0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
Peki aklıma takıldığı için soruyorum ben aracıma takılan bu BRC my 10 lpg sisteminin nasıl olur da gerçekten my 10 mu değil mi anlarım?Yani motorda nereye bakarsam evet bu takılan my 10 derim...Teşekkürler...
Merhabalar ;Lpg dönüşümü sonrası tüm kullanıcılara muhakkak söylediğim cümle '' Benzin deponuzda en az çeyrek depo benzin bulundurmalısınız çünkü benzin pompası kendisini benzin ile soğutur ; yetersiz benzin ile aracınızı kullanırsanız önce pompanın barı düşecek daha sonra tamamen arızalanacak ve aracınız çalışmayacaktır '' cümlesidir. Aslında yapılması gereken çeyrek depo benzin bulundurmaktır fakat bunun yerine işin kolayına kaçıp benzin pompasına role bağlatanlar da var.Kesinlikle roleye karşıyım nedeni ise klasik roleler benzin pompasına bağlandığı zaman ; sıralı sistem benzinden lpg ye geçiş yaparken fasılalı bir geçiş yapar; yani önce 1 veya 2 benzin enjektörü kapatır yerine 1 ve ya 2 lpg enjektörü açar ve daha sonra diğerleri devreye girer böyle bir geçişte role bağlatırsanız geçişte sarsıntı ve teklemeler yaşanabilir.Ayrıca araç lpgde hareket halindeyken örneğin gaz bitti sistem benzine geçmek istedi ve role bağlantısında bir sorun meydana geldi ve araç benzine geçiş yapamadı sonuç ne olur ? Allah muhafaza!!!Kararınız role ise ozaman tavsiyem zamanlamalı rolelerdir.Bu roleler ile sistem benzinden gaza geçtikten yaklaşık bir kaç dakika sonra benzin pompasının elektriğini kesecek ve geçişlerde sarsıntı olmayacaktır.Fakat yine belirtiyorum ben depoda en az çeyrek depo benzin bulundurulmasının yeterli olduğu kanaatindeyim.Selamlar...
Mehmet bey iyi günler. ekim başında yeni verso aldım.aracım 5100 kmye geldi. bu aralar ciddi bir şekilde lpg dönüşümü yaptırmak istiyorum. bu isteğimde brc olacak.Ama ikilemde kalmamı sağlayan bir düşünce var.aracın garantisinin delinmesi.sizin bağlantınızdan da baktım yeni versoya dönüşüm yapmışsınız. bir uzman olarak sizin cevabınıza göre hareket etmeyi düşünüyorum. garantinin gideceğini düşünmeden dönüşüm yaptırayım mı? cevap verirseniz çok memnun kalaırım.iyi günler.
Mehmet Bey, bu haberle ilgili herhangi bir kaynak var mı acaba?
Merhabalar Mehmet bey..Sizden bir fikir almak istiyorum. Aracım 97 model toyota 1.6 AE101..Üzerinde mixerli tüp var voltran marka.yaklaşık 7 yıl olmuş takılalı. Sorum Bu sistemi söküp sıralıya döndürmeyi düşünüyorum. böyle bir dönüşüm yapılmaya değer mi??
Bu araçta sıralı sisteme geçiş yapmanızı tavsiye etmem.Zararı mı olur ? Hayır hatta performans ve yakıt tüketimi daha ideal değerlerde olur fakat gerek soğuk motorda benzin tüketiminiz ve gerekse sıralı sisteme dönüş için vereceğiniz ekstra ücret sizin tasarruf oranlarınıza olumsuz etki edecektir.Bence regulatorde sorun varsa yeni bir regulator takıp bu sistem ile devam ediniz ama son karar sizin Selamlar...
Mehmet bey( bu araçda) derken bu modelde aracları mı kasdettiniz zira benimde bu modelde(1,6 xei.96) benzinli bir aracım var ve bende kararsızım mixserli ve sıralı sistem konusunda malum aralarında ciddi rakam farkı var..Teşekkürler.
serdar kardeşim lpg taktıracaksan 3-5 fazla ver sıralı sistem taktır sorun yaşama derim,bende BRC my 07 var şimdi my 10 olmuş tavsiye ederim 10 bin km ye yaklaştım şükür bir kez bile sorun yaşamadım,tabi benim söylediğim bir öneridir sadece.
brc my 7 ve my 10 arsında yalnız yazılım farkı oldugunu duydum sanırım sıstemın yenı bir yazılımla my 10 olabilir mehmet bey dogrusunu bilir gerçi.bende lpg ye geçişde aklımda brc var ancak işletme masrafları ile 1,800 tl gibi bir rakama cıkar diye tahmin ediyorum. hayırlısı bakalım benzin fiyatlarıda malum.
Merhaba ;BRC MY07 MY10 derken haftaya BRC MY11 ler geliyor Yeni ürüne BRC MY11 denmesinin nedeni yukarda bahsettiğim 3.02 versiyonu ve yeni Hİ-TEC enjektörleri ki bu enjektörleri geçen yıl aralık ayında İtalya'da BRC fabrikasında görmüştüm ;tamamen robotların ürettiği bu yeni enjektörler çok daha hızlı ve gaz kalıtesınden kesinlikle etkilenmiyor.
mehmet bey diyelim ki benim aracımdaki enjektörler arıza yaptı değişmesi gerekiyor,sizin dediğiniz bu yeni enjektörlerle değiştirilebilirmi?
mehmet bey bu engin tecrübelerinizi bizimle paylaştıgınız için teşekkürler.Sİmdi mehmet bey bende 2009 brc mysequent 07 taktırdım yanlış bilmiyorsam.Şimdiye kadar bir sıkıntım olmad 23 bin km dir kullanıyorum.ancak bir önceki sayfalarda belirttiginiz 3,02 versiyonu ve vsr dediğiniz subaplara benzin püskürtme olayını şuan aracımda takılı olan sisteme uyumlumu..Montajı yapan yere gidip 3,02 versiyonu yükleyin dersem yüklerlermi..Ayrca sizin de mesajlarınızda belirttiginiz üzere bazı araçların subapları lpg den kolay etkileniyor.Prins marka otogazda valve care diye bir sistem yapmışlar lp g ile aynnı anda bir katkı püskürtüyor enjektörler..Şimdi sizin dediğini vsr ydi yanlış hatırlamıyorsam brc nin bu sistemi yeni takılan kitlerde mi var yok sa 2009 ta taktırıdıgım brc nin kiti uyarlanabiliyormu bu sisteme.
Mehmet Bey ben sizden öïretnmek istiyorum ; arac?a yakla??k 2 ay önce My 10 takt?rd?m merak?m ise ben bbu arac?m?n motorunun neresine bakarak My10 olup olmad?ï?n? anlar?m...Ve de benim eïer MY10 ise herhangi bir yaz?l?m yükletmem gerekir mi?Te?ekkürler..