Gönderen Konu: 2005 corolla sol 'de çekiş problemi !!  (Okunma sayısı 13543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • Araç: Corolla
  • Kan Grubu: B+
2005 corolla sol 'de çekiş problemi !!
« : Temmuz 17, 2010, 12:01:14 »
sevgili arkadaşlar başlıkta belirttiğim gibi 2005 corolla sol sahibiyim, ancak toyotanın tipik en belirgin karakteri olan atiklik çeviklik özelliğini bulamıyorum aracımda, gaza yüklendiğimde ancak yarım veya bir saniye geçikmeyle tepki alabiliyorum araçtan. 2006 terra ya bindiğimde vites geçişleri ve kalkış müthiş derecede tatmin edici gelmekte. aracımla ilgili belirtmek istediğim tartari marka sıralı sistem lpg'li olduğudur. ancak yeni nesil araçlarda tüplü olmanın bu derece etkili olabileceğini düşünmüyorum. sizlerin düşünceleri nelerdir ??? çözüm önerilerini bekliyorum. .. ::)

Toyota Club Türkiye

2005 corolla sol 'de çekiş problemi !!
« : Temmuz 17, 2010, 12:01:14 »

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Kan Grubu: A+
  • 1 kere teşekkür edildi
Ynt: 2005 corolla sol 'de çekiş problemi !!
« Yanıtla #1 : Temmuz 17, 2010, 12:03:23 »
belki bakım vakti gelmiştir... bujiler filtreler felan filan....
Ev Alma... Toyota Al...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #2 : Temmuz 17, 2010, 12:09:15 »
servisin check-up günleri kapsamında araç bir çok noktadan kontrol edildi , servis sorun olmadığını belirtti, ama çok belirgin.  can sıkıcı olmaya başladı iyice.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #3 : Temmuz 17, 2010, 12:11:11 »
Burak Bey Aracın Km Flanda Yazarmısınız 

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #4 : Temmuz 17, 2010, 12:15:13 »
adem bey araba 59 bin küsürde, 60 demedi daha.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #5 : Temmuz 17, 2010, 12:16:52 »
Gaz Kelebeğinden Olabilir Düşük Vitestemi Gaz Yemiyor

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #6 : Temmuz 17, 2010, 12:21:31 »
düşük viteslerde daha belirgin, özellikle ışıklarda kalkışta. yüksek vitestede yapıyor. çok geç tepki veriyor araba.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #7 : Temmuz 17, 2010, 12:27:23 »
Merhaba bende 2005 corolla sol sahibiyim aracım 525000 km de buyuk ıhtımalle kelebek bogazında kurum bırıkmesinden dolayı olabilir birde benzinde denemenizi öneririm eger hala aynı problem varsa bir kelebek bogazını temizletin iki  bujilerinizi degistirin ama denso degilde 3 tırnaklı bosh marka buji kullanın hem yakıttan tasarruf saglarsınız hemde aracınızın performansı artar ben kendim mekanik ustasıyım vede arabamı bugune kadar hıc servise goturmedim cunku arabamı cok seviyorum benden baskasının onu kurcalamasını ıstemiyorum saygılar...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #8 : Temmuz 17, 2010, 12:41:00 »
suat bey önerilerini mutlaka değerlendireceğim. mekanik ustası olmanız büyük avantaj sizin için. :)
bosh bujilerin fiyatları ne durumda bilginiz vardır? birde bulunduğum şehirde kullandığım lpgnin servisi yok herhangi bir tanıdığa götürsem halleder herhalde.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Durum: Sakin
  • Araç: Verso
  • Kan Grubu: A-
  • 22 kere teşekkür etti
  • 22 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #9 : Temmuz 17, 2010, 12:51:54 »
Burak Bey, ustamında dediği gibi benzinde birkaç km gittikten sonra deneyin. Aynı hantallık varsa boğaza ve bujilere bakın.

Merhaba bende 2005 corolla sol sahibiyim aracım 525000 km de buyuk ıhtımalle kelebek bogazında kurum bırıkmesinden dolayı olabilir birde benzinde denemenizi öneririm eger hala aynı problem varsa bir kelebek bogazını temizletin iki  bujilerinizi degistirin ama denso degilde 3 tırnaklı bosh marka buji kullanın hem yakıttan tasarruf saglarsınız hemde aracınızın performansı artar ben kendim mekanik ustasıyım vede arabamı bugune kadar hıc servise goturmedim cunku arabamı cok seviyorum benden baskasının onu kurcalamasını ıstemiyorum saygılar...
Suat Ustam, buji işinde farklı görüşler var. Denso diyen var. ngk diyen var, çok tırnaklı bujinin vvt-i larda kullanılmaması gerektiğini yazan var. Siz tavsiye ettiğiniz bujiden kullanıyorsunuz sanırım. Ne zamandır kullanıyorsunuz acaba ve ne kadar fayda gördünüz paylaşabilirmisiniz.

