenli. Gece yan aynaların altındaki lambaların siz eve geçene kadar size eşlik etmesi bile çok güzel ayrıntı. İyi ki almışım dediğim bir araç oldu benim için...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #68 : Ağustos 28, 2011, 04:24:03 »
Memnuniyetimi bende sizlerle paylaşmak isterim arkadaşlar.Söylediklerinize bende katılıyorum.araç jip tarzında tam bir aile otomobili,seri bir araç değil belki ama uzun yolda kendini toparlıyor,zaten ralli yapacak halimizde yok aracın içinin geniş olması,yolda giderken insana güven vermesi bence yeterli bir sebep.Servis bakımlarınıda aldığım bayiye sordum okadar uçuk fiyat söylemediler.Yağ,yağfilitresi.hava filitresi,polen filitresi 160tl gibi çıkar demişlerdi.buda makul bir fiyat,yakıtı Bursa gibi biryerde ortalama 8lt yakıyor,bence bu ağırlığa göre çok iyi.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #69 : Ağustos 28, 2011, 11:41:34 »
Yorumları okudukça şunu anlıyorum aşağı yukarı yeni versoların yakıt tüketim değerleri 7.1 Lt ile 8.2 LT arasında değişiyor. Benimde 7.9 LT şehir içi 7.2 de şehir dışı gibi görünüyor. Ama araçlarımız yeni tabiii rodaj süresi sonunda ne olur ilerleyen aylarda sanırım yine bunları paylaşırız. Dediğin gibi bu araba için 8.0 LT uygun  ve ortalama olacak gibi gözüküyor.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #70 : Ağustos 28, 2011, 13:42:03 »
Arkadaşlar,

Verso'nun çok yakıp yakmadığı ile ilgili taze bir karşılaştırma. Bir arkadaşımın Kia Rio 1,3 benzinli ve enjektörlü motora sahip klimalı bir aracı var.

Ağırlığı 900 kg. Dün İstanbul-Alanya arası klima açık 4 kişi+dolu bagaj seyahat yaptı. Yakıtı sorduğumda 850km.lik uzun yolda 0,29 TL/km, yani 6,8 Lt/100km yaktığını söyledi. Bence rodaj sonrası Verso ile aynı yolda daha fazla ağırlık (araç+yolcu) ile aynı değerleri alacağımı sanıyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
« Yanıtla #71 : Ağustos 28, 2011, 14:49:09 »
Sanırım bizlerin yaktığıda yaklaşık 33-36 kuruş aralığına denk geliyor. Evet rodaj sonrası 30 kuruşun altına düşerse bizler içinde daha makul bir hale gelir sanırım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #72 : Ağustos 28, 2011, 20:01:05 »
Verso'nun kapılarının alt seviyesinin düşüklüğü sebebiyle kaldırıma sürtmesinden şikayetçiydim.
Bugün bir AVM'de tesadüfen Citroen C4 Picasso gördüm ve baktımki kapı alt seviyesi Verso ile aynı. Yanında yeni C4 duruyordu, onun seviyesi daha yüksekti.

Sanırım diferansiyel çıkıntısını düzleyebilmek ve arka yolculara düz alan verebilmek için MPV'lerde böyle bir tasarıma gerek duyuluyor.

2000 Scenic'imde böyle bir durum yoktu, kapı seviyesi gayet yüksekti.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #73 : Ağustos 28, 2011, 20:44:01 »
arkadaşlar ben 17000 kilometre yaptım rodaj süresi geçeli baya oldu ortalamam 8.1 lt nin altına düşmedi(aracı limitlerinde ve en ekonomik şekilde kullanmaya dikkat ederek)bu benzin fiyatlarıyla 30 kuruşun altı zor görünüyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #74 : Eylül 04, 2011, 10:50:12 »
Hava filtresi takılalı 5000km olmuş olan araçlar motorun rahat nefes alamaması sebebiyle mutlaka fazla harcayacaktır.

