Gönderen Konu: yeni kasa VERSO kullananlar var mı? Varsa değerlendirmeleriniz...  (Okunma sayısı 27505 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 2009 (YK) Verso Elegant
    • AB çalýþmalarým
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: 0+
Merhaba arkadaşlar;

Tavsiyede bulunan arkadaşlar bilir yaklaşık bir ay önce siz Toyota severlere danışa danışa 2009 YK siyah elegant versomu 19 bin km'de aldım çok şükür. Sağolsun arkadaşlar çok yardımcı oldular kararsız kaldığım zamanlarda.

Kullandığım bir ay içerisinde aracımdan çok memnunum, herşeyden önce yeni teknoloji bir araç, 1.6 ama 132 BG ve optimum drive özelliği var. Ayrıca 3.sıra koltuğun gerektiğinde çok pratik olması, tüm koltukların tek tek kapanabilmesi, ayarlanabilmesi vs de hoş özellikler.
Aracıma tüm binenler farklı bir araç olduğunu söylüyorlar; bu bile bana şimdilik yeter.

Geçen hafta 19.bin bakımını yaptırdım Gökkuşağı Toyota'da. Çok ilgili bir servis gibi gözüktü bana. Ekstra bir şey çıkmadı ama zorla aldığım %10 indirimle bile bakım 320 TL ye geldi, azıcık pahalı gibi ama kalite ucuza olmuyor galiba...

Tüketimimi henüz tam ölçemedim ama çevre yolu ve şiçi karışık yaklaşık 7lt/100 km gösteriyor; gidilen km ye bakılırsa fakat öyle değil; net bir ölçümü tatile çıkınca yapacam inşh. Aracımın 2 yıl daha garantisi var, en azından bu süre içerisinde LPG olayına girmeye, motorumla oynatmaya kıyamıyorum. Hatta tüketimim beklediğim gibi 7lt/100 km lerde olmazsa görev yaptığım, günde 20 km gittiğim okulumu değiştirip mahalleme tayin istemeyi bile düşünüyorum. Ne yapalım bu benzin fiyatları memur maaşlarını biraz aşıyor.

Umarım benim gibi Istanbul'da ikamet eden yeni kasa verso sahipleri vardır ve onlarla beraber araçlarımızı değerlendirip, tecrübelerimizden karşılıklı istifade edebiliriz.
... yine yeniden Toyota

Toyota Club Türkiye

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Siftahı Yapmış Toyotacı
  • *
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: ---
Ynt: yeni kasa VERSO kullananlar var mı? Varsa değerlendirmeleriniz...
« Yanıtla #1 : Ağustos 01, 2010, 20:35:01 »
ergin bey aracınız hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesinn.. arabaya bindik, gerçekten yeni nesil olduğunu hissettiriyor..  yakıt konusuna gelince  7lt/100 km  ş içi+ş dışı  gayet iyi bir değer gibi görünüyor.. yani o kasaya ve beygir gücüne göre gayet iyi.. ben de sultanbeyli yanyolda dükkana giderken 4,9 lt/100 km gelirken 5,4lt/100km gösterdi..( 1.4d  tabii ) herhalde 160-170 krşlara denk geliyor.. trafik olduğunda ise 6,4  gibi bir değer gösterdi..
Fahri KÖSEDAĞLI

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #2 : Ağustos 02, 2010, 12:33:04 »
sizin de aracınız hayırlı olsun. Tüketim değerleriniz gayet güzel gözüküyor...
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #3 : Ağustos 02, 2010, 18:14:19 »
yeni kasamı verso ve valfmatik yeni nesil motormu

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #4 : Ağustos 02, 2010, 21:54:46 »
evet...
vesileyle bir şey sormak istiyorum arkadaşlar; tüketim ortalamam hep 7-7.5 lt/100 km göstermesine rağmen, tatile gitmeden önce depoyu doldurdum, 60 litre ile şu an km 530 km civarı ve sadece bir ünite benzin kaldı; eğer o da 100 km falan gitse sonuç bir depoyla 650 km...

bu da kaba bir hesapla 60 lt/650 km= 9.2 lt yapar, sorum şu: Nasıl oluyor da ortalamam 7 civarı gösterirken sonuç 9lt falan çıkıyor???
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Birazda Alman takılalım :)
  • Araç: Başka Marka
  • Kan Grubu: A+
  • 2 kere teşekkür etti
  • 13 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #5 : Ağustos 03, 2010, 02:34:15 »
evet...
vesileyle bir şey sormak istiyorum arkadaşlar; tüketim ortalamam hep 7-7.5 lt/100 km göstermesine rağmen, tatile gitmeden önce depoyu doldurdum, 60 litre ile şu an km 530 km civarı ve sadece bir ünite benzin kaldı; eğer o da 100 km falan gitse sonuç bir depoyla 650 km...