397-393-389-385-381 yok dolacak gibi değil.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #10 : Temmuz 17, 2010, 12:53:19 »
4 adet buji burada 30 tl yani istanbulda .Eger cekiş deki düşme sadece gazda yapıyorsa herhangi bir gaz ustası gaz ayarını kolaylıkla yapabilir eger bu sorun benzindede devam ediyorsa kelebek bogazını temizletmenizi öneririm bu şekilde rölenti deki sapmadanda kurtulabilirisniz genelde gazlı arabalarda cok cabuk kurum baglıyor bir adet yıldız tornavida ile kaputu acın ve gaz telinin yanındaki kelepceyi gevsetin ve çıkartın parmagınızla kontrol edin eger elinize koyu renkli yapışkan bir iz geliyorsa bogazı temizletmenizde fayda var yoksa bir toyotanın motorunu kolay kolay bitiremessiniz... Saygılar..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #11 : Temmuz 17, 2010, 13:02:19 »
vedat bey haklısınız..
suat ustam en kısa zamanda dediklerinizi deneyeceğim. araba toyotaya yakışmayacak şekilde hantallaştı. burdaki sanayi ye bi bakıyım boshlar ne durumda. siz bosh tavsiye ediyorsunuz.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #12 : Temmuz 17, 2010, 13:12:14 »
Burak Bey, ustamında dediği gibi benzinde birkaç km gittikten sonra deneyin. Aynı hantallık varsa boğaza ve bujilere bakın.
Suat Ustam, buji işinde farklı görüşler var. Denso diyen var. ngk diyen var, çok tırnaklı bujinin vvt-i larda kullanılmaması gerektiğini yazan var. Siz tavsiye ettiğiniz bujiden kullanıyorsunuz sanırım. Ne zamandır kullanıyorsunuz acaba ve ne kadar fayda gördünüz paylaşabilirmisiniz.

yaklasık 200000 km dir ben bu bujileri kullanıyorum aslında kendi bujileri  tek tırnaklı denso. Bende normal bişekilde bu bujileri kullanıyordum bir gece iten eve donerken aracın tekledigini farkettim ve hem dukyana dondum ve durumu kontrol ettim buji lerde sıkıntı oldugunu gördüm elimde olan sadece orj volkswagen 3 tırnaklı bujilerini mecburen taktım ama iyki takmısım ogunden beridir hep 3 tırnaklı buji kullandım vede bir sıkıntı cıkartmadı hata 2 ılen cıktıgım kucuk camlıcayı artık lpg ile 3. viteste rahat rahat cıkabiliyorum yani anlıycagınız her kafadan farklı ses cıkıyor ben  denedim vede cok memnunum hala kullanmaktayım kendi musterilerime tavsiye ediyorum vede bu gune kadar bır sıkıntı cıkartmadı sadece honda larda yuksek devirlerde atlatma yapıyor..

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #13 : Temmuz 17, 2010, 13:16:08 »
yaklasık 200000 km dir ben bu bujileri kullanıyorum aslında kendi bujileri  tek tırnaklı denso. Bende normal bişekilde bu bujileri kullanıyordum bir gece iten eve donerken aracın tekledigini farkettim ve hem dukyana dondum ve durumu kontrol ettim buji lerde sıkıntı oldugunu gördüm elimde olan sadece orj volkswagen 3 tırnaklı bujilerini mecburen taktım ama iyki takmısım ogunden beridir hep 3 tırnaklı buji kullandım vede bir sıkıntı cıkartmadı hata 2 ılen cıktıgım kucuk camlıcayı artık lpg ile 3. viteste rahat rahat cıkabiliyorum yani anlıycagınız her kafadan farklı ses cıkıyor ben  denedim vede cok memnunum hala kullanmaktayım kendi musterilerime tavsiye ediyorum vede bu gune kadar bır sıkıntı cıkartmadı sadece honda larda yuksek devirlerde atlatma yapıyor..
200bin kmdir kullanıyorsanız no problem :). Teşekkürler. Birde ikamet ve işyeri rica etsem :).

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #14 : Temmuz 17, 2010, 13:23:02 »
:) suat usta bosch'un belli bi markası mı yoksa sadece üç tırnaklı buji mi isteyeceğiz  ?

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
  • 1 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #15 : Temmuz 17, 2010, 13:35:20 »
BOSH SUPER R1 3 tırnaklı buji demeniz yeterli parçacınız zaten anlıycaktır.

Vedat bey 200000 km. aynı bujileri kullanmıyorum tabiki 30000.km de bir degiştiriyorum sanırım bir yanlış anlaşılma oldu ikamet adresim istanbul kadiköy saygılarımla...

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #16 : Temmuz 17, 2010, 15:56:00 »
BOSH SUPER R1 3 tırnaklı buji demeniz yeterli parçacınız zaten anlıycaktır.

Vedat bey 200000 km. aynı bujileri kullanmıyorum tabiki 30000.km de bir degiştiriyorum sanırım bir yanlış anlaşılma oldu ikamet adresim istanbul kadiköy saygılarımla...
Aynı tip bujiyi 200bin kmdir kullanıyorsunuz diye anladım :). Doğru anlamışım.

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • Model Yılı: '20
  • 253 kere teşekkür etti
  • 713 kere teşekkür edildi
« Yanıtla #17 : Temmuz 17, 2010, 16:21:53 »
2005 lerde gaz telli mi ? elktronikse yazılımsal olabilir

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Efsane Toyotacı
  • 22 kere teşekkür etti
« Yanıtla #18 : Temmuz 17, 2010, 16:35:48 »
2005 lerde gaz telli mi ? elktronikse yazılımsal olabilir
Ben tel göremedim :)

Çevrimdışı (Gizli Üye)

• Aktif Toyotacı
  • **
« Yanıtla #19 : Temmuz 17, 2010, 16:54:35 »
telli mi elektronik mi bilmiyorum ama bugün sanayiye gittim, lpg servisindeki ustamla görüştüm daha kaputu açar açmaz sorunun lpg sistem ayarıyla ilgili olduğunu söyledi ki biraz haklı gibi geldi çünkü 2 senedir ayar fln yaptırmadım. ayrıca ben pek farketmedim ama motor zangır zangır titriyormuş ondan bile anlaşılabileceğini söyledi. filtrenin fln değişmesi gerektiğini söyledi. tek sorun tartarini marka tüpün bulunduğum şehirde servisininin olmaması ve en yakın servis yeri olan nevşehire gitmek zorunda kalmam olacak !!  ayrıca bujileri değiştirmek istiyorum acaba kaç binde değiştirilmesi gerekir bunların ??