Aracı çok yakanlar bunuda dikkate almalı. En az % 5 farkeder.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • trafikte eğitim şarttttttttttttttt
  • Araç: Auris
« Yanıtla #75 : Eylül 06, 2011, 10:18:16 »
selam  arkadaşlar
bir d-4d auris kullanısı olarak ben de versoyu merak etmiyo diilim
fakat yakıt tüketimleri ülke şartlarında ciddi endişe veriyo
eğer dizel verso fiyatları aurise yakın olsaydı kesin düşünürdüm.
kullanım amacına kölelik edebilecek bir araba iken yakıtı tasarruf peşinde koşan
vatandaşlara korku salıyor.

demem o kiiiiiii
toyota yeni nesil volkswagenler gibi 4/100-5/100km gibi verilerde benzinli motorlarla çalışmalı artık
ya da az yakan dizellere 90hp üzeri seri motorlara yönelmeli...
çünkü benzinli az yakan araç açığını vosvosa tamamen yedirir.
herkese kazasız sürüşler....
carpe diem

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #76 : Eylül 18, 2011, 20:52:50 »
Benzinden neden ürküyoruz, maliyeti yüzünden değilmi?

Ozaman VW'nin sözde az yakan motorlarının hacim ve modele bağlı olarak Turbo'lu veya Turbo+Kompresörlü olduğunu, ekonomi ve performansı ancak böylece sağlayabildiğini, rutin servis ve arıza durumundaki maliyetleride ayrıca hesaba katmamız gerektiğini unutmayalım.

Yılda 30000.den az km yapan ve sokağa atacak fazla parası olmayanlar mutlaka az yakan atmosferik benzinli motoru tercih etmelidirler.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • çıkarım seninle her yola
  • 3 kere teşekkür etti
  • 7 kere teşekkür edildi
verso bakım ürünleri
« Yanıtla #77 : Şubat 22, 2012, 18:38:13 »
Arkadaşlar aracınızı kendiniz temizlemeyi, cilalamayı, kabin içi plastik ve derilerin temizliğini zamanınız varsa vede aracınızı dışarıdaki yıkamacılara emanet ederek gözünüz arkada kalıyorsa kendiniz yapabilirsiniz.Toyotanın orijinal ürünlerini alarak bu sorunu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.Ben şahsen aracımı yaban ellere teslim etmek istemediğimden kendim gönül huzuruyla bu işlemleri yapıyorum.Emin olun kendinizin bakım yaptığı araca binmek ve onu kullanmak tüm yorgunluğunuzu alacaktır.Verso sevgisi işte böyle bir şey.Şimdiye kadar çeşitli markalarda 9 tane aracım oldu. inanın Toyota Verso kadar keyif veren bir araç görmedim.saygılr. ::)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • 93 kere teşekkür etti
Ynt: verso bakım ürünleri
« Yanıtla #78 : Eylül 09, 2012, 09:22:38 »
Arkadaşlar aracınızı kendiniz temizlemeyi, cilalamayı, kabin içi plastik ve derilerin temizliğini zamanınız varsa vede aracınızı dışarıdaki yıkamacılara emanet ederek gözünüz arkada kalıyorsa kendiniz yapabilirsiniz.Toyotanın orijinal ürünlerini alarak bu sorunu eğlenceli bir hale getirebilirsiniz.Ben şahsen aracımı yaban ellere teslim etmek istemediğimden kendim gönül huzuruyla bu işlemleri yapıyorum.Emin olun kendinizin bakım yaptığı araca binmek ve onu kullanmak tüm yorgunluğunuzu alacaktır.Verso sevgisi işte böyle bir şey.Şimdiye kadar çeşitli markalarda 9 tane aracım oldu. inanın Toyota Verso kadar keyif veren bir araç görmedim.saygılr. ::)

Allah Keyfinizi bozmasın.. Bende aynen sizin gibi düşünüyorum.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
« Yanıtla #79 : Eylül 10, 2012, 15:06:24 »
Selamlar 4 aydır verso kullaniçisiyim 7200 km oldu bu sınıf icin rakipsiz her yönü ile özellikle yolculuk konforu hem sürücü icin hemde yolcu icin çok iyi herkese tavsiye ediyorum 132 lik motor beklediğimden çok daha iyi çıktı 4000 devirden itibaren performans tatmin edici düşük devirde yakıt tüketimi gayet makul

matematik iyidir