bu da kaba bir hesapla 60 lt/650 km= 9.2 lt yapar, sorum şu: Nasıl oluyor da ortalamam 7 civarı gösterirken sonuç 9lt falan çıkıyor???
gaz pedalına biraz yüklendiniz herhalde :) ordaki yakıt tüketimine bakmayın çok değişiyor ortalama 8 lt filan yakar yine şükredin halinize benim arabam 10 litre yakıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #6 : Ağustos 03, 2010, 03:21:12 »
ışık yandığında kaç km yapmış oluyorsunuz Ergin bey merak ettim de :D

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Eski Toprak Toyotacı
  • Achtung! Adolf Hakkı ohne Toyota Yaris Twin-Turbo
  • Araç: ---
  • Kan Grubu: B+
  • 17 kere teşekkür etti
  • 41 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Ağustos 03, 2010, 09:10:44 »
evet...

Hesabı bir de depoyu tekrar fulleyerek yapın Ergin Bey.
Folgsamkeit macht frei...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Hiperaktif Toyotacı
  • Kan Grubu: 0-
  • 2 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #8 : Ağustos 03, 2010, 09:57:16 »
evet...

Merhabalar, Corolla aracımda benzin göstergesi sona geldiğinde ve uyarı verdiğinde daha 15 litre benzin kalmış oluyor, maksimum 39-40 litre alabiliyorum 55 litrelik depo ile, muhtemelen Verso da aynı şekilde temkinli yaklaşıyordur uyarılarda. Hakkı Bey'in dediği gibi siz deponuzu doldurun bakalım kaç litre alacak...
2005 Corolla Sedan Terra A/T

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #9 : Ağustos 03, 2010, 13:45:14 »
gaz pedalına biraz yüklendiniz herhalde :) ordaki yakıt tüketimine bakmayın çok değişiyor ortalama 8 lt filan yakar yine şükredin halinize benim arabam 10 litre yakıyor :)
evet erdem bey corollalar öyle yakıyormuş; versoda da aynı motor var galiba ama optimal drive olanı bu yüzden beklentim 7 civarıydı.

Marmara adası dönüşü Istanbul'a kadar Pazara gecesi tampon tampona geldik, bu arada galiba yaklaşık 150 civarı km fazla yaktı, diğerleri şiçi-şdışı karışık tüketim ile ekranda 7-7.5 lt gösterirken bir depo ile 650 km gitmesini pek beğenmedim. Hayırlısı bakalım.
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #10 : Ağustos 03, 2010, 13:49:23 »
ışık yandığında kaç km yapmış oluyorsunuz Ergin bey merak ettim de :D
Henüz ışık yanmadı ama benzin son üniteye geldi ekranda, kaba hesapla 100 km daha gitse toplamda 650 km eder. 60 litre benzinle 650 km karışık tüketim beklediğim gibi değil doğrusu.
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #11 : Ağustos 03, 2010, 13:54:41 »
Hesabı bir de depoyu tekrar fulleyerek yapın Ergin Bey.
zaten depoyu tam doldurup bu yolu yaptım...ama kalan miktarı ölçmek için fulleyin derseniz haklısınız, olabilir.
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #12 : Ağustos 03, 2010, 13:56:11 »
Merhabalar, Corolla aracımda benzin göstergesi sona geldiğinde ve uyarı verdiğinde daha 15 litre benzin kalmış oluyor, maksimum 39-40 litre alabiliyorum 55 litrelik depo ile, muhtemelen Verso da aynı şekilde temkinli yaklaşıyordur uyarılarda. Hakkı Bey'in dediği gibi siz deponuzu doldurun bakalım kaç litre alacak...
bizim depo 60'lık ama tahmin ediyorum sizinki gibi son 10-15 litrede gösterge yanıyordur.
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Araç: Auris
  • Kan Grubu: B+
  • Kilometre: 41000
  • Model Yılı: '11
  • 59 kere teşekkür etti
  • 21 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #13 : Ağustos 03, 2010, 13:57:14 »
ergin abi en kesin sonuç depoyu fulleyip belli bir km yaptıktan sonra tekrar fulleyerek yapılan hesapta ortaya çıkar çünkü benzin şamandırasından içinde kaç lt kaldığı tam olarak belli olmuyor kesin sonuç için bu yöntem daha uygun.okadar çok yakacağını tahmin etmiyorum açıkçası
İnsanlara verdiğimiz değerin karşılığını alamadığımız için,arabalarımıza insanlardan daha çok değer verdik..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
  • sülale boyu verso
« Yanıtla #14 : Ağustos 14, 2010, 02:17:56 »
selam  benim araç 8000 km.de şu an yol bilgisyarı şehir içi 8,2 gösteriyor klima sürekli açık 3000-4000 devir arası kullanıyorum.bence 156 kilouk rüzgara tabi bu araç için gayet başarılı içnde 3 kişi daha olduğunu düşünürsek 1700 kilo civarı gayet başarılı
eko1121

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
    • AB çalýþmalarým
« Yanıtla #15 : Ağustos 15, 2010, 22:29:40 »
tekrar merhaba  arkadaşlar, bu gün depoyu fulleyince tüketimim belli oldu gibi; depo 53 km aldı; yani kırmızıda epey gitmeme rağmen depoda 7 lt daha kalmış, full depoyla 720-730 km olacakmış sonuna kadar bekleseymişim.

Sonuçta 53 lt harcamışım 650 km'de şiçi ve dışı karışık ;bu da kaba hesapla 8.1 lt/100 km yapıyor; yani km'de 0.81 lt tüketiyor ki o da 290 kuruş yapıyor.

eski sahibindeyken 9-10 lt/100 km idi; gittikçe düşüyor mu acaba?
... yine yeniden Toyota

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Fanatik Toyotacı
  • Model Yılı: '19
  • 109 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #16 : Ağustos 16, 2010, 15:01:41 »
selam,

bende 2004 1.8 verso sahibiyim şu an orjinal km si 70.000 olmak üzere, gerçi ikinci araç olduğu için fazla km yapmıyorum ancak görüşüm bu kilodaki bir araba için 1.8 motorun bir zorunluluk olduğu yönünde, sarfiyat açısından 1.8 ile ihtiyacım olan hız ve çekiş gücünü 1.6 da sağlamak için daha fazla gaz pedalına basmak gereği duyulacağı yönünde, forumlarda araçların benzin sarfiyatları konusunda yapılan yorumlar bana garip geliyor zira ben bir aracı almış ise mutlaka her türlü özelliği yanında sarfiyatınıda göz önünde bulundururum, bu nedenle hangi araç olursa olsun aldıktan sonra az yaktı çok yaktı muhabeti gereksiz kalıyor, keyfinize göre sürün ve zevk alın derim :)

bu arada benim niyetim yok ancak hanımın baskısı ile 1.8 aracımı mecburiyetten yakın bir tarihte 2010 yada 11 bir 1.6 verso ile değiştirmek durumunda kalacağım gibi , ikinci el prius larda ilgimi çekmekle birlikte henüz maliyetleri ve vergi nedeniyle biraz ötelenmiş durumda
2019 Corolla Hybrid Passion X-Pack e-CVT

Efsaneler ölmez şekil değiştirir.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • !!! YERDEN GİDEN TOYOTACI !!!
  • Araç: Avensis
  • Kilometre: 163000
  • Model Yılı: '98
  • 31 kere teşekkür etti
  • 82 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Ağustos 16, 2010, 15:19:11 »
Arabanız hayırlı olsun :)

Ölçüm konusunda depoyu fulleyin 100 km yapın sonra tekrar fulleyın(Mümkünse aynı benzinci ve aynı pompacıda )asıl hesap böyle ordayaca çıkıyor :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Kan Grubu: AB+
« Yanıtla #18 : Ağustos 16, 2010, 15:59:08 »
Merhaba, Konuyu biraz geç görmüşüm. Ama sonuçta hesap yapılmış. Bence verso gibi bir araçta 8,1 lt/100 km gayet güzel bir oran. Ben kışın sürekli kalorifer desteği ile 1050 kg'lık 1332 cc corolla ile 10lt/100km yakıyorum :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• *
« Yanıtla #19 : Ağustos 16, 2010, 22:23:27 »
merhabalar
ben 10 gündür yeni versoya biniyorum. 800 km oldu. versoyu alırken fabrika değerlerine baktım ve araca göre çok iyi dedim. ancak kullanırken bunun böyle olmadığını anladım. yol bilgisayarı şehir içi 10, şehirdışı 9 değer veriyor. 440 km yi 160 tl ile gittim.yani 1 lt 10 km gidiyor. ancak bir galerici bana sıfır araçların ilk etapta çok yaktığını söyledi. doğru olabilir tabi. 5000 km sonra lpg taktırmayı düşünüyorum. şunu da ekleyeyim ben biraz aracı açmak için fazla basıyorum. bu da doğrumu bilmiyorum. ama performanslı kullanacaksan basacaksın yoksa araç gitmiyor.
selamlar